Britanicii aproape ca au un portavion

HMS-QE2

HMS Queen Elizabeth a fost scos din docul uscat unde a fost construit si pentru prima data a plutit liber, docul ramanand astfel liber pentru inceperea asamblarii finale a navei-surori HMS Prince of Wales.

Dupa acest succes urmeaza ca nava sa fie intre in stadiul final de constructie, iar in 2016 ar trebui sa inceapa testele de mare. Astfel englezii vor dispune, pe langa cele doua portavioane nou-noute si de nava purtatoare de elicoptere HMS Ocean, in timp ce veteranul portavion HMS Illustrious va fi retras din Royal Navy pana la sfarsitul acestui an.

qe2_deck

ocean-above

HMS Illustrious pe fundal si HMS Ocean in prim-plan

GeorgeGMT

 

5 comentarii:

 1. Foarte bine cà o sà aibà douà port-avioane noi, dar ar fi si mai bine sà aibà si niste avioane care sà le punà pe ele. Cà de-ar fi sà tot astepte sà le facà LM operationale F-35B-urile, mai va curge multà apà pe Tamisa…

  • Au Harrier intre timp….parca mai au o parte inca disponibile si apte de zbor! 🙂 O parte au vandut-o americanilor….

   • Negativ. Britanicii mai au douà avioane Harrier… în muzeu, dupà ce au vândut restul de 70 la USMC ca piese de schimb.

    Iar conformatia noilor port-avioane britanice nu permite îmbarcarea unui alt avion de luptà occidental decât F-35B. Si nu pot sà utilizeze un E-2 Hawkeye. Noroc cà si lifturile si hangarele au fost prevàzute si pentru aeronave ca Chinook si Osprey, màcar vor avea niste mari port-elicoptere.

    • au cam gresit-o Royal Navy ca nu au mai pastrat macar o escadrila (24 avioane, plus piesele de schimb) de Harrier pt HMS Illustrious pana il retrag in 2016. tot asa nu ii inteleg nici pe olandezi sau belgieni dc nu au pastrat macar un battalion de tancuri Leopard 2 A7-olandezii, si Leopard 1, pe care il puteau moderniza precum canadienii (Leopard C2), belgienii, ca bani aveau si aia si ailaltii. mi-e frica sa nu le ia exempluu romanii prin marii nostrii strategi NATO-isti-defensive(sharlatani corupti). un exemplu fiind tradatorul degeatu constantin care folosindu-se de doctrina NATO defensiva a distrus prin asa zisa restructurare armata Romaniei, ethnic si numeric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *