EC-725, polonezii nu stau degeaba

EC-725 polonia

In Baza Aeriana de Transport 33 de langa comuna Powidz, in concordanta cu ceea ce deja s-a anuntat, a inceput trecerea la o noua faza de proceduri de acomodare si verificari cu noul elicopter multirol pentru fortele armate poloneze, EC-725 (H225M) Caracal.

Procedura are ca scop verificarea parametrilor indicati in cerere; performanta, echipament/avionica, standarde de construcire ale aparatelor, in total fiind vorba de nu mai putin de 32 de parametri principali. Testele vor fi incheiate in iunie, reprezentatii sindicatelor fiind invitati sa observe procedurile si sa-si sustina punctele de vedere .

EC-725 polonia3

Incheierea cu succes a verificarilor va constitui punctul final al procesului de selectare a a celei mai bune oferte, ce va permite semnarea contractului si startul livrarilor de elicoptere incepand cu 2017.

Datorita naturii procedurilor, valoarea finala a contractului va fi prezentata dupa intelegerea cu privire la offset si livrari.

 

Airbus Helicopters via galeria ZOOM, Ministerul polonez al apararii (cont Facebook)

23 de comentarii:

  1. cred ca erea mai bine sa aleaga aw-149

  2. Boss, Lotnicza nu e numele bazei. Baza lotnicza = baza aeriana

  3. Asta înseamnă ca o țară cum este Polonia să fie condusă de către bărbați de stat. Din păcate nu este cazul și al României.

  4. o vechitura, numai bani pierduti

  5. Habar nu am de ce vă agitați, Caracal nu e mult peste Puma. Nici ca fiabilitate nu sunt sigur, în rest tare bizară decizia de angajare a bugetului pt elicoptere la jucăria asta. În plus, prețul mi se pare umflat, dar e armata lor…
    În momentul în care apar versiunile militare (joint-venture mai exact, dar se fac la IAR) și dacă armata va avea bani… foarte posibil să facem mișcare mai bună decât polacii.
    Oricum, IAR e pe cai mari, exact cum am anticipat. Investiția e tare de succes și aștept dividende bune și în următorii ani.

    • Io zic ca este muuuult peste Puma. Caracal poate lua la bord pana la 28 de militari complet echipati sau 5.6 tone, Puma doar o tona, plus ca EC 725 are o raza mai mare cu aproximativ 50%.
      Deosebirile sunt destul de importante.

      • Alta talie, GMT, dar ca rol… fix la fel, la pret maaaaare, mai priceputule. Atat doar ca pot face platforma ASW mult mai capabila, dar pt infanteristii lor nu e minune, mai ales la pretul cerut de frantuji…
        IAR poate sa performeze f bine economic si financiar, dar na daca nu-ti plac tie sindicalistii lor, ce sa mai zic eu.

        • Care sindicalisti bre?! Si cum la fel daca Caracal este alta mancare de peste?!
          Mie imi place Puma produs in Ro, chiar si astea care mai „este” in dotare, doar ca fara o re-motoriare ne facem ca avem elicoptere, mai ales pe partea de ASW, atata tot.
          Pretul mai mare are legatura probabil cu transferul de tehnologie, cum am mai scris de „n” ori un pret mai mare se justifica daca sunt fabricate in tara ta plus transfer de tehnologie plus offset.

          • De acord pe partea de marinizate, PUMA e un produs bun – acum la batranetile ciclului de viata. Royal Air Force le foloseste cu incredere… tocmai ce au plecat de la BV modernizate.
            Dar sincer as prefera, pentru noi, platforme noi, facute la noi de IAR 😉

  6. 🙂 Caracal? E posibil sa traga dupa propriile trupe.

  7. Mihai-Cristian

    Succes urias pentru cauza unionistA . 25 000 de oameni în centrul Chișinăului cer Unirea iin aceste momente. !
    Deci, dragilor, tot cu rusii vor ? Sau gandim iarasi cu stomacul si ii tradam pentru a doua oara in dulcele stil clasic ? 🙂

    Puteti urmari live aici: https://www.privesc.eu/

    p.s.: George,Marius,Razvan… eu zic ca merita un highlight evenimentul ? .

    • ai vazut emisiunea lu’ rares bogdan de acum 1-2 seri?
      retardatu’ ala a fost consilier…arunca un ochi sa vezi consilierii de acum…

      asa ca unirea mai asteapta pana cand o sa avem politicieni romani cel putin….

      • Mihai-Cristian

        Nu am prins emisiunea insa mi-a explicat George S. ce si cum s-a intamplat. Din cate am inteles a fost invitat un consilier a lui Iliesco’vik ? Pai mna la ce sa ne asteptam atunci? Insa si Rares Bogdan cum a putut avea asemenea invitati,n-as fi indreptatit sa-l banuiesc de-o cursa? Pe langa asta e stiut faptul ca George a avut si un proces cu Iliescu :)) .

        • a fost consilier si pentru marinar, ca ia si spus George ca a fost consilier pe la toti si umbla cu „securisme” 🙂 )
          si istericu’ ala cautis zici ca cerea numa’ bocanci in gura (ca de fiecare data cand e invitat)

          rares bogdan e deala cu mandrie „regionala” gen „eu sunt mai intai „ardelean”…si asa o tine langa in fiecare emisiune…

          • Nu mai bagati in seama aceasta persoana rares bogdan :
            „acest imbecil rares bogdan este fiul fostului director general UPSOM Ocna Mures , acesta si-a batut joc de jumate din acel oras ( combinatul fiind cea mai mare societate din zona ) salarii de mizerie si el prime … deci copilul a avut un exemplu “bun” . Acest imbecil rares bogdan a jucat poker cu tiganii din Turda , a pierdut sume mari pe care le-a platiti dupa ce au vandut vila din cluj ( facuta evident pe bani furati de la combinat ). Tot la poker a pierdut si un auto cielo . Multi din oras au ras de el ca statea inchis in apartamentul din cluj de frica tiganilor si ii ducea mancare un sofer de la combinat pe care excrocul de bogdan batranul il obliga sa faca curse regulate la odrasla lui in cluj ”

            Si eu sunt din Ardeal , DAR de fapt sunt ROMAN … Brancusi , Eminescu , Cuza ….nu au fost din Ardeal , AU FOST romani la fel cum suntem si noi din Ardeal

    • oameni buni , ce aveti cu unirea ? ce va trebuie ?
      ati uitat de Germania si ce s-a intamplat dupa ?
      in plus Moldovenii nu-s romani , au zis-o in nenumarate ori ca ei ” nu si nu si nu ” . orice unire se face cu bani pentru ca teritoriul care se alipeste trebuie sa ajunga la niste standarde socialo-economico-militaro-politice . ori aia sunt sub noi clar , iar noi sub toata Europa .
      pai , si noi de unde scoatem banii ? de la UE ? ha ha , sa fim seriosi !

  8. Buzz tu eți normal..ce sa întâmplat cu germania,, ?? săți zic eu dacă în anii 80 era la un nivel cu Franța Anglia ,Italia,, acum germania e NR 1 în Europa ,, și deja sa recuperat total după unificare. Dacă România primește acasă cei 3 miloane de Moldoveni / Basarabeni Români – va fi mai rău . ?

  9. Ma intrebam ce cauta Murene in poza langa elicopter, vor sa asambleze 8 in varianta ASW: „If signed the contract will consist 16 transport, 13 CSAR, eight ASW, eight SOS and five MEDEVAC helicopters that will be assembled in Poland.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *