Dati un leu pentru Armata-varianta Dobritoiu! In sfarsit o idee buna.

Ministrul Apărării: Să nu se ajungă la “Daţi un leu pentru Armata Română!”

Armata este subfinanţată, a declarat miercuri, la Constanţa, la finalul festivităţilor ce au marcat împlinirea a 110 ani de la instituirea Zilei Marinei Române, Ministrul Apărării.

Ministrul Apărării: Să nu se ajungă la “Daţi un leu pentru Armata Română” (foto: petrica Mihalache/ MApN)

 Ba io zic ca aceasta declaratie este primul lucru decent, pe care Dobritoiu l-a spus de cand a devenit Ministrul Apararii! Sa iasa domnul ministru in presa si spuna ca ii trebuie o anumita suma pentru un anumit program. 

Daca guvernul este incapabil sa mentina Armata Romana in stare de functionare, sa spuna frate! Nu este rusine sa recunosti ca nu poti sa faci un lucru! Pentru ca atunci o mentinem noi, prin donatii, prin redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit catre dotarea armatei, sa puna un impozit facultativ, adica sa-l plateasca cine vrea, numai pentru dotarea armatei.

Sunt sigur ca s-ar strange cateva sute de milioane de euro in fiecare an, daca ar exista siguranta ca banii nu se fura si daca s-ar face o campanie de marketing potrivita.

Romanii isi iubesc Armata si din toata saracia lor, sunt absolut sigur ca ar rupe o bucata de paine si pentru copiii lor in uniforma. Asa, nu am mai cersi vehicule de la aliati, ci am putea sa ne cumparam pe banii nostri.

Armata Romana este a poporului roman, iar daca are probleme, ar trebui sa intinda mana pentru ajutor catre ai sai, asa cum  si noi intindem mana catre ei, cand vin puhoaiele de apa peste Tara, sau viscolul paralizeza jumatate din Romania.

GeorgeGMT

 

Corneliu Dobriţoiu a precizat că bugetul Armatei este insuficient şi că speră ca la bugetul de stat să fie atrase noi fonduri, astfel încât să nu se ajungă într-o situaţie de subscripţie publică, similară istoricei campanii de susţinere a construcţiei Ateneului Român, în varianta: “Daţi un leu pentru Armata Română”, transmite Agerpres.

 

“Ministerul traversează o perioadă nefastă din punct de vedere al finanţării. Bugetul este consumat în proporţie de 85% pentru cheltuielile de personal, iar cheltuielile de operare şi mentenanţă sunt asigurate în proporţie de 10% şi majoritatea acestor cheltuieli sunt consumate pe întreţinerea obligaţiilor asumate de România în teatrele de operaţii”, a declarat ministrul Corneliu Dobriţoiu.

 

 Ziuaveche

10 comentarii:

 1. Jenant. Din ce cauze s-a ajuns în situația asta? Patetism ieftin de luat fața la fraieri.

  • Corect. Inca o scuza jalnica, in locul unor actiuni serioase, insa eu as fi foarte de acord sa-mi creasca impozitele strict pentru dotarea armatei.

   • George gmt esti baiat destept te respect dar nu asta e Solutia ci ca la preturi can VEST sa primim SALARII MACAR LA 70% SA PUTEM PLATII .ia gindestete firmele de stat straine au pus mina pe resurse au ridicat pretu can UE normal da dau salarii can est adica 300 de euro in loc de 3000 asa ca de unde venituri mari la buget .am lucrat pe afara si am primit cea mai usturatoare lectie de patriotism de la o batrina de 82 de ani care mia zis ca trebuie sa consum banii acolo nu sa vin cu ei in romania.
    PATRIOTISM IN CAPITALISM INSEAMNA SA RAMINA BANII CIT MAI MULTI ACI NU SA FIE SIFONATI LA BUGETU FRANTEI ITALEI CEHIEI AU LUAT ECONOMIA PRIN CORUPTIE POLITICA VEZI MITTAL FREGATELE SI ACU CICA UE SHENGHEN AR TREBUI SUPRATAXATE CU 90%PROFITURILE PETROM INPLINA CRIZA CRESTE PRETU SAPTAMINAL IAR SALARIUL DUPA CRIZA ADICA PESTE 10 ANI E CORECT?

 2. Pai sigur daca pe seama romanasilor milosi se apeleaza la faza cu donati 2 euro prin sms pt dotarea unei sali de cardiologie copii sitot astfel de cerinte sa faca si acest urmas al lui oprea un astfel de apel si or sa rada si armata afghana de noi. I loc sa fim de acord cu marirea impozitului ,redirectionare ar trebuii sa cerem sa se dea socoteala pt banii cheltuiti aiurea pana acum ,fregate la suprapret fara armamet in timp ce argentinienii au cumparat mult mai ieftin si cu sisteme de armament, transportoare Piranha tot cu supraret si ineficiente , bani alocati pt proiectul Saur 3 si nimic si cei gasiti vinovati sa patasca pana la ultimul leut . Asa cu voluntariat de sa dam bani pt armata nu o sa cumparam nici anvelopele pt un saur. Acest popor care pune/a armata pe locul unu in incredere in institutii nu o sa fie de acord si cu banii sub aceasta forma. Stii destul de bine ca exista multi acum care spun ca nu se merita sa ai armata cheltui mult si nu numai politicieni ci si populatie dar mai ales tineret.

 3. As da oricand bani pentru dotarea armatei! Oricand! M-as bucura ca fondurile stranse sa fie directionate „in aceasta directie”, si nu cum ne-am obisnuit de peste 20 de ani. Si-asa dau o gramada de bani pentru asistatii sociali cu Mersan+vile+conturi, care mai sunt si handicapati pe deasupra, atunci cand vine vorba sa puna osul la munca. Si daca acesti bani merg in industria militara romaneasca -cea care mai exista, cu atat mai bine; dau de lucru conationalilor mei. Eu as fi de acord, si cred ca s-ar strange ceva bani! Ne ajutam Armata, ne ajutam pe noi, fiindca in caz de Doamne-fereste, idiotii care zic ca n-avem nevoie de oaste +politicienii imbecili, n-au sa iasa nicicum in fata la bum-bum.

 4. sa spunem ca ar fi de acord 10 mil romani sa dea fiecare 50ron=> 500mil ron. N-ajung pentru mai nimic… cateva zeci de tancuri sau tbt. Problema ramane managementul banilor. Israel la pib similar se descurca, e adevarat, cu mai putini bugetari si cu ajutor sua

  • Se descurca cu jaful facut americanilor de rand de catre sobolanii salivand care au mana pe teancuri care ii impart unde au mai multe interese sau unde e nevoie sa fie liniste mai departe cu ajutorul santajului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *