Atentat terorist dejucat în Covasna

61746860

Atentant terorist dejucat la Covasna. Ofițerii SRI au ridicat doi suspecţi pe care îi monitorizau încă din luna august. Aceștia fac parte din gruparea numită „64 de comitate”.

Bărbaţii au fost reţinuţi şi sunt în drum spre capitală. Despre dispozitivul explozibil nu se ştiu foarte multe detalii.

Din primele informaţii se ştie, însă, că ar fi putut să ucidă zeci de oameni. Dispozitivul artizanal urma să fie declanşat în timpul paradei de 1 decembrie din Târgu Secuiesc.

61746863

Comunicat de presa 01.12.2015 al D.I.I.C.O.T.

La data de 01.12.2015 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului  B. I. A. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale prev.de art.412 alin.2 rap.la art.397 alin.2 Cod penal și nerespectarea regimului materiilor explozive prev.de art.346 alin.1 Cod penal săvârșită în condițiile art.32 alin.1 lit.”o” din Legea nr.535/2004 – privind prevenirea și combaterea terorismului.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura naționalist-extremistă ”Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM Ungaria le promovează în Transilvania în scopul realizării, inclusiv prin acte de violență îndreptate împotriva cetăţenilor români și a bunurilor acestora, dezideratului de îngreunare/împiedicare a autorităților române în actul de exercitare a puterii de stat în zona așa-zisului ”Ținut Secuiesc”, ca etapă a procesului ce vizează refacerea ”Ungariei Mari”, inculpatul B. I. A., membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria, și-a asumat, şi ulterior a procurat mijloacele și instrumentele necesare confecționării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenționa să-l detoneze în public, pe raza localității Târgu Secuiesc, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

Materialele şi dispozitivele ridicate la percheziţiile efectuate ar fi fost apte să pună în pericol cetăţenii români şi bunurile acestora, acţiunile inculpatului fiind stopate prin măsurile legale dispuse de către procurorii D.I.I.C.O.T. cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ Covasna şi Jandarmeriei Braşov.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

PS Retardatul se „intituleaza” Beke Istvan Attila si este cetatean ungur.

185 de comentarii:

 1. Eu mai scris pe aici ca baietii nostri „cu ochi albastri” au ei multe pacate dar nu sunt deloc nascuti alaltaieri, nu sunt francezi (slava Domnului) si nici bulgari, ucraineni sau unguri si daca Romania este o tara fara crima organizata si intrega o mare parte din merite revin serviciilor secrete romanesti.

  Bravo celor de SRI si DIICOT!

  • Felicitari DIICOT si SRI, am zeci de prieteni la manifestarile din HAR-COV si le-au salvat viata. Potrivit primelor analize, dispozitivul era susceptibil sa produca zeci de victime, daca era amplasat in multime, asa cum se planuia.

   Individul se numește Beke Istvan Attila și este cetățean maghiar. El a fost reținut de DIICOT și va fi dus la Curtea de Apel București cu mandat de arestare preventivă.

   Este membru al formațiunii extremiste ”Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria. Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” (Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom – HVIM) este o grupare ungară de extremă-dreapta care militează pentru unificarea comunităților maghiare din afara Ungariei și pentru revizuirea Tratatului Trianon, din anul 1920. Titulatura organizației radicale se referă la Ungaria Mare, care avea 64 de districte. Beke Istvan Attila e membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria. (Sursa: stiripesurse.ro)

   La percheziții, ofițerii anti-tero au depistat dispozitive militare pentru vedere pe timp de noapte, plus un amplificator de imagine, dar și un poligon de antrenament air soft. Arsenalul era completat de 210 materii explozive categoria III, categoria II, dispozitive electronice de inițiere și temporizare a impulsurilor electronice.

   Sursa:

   http://romaniabreakingnews.ro/breaking-news-atentat-teorist-la-covasna-dejucat-de-diicot-dispozitivul-explozibil-urma-sa-faca-zeci-de-morti-la-parada-militara-de-1-decembrie-din-tragul-secuiesc/

  • Nu e foarte complicat avand in vedere ca romanii si maghiarii din regiune se inteleg foarte bine si orice elemente imbecile sunt foarte usor de depstat si dat in gat! Cred ca cel putin 95% din maghiarii din Transilvania ar pune instinctiv mana pe telefon si ar suna la politie daca ar auzi despre astfel de intentii.

  • Respect pentru serviciile secrete romanesti. Sunt de clasa inalta.

  • „si daca Romania este o tara fara crima organizata si intrega o mare parte din merite revin serviciilor secrete romanesti.” Tu ai gîndit fraza asta? România stat fără crimă organizată. Asta grație serviciilor? Din 90 în coace găsești nenumărate exemple în presă despre crima organizată din România și despre implicarea serviciilor românești în organizarea și coordonarea de rețele de crimă organizată. ()scuzați repetiția)

 2. Faza cu „beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale” mi-a placut cel mai tare.
  Nici n-o sa-i bata ………… 🙂 ))))))))

 3. Vedeti la ce duce prea multa toleranta fata de extremismele maghiarilor?

 4. incredibil !! am ramas blocat?
  ma repet,acea zona este o vulnerabilitate prea mare ca sa mai poata fi ignorata.romania si romanismul acolo sunt pe cale de disparitie.avem un inamic in sanul tarii.

  • Pai zona respectiva nu este deloc ignorata de servicii ba dimpotriva. Intr-o astfel de situatia serviciile secrete sunt solutia nu sa scoti armata pe strada precum in Franta sau In belgia. Cand armata iese pe strada se cheama ca ai cam pierdut deja situatia de sub control.

   • Doamne fereste,nu la armata m-am gandit.
    consider ca au fost sicane peste care statul roman a trecut mult prea usor in decursul timpului iar acum vb. deja de TENTIVA de ATENTAT pe sol romanesc.
    s-a ajuns prea departe si sub ochii nostri.

    • Deocamdata nu s-a ajuns nicaieri, ba dimpotriva parca activitatea grupurilor iredentiste (aflate oricum intr-o minoritate jenanta fata de majoritatea populatiei de origine maghiara) a mai scazut.

     Doi handicapati mintali nu inseamna ca s-a ajuns prea departe.

     • posibil.
      insa aceasta tentativa de atentat mie imi demonstreaza ca gradul de radicalizare a crescut de la an la an,ca s-a trecut deja la alt nivel ,ca autoritatile nu au de fapt autoritate in zona respectiva ,ca avem politicieni cu agenda dubla pe subiectul asta,ca avem o minoritate romaneasca acolo lasata de izbeliste.
      trebuie capitalizat la maxim pe acest eveniment asa cum s-a mai scris aici.

      • Nu e nici un grad de radicalizare, ariciul ăla pansat e cetăţean maghiar, nu român. Şi faptul că se ştia din august despre intenţiile ăstuia dovedeşte clar ce s-a tot spus pe aici, şi anume că băjeţii ăia de se adună ei prin munţi şi se visează mari luptători pentru Ungaristanul fost mare, actualmente mic spre foarte pitic sunt infiltraţi pînă-n măduva oaselor , şi se cunoaşte strict şi la obiect ce gânduri au. referitor la pierdutul controlului, după cum au mai spus băiţi pe aici, de ce crezi că brigada de forţe specioase e cantonată la Tîrgu-Mureş, iar în zonă sunt doo brigăzi de vînători de munte, care şi-au tot rotit oamenii prin Shitbackistan? lasă-i să se viseze mari luptători pentru Ungaristan, la momentul potrivit o să înveţe să cânte ” Treceţi batalioane române Carpaţii” , în pas de defilare. 😉
       Părerea mea, hîc…

       • Stiu ca au mai incercat ceva de genul, insa mult mai serios pe la inceputul anilor 1990, atunci cand erau sprijiniti direct de Ungaria si astepta OK-iul de la marele licurici pe model Yugoslav, insa romanii au fost mai cooperanti si aprobarea nu a mai venit niciodata. Asta cu antrenatul in munti e vechie, se stie de mult, au facut-o si generatia anterioara maghiara din secuime, atunci mult mai serios decat o fac astia astazi si cu sanse infinit mai mari de izbucnirea a unui conflict. Si atunci, ca si acum, romanii stiau tot, iar ungurii stiau ca romanii stiu….toata lumea astepta sa inceapa balul. Slava Domnului ca atunci s-a potolit totul si fiecare si-a vazut de treaba lui. Mai bine asa. Eu la un momentdat am auzit de la cineva, fost ofiter in armata, nu spun cine, care se afla dislocat in secuime in acea perioada intr-o unitate militara din zona. Inflacaratii locali dusi de nas de serviciile secrete maghiare, cei ce se antrenau ca Rambo prin padurile din HarCov, infintasera o filiera si se adunau in locatii conspirative si mai ales aveau intruniri intr-un bar local seara de seara sa puna tara la cale. 🙂 Se strangeau la intruniri facand anunturi ‘deghizate’ prin statii radio de Taxi, ascultate temeinic de serviciile de transmisiuni ale armatei.

        La un momentdat a venit un ordin de sus pentru o demonstratie de forta menita sa-i sperie pe capcaunii aia de se adunau ca ciupercile dupa ploaie la indemnul serviciilor speciale maghiare si sa mai potoleasca din avantul luat in societatea post decembrista secuiasca. Noaptea s-a dat trezirea in oras cu Tab-uri ambalate tare pe strazi, sunete de elicoptere si MIG-urile noastre dragi ‘dansand; deasupra orasului. Speriati si in acelasi timp entuziasmati de ceea ce se petrecea in Yugoslavia vecina si ce se pregatea la noi, echipa unui tanc a decis sa intrerupa adunarea ungurilor intr-un mod original. A intrat cu tancul in carciuma. Ungurii au ramas muti si speriati, iar tanchistul a turnat toata bautura de la bar pe teava tancului strigand tare cine vrea sa bea cu el in cinstea armiei romane?

        Adunatura aia de prapaditi a fost, sau cred ca a fost, destul de impresionata, ca altfel mai incercau ei si dupa, indiferent ca se primea OK-iul sau nu de sus. Cu ce ne-am ales noi atunci? Cu proteste vehemente ale Ungariei, motivate de romani ca un simplu exercitiu de noapte si nimic mai mult. Eu vad o mare diferenta intre unguri si sa zicem, dupa caz ca si exemplu, albanezii kosovari. Albanezii sunt mai barbati, mai determinati si mai priceputi la arme decat ungurii. Acestia din urma sunt mult mai abili in ale diplomatiei si presiunii pasnice pentru obtinerea de avantaje si sper sa ramana asa. Mai e de adaugat ca nici noi nu suntem rigizi si capcauni ca sarbii, ai cu cine vorbi la o adica. E un joc mult mai soft si asa sper sa ramana. Pana una alta populatiile romane si maghiare nu se urasc de moarte precum cele din balcanii de astazi. PEACE! 🙂

        • In 90 un anumit regiment actual batalion din bistrita a primit indicativul de alarma de lupta.nu de exercitiu.am primit muniție de razboi.toate T A B urile aveau munitie ee razboi.si ne am deplasat din bistrita pana in zona limitrofa a acestor orase din covasna unde s a facut o mica demonstratie de forta.adevarul e ca le a cam tremurat chilotii pe ei cand la ora 12 noaptea au auzit motoarele T A B ambalate.A doa zi au inceput sa apara ungurii cu canistre cu vin .cred ca daca le ceream ,stiau sa cante si DESTEAPTATE ROMANE.

     • Perfect de acord!

   • bre, ti-am mai povestit despre scosul armatei in emiratul franc cu capitala la Al’Paris dar se pare ca n’ai pricipit

    nu se cheama ca ai pierdut situatia de la supt.

    control.

    ci ca este nevoie de efective suplimentare pt a putea controla situatzia 🙂

    armata emiratului nu efectueaza operatiuni de contraterorism ci participa la masurile antiteroriste

    armata este la vedere, marcheaza zona prin prezentza, arata ca zona este pazita de indivizi cu famasurile in mana care n’au chef de gluma, babuinii aia nu prea ataca oamenii inarmatzi

    prin prezentza lor militarii usureaza sarcina serviciilor de securitate

    care servicii nu mai stau ocupate sa pazeasca strazile ci isi vad de atributiile lor specifice, filaj, informatii, contrainformatii, agenti infiltrati, informatori, culegere de date prin diferite mijloace tehnice, analize, masuri, propuneri etc etc etc

    in conditiile actuale din emirat scosul armatei pe strada makes perfect sense

    si la altzii cand a fost nasoleala au scos garda nationala samd

    si noi daca va fi verde’albastra cu nuantza cacaniu-galbioara vom scoate armata

    • @gsg. Ba se cheama ca ai pierdut controlul, daca armata trebuie sa iasa in strada. Daca tii totul sub control aurolacii nu ajung sa te faca sa scoti armata in strada.

     Pai acum in „Emirat” are sens sa scoata armata, dar daca te uiti un pic la germani, aia au dejucat o gramada de atentate si n-au scos armata.
     Armata este, ca de obicei, ultima solutie.

  • Hooooooooo! Usurel, te ia valul!

 5. Asta ne’ar mai fi lipsit, sa scape un dement d’asta nedetectat, aurolacii astia cu ungaria lor mica mica tot incearca sa provoace dezordine

  Un steag, o petarda, o injuratura, hai, treaca mearga…

  Ca sunt si ei oameni si au si ei frustrarile lor care trebuie sa se defuleze si se pare ca unguroaicele nu mai fac nici pe fatza nici pe dos, dar cu bomba cred ca totusi au cam exagerat 🙂

  Ce pana mea vroiau sa 8tzina daca omorau niste zeci-sute de oameni, sperau ca se escaladeaza masiv si ca le iese ceva?

  Pai poate se escalada in sensul ca veneam cu lopetzile peste ei si dupa ce’i capaceam bine ai ingropam cu drapelul unguresc pe piept…

  Si ungaria aia mica mica ar fi latrat ca le batem concetatzenii si ne’ar fi atacat cu alea 14 tancuri si alea 12 avioane cate mai au, 12 la decolare, ca la aterizare nu se stie niciodata…

  Felicitari servitziilor (saru’manusitele, o cafetlutza, o tzigarica 🙂 ? )

  Este multa politie si armata plus diverse servicii in zona aia cu ochiu de sticla pe ei, le uram spor la capacit aurolaci

  Eroul, ca de obicei cu metode d’astea medievale, cu bataia 🙂 !!!

  La Bucuresti nu cu bataie, trebe disciplinatzi cu nuielusha la palma sa invete bine pe de rost Luceafarul, Scrisoarea a III-a, sa scrie corect gramatical in dulcea limba romana, d’astea, eu asa i’as pedepsi 🙂

  Si in celula tot asa, dat sonorul tare la poezii si cantece patriotice romanesti si ziua si noaptea pana isi taie singurei carotida cu unghia 🙂

  • Dintai ar trebnui sa batem la palma si peste gura stiristi de etnie romana sa nu mai zica ca „doisprezece” fete au pelcat cu trenul la doizeci si doi ore!

  • In primul rand felicitari serviciilor.

   Era de asteptat sa incerce ceva, se misca rapid ceilanti numai noi dormim. Am mai scris cate AM7.0 sau SAUR2 s-au cumparat pt. jandarmerie si unitatile speciale de interventie?. Daca se trece „mai departe” o sa i nevoie de asa echipamente…

   //
   Ce visa Csibi Barna:
   Să înfiinţeze în România Garda Secuiască, o organizaţie paramilitară după modelul Gărzii Maghiare, o grupare dizolvată şi scoasă în ilegalitate încă din 2009 în Ungaria pentru discursul fascist şi instigare la violenţă”.

   Care era visul final (sa nu uitam si de de excursia prin Ucraina; Nu il cred chiar atat de naiv sa creada ca este suficient sa iti declari autoderminarea si gata vine ONU…):
   „Ținutul Secuiesc își declară autodeterminarea și cere intervenția ONU – așa se face, ceri intervenția ONU – ONU are obligația ca această autodeterminare să fie protejată. Trupele ONU și NATO merg în fiecare zonă unde e conflict și atunci vin și ceva trupe rusești de la ONU în Ținutul Secuiesc. Să garanteze pacea și să inființeze ce-ți trebuie înființat pentru funcționarea unui stat. ”

   Cativa nebuni in a lor boala….

  • In primul rand tot respectul serviciilor noastre de informatii.
   In al doilea rand, sa-ti zic ce vroiau sa 8tina:
   1. Atragerea atentiei presei internationale asupra Tinutului Secuiesc si a problemei autonomiei in Romania. Care sa puna in presa internationala Tinutul Secuiesc pe acelasi palier cu Catalonia, Scotia si alte zone separatiste in Europa.
   2. Sa puna presiune pe politica anti fragmentare, anti separatism a Uniunii Europene prin inmultirea cu inca una a zonelor solicitante de autonomie/independenta.
   3. Problema organizatiei 64 de comitate nu prea se compara cu terorismul islamic in cazul asta pentru ca motivatia e diferita, astia punand in pericol siguranta Romaniei nu a intregii Europe, si pentru un scop clar definit si bine cunoscut/sustinut in anumite cercuri in Europa si chiar si peste ocean.

   • 🙂 Sa stii ca o bomba explodata le-ar fi atras imediat „simpatia” intregii Europe… Ba tre sa fii si tampit total, cand toata lumea se uita pe sub pat dupa teroristi tu sa pui bombe si sa speri ca apoi vine ONU sa te scape.
    Ala este un retardat frustrat si cel mai probabil un ratat in viata de zi cu zi. Bafta noastra ca-i prost facut gramada.

    • Pai tocmai…. daca baietii nostrii destepti sunt cu adevarat destepti, nu e greu de manipulat un troglodit de-asta sa incerce asa ceva, il prinzi, pui frumos la racorica, si le trec altora ca el (dar mai organizati) poftele de secesiune. Bine ca nu-i KGB SRI0ul, ca mai si exploda bomba…

    • Corect, George!

 6. Se pare ca si la Sofia se planuia ceva : Potrivit serviciului de presă al Aeroportului din Sofia, citat de Nova TV, un „pachet suspect“ a fost descoperit la bordul unui microbuz de culoare albă înmatriculat în Belgia şi parcat în apropiere de Terminalul 1.(adevarul.ro).Se pare ca era vorba de o bomba.

 7. BRAVO,felicitari „baietilor” nostri! Acum este momentul sa facem PA organizatiilor iredentist-teroriste maghiare,bagati-i la beci sau faceti-i „disparuti”. Acordati-le ‘dreptul” la.. racoare. Pariez ca la TV n-o s-apara nimic,deranjeaza UDMR-ul si-alti autonomisti.

 8. Vroia prostu sa faca bomba cu artificii ?
  Ar trebui spus exact ce sa intamplat.

 9. Fotografia prezinta explozibilii gasiti, sau cumva e din alt film, ceva cu droguri?
  Daca se confirma ca cei doi unguri pregateau un atentat, ar trebui sa li se dea circumstante atenuate pentru prostie.
  La ora actuala, cu masurile de contracare a terorismului islamic, sansa de a fi prinsi e mai mare, plus ca masurile dure sunt mai justificate.

 10. Cred ca-i iesea mai bine atentatul daca organiza un concert si chema firma de efecte pirotehnice de la Colectiv.

 11. Oricum, ar trebui intocmit un manual, pe baza raportului operatiunii, si trimis serviciilor franceze ca sa invete si ei cum se procedeaza. 😉

 12. Ce concluzie trag eu din poza , este ca le plac la nebunie culorile noastre nationale . Sa se introduca toate aceste miscari separatiste maghiare pe lista organizatiilor teroriste si sa se acuze Ungaria de sprijinirea terorismului , sa vedem si noi pe vecinii nostri cum mai scot camasa acum. Este chiar momentul sa le punem bocancul in gat si sa apasam sa vedem cat traiesc cu opinca-n gat

 13. Pe deoparte daca exista legatura intre Ungaria si terorist trebuei pistonat bine acuma cu Ungaria stat sponsor care incurajeaza terorismul

  Sa profitam de ocazie sa le sifonam acuma bine imaginea, pontalacul ar fi fost buna acuma sa le zica una-doua 🙂

  Si trebuie decretata si starea de necesitate in zona, ca prima masura de urgenta toate unguroaicele trebuie controlate bine prin toate crapaturile

  • In primul rand felicitari serviciilor, chiar daca uneori sunt de criticat, cand e de rezolvat treburi din astea mai speciale chiar sunt bune de tot, se vede treaba.
   Apoi si eu cred ca asta ar fi un moment bun de exploatat si de preluat initiativa si dat peste bot si Ungariei si organizatiilor alea iredentiste. Dat bine, sa se gandeasca de cinci ori inainte sa le mai treaca asa ceva prin cap. Oricum cred ca si actiunea asta i-a dat in spate si cel putin o perioada o sa stea cu morcovu la dos. Dar nu trebuie ratat momentu sa-i ardem mai serios

 14. si a mai fost si alarma aia din timpul defilarii de azi,probabil o gluma proasta …sau nu.

 15. daca o fost unul, mai sunt si altii… ce idioti , ce cretini, ce oligofreni!!!!! in alta ordine de idei, asta era cetatean ungur, sau roman?

 16. Și totuși, sunt câteva semne de întrebare. Oricum, ungurul a belit p**a! Minimum 20 ani.

 17. am o curiozitate,oare inteligentele autohtone si maghiare au colaborat pe acest subiect fiind vecini de granita,nato si ue?!

 18. daca astia incep cu bombele, in realitate au inceput de multisor, nu or sa faca altceva decat sa-si sape singuri groapa pentru ca nici ungurii din tara nu sunt imbecili ca ei si in final au sa reuseasca doar sa devina o organizatie terorista in toata regula ai carei mambri vor fi arestati peste tot in lume.

 19. la naiba cu dobitocul ala, de incerca sa puna bomba aia in parlament ii faceam statuie. ceapa lui de magar,.. s-o gandit numa la ungurii lui nu si la romani.

 20. Ca sa ne amuzam, cred ca se potriveste un pic asta:

  „La periferia Cluj-Napocăi, badea Gheorghe cosea liniștit iarba de lângă un bloc.

  Deodată apare unul cu un deltaplan, se izbește de bloc și cade lat jos.

  Se uită badea Gheorghe la el și cugetă, dând ușor din cap: – Țară de rahat, atentate de rahat…”

  As adauga si atentatori de rahat 🙂

 21. prea i-am lasat sa faca ce vor si li s-a urcat la cap

 22. Sper sa nu se musamalizeze totul, reteaua iredentista trebuie neutralizata. De asemenea, trebuie stabilit daca exista legaturi cu Budapesta sau Moscova, de unde iredentistii s-ar putea finanta.

  • cam devreme dar intru in joc.daca se dovedesc ceva legaturi oculte in spatele atentatului cred ca vor fi tinute la secret si folosite in diferite negocieri si aranjamente interstatale,moneda de schimb.in piata vor fi lasate doar informatii de uz general.

   • Important este ca presa sa faca presiuni pentru ca toate aspectele acestei incercari de atentat sa fie descoperite, mai ales daca firele afacerii ar putea ajunge pana la oficiali maghiari sau rusi.

    • Chiar credeti ca presa face presiuni de una singura? Si nu la ‘indemnul’ altora? Daca se stie ceva, se foloseste pe alte canale, nu se da la mana publicului.

     • Sigur ca presa actioneaza la indemnul cuiva, ca doar in Romania nu cred ca putem vorbi de o presa independenta. Totusi trebuie sa evoluam spre o presa libera si profesionista, altfel ramanem la stadiul de consumatori de CanCan, Libertatea si altele asemenea.

 23. Remarcati va rog ca idioti astia fac parte dintr- o filiala a unei organizatii din Ungaria.
  Asta ca sa fie clar pentru toata lumea cine seamana vrajba intre Romania si Ungaria

 24. VAD ca toata lumea aduce lauda SRI-ULUI si DNA-ului,ca nu este crima organizata in Romania,ati uitat de mafia de la ANRP[Crinuta Drumitran si conducerea sa erau inregistrati din 2011 ,si dna nu face nimic timp de 4 ani,pana in 2015],de mafia padurilor,de cea produselor petroliere si a produselor cerealiere,si in care sri si dna nu face nimic.

  • DNA nu e stat in stat asa cum nu e nici SRI… fac si aia ce pot. si eu am avut sefi ( itermediari) pe care ii banuiam ca furau pe rupte, sefii cei mari habar nu aveau, ba ii mai si laudau… ce poti sa faci? nu cred ca e usor cu sefi mafioti… nu numai in politica ca sa zic asa…

 25. Incredibil , am citit articolul dar am fost la servici astazi si nu am putut sa comentez. . Sunt curios ce o sa zica aia din Budapesta acum. Probabil ca ei nu stiu nimic de organizatia asta . Felicitari baietilor nostrii .

 26. Pai daca bubuia nu mureau si unguri ? Sau asta este bine dus cu capul daca isi omoara conationalii !

 27. pai daca bubuia, sareau ungurii ca romanii ii arunca in aer! asa au facut si la Targu-Mures in 90!

 28. Mai sus se propunea capitalizarea pe tema acestei tentative de atentat si ma gandesc si eu…
  Daca pe CNN ar aparea o stire conform careia o organizatie terorista ungara adica HVIM, a incercat sa puna o bomba, dar au fost prinsi…

 29. O surpriză mare. Oricum, se acutizează problemele.

 30. poate vedem maine parada de azi si la budapesta… :))))

 31. No, pai orice pasaroi piere pre limba lui, asa si baietii astia faini de vita pur hunica, odata ce au trecut de la cantatul din mitinguri la fapte, abia duc la interzicerea oficiala a acestor miscari si a altor chestii dragute adiacente (sper sa duca si la cateva capete cazute in udmr, daca nu la desfiintarea de-a dreptul a udmr). Eh, visez si eu… 🙂

 32. Maretul SRI platit cu miliarde a descoperit un poligon de…AIRSOFT!!!! Ii anunt, gratuit, ca mai sunt cel putin doua, unul la Paulesti (Prahova) si cred ca unul la Boldesti (tot Prahova).

  • Eu cred ca n-are rost sa ne luam de SRI si cand isi face treaba. Putin respect nu strica…

  • N-avem cum sti ce a mai descoperit SRI-ul, insa poligoanele de airsoft, din cate stiu, sunt inregistrate in mod oficial la Politie! Chiar credeti ca se va spune tot? Nu, multe lucruri raman secrete. Se stie c-au fost monitorizati babuinii aia, deci, de undeva, au prins un fir. Asta inseamna ca si-au facut treaba si-au prevenit un dezastru. Preventia este rolul principal al unui serviciu de informatii ce lucreaza intern, precum SRI-ul, si-aici si-au facut in mod clar treaba. SRI-ul informeaza autoritatile abilitate insa n-are nicio putere in a-i aresta pe toti bagabontii, deci, dupa parerea mea, este gresit sa credem ca din cauza lor s-au taiat padurile, etc, etc. Clar au si ei coruptii lor, insa profesionistii par a-si face treaba, si-asta conteaza in astfel de situatii. Acesti oameni merita astazi felicitarile noastre!

   • Spper ca nu era asa ceva … ca deh daca ai un 3 camere „vagon” si deschizi usile … si pui tinta pe peretele baii si ti stai lipit de usa de la intrare ai 10 metri. Si poti trage cu o arma cu aer comprimat .. si deci ai un „poligon”

  • Cred ca am mai gasit o grupare bine antrenata ….. aproape de Bucuresti:
   http://www.maniacsairsoftteam.ro/
   Fac pariu pe o bere ca o sa gasim cel putin o petarda in posesia lor …. Probabil in ajunul Revelionului. Propun sa ii ridicam in Prime Time cand se baga ceva moaste sau cand aterizeaza un erou uitat al muzicii disco.
   Esti nebun! Am mai gasit o grupa si la Iasi !!!! :-)))))

 33. http://stiri.tvr.ro/comandamentul-nato-din-bucuresti-a-fost-activat-pentagonul-trimite-echipamente-si-tehnica-grea-de-lupta-la-kogalniceanu_68017.html
  Interesant este ca tot astazi s-a constituit la Bucuresti Divizia Multinationala a NATO pentru zona de sud-est. Si in perioada tragediei de la Colectiv se pregatea desfasurarea unui important eveniment Nato la Bucuresti, la care s-au cerut inclusiv trupe Nato suplimentare in Romania http://www.cotidianul.ro/mini-summit-la-nato-bucuresti-prezenta-sporita-a-sua-in-europa-o-prioritate-270825/ .

 34. Ati vazut retrocedarile frauduloase din Ardeal in cazul optantilor anchetatate ? Nu !
  Ati vazut primarul care a batut un ofiter SRI anchetat pentru ceea ce a facut ? Nu !
  Ati vazut capitalul romanesc sprijinit in Ardeal , sau in restul Romaniei ? Nu !
  Ati vazut programele de relansare a industriei de aparare traduse in fapt ? Nu !
  Felicitati serviciile si justitia si mergeti la culcare linistiti . Cand va treziti controlati daca mai aveti tara .
  Cand veti vedea ca ceva se face in directiile enuntate mai sus , sa stiti ca s-a schimbat ceva . Pana atunci nu .
  Oricum, s-a inceput rastalmacirea , atentatorul este considerat victima :
  http://www.dcnews.ro/atentat-dejucat-la-targu-secuiesc-sotia-lui-beke-istvan-l-au-luat-in-mod-inuman_491219.html
  Iat tavalulugul media nu este al nostru .

 35. Dosare exista, insa nu se prea face nimic! Sau daca se face dureaza prea mult. In privinta nevestei lui Abu Beke, asta minte cu nerusinare! Sustine ca l-au anchetat toata noaptea, SRI-ul ridicandu-l din pat la 4 dimineata. Mai spune ca nu i s-a asigurat translator…Pai, teoretic, nici n-avea nevoie, doar era cetatean roman si obligat sa cunoasca limba romana. In privinta tratamentului „inuman”, asta-i poanta! Tipul pare bine mersi, nu i-a dat nimeni bocanci in gura desi ar fi meritat.
  Poate sa latre aia orice, faptele si dovezile conteaza! Bineanteles, toata hungurimea o sa fie suparata, cu deosebire cea din Hungurica Mare, da’ sa ne…pupe.

  • Vezi sa nu o pupi ti dupa cateva articiole de Alinutza si Volodea care vor condamna extremismul romanesc !!

   Cat despre tratement inuman – i ce luna e insarcinat ?!
   Ca Criunutaza (bortoasa in luna a 8a! ) ,., Ma rog tinmd sa xcred ca Crinuta e vinovata ca iadul insa muier bortoasa arestata preventiv ,….. dopar daca vinde droguri samd!!

 36. @nicusor
  omule ai dreptate , pacat ca putini mai gandesc pragmatic, si au curajul sa spuna lucrurilor pe nume !!!
  eu am am mai zis aici pe blog ca ARDEALUL in maxim 10-15 ani nu va mai fi al nostru, ce sa intamplat azi este doar inceputul , cautati pe mass media , informati-va , sa vedeti ce consilieri au si ce simpatizanti au acesti nemernici ,
  inclusiv au legaturi cu fosti membri ai miscarii teroriste E.T.A. din spania.
  nu sant deacord cu cei care ridica in slavi serviciile secrete romane , nu sant decat niste gunoaie , care isi apara doar propile interese nici decum interesul tari , daca ar fi fost pt, interesul tari aceste miscari nici macar nu calcau pe teritoriul tarii !!! , sau ong-uri anti-nationale.

  • Daca tu sti faptul ca jigodiile alea au legaturi cu ex-ETA, atunci fi sigur ca si Serviciile stiu! Ceea ce afirmi cu Ardealul luat in 10-15 ani am mai auzit si din alte surse „interesante”, ciudat ca erau…rusesti. De mult se flutura ideea asta, si-apoi stie toata lumea cine sponsorizeaza organizatiile asta via Buda, si-anume Moskva. Asa ca, nimic nou! Acum sa nu crezi ca te cred pro-rus, postac, etc, etc, eu nu obisnuiesc asa ceva. Este doar parerea mea! Este mai bine sa ai sub lupa organizatiile astea si sa le supraveghezi, decat s-alergi dupa ratati, cel putin eu asa consider. Si astia de pe-aici ce mare lucru au obtinut? UDMR-ul are o gramada de papitoi cu dosare sau sub ancheta, popa Tokes a cam dat chix pe la UE cu toate aberatiile lui, „autonomiert” n-are suport si adepti in UE, jigodii de teapa lui Csibi Barna au ajuns de tot rasul,etc, etc. Nu stiu daca lucrurile stau chiar asa cum spui tu! Mai sunt unii care sustin ideea -luati Moldova, pierdeti Ardealul! Marea majoritate sunt de origine rusa sau maghiara. Ba chiar am citit acum ceva timp o declaratie a unuia de la Buda, asta spunea ca-s gata sa sprijine Romania in obtinerea Moldovei cu conditia…Transilvaniei.

  • Asa i prietene, ca ETA sau IRA sau alti nenorociti au si realizat ceva si merita respectul cuiva pe lumea asta… Bleah

   Romania a avut de a face deja cu NKVD ul si teroristii bolsevici asa ca nu vad de ce tre sa ne scapam pe noi de frica de niste ungureni care se cred Rambo.

   Nu zic ca nu se poate sa fie vre-un plan de genul asta ca doar nu degeaba sta Orban la masa cu Putin dar nu e o amenintare de neinvins. Transilvania nu cade asa usor. Ai vazut ce a fost la Colectiv doar de la un concert – va puteti imagina ce s ar intampla daca ceva pe bune s-ar intampla? Vedeti un Lugansk in Romania? Nu vad.

   • Si eu sunt curios cum vad oamenii astia care vin cu ideea ca pierdem Ardealu, Moldova etc, modul practic in care s-ar putea intampla asta?

    Adica vine o armata straina si le ocupa? Sau cum? E evident ca armata romana are lipsuri uriase la echiparea cu tehnica moderna, dar sa fim seriosi, armata ungara sau austriaca chiar nu sunt capabile sa o invinga.
    Vin rusii peste Ucraina si apoi ne ataca si pe noi?

    Sau declara unii ca Ardealu e independent? Si cine ii baga in seama, ce putere reala ar avea astia? Ardealul are o populatie majoritar romaneasca, ce nu vrea evident ruperea lui, deci cum se poate realiza asta practic si de catre cine si cum?
    Germania are o armata cred ca mai mica decat a noastra, si daca la tehnica sta mult mai bine la pregatire nu cred.
    Deci ce armate ar veni sa lupte pentru independenta Ardealului (si contra vointei majoritatii locuitorilor de aici)? Un razboi intern in NATO, o alianta Rusia-cateva tari NATO contra Romaniei, alta tara NATO?

    La servicii, asa criticate cum sunt, nu cred ca stam rau deloc cand e vorba de chestii d-astea. Si nimeni nu inghite teroristii zilele astea, deci nimeni nu ar putea sa comenteze daca unii mai zabauci ar fi arsi pe motivu asta

    Apoi de ce SUA (sau alte tari din NATO) ar accepta prabusirea flancului NATO la Marea Neagra, colt cu Ucraina?

    E evident ca teoriile astea sunt influentate de la Moskva si vin si pe filiera ungara. Nu e exclus ca austro-germanii sa dea si ei o mana de ajutor, dar fara sa insiste pana acolo incat sa fie prinsi si sa se arda.

    Asa ca sunt curios cum vad oamenii astia care promoveaza teoriile astea, ca se pot indeplini ele in mod realist? Pentru ca or fi unii care se gandesc la ele si le-ar vrea puse in practica sa zicem

 37. cred ca asta este cea mai tare!
  Sigur nu-i 1 Aprilie?
  „presa din Ungaria acuza faptul ca presupusul terorist maghiar n-ar fi beneficiat in timpul interogatoriilor si de interpret de limba romana, cu toate ca el ar detine cetatenia statului roman!”
  http://www.cancan.ro/actualitate/atentat-la-targu-secuiesc-un-barbat-planuia-sa-detoneze-o-bomba-la-parada-de-ziua-nationala-a-romaniei.html

  bne, ziarul este de o seriozitate „iesita din comun” dar daca este adevarat risc sa ma sufoc de ras….

 38. @WW
  de ce crezi ca inca nu suntem in spatiul schengen ?
  a spus-o inclusiv si gen. Talpes ( cu pacatele lui )
  schengen este o problema de frontiere , in cazul nostru problema este fizica adica ca frontierele se pot modifica.
  te intrteb ce active mai are autoritatile de la bucuresti in ARDEAL , in afara de niste unitati militare pline de rugina , pe care nu te poti baza in caz de razboi ?! pt ca tehnica aflata in dotare este depasita si uzata.
  concluzia este ca autoritatile statului POLITICIENII, in frunte cu servicile secrete romane , mult laudate pe aici , au cedat ardealul de facto ungariei si austriei, si indraznesc sa zic inca din 1990.
  2.1. ungaria-austria !!!

  • Daca esti beat ai o circumstanta atenuanta, daca nu, vorbesti prostii.

   Adica cum plm e abandonat Ardealul chiar in clipa de fata: Clujul, Sibiul, Aradul, Baia-Mare, Oradea ti se par controlate de unguri? Cu ce? E Orban vrun pui de dark vader?

   Poti sa mergi la orice casa de roman din Ardeal si intreaba daca s-ar uni cu Ungaria sau cam ce ar face daca ar fi vorba sa „vina” ungurii din nou? ( ok, cu alea 14 tancuri pe care le au). Noi traim cu ungurii de secole. Dar o stiu si pruncii, amara a fost pita ungureasca si nu o mai vrea nimeni, si nu putini ar pune mana pe topor la o adica. Sa i intrebe careva pe moti daca ar trimite voluntari sa apere romanii din secuime. Sau la Contanta sau Valcea sau Botosani. Transilvania nu mai pleaca nicaieri. Ramane la noi, unde i este locul.

   Iar ultimul lucru pe care si l doresc americanii in estul europei e un nebun care pune bombe si o discutie internationala privind ordinea constitudionala din Romania. Nici Ungaria nu cred ca are chef sa se trezeasca ca e acuzata ca sprijina terorismul.

   In schimb pentru Rusia ar fi perfect. Asa ca, in ultima instanta, telecomanda care controleaza baietasii care se cred Rambo in secuime nu e la Budapesta ci e la Moscova.

   • Tânăr ardelean confirm cele spuse de dumneavoastră, la o adică, intr-un oras mic cum e Hunedoara ne-am strâns 100 pentru Chisinău. (Pusi pe fapte) Toți sub 25 de ani…
    In fine, oamenii uita ca in ’90 s-a folosit armata pentru a stopa moldovenii ce veneau cu trenurile spre Tg Mures.

    Nu mai visati iredentistilor, ca nu o să stea nimeni cu mâinile in sân ca un chirurg plastician in caz de ‘nasoale’. Eu consider o datorie a apăra România si fara nici-un jurământ…

    Încă ceva, ungurii ar trebui sa omagieze tratatul de la Trianonul e printre primele documente ce le da si lor obligații ca stat ca până sa se termine Marele Razbel …. stiu si domniile voastre ca n-au mai avut stat după Mohacs.

    • La mulți ani români de pretutindeni, la mulți ani scumpa mea Românie! Să ne-ajute Dumnezeu!

     • Încă ceva, cât de josnic trebuie sa fii ca ființă umană pentru a recurge la astfel de gesturi îndreptate împotriva tzivililor? Mi-e silă unde se ajunge. Mândră mi-e unguroaică o parte, dar nici ea nu suporta sfidarile ce ni le fac bozgorii si îi condamnă.

   • @Nicoara
    nu este vorba de nici o circumstanta , este forba de fapte ,
    vezi , retrocedarile de terenuri , cladiri , cand simbolurile nationale sant calcate in picioare de acessti indivizi , inseamna ca statul nu mai are control si sunt in favoarea ungariei ,
    la fel si partea economica.

 39. Lasam pe baietii de la „Noua dreapta” sa le arate Bucurestiul noaptea???

  • sunt mai multe microfoane la adunarile alora decat la declaratiile de presa ale lui iohannis.
   plus ca nu sunt mai mult de o mana de insi. si-au luat bataie de la astia tinerii din comitatele lu peste acum cativa ani.

 40. teroristi de carton faceau atentate cu artificii. ba ma lasi?
  declaratia alora de la diicot e penibila.

 41. ce inseamna material pirotehnic clasa 3? Clasa 2 sunt sunt acele banale petarde care se vand pe sub mana prin piete in ajun de Revelion cu complicitatea Politiei si jandarmilor.
  Acum aflu ca sunt interzise instalatiile de amplificare a luminii pe timp de noapte. De ce oare?
  De ce am impresia ca toata povestea nu este decat un praf in ochi, mai ales ca in iarna aceasta se negociaza bugetele institutiilor.

  • E parafrazarea unei vorbe „den batrani”:

   „extremistu’ si iredentistu’ trebuie batut. Stie el de ce”

   Cine fura steaguri romanesti si spanzura papusa lui Iancu merita macar o excursie la Bucuresti.

   Faza cu translatorul e tipica. Probabil stie si intelege romaneste dar nu VREA sa vorbeasca. Plus ca are timp mai mult de gandire la interogatoriu si mai poate da vina pe erori de traducere.

  • @alexius
   DIICOT vorbeste de materii explozibile.
   La categoria II materii explozibile intra „trotil, tetril si ceilalti explozivi nitroaromatici, precum si cei pe bază de azotat de amoniu” etc.

   • Daca te uiti cum bagatelizeaza Jobbik ul acest incident mai ca recunosti scoala rusa. Adica fara sa nege ca s-ar fi gasit ceva lasa cititorii unguri sa inteleaga ca tembelii de romani l au arestat pe viteazul secui din cauza unor artificii.

 42. asa imi plac astia „nevinovatii” si „nedreptatitii”… cand sunt cu gasca de „smecheri” sunt cei mai tari, cand chiar pune careva „priceput” mana pe ei, deja gata, se dau lovitzi…

  pe de alta parte, chestia asta cu ungurii imi e teama sa nu fie vreo pisica fluturata in fata ochilor prostimii… cunoastem gargara patriotarda si lipsita de vreun fundament real emanata de tot felul de mari „patrioti” , aceeasi care au jefuit tara si care au adus-o la „mila” marilor puteri…

  daca tot is asa de patrioti de l-au prins pe ala cu petarde FIX de 1 Decembrie, ia sa fie patrioti in continuare si sa aresteze pe aia de au distrus lista aia kilometrica cu intreprinderi… numai in orasul in care locuiesc cred ca s-au dus dracului 10.000 de locuri de munca… si asta la intreprinderi pentru produsele carora se bateau aia de la export!

 43. De obicei astfel de lucruri nu transpira in presa. Au dejucat ei mai nasoale si nu s-a aflat. Asta e cu dedicatie pt Ungaria si pt prostimea din RO. „Atentie. Cineva vegheaza.”

  • @Reis. Asa cred si eu, este un semnal pentru „cineva,careva”! Astfel de chestii se fac pe sestache, nevazuti, neauziti, cel mult banuiti. Probabil ca la Buda sau Moskva papusarii au devenit cam obraznici, trebuiau probabil sa le spuna „suntem inca aici”. Rahatul ala de Beke este doar un pion minuscul cu probleme psihice (sa doresti moartea unor oameni nevinovati inseamna ca esti dus), HVIM se banuieste ca-i „creatia” Moskva, inclusiv ungurii cred asta, iar Ardealul este modul rusoilor de a tine in sah/ocupata Romania. Asa zic unii ex-Secu’ ce-au lucrat anti-AVO! Posibil sa aiba dreptate, posibil sa fie dezinformare, posibil orice, in domeniul asta nimic nu-i cert. Bine ca l-au gabjit pe idiot, un astfel de nebun poate face mult rau!

 44. LEGĂTURA EXTREMIŞTILOR din organizaţia care a vrut să DETONEZE o bombă la Târgu Secuiesc cu RADICALII sustinuti de Putin in Republica Moldova

  http://www.evz.ro/ar-putea-fi-atentatul-de-la-targu-secuiesc-o-manevra-a-moscovei-am-gasit-legatura-extremistilor-cu-republica-moldova.html

 45. Felicitari SRI ! Baietii astia trebuie sa inteleaga o data ca nu sunt de capul lor iar cu siguranta unei tari nu te joci! Nu iti place Romania? Esti liber sa pleci!

 46. @radu2
  E foarte usor sa destabilizezi o tara. Tu fiind un om integru nu te poti gandi la nebunia ca cineva sa poata anexa Transilvania.
  Creezi in zona cu ajutor rusesc tinte false, false flags, armata se mobilizeaza catre un false flag si cu un pic ajutor sarbesco=maghiar se ajunge ca de ex. sa se ceara autonomia Harcov. Stiu, e nebunesc dar nu e nimic intamplator…sa nu va suparati pe mine dar cei care au jucat sah mult timp ca mine se gandesc automat ce inseamna acest pion pierdut de pe tabla geostrategica

  • Poi HarCov cere autonomia de tzaspe ani deja, nici nu mai stiu de cati. Doar ca pana acum doar s au tinut discursuri sj s au fluturat fete de perna pe post de steaguri.

   Dar daca e vorba de bombe si tabere de antrenament e cazul sa punem mana pe topor. Dar in zona gasim talibani in versiune maghiara, plin de ura si complet spalati pe creier. Pt ei, Romania e vinovata pentru situatie de kkt in care sunt: nu vor sa vorbeasca decat ungureste nu invata limbi straine, nu merge nimeni acolo sa faca investitii asa ca tot ce le ramane e sa taie paduri. De ce credeti ca a tot vanat UDMR ul posturi pe la Min Mediului ?

   Totusi nu trebuie sa generalizam la scara nationala. Extremistii cu bombe nu s agreati de nimeni. Ungurii traiesc amestecati cu noi in Transilvania si doar rusii ar avea de castigat daca se apuca vecinii sa si puna foc si sa se omoare intre ei.

   Dar unul care pune bombe trebuie sa si o ia exemplar. Si nu l vad bine nici in puscarie … va dati seama ce simpatizat o sa fie pe la „facultate” cand se afla cine e si ce a facut 😉

 47. Nici o actiune nu se face singura sau fara vreun scop. Deci trebuie sa fim precauti si atenti …

 48. noroc ca este calma situatia…. deja cautam lopata de infanterie din scoala de geniu *(am facut armata adevarata nu rahat)…. sa o am la indemana daca aud vreun (igen) pe undeva sa pregatesc un sant mare pt ei…. tuva neamu;n gura de ugurieni tradatori … astia nascuti si crescuti in Romania si cu juramantul depus, ar trebui impuscati pt tradare si arsi…sa nu aiba mormant… rahati ordinari…

  • Prietene, poa sa zica cati igen sau nem vor, atata timp cat isi vad de treaba si inteleg limba tarii in care traiesc si s-au nascut. Asa e normal – omul cinstit si muncitor e valoros oricare i ar fi neamul din nastere. Si asa sunt majoritatea ungurilor – inafara de HarCov ungurii traiesc peste tot in Ardeal amestecati cu romanii merg la aceeasi medici, in aceleasi autobuze si copiii invata impreuna. Multi unguri isi dau copiii la scoli romanesti, in limba romana pentru ca isi dau seama ca au astfel o sansa in plus sa se integreze si sa si faca un viitor.

   Problema e cu talibanii astia plini de ura, care infecteaza zona in care traiesc. Si tineti cont, in HarCov aia sunt secui nu sunt unguri ca in restul Ardealului. Tari de cap, incapatanati, compacti in multe zone si educati ca ei sunt victimele istoriei si ai tiganilor valahi. In rest, rupti in cur de saracie ca nimeni nu investeste acolo. Asa ca ca isi scuza tembelismul si autismul autoprovocat pe motive nationale.

   Dar desi trebuie sa fim atenti, nu cred ca sunt atat de periculosi – sunt inconjurati in toate partile de majoritari romani si e cam dificil sa faca pe victimele in conditiile politice din UE. Dar niciodara sa nu spui niciodata. Si atentie la rusi. Ca intotdeuna au si ei un rol.

  • Daca ai nevoie de o lopata de geniu nou nouta armata germana trifolder cu pat de aluminiu…spune-i lui GMT sa-mi scrie, iti fac rost gratis.

 49. I’as pune sa scrie more bilingv pe toate casele din covasna si harghita Art.1 din Constitutia Romaniei…sa vada din culcare in sculare ce si cum este…

 50. uite aste doua in special..mare pe pereti… si bilingv sa nu zica ca nu vad…

  ARTICOLUL 1
  (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
  ARTICOLUL 3
  (1) Teritoriul României este inalienabil.

  si sa vada si dobitocii lu rahat ala de atentator…
  ARTICOLUL 5
  (1) Cetăţenia română se dobândeşte, se păstrează sau se pierde în condiţiile prevăzute de legea organică.
  (2) Cetăţenia română nu poate fi retrasă aceluia care a dobândit-o prin naştere.

  deci pe scurt..ai supt’o bozgore… si gata … ma duc la treaba … ziua buna

 51. Pe retardatul asta, dupa condamnare, eu l-as trimite sa execute pedeapsa la jilava, Rahova sau Colibasi. Sa simta ‘barbatia’ romaneasca zi di zi, timp de 20 de ani. Sa se simta ungurul stingher printre romani, ca un albanez printre sarbi sau viceversa! 🙂

  Sa vedem atunci daca mai e barbat si mai are sange in instalatie!?! 🙂

 52. Paza buna trece primejdia rea. Dar cred ca zona aia e bine monitorizata. Trebuie doar politicul sa aiba oo destul de mari ca sa aplice legea si sa nu tolereze nici o deviatie spre terorism.

  Pentru ca un nebun din asta poate sa afecteze grav o tara intreaga.

 53. Acum marea discutie este: „Hai domne ca e penibil! Ce atentat faci cu artificii?”
  Pai la ce cantitate avea flacaul (daca intr-adevar erau artificii), daca le pui gramada intr-o zona aglomerata, eventual si 1-2 bidoane cu benzina si iti iese ditamai show-ul.
  Nici nu trebuie sa moara din cauza exploziei. Pot muri calcandu-se in picioare ca sa scape de acolo.

  Daca buimacii de la 64 de comitate se declara „nationalisti radicali” care e problema sa-i declaram organizatie terorista ?

  • Ce tie se pare anormal ca autoritatile locale din acele judete finanteaza, sprijina si protejeaza grupuri paramilitare si persoane care militeaza pt. destructurarea Romaniei?.
   Oricum ca orice roman platesti bir (5 euro pe luna ) pt. industrializarea Ungariei.

   Sunt zeci de posturi de radio si tv care emit in limba maghiara in Transilvania in ce scop si cine le finanteaza? (sunt multi bani la mijloc).

  • He,he,he,uite asa pun geana pe iredentistul ala de primar. Multor tampiti de iredentisti,precum Tamas Sandor,le cam tremura nadragii de ieri. Stiu ei de ce!

 54. Nu e naspa deloc. Noi suntem de vina ca UDMR ul a avut un loc disproportionat de mare in politica romaneasca.

  Daca toti am merge la alegerile parlamentare sa votam am impinge UDMR ul pe cateva locuri in parlament, corespunzator ponderii populatiei de etnie maghiara din Romania. Si daca UDMR n ar mai ajunge in guvern i ar lipsi niste parghii de dirijare bani publici si influenta.

  Si in plus, e vorba de aplicarea legii. Ei oricum urla ca DNA ul se ia de ei ca s unguri si nu pentru ca sunt corupti (vezi parlamentarul ala UDMR fugit in Ungaria).

  Asa ca tot la coruptie si lege ajungem, nu trebuie scoase tancuri pe strazi ca sa faci ordine.

 55. Actiunile iredentistilor maghiari nu trebuie subestimate, mai ales daca ei au legaturi cu grupari teroriste din zona rusa. Moscova insasi poate sa-i finanteze sau sa-i inarmeze, fie direct, fie indirect prin gruparile ruse din Ucraina sau R.Moldova; Budapesta le tolereaza tacit actiunile, iar daca sunt lasati sa se statorniceasca in Transilvania vor deveni o problema de securitate pentru Romania.

  • subestimarea,derizoriul,dormitul in papuci a institutiilor statului sunt cauzele acestei iesiri din normal .nu trebuie sa o dam in scenarita dar minimalizarea acestui eveniment este contraproductiva.este limpede ca acolo situatia a evoluat si se ”lucreaza” de ani de zile pe acest subiect al autonomiei teritoriale.

  • Suntem cam singura tara din zona ce nu avem o politica pro-rusa,
   in plus avem un parteneriat strategic cu SUA,
   asa ca rusii au tot interesul sa destabilizeze Romania.
   Dupa cum spunea si Nicoara mai sus, doar un semn si se duc spre Ardeal romani din Botosani, Constanta, Teleorman.
   Ar trebui sa ne pastram calmul si sangele rece si sa lasam autoritatile (SRI) sa isi faca treaba. (ca altfel le facem jocul)

 56. tatal suspectului a refuzat in timpul interviului sa rosteasca sintagma popor roman…asa sunt crescuti de la o generatie la alta,au rupt si refuza orice legatura cu tara .

  • Asa da.
   Trupa Karpathia este interzisa in Slovacia tocmai din cauza cantecelor instigatoare. Cand au concertat in Transilvania, au declarat nu o data, ca: “Aici e Ardealul! Romania e mai încolo!”.

   • nu stiu cum dracu se face ca doar la noi zburda astia in voie si invennineaza relatiile interetnice

   • Si, evident „confundarea” termenului de nationalist cu cel de extremist. Eu zic ca se poate si mai bine de ex. termenul de national sigur are ceva extremist in el ca il mixam, etnic, putin asa cu niste baieti de peste mare ca tot timpul elementul national a incurcat si a dus la destructurarea imperiilor.

  • Începe oare curatenia? Daca da,multi cretini autonomisti o vor imbulina. Mediatizarea trimiterii lor la puscarie si…liniste in zona.

 57. http://www.biziday.ro/2015/12/02/un-terorist-cam-tampit-si-un-avertisment-pentru-sri/

  iaca si Guran ( nu-s neaparat fan) le zice in asentimentul meu… 🙂 intrebare: cine ar beneficia de o reactivare a animozitatilor dintre romani si unguri?

 58. cineva mai sus spunea ca secuiul nu este magiar/ungur.pai ce sunt atunci?!
  https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Secui

  • Io am zis ceva in cheia asta dar cu sensul ca secuii nu sunt unguri „normali”. Astia stau in muntii aia de vreo 1000 de ani si tot timpul au fost ceva aparte fata de restul ungurilor (unio trium nationum de dupa rascoala de la Bobalna adica unguri sasi si secui, romanii era deja la statut de „tolerati”). Normal ca tot ungureste vorbesc (dar un grai aparte) si ei se tin ca parte a natiunii maghiare. Dar au niste particularitati din astea de oameni ursuzi, incapatanati, indaratnici, independenti, cica si buni luptatori. Or fi fost ei candva luptatori (l-au sustinut cam intotdeuna pe Mihai Viteazul) dar in secolul XX nu prea au mai stralucit. Chiar impotriva dusmanilor de moarte adica Armata Romana – divizia de secui s-a remarcat doar prin torturarea prinzonierilor romani dar nu prin fapte de arme. Ca suprema umilinta s-a si predat Armatei Romane in 1919.

   Asa ca fata de extremistii secui cred ca singura solutie civilizata e puscaria romaneasca – nu sunt oamenii cu care are sens sa negociezi prea mult. O alta solutie ar fi mai pe mintea lor dar n-ar fi bine sa ne coboram la nivelul lor.

   • ungurii de pe-aici zic ca secuii sunt mai ales tampiti ( sau prosti, depinde de la ungur la ungur)… serios acuma 🙂 eu nu-i cunosc asa de bine, insa ungurii asa zic

  • Tot asa cum scotianul nu e englez… samd…

 59. „ActiveWatch dupa „tentativa de act terorist” de 1 decembrie: nu stigmatizati comunitatea maghiara”

  ActiveWatch a luat act cu ingrijorare de comunicatul de presa din data de 1 decembrie 2015 al DIICOT in care este relatata o actiune mixta DIICOT/ SRI de dejucare a ceea institutiile in cauza au numit „tentativa de act terorist” a unui cetatean maghiar.

  Cum adica cu ingrijorare?. Asta cam suna ciudat ca sa nu scriu presiune, ce treaba are AW cu acel comunicat in care se scrie despre un cetacean maghiar si nu se face referire la comunitatea maghiara, asa ca de unde ingrijorarea?.
  Putea cel mult sa isi exprime ingrijorarea cu privire la unii jurnalisti daca acestia ar fi incercat sa stigmatizeze intreaga comunitate dar asa…

  Cine poate crede ca toti maghiarii sunt vinovatii de cel fac cativa nebuni are o problema.

  Nu stiu daca are relevanta, ActiveWatch finantare:
  „De-a lungul existenței sale, ActiveWatch a fost finanțată de diverse organizații, printre care și: Open Society Institute Budapesta, Open Society Institute Londra (OSI), Open Society Foundations, Fundația pentru o Societate Deschisă. Finanțările au fost câștigate în baza unor competiții. ”

  Cica Mircea Toma ar fi declarat:
  “încurajează maghiarii la lupta pentru o nouă formă de autonomie, la lupta pentru realizarea unui Ardeal autonom, liber de corupție!“. Acum declaratia poate fi interpretabila 🙂 .
  http://mariusghilezan.ro/mircea-toma-riga-crypto-si-lapona-enigel.html#more-2598

  @psycho
  „nu stiu cum dracu se face ca doar la noi zburda astia in voie si invennineaza relatiile interetnice”.
  Nu multi vor ca Romania sa fie un ex. adica nici unde nu se mai intampla asa ceva?.
  Dintr-un anumit punct de vedere situatia secuilor seamana cu ce se petrece in Franta si politica sa privind minoritatile (nimic nu se discuta despre extremisti de acolo, totul tinut sub pres pana bubuie ceva. Dupa pot sa apara tot felul de studii din care ni se spune ca teroristii sunt atei care au luat-o putin pe aratura, mai aveau putin si decretau ca parca si strigau: Libertate, Egalitate, Fraternitate si se detonau. Ai naibi atei.)

 60. ” mitingul nu a fost autorizat, dar că s-a desfăşurat în mod paşnic. ”
  http://www.dcnews.ro/covasna–miting-de-solidaritate-cu-beke-istvan-attila–aflat-in-arest-preventiv_491303.html
  Jandarmii au intervenit , stie cineva ?
  Pentru ca la Bucuresti au intervenit :
  http://www.cotidianul.ro/demonstranti-si-politie-la-universitate-272319/
  Adica s-a intamplat exact ce proorocea Ion Cristoiu acum o luna :
  ” În timp ce pe străzi tinerii strigă slogane revoluționare, intervin la televiziunile de știri cu opiniile lor despre cum trebuie schimbată țara, agită pancarte cu texte inteligente, în Palate, în birouri, pe coridoare se negociază la sînge.
  Cînd se vor încheia negocierile se vor ivi în Piață și jandarmii, care-și vor aminti că-i interzis să ocupi carosabilul! ”
  http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-luni-9-noiembrie-2015/

  • Atat ar trebuii sa intervina jandarmii acum.
   Din punctul meu de vedere lasati in pace”, sa nu se raspunda la provocari si sa fie bine filmati 🙂 . Dupa luat fiecare in parte la purecat.
   In alta ordine de idei ar fi bine sa se arate cam ce putea bomba aceea. Sa se insite cate victime si evident ca puteau fi atat romanii dar mai ales si maghiari (sa se faca una echivalenta).

 61. Am prieteni unguri si cele ce se intampla nu-mi fac placere.
  O spun pentru ca stiu ca au venit cu idei preconcepute, ca noi, romanii le vrem raul, si si-au dat seama ca e doar o propaganda prosteasca.
  De aceea, cred ca ceea ce se intampla e doar rodul unor minti infierbantate.

 62. Dupa cum scriam seamana din ce in ce mai mult cu ce se intampla in Franta in no go zone la inceput si tare mie teama ca daca nici macar acum nu se intervine cu fermitatea si hotarare o sa se ajunga ca acolo (Intr-un fel era de astepetat aceeasi „politica corecta” de tolerare a extremistilor cam acelasi rezultat):

  „Targu Secuiesc: Miting de solidaritate cu Beke Istvan Attila, acuzat ca ar fi planuit un atac terorist

  La Targu Secuiesc a avut loc miercuri un miting de solidaritate cu Beke Istvan Attila, arestat preventiv marti dupa ce procurorii l-au acuzat ca ar fi planuit un atac terorist de 1 decembrie. Agerpres transmite ca la miting au participat cateva zeci de persoane, in timp ce site-ul local Maszol.ro (lb. maghiara) si Antena 3 au transmis ca numarul participantilor a fost de circa 500. ”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20637655-targu-secuiesc-miting-solidaritate-beke-istvan-attila-acuzat-planuit-atac-terorist.htm

  Daca cineva a incercat sa „detoneze” un eventual val de antipatie la nivelul romanilor fata de unguri prin ducerea in derizoriu a modului de realizare a atentatului nu cred ca a fost cea mai buna idee pt. ca da argumente unor extremisti sa manipuleze oameni. Nici comunicatul ActiveWatch sau articolele lui Pipidi sau altii nu au ajutat.

 63. Bai fratilor,tocmai ce se anunta pe RTV. ATENTAT plănuit si coordonat din afara! Plănuit din 2014. Dati pe RTV. Daca-i asa,BRAVO SRI! Nenorocitul a avut 3 complici.

 64. Se pare că a fost gândită treaba: bombița din tomberonul de gunoi necesita să fie acționată de la distanță prin telefon, căci dinăuntru tomberonului se pare că răzbătea un miros greu. Concluzia este că ăsta a vrut să ne împroaște cu mizerii, la propriu.

 65. felicitari sri

 66. Eeee,Attilooo asta,mare,mare tâmpit! El si cu alti trei,vor experienta…Sper sa le placa „experienta” puscariei Made in Romania. S-a supărat rau Hungurica pe noi,cum de-am îndrăznit sa-l inhatam pe „vitezul” sec,cotcarul ala de ambasador ne-o si arata. Sa vedem cine i-o da peste bot,asa ceva este inadmisibil! N-ar fi rau sa aratam UE si NATO cine-i corcitura asta mica numita Hungurica,ca tot latra vehement cu bietul hungur oropsit de SRI-ul romanesc.

  • am vazut pe net un filmuletz cu pocnitorile alea … una singura bubuie destul de tare, cred ca ramai fara degete daca o tii in mana , am inteles ca idiotul asta cumparase 400 de bucati!

 67. Intrebarea principala de aici este de ce a ales SRI sa faca publica treaba asta, pentru ca au dejucat tentative de atentat mult mai grave pana acum.

 68. Cred ca pana la urma e ceva din toate:
  – „teroristul” e cam sarac cu duhul sau are niste hobby uri cretine (ce plm sa faci cu 400 de petarde acasa????)
  – stenogramele alea au si un suport audio undeva (sper) care se pot auzi de orice parte interesata aka poporul roman sau maghiar sau mondial, atunci cand ae va ajunge la proces
  – SRI/DICOT si au facut putina reclama de 1 Decembrie

  Ce pare adevarat e ca bomba nu prea era pregatita sa faca bum pe 1 Decembrie dar mai stii, poate omul reusea sa puna impreuna toate ingredientele.

  Pe de alta parte legiunea secuiasca reprezinta un element care nu trebuie ignorat – cine stie cati secui or fi ajutat pe rusi in Ucraina. Vezi si incidentul ciudat din Bolivia din 2007 cu secuii nostri.

 69. Ieri cei cativa rataciti:
  https://www.youtube.com/watch?v=lopEtCEqlQU#t=458

  //
  La darea de seama anuala privind indeplinirea planului Ungariei Mari, tov. vicepremier ungar Zsolt Semjen ne anunta ca planul de unificare a natiunii ungare inregistreaza depasiri:
  Transilvania:
  Educatie.
  „Oficialul ungar a spus ca guvernul de la Budapesta ia in considerare Bazinul Carpatic ca zona culturala si educationala unificata si ca aceasta unificare educationala nu mai vizeaza doar studenti din Transilvania care vin la studii in Ungaria, ci si tot mai multi studenti si profesori din Ungaria care merg in Transilvania pentru proiecte educationale.”.
  Foarte simpatic, nu?. Mai au putin si declara ca vor stimula financiar tinerii maghiari sa se stabileasca in afara Ungariei, damn sau asta deja au in plan:
  „Prim-ministrul ungar a anuntat ca guvernul de la Budapesta va lansa programe de asistenta pentru tinerii intreprinzatori maghiari din afara granitelor Ungariei. In acest sens, Orban a solicitat sprijinul membrilor MAERT. Programele respective vor include granturi si imprumuturi.”

  Despre cultura trebuie intrebat la Bucuresti pe acest palier Romania plateste reconectarea la Ungaria. Cate monumente maghiare au fost restaurate cate romanesti demolate sau lasate in paragina etc.

  „De asemenea, Zsolt Semjen a precizat ca guvernul ungar actioneaza pentru unificarea Bazinului Carpatic din punct de vedere economic.”
  Ete surpriza, Ungaria vrea sa se unifice economic cu Transilvania, adica cam ce scriam eu si altii pe aici.
  Blocarea dezvoltarii capitalului romanesc a fost constientizata de foarte mult timp astfel in „manualul de maghiarizare ” pt. Transilvania:
  – impiedicarea dezvoltarii institutelor de credit romanesti si reducerea influentei acestora asupra societatii;

  Planul contelui Bethlen István prezentat prim-ministrului Tisza István prevedea :
  – noi colonizari in Transilvania;
  – stimularea natalitatii ungurilor;
  – sporirea agresivitatii masurilor de asimilare a romanilor;
  – stimularea emigrarii romanilor;
  – stramutarea in Transilvania a ungurilor invalizi de razboi, a emigrantilor din America si Romania, a ceangailor din Bucovina si Moldova, improprietarirea acestora si acordarea unui credit financiar, printr-o banca economica si culturala pentru Transilvania, care sa paralizeze Banca Al­bina din Sibiu si alte 117 banci romanesti;
  – intensificarea exploatarii resurselor naturale, a investitiilor in in­fra­structura edilitara a oraselor, in cea feroviara si de navigatie pe raul Mures, astfel incat sa nu fie posibila afirmarea capitalului economic, industrial ori agrar cu caracter national romanesc

  Ceva ineresant prezent acolo:
  – dezinformarea opiniei publice europene in legatura cu situatia ro­manilor transilvaneni prin publicarea in sinteza a datelor statistice cu­prinse in lucrarea confidentiala, date astfel prelucrate incat «sa se afle de cata libertate se bucurau romanii din regatul maghiar »

  Sper ca toata lumea a „platit taxa” catre statul maghiar ca vedeti ei sunt oameni seriosi si au nevoie sa atraga invetitori, ca reuniunea nu este ieftina…

 70. http://www.nasul.tv/angela-tocila-transilvania-ungurii-si-pocnitorile-de-la-bucuresti/
  „Dragi politicieni, dragi servicii, stimate televiziuni… Vă invit respectuos să ne pupați în cur pe toți, respectiv, câte-un ardelean la rând, după ce-mi răspundeți la întrebarea: care parte din ”Transilvania este multietnică și multiculturală” n-ați înțeles-o, mai exact? Cât vă poate lua să pricepeți că nu putem arunca în aer nici măcar un coș de gunoi fără riscul de a ucide unul de-al nostru, incompetenților, cretinilor, mincinoșilor, manipulatorilor? „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *