US Navy si „sechestrarea”

PUB_DDG-51_Modernization_Features_lg

US Navy a redus in liniste planul de modernizare al distrugatoarelor sale purtatoare de rachete printr-o miscare ce ar putea reprezenta „o tinta” de dezafectare timpurie a pana la un sfert din flota, datorita uzurii.

Din primele cele 28 de DDG-uri ale clasei Arleigh Burke (Flight I/II), 21 nu vor receptiona o upgradare completa a sistemelor de lupta Aegis, in schimb vor beneficia de o upgradare MLU (Mid Life Update) ce se va concentra pe starea de sanatate mecanica a navelor si unele vase de razboi vor detine upgradari la sistemele de lupta anti-submarin ca parte a strategiei de economisire a costurilor – a comunicat Comandamentul Sistemelor Navale Maritime.

Navele Flight I/II „”luate la tinta” in acest caz vor pastra vechile sisteme computerizate si ale rachetelor, neadaptand noile sisteme de standard AAW (anti-air warfare) ce vor permite restului flotei din clasa Arleigh Burke sa fie mai usor upgradata cu noile programe computerizate si armament – conform informatiilor obtinute de USNI.

Efortul de modernizare AAW a sistemului Aegis va fi concentrat in schimb pe noile distrugatoare ale clasei – Flight IIA – din care primele au fost lansate in 1997, conform NAVSEA.

Au existat doua aspecte luate in considerare cu privire la schimbarea atitudinii de modernizare doar pe FLT IIA” – sustine declaratia NAVSEA:

Primo – constrangerile fiscale au intarziat rata de modernizare a ultimelor FLT I/II si FLT IIA dincolo de jumatatea duratei vietii de functionare, reducand drastic randamentul investitiei.

Secundo – deoarece DDG-urile din grupul FLT I/II deja detin capacitatile BMD (Ballistic Missile Defense), abilitatea de a creste numarul naevlor capabile de BMD este realizata prin modernizarea FLT IIA.”

Costul estimat al reducerii upgradarilor este de 170 milioane U$D pe nava cu privire numai la testari si „noile sisteme”, costul total de upgradare fiind de 270 milioane U$D – conform datelor obtinute de USNI.

 

Sursa si restul articolului: USNI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *