24 Ianuarie 1859 – Imnul Unirii

41 de comentarii:

 1. La mulți ani frățiilor și anu asta să fim cu minta limpede și să votăm cu, cap pentru petecuțu nostru (România)

  13
 2. La multi ani.

  7
 3. hai la multi ani dragi moldoveni si regateni !

  9
 4. La multi ani Romania.!!!!! Glorie eternă celor căzuti pentru tară , celor care au făurit Romania . Mica Unire ,hai să dăm mână cu mână și să cântăm Deșteaptă-te române să fim uniți în cuget și să ne iubim țara mai mult . Binecuvântată fie România.

  12
 5. La mulți ani!
  Trăiască România dodoloata!

  9
 6. La mulți ani!
  Trăiască România!

  7
 7. La multi ani romani ! Fie ca peste un an sa fim mai veseli si mai optimisti(cu motiv) privind viitorul. Asta va doresc !

  5
 8. La multi ani tuturor !

  Sa avem parte de vremuri linistite si de intelepciune !

  2
 9. La mulți ani, români!
  La mulți ani, ROMÂNIA!

  4
 10. SA DEA DUMNEZEU PACE & BUNĀSTARE ROMÂNIEI & TUTUROR ROMÂNILOR ORSIUNDE S-AR AFLA EI..!!
  ????????????

  1
 11. La mulți ani, români!
  La mulți ani, ROMÂNIA!
  HAi ca incepe bine…
  A ieșit „fum alb”. Pas mare pentru înzestrarea României cu obuziere de ultimă generație K9 Thunder. Coreenii au spus „da” tuturor condițiilor
  https://www.defenseromania.ro/a-iesit-fum-alb-pas-mare-pentru-inzestrarea-romaniei-cu-obuziere-de-ultima-generatie-k9-thunder-coreenii-au-spus-da-tuturor-conditiilor_626571.html

  5
 12. La mulți ani!

  Slavă Românii. Dacă tot scrie așa pe foaie…

  0
 13. Multumesc pentru publicarea Imnului. Spre rușinea mea, nu-l știam.

  Să ne trăiascà România și să avem parte cât mai curând de unirea cu frații noștri de peste Prut !

  4
 14. La mulți ani! Am primit azi un mesaj de felicitare pentru Unirea Principatelor de la o instituție din Republica Moldova… Să le răspund: „Felicitări și vouă”?

  5
 15. La multi ani Romania.
  Fericire si succes tuturor romanilor. Unde ati fi, stiti aici e casa voastra.

  2
 16. Bine ar fi sa facem unirea ,dar asta e doar un vis frumos ce îl visăm noi . Populația din RM nu sunt frați noști ,nu atât timp cât vor doar banii și benefici , nu putem fi luați de proști mereu și să susținem un alt stat . RM e un stat independent care în acest moment au propriul naționalism , moldovenesc și nu acceptă termeni românism și Unire , îți spun că nici cei care trăiesc în România din RM susțin că sunt moldoveni că au o alta identitate,nu cred in Unire , și nu cred că ar trebui să fie proști care aduc la studii , le dam acte unor rușii , care uni vorbesc contra tări noastre și nu au dreptul la acte românesti , uni din Transnistria care nu știu Ro ,ciudata corupția asta .

  2
  • Eu sunt unionist din RM. Si recunosc ca Romania cam da prea multe pentru moldoveni. Multi aici socot ca Romania ne este obligata pentru ceva. Pe de altaa parte se cam misca lucrurile in directia unirii. La ultimul recensamint cam 40% sau recunoscut romani. Mai sunt cam 40% ”maldaveni ”. Si restu. Trebuie de spus ca 50 de ocupatie sovietica si putin peste un veac de ocupatie tarista nu cam au sters urmele a tot cei roman aici.
   De cind in scoli se invata oficial limba si literatura romana cit si istoria romanilor lucrurile iau o intorsatura mai frumoasa.

   10
   • @ Daniel Sihastru
    Confirm cele spuse de tine, chiar azi, în timp ce postam aici despre familiile de moldoveni, vorbeam pe feisbuci cu o prietenă din Chișinău, și mi-a confirmat și ea că procentul e cam 50/50, și avea aceeași supărare, faptul că mai multi vorbitori de rusă au primit pașaportul românesc, decât românii nativi.
    Și mi-a mai spus o fază, la momentul când vorbeam era într-o bancă în Chișinău, și ea era singura care vorbea româna. Toți ceilalți, și funcționari, și clienți, vorbeau în rusă.
    Părerea mea, hâc…

    • De fapt in Chisinau multi romani vorbesc mai des rusa si se socot o etnie aparte de moldoveni. Chisinaul e cam 60/50 romanofon/rus. periferiile sunt mult mai romane. In plus tineretul de azi cei de 16-18 ani practic nu vorbesc rusa. Pur si simplu nu o cunosc pe cind noi la virsta lor ne era normal so vorbim fluent. Pe unde mai pui ca si o parte din rusi(una mica) se asimileaza. Derectoarea actuala de la muzeul national de istorie mia fost prof. universitar. E de etnie rusa da vorbeste o romana mai curata ca a mea.

     5
  • Referitor la cetatenie romana e adevarat ca si cei de etnie ne romana des o primesc si nu mi se pare corect. Pentru ei cetatenia romana trebuie primita doar in cazul unirii.

   4
  • Detectez o ușoară problemă cu numărul de „i” care ar trebui puși. Gen unul în loc de doi și doi în loc de unul. O dată e greșeală, de trei ori joacă feste telefonul, de cinci ori poate ai avatar de tanc românesc… Dar ai dat 10+ chifle gramaticale în patru rânduri și un pic.
   Statistic, un pic cam mult, coroborat cu mesajul, nu știu ce să zic…

   5
 17. Clar eu nu am nimic , da nu poți investi în Chișinău pe niște trepte 2 milioane de dolari și hotelul unde a luat naștere România să îl lași în paragină. Cu ajutorul Guvernului României și actul constitutiv al României să îl lași în paragină e rușinos ,e simbol national al României al meu ca romăn , turc , ungur orice ar fi nu acele trepte din Chișinău, cred că cele2 milioane de euro investite în acele trepte din nu știu ce parc ar fi fost mai justificate in acel hotel care acum e paragină și aici sa scris despre el . Da daca eram un singur stat uniți da clar , da în acest moment, mie nu îmi tine de măndrie ca romăn acele trepte , licee, gradinite renovate pe banii noștri . Scuze mă înjură , da e dreptul meu la opinie și clar nu susțin altceva decât Unirea , altfel avem probleme noastre și nu susțin niște rusi ce susțin altceva decât ura fata de noi , că eu numai cer și cer , da Unire nu vor , atunci la gara și la revedere. Doar cetățenii români să beneficieze de banii noștri.

  2
 18. Clar eu nu am nimic , da nu poți investi în Chișinău pe niște trepte 2 milioane de dolari și hotelul unde a luat naștere România să îl lași în paragină. Cu ajutorul Guvernului României și actul constitutiv al României să îl lași în paragină e rușinos ,e simbol national al României al meu ca romăn , turc , ungur orice ar fi nu acele trepte din Chișinău, cred că cele2 milioane de euro investite în acele trepte din nu știu ce parc ar fi fost mai justificate in acel hotel care acum e paragină și aici sa scris despre el . Da daca eram un singur stat uniți da clar , da în acest moment, mie nu îmi tine de măndrie ca romăn acele trepte , licee, gradinite renovate pe banii noștri . Scuze mă înjură , da e dreptul meu la opinie și clar nu susțin altceva decât Unirea , altfel avem probleme noastre și nu susțin niște rusi ce susțin altceva decât ura fata de noi , că ei numai cer și cer , da Unire nu vor , atunci la gara și la revedere. Doar cetățenii români să beneficieze de banii noștri.

  • Eh ms că mai citit ? ,așa semianalfabet sunt român ,acum moți clar pocesc limba română, nu știu în Apuseni aici în Țara Zărandului nu am făcut gramatica limbi române:)) . Lasă Gabi data viitoare o să fiu atent la tastatură pentru tine , să te simți tu bine,inteligentul ce a luat bursă la Oxford.Prietene să nu uităm istoria tări hienele din jurul nostru au visat să rupă bucăți din Românica , vezi bine și azi maghiari , sârbi care nu te recunosc că minoritate etnică natională și nu îți oferă elementarele drepturi etnice dar Ponta e consilier al lui Vucic , despre Ucraina ce sa zici na la fel ,azi nici MN nu e un vecin liniștit. Asta ar trebui să ne intereseze , nu să ne mâncăm între noi , Unitatea să fie între toți cei care simt românește .Restul e cancan ?.

   6
 19. https://www.facebook.com/share/p/66iGBXPD8nru2C1r/
  Despre unele probleme apărute în principatul Moldovei după Unire. În fruntea protestatarilor, pochii.

  2
 20. Nu suntem intregiti pana ce Basarabia nu se va fi reunit cu tara muma. Sper sa traim destul ca sa vedem infaptuit acest deziderat. Pana atunci, intelepciune, curaj si munca!
  Sa ne traiasca tara, cu noi cu ea!

  4
 21. La multi ani ! Frumos imnul , nici eu nu il stiam ,Pacat ca nu e mediatizat mai des .

 22. Clar nu suntem întregiți fără Bucovina, Herța, Cadrilater, Bucovina de Nord dar să fim realiști nu vom mai avea șansele trecutului și nu ne vom mai reîntregi , avem insă o tară asa sub granițele actuale , sau jertfit înaintași noștri pentru aceste granite actuale ,și vedem că în fiecare an se fac provicări cu automia secuiasă ,ar trebui să se rezolve situația și să începem un proiect de țară , să începem să susținem economia , să avem proiecte agricultura,energie , armata , exporturi,justiție , administrarea teritoriului, sănăte ,sport , industria alimentara industria de orice fel și cel mai important este de a crește numărul total al cetățenilor români, să încetinim exodul populației și să devenim un stat mai curat și mai echilibrat,un stat prosper . Dar na ? cred că visez prea multe . Uneori a fi optimist și să simți româneste te doare , văzând situația actuală a tări .

  3
 23. La multi ani!
  Ma gandeam daca sa scriu sau nu, dar uite ca o fac. La mentinerea unirii a avut un rol determinant Carol Intaiul, si in angajarea unei „dezuniri”, nimeni altul decat Ion Creanga, si desigur Mitropolitul moldovean Calinic, mare separatist de ocazie. Carol ordona armatei sa intervina si ordinea este restabilita.
  In purul si dulcele stil romanesc, mitropolitului i se schimba orientarea separatista cu o functie in Senatul Romaniei, iar pe Creanga… acelasi mitropolit cu care impartea o tentativa de revolutie separatista il da pe Nica afara din biserica si mai apoi din invatamant.
  Desi va spun la modul serios ca astea sunt fapte reale si nu ceva schita de Caragiale, domnul Moldovei care avea sa fie independente, Nicolae Roznovanu isi cere scuze fata de domnitorul Carol si il invita la nunta sa. Ma car sa dea si vitorul rege un ban acolo.
  Nu zic eu asta, zise A.D. Xenopol, Alexandru Dimitrie. „Unioniștii și separatiștii”, București, Institutul de Arte Grafice „Carol Göbl”, 1909. – 41 p. (extras din Analele Academiei Române, Seria II, Tom. XXXI)
  Desigur pe Ion Creanga il apreciem pentru condeiul sau, m-am gandit sa va relatez un episod interesant din istoria noastra, si sa reamintesc tuturor a doua cea mai mare dorinta a mea (prima e o armata bine dotata): sa povestim despre o istorie, reala, cu plusuri si minusuri din care musai trebuie sa invatam. Si ce sa invatam? Pai factorul determinat in discursurile publice antiunionale era ura fata de „straini” si „independenta” dobandita din a fi „noi de noi”. Un fel de proto-suveranism.
  Mai multe din acest episod demn de Caragiale: https://jurnalfm.ro/unirea-principatelor-romane-inceputul-romaniei-moderne/

  7
 24. La Multi Ani, oameni buni.

  Sa ramanem in forma teritoriului asta cel putin 1000 de ani de-acum incolo si cu rusii cat mai departe de noi.

  Si poate cu Basarabia unita intai economic-militar, apoi si administrativ-politic.

  3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *