Spy’Ranger 500 prezentate de Thales la Paris Air Show 2019

Misiuni de supraveghere și intelligence îmbunătățite cu ajutorul dronelor Thales

  • Thales a prezentat Spy’Ranger 550, o soluție nouă din familia dronerlor (UAS – Unmanned Air Systems) pentru supraveghere tactică și intelligence
  • Spy’Ranger 550, capabil să opereze pe o distanță de 50 de kilometri și cu o autonomie de 5 ore, poate fi instalat în 20 de minute chiar și în condiíi dificile de temperatură și altitudine, oferind astfel un avantaj tactic decisiv
  • Echipat cu un sistem imagistic revoluționar, sarcina utilă optronică poate fi în cele din urmă instalată împreună cu alte tipuri de echipamente pentru a livra informațiile de care au nevoie forțele armate în momentele decisive

Provocarea de a anticipa amenințările înainte ca acestea să apară este parte inerentă astăzi din securitatea națională, iar informațiile de încredere despre adversar reprezintă factorul-cheie în procesul operațional de luare a deciziilor.

Bazat pe expertiza Thales în arhitectură de sistem, încărcătură utilă, inteligență artificială și cybersecurity, Spy’Ranger 550 reprezintă cea mai nouă generație de mini-drone (UAS) tactice, livrând forțelor armate și serviciilor de securitate un avantaj tactic. Capabil a fi instalat în 20 de minute, acesta furnizează informații cruciale în momente decisive pentru a le permite utilizatorilor să facă față provocărilor operaționale curente și viitoare.

Sofisticat din punct de vedere tehnologic și capabil să opereze simultan mai multe vehicule de zbor, sistemul Spy’Ranger 550 poate fi folosit în misiuni diverse, inclusiv manevre de luptă a unor forțe armate combinate, sprijin pentru misiuni de recunoaștere ofensivă și operațiuni împotriva unor grupări de rezistență izolate, misiuni de evaluare a amenințărilor, supraveghere consistentă a zonelor de interes și supravegherea granițelor sau a infrastructurii critice. Motorul electric unic al Spy’Ranger 550 asigură operarea în modul invizibil, limitând astfel expunerea combatanților la amenințări potențiale atât pe timp de zi, cât și de noapte.

Sarcina utilă optronică a sistemului furnizează imagine de o calitate excelentă și include un canal de zi near infrared și unul infrared HD. Algoritmi de procesare avansată a imaginii bazați pe produsele Thales deja existente asigură exploatarea mai ușoară a volumelor mari de informații culese.

Conexiunea de date înalt securizată a Thales transmite imaginile captate de Spy’Ranger 550 în timp real. Cu o autonomie de 5 ore, o rază de 50 de km și capacitatea de a opera simultan 2 vehicule în aer cu ajutorul aceluiași segment la sol, Spy’Ranger 550 oferă o acoperire extinsă pentru supraveghere și colectarea de informații.

Sistemul a fost conceput pentru a avea o robustețe maximă și pentru a putea fi utilizat cu ușurință. De exemplu, sistemul software al Centrului de comandă și control al Spy oferă utilizatorului o interfață intuitivă și o gamă de funcționalități pentru a simplifica pregătirea misiunii și operarea sa. Vehiculul aerian este ușor de asamblat fără instrumente speciale și sistemul poate fi instalat de către o echipă de 2 persoane în mai puțin de 20 de minute.

„Proiectat și produs în Franța, Spy’Ranger 550 furnizează forțelor armate o multitudine de inovații care se constituie în câștiguri reale în materie de capabilități și contribuie decisiv la colectarea informațiilor pentru protejarea forțelor armate și a populației”, a spus Jean-Pascal Arrou-Vignod, Directorul pentru activități optronice al Thales.

Thales

11 comentarii:

  1. dupa ce am vazut capabilitatile rusilor in domeniul razboiului electronic de ce mi se par dronele actuale cam depasite ? sa nu uitam fqaptul ca totusi o drona a aterizat si in Iran.. Par a putea fi folosite in fata unori adversari ff slabi. Posibil sa ma insel dar am aceasta impresie..

  2. ce se mai aude de male uav ala european?

  3. Spy’Ranger 500 e un Raven RQ -11 …. ceva mai mare . Aceiasi configuratie , clasica , de moto-planor cu elicea situata in spatele bordului de fuga . Din cite observ , echipamentul ( antena Yagi … cel putin ) e similar unui FPV pentru aeromodelism avansat de raza lunga . Cu alte cuvinte tot ce este pe o asemenea drona se poate obtine dintr-un magazin specializat la preturi accesibile oricarui amator . Alo , guvernu !!! …. Abonatul apelat nu raspunde . Va rugam reveniti ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *