AMAP – Rheinmetall Chempro – Advanced Modular Armour

Variantele existente de blindaj modular al Rheinmetall:

 

 

7 comentarii:

 1. apropo in afara topicului min 0:40 /6;30
  interesant sunt si baieti bagati in seama ….. slabut ( dar prezenti )
  totusi progres fata de ani anteriori.

 2. Cand vezi asemenea tehnologii, iti vine sa-ti bagi unghia in gat ca pitigoiul. Masinarii de taiat cu laser sau plasma sunt ceva de vis, la care cei de la Moreni sau UMB doar viseaza. Socra-miu a lucrat la UMB si-mi tot povesteste de strung, freze si subler…suntem rau de tot in urma…grijania mamii lor de hoti politicieni si burtosi din Armata. Va rog frumos, nu mai aratati ce au altii ca mi se face rau.

  • Cine a avut chef de investit…a investit. A cumparat si masinariile de care spuneti dvs. Dar na, multi prefera sa se vaite ca nu se gaseste cutare si cutare lucru, fara a pune mana sa faca sau sa cumpere. Lasa pe altul sa faca.

   • Faptul ca fabricile de armament au ajuns in halul in care sunt astazi se datoreaza celor pusi politic in conducerea lor, oameni care din prostie si rautate au sabotat orice oportunitate pentru fabrica si mai erau si refractari la introducere tehnologii noi: computere performante, achizitionat soft pentru proiectare, design, maeinarii noi automatizate, etc. Problema sta in capacitatea prea mare a oamenilor/ angajatilor de a indura vicisitudini si netrebnicii. Ar trebui sange mai aprins si rupt picioare ca sa se invete minte. Iar acum problema mare este forta de munca imbatranita. Degeaba ii dotezi ultimul racnet cand oamenii o sa fie recalcitranti in a mai invata sa lucreze pe calculator sau sa manevreze masinariile la varsta lor.

    • Un strungar de 50 de ani e greu de crezut ca va invata sa foloseasca un CNC. Pentru o asemenea persoana, un program care pune un CNC la lucru este similar unei nave cosmice. Asa ca, treaba acelui strungar va fi sa alimenteze CNC-ul, sa verifice cutitele si sa dea cu matura. Asta in cazul in care vrea sa castige o paine. Lumea nu sta pe loc.
     Socrul meu are peste 70 de ani; a invatat sa foloseasca inclusiv computerul, desigur strict in ceea ce il intereseaza.

  • Trebuie retehnologizat si angajat personal tanar, cu management al unei companii private care doar sa foloseasca locatia si o parte din personalul intreprinderii de stat, dar ei sa decida eficienta proiectului.

   Cam cum fac americanii, unde firme mari private opereaza intreprinderi cu capital majoritar al statului .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *