23 aprilie, Ziua Forţelor Terestre

La 23 aprilie, sărbătorim Ziua Forţelor Terestre, cărora le-a fost hărăzită onoarea de a avea drept patron spiritual creştinesc, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruinţă.

 

Ziua-Fortelor-Terestre-23-aprilie-Sfantul-Mare-Mucenic-Gheorghe

23 aprilie, Ziua Forţelor Terestre – militari din Fortele speciale (foto: Dorel Danciu/ MApN)

 

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, le-a înmânat medalii şi embleme unor militari români răniţi în teatrele de operaţii, în cadrul unei ceremonii militare desfăşurate marţi, 23 aprilie, la Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României, din Parcul Tineretului, cu prilejul aniversării Zilei Forţelor Terestre. “Militarii din teatrele de operaţii sunt o prioritate pentru mine. Colaborăm foarte bine cu partenerul american şi am reuşit să asigurăm condiţii bune şi sigure militarilor noştri, ţinând cont că acolo este o zonă unde se desfăşoară permanent acţiuni de luptă”, a declarat ministrul Mircea Duşa, potrivit MApN.

Plutonierul-adjutant Neculai Costel Stanciu a primit Medalia Naţională “Serviciul Credincios” clasa a II-a, cu însemn de război, caporalul clasa a III-a Nicolae Daniel-Gheorghe Tuică a primit Medalia Naţională “Serviciul Credincios” clasa a III-a, cu însemn de război, iar sergentul (rtr.) Dan Daniel Porumb a primit Emblema de Onoare a Forţelor Terestre.

În cadrul ceremoniei, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General, şi generalul-locotenent Sorin Ioan, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, au înmânat distincţii militare personalului din această categorie de forţe, pentru merite deosebite pe timpul îndeplinirii misiunilor externe şi de pe teritoriul naţional.

 

Articolul complet pe ZiuaVeche

 

3 comentarii:

  1. Gheorghe, George, Ghiorghiţa, Georgeta… La mulţi ani! 🙂

  2. Maine poimaine o sa ajunga la 300…
    Nu-i bai, au Piranha…

    Cam des se „defileaza” cu FOS si echipamentele lor de la un timp, deobicei se arata ce e mai bun cat 99% e la pamant…(nu ma refer la capacitatile personale ale soldatului)

  3. In curand nici bocanci de defilare n-or sa mai fie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *