Decembrie – Pandemia – #ROVACCINARE : scad infectarile si cazurile active, mortalitatea se mentine

#ROVACCINARE

___________________________

Hotărârea CNSU nr. 61 din 20.12.2020 pentru aprobarea introducerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Hotărârea CNSU nr. 60 din 16.12.2020 privind aprobarea listei țărilor, zonelor, teritoriilor de risc epidemiologic

           Anexa –Lista State cu risc epidemiologic ridicat

Hotărârea Guvernului nr. 1.065 din 11 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020

Hotărâre CNSU nr. 58 din 10.12.2020 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19

Hotararea nr. 57 din 07.12.2020 privind aprobarea prelungirii suspendării activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat conform Hotărârii nr. 56 din 04.12.2020

HOTĂRÂRE nr. 56 din 04.12.2020 privind aprobarea listei țărilor, zonelor, teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se impune măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România

https://www.mai.gov.ro/utile/

__________________________

Noiembrie – Pandemia: 10000+ de decedati COVID-19 in Romania; Alegerile pentru Senat și Camera Deputaților 2020

62 de comentarii:

 1. 5 DECEMBRIE 2020 13:31 Grupul de Comunicare Strategică

  BULETIN DE PRESĂ 5 decembrie 2020, ora 13.00

  * Până astăzi, 5 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 508.345 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). * 399.207 pacienți au fost declarați vindecați. * Până astăzi, 12.186 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. * În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.472. Dintre acestea, 1.280 sunt internate la ATI.

  508.345 (total confirmati) – 399.207 (vindecati) – 12.186 (decedati) -12.472 (internati) – 44.941 (izolare domiciliu) – 11.979 (izolare institutionalizata) = 27.560 (disparuti electoral)

  15
 2. Sunt foarte curios sa vad raportarile dupa alegeri !

  7
 3. În secțiile de vot, se respectă regulile cât de cât. Oamenii se îngrămădesc în Kaufland, piețe, aprindere de lumini în brazi. Nu secțiile de votare vor fi cele care generează noi îmbolnăviri

  6
  • O sa vedem …

   Daca tendinta ramane cea din uotimele zile atunci ai dreptate.

   Daca nu raul de cazuri creste in 10-14 zile ….

   8
   • Depinde cum interpretează, la locale au suprapus peste deschiderea școlii, acum vor fi sărbătorile de iarnă.
    E rupere prin magazine, la cumpărături.
    Nu cred că secțiile de votare sunt cauza principală, circuitele au fost clare, separate intrare ieșire, măști, dezinfectant, camera termica la intrare, personalul secției echipat, geamurile pe hol deschise.
    Oricum, numărul de cazuri e în creștere, in multe locuri, și ar fi un pic ciudat să spui că ele cresc din cauza procesului de votare.

    3
    • Unde am votat eu nu s-a respectat nici un circuit. Erau indicatoare pe jos doar ca nimeni nu le spunea oamenilor la ce folosesc. Insa putina lume la vot, chair sunt curios de rezultate.
     Dezinfectanti erau peste tot, lumea purta masca in sectie, corect in comparatie cu ce-a fost in septembrie cand le-am atras atentia ca nu poarta masca corect si unora nu le-a pasat.

     5
 4. Pe langa cazurile active si infectari, mai scade si numarul de teste.

  2
  • Nu scade nici un număr de testări, cred că mînăresc raportările. Testele se fac în marea majoritate la cerere, nu există o campanie de testare, așa că nu are ce să scadă.

   4
 5. Pai logic, daca scazi nr de teste, „scade” numarul de infectari. Daca nu se mai testeaza de loc inseamna ca nu mai avem infectari?. Adevarul se vede insa la terapie intensiva.
  Dupa parerea mea, daca la numarul foarte mic de teste avem aprox 500k infectari, realitatea este mult mai mare, poate de 5 ori mai mare, tinand cont ca cea mai mare parte a infectatilor sunt asimptomatici sau cu simptome usoare. Partea „buna” este ca in halul asta, vom avea in curand imunitate de turma.

  • Nu are nimeni nici un interes să mânărească raportările, numărul de testări scade sau se menţine scăzut şi majoritatea testărilor sunt cele pe definiţie de caz (plătite de minister) şi nu la cerere (raportul e pe medie 3:1 – se poate verifica pe comunicatele oficiale mai multe zile). Adevărul de la terapie intensivă este crunt, dar este efectul numărului de cazuri noi de acum 15 zile, de fapt este efectul cumulat al numărului de cazuri noi din 20 zile anterior celor 15, deci de acum 35 până la acum 15 zile în urmă. Cele 500000 de infectări sunt efectul cumulat al întregii pandemii, iar a extrapola realitatea actuală la durata întregii pandemii e o greşeală, pentru că proporţia real infectaţi / infectaţi depistaţi a fluctuat din martie până acum proporţional cu controlul epidemiologic al epidemiei din fiecare moment.
   @Ştefan şi @Blatula : deci aţi cam încurcat şi cifrele şi merele cu perele … Senzaţia voastră însă este corectă : se fac mult prea puţine testări faţă de necesarul de control epidemiologic şi faţă de capacitatea reală de testare, iar aceasta contribuie decisiv la aparenţa scăderii numărului de cazuri. De fapt, nici nu ştim dacă este o scădere – poate fi, dar nu ştim – aceasta înseamnă pierderea controlului epidemiologic. Controlul statistic epidemiologic se va recâştiga când vom avea o rată de infectare (cazuri nou depistate per teste efectuate) de sub 10 %. Controlul individual epidemiologic (cunoaşterea evoluţiei epidemiei şi transmiterii de la individ la individ), cel mai de dorit lucru, din păcate este imposibil din cauza incompetenţei şi inadecvării sistemului sanitar românesc.
   Înţeleg aluziile politice cu „ce prost e Tătaru şi Peneleu’ lui că nu ştiu să ţină lucrurile sub control”. Mă credeţi sau nu, Iohannis şi ai lui sunt vinovaţi în pandemie doar pentru prostia cumplită de a nu face măcar un mini-lockdown în octombrie, pe care au decartat-o acum la alegeri. În schimb, PSD-u’ în frunte cu Ciolacu şi Firea sunt criminali – în primul rând pentru întreţinerea propagandei anti-protecţie la CoViD şi în al doilea pentru sabotajele făcute de eşaloanele de execuţie din instituţii (toate ultra-pesedizate, neatinse de liberali până acum) ordonate prin intermediul structurii de partid la adresa funcţionării sistemului sanitar. Vorbesc aici de sabotarea licitaţiilor spitalelor, aşa-zisa birocraţie a DSP-urilor care a limitat drastic capacitatea de testare, şpârlele cu damf de corupţie cu alocarea preferenţială a testelor către laboratoare private în dauna celor de stat care s-au complăcut în lene, de multe. Mai este şi responsabilitatea prostiei transpartinice, aşa-zis profesionale, de care se face vinovat şi Tătaru dar şi Rafila, de a lua de bune indicaţiile vădit eronate ale OMS – mă refer aici la definiţia de caz, adică criteriile de acceptare de efectuare de teste real-time PCR plătite de stat, care au generat un număr prea mic de testări.

   6
   • La numarul de testari, pozitivele sunt groaznice. Pur si simplu nu se fac testari. Anchete epidemiologice la contacte – nu are sens sa vorbim. E un haos absolut. S-a mers pe cretinismul ca daca nu facem testari, nu avem cazuri. Tipic Romania. Rezultatul e ca, la naiba, din cele mai putine cazuri avem cele mai multe cazuri de deces. Si de abia incepe – intrucat tampenia cu raportarile nu a inceput azi. Plus ca raportarile de fapt genereaza in urmatoarele luni un boom superb de blocheaza sistemul sanitar. In februarie o sa fie naspa rau, sper sa fiu ala pesimistul.

    4
  • Da. Eu mă mai grăbesc.
   N-ai nimerit articolul – cine-l citește cu răbdare vede că ai încercat o intoxicare – „… Both the people are recovering following the first day of the mass vaccination programme, it is understood …”
   Problema sunt cei care nu citesc, și aceștia sunt majoritatea… așa ai destui mușterii să-i aburești. Deci îți poți face norma liniștit.

   4
 6. Da ma brancardierule e intoxicare, tot ce nu iti place este intoxicare, trolleala, pesedisme, etc. Poti sa te grabesti, eu unul o sa astept sa treaca prima sarja de vaccinare. PS. Relax, postarea nu era adresata tie, miezule, raspunsul asta da, pentru ca te crezi supozitor.

  16
 7. https://en.wikipedia.org/wiki/Tom_Lister_Jr.

  Death
  Lister was found unconscious at his home in Marina Del Rey, California, on December 10, 2020. The cause of his death was not immediately known, but in the days preceding his death, he had fallen ill with COVID-19 symptoms which forced him to cancel shooting for a film. He was 62 years old.

  • achizitiile de defilare ale lui arafat,noul dumnezeu al romanilor.
   tot sistemul public s-a lipit de stampila asta si nu e intamplator,sistemul traieste binemersi.

   6
   • ” … arafat, noul dumnezeu al romanilor … „. Să ştii că nu e dumnezeu’ nimănui din domeniul medical. Toţi îl înjură pentru că are idei creţe rău de tot, focalizate pe singurul lucru pe care-l ştie – sistemul de urgenţă – lucru în principiu ok atât timp cât nu se face în detrimentul celorlalte domenii. Dealtfel, mulţi s-au bucurat când a mutat SMURD-ul în curtea MI, zicând că au scăpat de nebunu’ din curtea MS, dar după aceea au început să-şi roadă unghiile – un medic urgentist angajat al SMURD are salariu cu 60 % mai mare ca al unuia de spital şi cu 40 % mai mare ca al unuia de ambulanţă, SMURD primeşte fonduri gârlă şi are mai tot ce ar trebui, sistemul amărăştean doar pentru salarii (asta de la Dragnea – o altă idioţenie cât casa, deşi nu cunosc decât trei medici din sistemul de stat care afirmă că au salariul prea mare).
    Deci nu confunda sistemul public de sănătate cu ISU, inclusiv SMURD.
    Referitor la trăit binemersi din achiziţii de defilare … aici e o problemă mai amplă : orice lucru cu patalama de uz medical ai vrea să cumperi ca privat (nu stat) costă penibil mai mult decât echivalentul de complexitate al sectorului de larg consum (cam de vreo 4 – 5 ori), iar preţul de strigare este invariabil cu 20 … 25 % mai mare decât cel de achiziţie (distribuitorii au o plajă uriaşă de negociere deci de marjă). Cauza este incompetenţa crasă managerială din sectorul de sănătate şi cutumele de tranzacţionare moştenite de la sistemul de stat (degeaba eşti deştept că mori cu deşteptăciunea în mână neputând să-l faci pe dealer să te-nţeleagă pentru că dealer-ul nu concepe să nu fii idiot), inclusiv cutumele de comisionare (în sectorul medical privat corporatist şpaga la achiziţii e regula, nu excepţia, iar patronii, chiar dacă văd, nu fac nimic – de ce să restrângă spectrul de furnizori pe criteri morale, doar ca să-i crească cei rămaşi preţul ? , şi de ce să dea afară angajatul responsabil de achiziţii experimentat, doar ca să ia unul mai prost şi mai flămând ?).
    Cam de-asta îţi piuie urechile când auzi preţuri de echipamente medicale. Evident că atunci când e vorba de stat îţi piuie de minim două ori mai tare.

    2
  • Întrebarea de astăzi: Dacă am avut COVID-19 mai trebuie să-mi fac vaccin?

   Emilian Popovici, vicepreședintele Societatea Română de Epidemiologie:

   „Ca să luăm ca exemplu cazul hepatitei virale de tip B sau altă patologie virală cu o altă vaccinare, până la un anumit moment se considera că vaccinarea nu este recomandată la cei care au suferit boala, pentru că ar apărea conflicte imune. De ani de zile s-a stabilit însă că a vaccina o persoană pentru hepatita B nu reprezintă o problemă, deci, prin analogie, nici a vaccina o persoană care a trecut prin infecția covid nu reprezintă o problemă. Deci nu ar fi o problemă din acest punct de vedere, doar că dacă ai imunitate post-infecțioasă atunci nu mai ai de ce să te vaccinezi pentru că nu mai ai nevoie și de adaosul de imunitate post-vaccinală.”
   Corect răspunsul, dar elevat. Mai în clar – dacă ai avut CoViD-19, prima dată trebuie să-ţi faci la minim o lună de la boală analiza de dozare cantitativă Ac. IgG anti-SARS-CoV-2 prin metoda chemiluminiscenţă cu analizor / reactivi europeni sau americani (adică atenţie să nu te aburească laboratorul cu determinare ELISA cu reactivi chinezeşti că aia nu e analiză, e doar escrocherie). Dacă titrul de anticorpi e mare – atunci ai imunitate, nu ai nevoie de vaccin. dacă nu, clar ai nevoie.
   Oricum orice vaccin occidental e construit pe principiul „primum non nocere” („ÎN PRIMUL RÂND SĂ NU FACI RĂU” , adică efectul pozitiv e al doilea scop, primul fiind evitarea efectelor adverse) care vine din vremea imperiului roman, aşa că poţi face vaccinul.
   În februarie-martie se va finaliza un studiu nemţesc serios care va spune cât durează imunitatea post-boală în primele 9 luni. Până atunci mai e …

   3
   • O observație empirică, bazată pe experiența personală: deși la mine anosmia a fost totală, am avut o stare/senzație ”ciudată” a căilor respiratorii, pentru care nu am termen de comparație.
    Iar în perioada în care copiii au fost la școală am avut de două ori aceeași senzație (timp de 2/3 zile), cam la o lună distanță, dar fără nici un fel de alterare a stării de sănătate. Probabil am venit din nou în contact cu virusul dar au intrat în funcțiune anticorpii!

    1
    • Nu. Anosmia este un simptom generat de replicare virală importantă, fiind produsă de afectare nervoasă sub efectul factorilor inflamatori produşi de propriul organism. Replicare virală (creşterea virusului în organism) importantă nu înseamnă invazie virală importantă (doza infectogenă chiar mare e de ordinul zecilor de mii de virioni, replicarea atinge cel puţin ceva de ordinul milioanelor) şi nici formă severă de boală, dar totuşi la un nivel semnificativ pe care un titru protector de anticorpi l-ar face imposibil să se manifeste. Deşi nu imposibil, e totuşi puţin probabil să fi făcut infecţia de trei ori. Se poate întâmpla la cei care nu dezvoltă anticorpi.
     Cel mai probabil este totuşi evaluarea eronată a simptomelor. Disclaimer : cenestopatia, pentru că acesta ar fi termenul corect, nu înseamnă o jignire sau afecţiune psihiatrică, e ceva ce păţeşte marea majoritate a oamenilor de multe ori în viaţă. Dealtfel, în psihiatrie cenestopatiile subclinice nu au nici o relevanţă. Inclusiv eu de câteva ori am crezut că am CoViD şi am constatat că am dat banii degeaba pe testări, ca abia ulterior să-mi explic simptomele prin alte cauze decât cele suspicionate. Mind is a tricky weird clumsy thing !

     3
   • Nu știu cât e posibil asta. Oricum mai sunt câteva luni pân ajunge vaccinul și la ”mase”, dar pe cât posibil încercați să optați pentru vaccinul de la Pfizer sau Moderna. Cu Gilead încă nu este clară situația, dar AstraZeneca din păcate e praf. Cel puțin la momentul actual.

    Informația se referă strict la situați la momentul publicării acestui comentariu. Dacă peste 2 luni se descoperă o nouă tulpină în Europa și vaccinurile respective devin degeaba – asta e treaba. Vorba lu Joianus – G word

    2
    • @Dienaris. Felicitări pentru postări – deşi se vede de la distanţă că nu ai pregătire medicală, ai răbdarea şi experienţa să selectezi informaţia relevantă.
     Gilead mai are mult până să termine testele clinice, o parte trebuie să le refacă pentru că au schimbat suportul vaccinal, deci mai durează. Vaccinul Astra Zeneca nu e neapărat praf, dar nu dă imunitatea atât de puternică precum celelalte (deşi e similară ca eficacitate vaccinului antigripal) şi problema lor e că se cramponează de formula găsită cu acelaşi adenovirus de transport al antigenelor în loc să încerce să-l schimbe cu unul mai puţin alergenic.
     E greu de zis dacă o viitoare mutaţie a SARS-CoV-2 va apare şi va depăşi imunitatea post-vaccinală, dar e puţin probabil. Imunitatea la aproape toate vaccinurile – candidate se bazează pe atacarea proteinei spike, care de fapt e cheia succesului extraordinar al acestui virus – nu e nici uşor nici greu recunoscută de sistemul imun al organismului infectat, favorizează perfect penetrarea celulară, are rezistenţă suficientă, generează integritate structurală virusului – e o chestie genială prin ferocitatea ei (după mine geniul fiind cel mai probabil natura … că o fi fost vreunu’ cu ochii oblici sau votcar sau reptilian nici nu mai contează). Dacă o evoluţie a SARS-CoV-2 modifică proteina spike, probabil SARS-CoV-3 va da doar o infecţie banală şi probabil va deveni o curiozitate din studii marginale de cercetare

     2
 8. https://www.youtube.com/watch?v=yt8tTa4u_Dw (discutia e de la minutul 16:29 pana la 16:54) Stirile ProTv de pe 2 Decembrie 2020.

 9. Nu a scazut nimic in afara de nr testelor in scop electoral,in medie sunt cu 12.000 de teste mai putin zilnic comparat noi-dec…pacientii ajung in stre tot mai grava la spital din aproape 12 de internati astazi,10300 au nevoie de oxigen…statul a facut 17.000 de teste astazi restul pe bani privati…minciuna cu scazutul cazurilor si netestarea este criminala!

  4
 10. http://www.bbc.com/news/amp/world-europe-55347021

  Pentru aia cu Suedia, a ieșit Carl Gustav să spună că strategia națională a eșuat.

  5
  • Aiurea, asa e cand crezi ca dactilografel, necalificte, de la um24gigi fac jurnalism (ai avut o gramada de exemple, alea nici sa traduca cu google nu sunt capabile.
   https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/kungen-om-pandemin-vi-har-misslyckats
   PS. Pana una alta Suedistan sta ok, lumea e ok, sunt si alte state prin lume ce au facut ca ei si sunt ok. Apropo,opinoa regelui valoreaza cat a cacademicianului sef de la noi.

   13
  • https://coronavirus.jhu.edu/data/mortality toti o duc minunat, mai putin suedezii….de fapt nu e chiar asa. Ce nenorocire a adus hapciu19 https://www.statista.com/statistics/525353/sweden-number-of-deaths/ Asa, pe scurt, sa vezi cat rahat mananca regele (un habarnist castrat politic) bbc (big black cock) si umgigi24 (traducatorii bbc in Romania). Apocaliosa, pandemie, urgie, morti, cadavre, frica, spaima…..un nou „normal”. Sper sa se agite asa si pentru topul asta https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/the-top-10-causes-of-death sa inchida Terra si sa ne „salveze”. Paranoia e mare, paranoia e mare….Urasc sa vad oameni fericiti, ma deprima….Ba fraiere, e cazul sa te internam….Paranoia e mare, paranoia e mare. Pentru astia de se roaga sa esueze modelul suedez, asa nu pica de papagali, ca au sustinut masuri inutile ce atenteaza la libertate. PS. Mortalitate mondiala pentru hapciu19, dupa cum spune stiinta, este de aproximativ 0,3%, frica, costurile economice si ingradirea libertatilor a fost justificata si proportionala, not.

   12
   • RTI, te crezi om dastept si poate chiar și ești, da eu sunt unul din aia care-au susținut și susțin de la începutul pandemiei aici pe site ca riscul cel mai mare va fi îngrădirea si restrângerea unor drepturi și libertăți deci da dinou susțin ca Suedia a procedat și procedează ca la carte…..chiar divin sistem medical de doi bani ca al nostru a ,,resistat’’ in fata pandemiei declarând decedați pe banda rulantă de COVID19 chiar și dacă nu a fost intrutotul adevărat….,,întrebarea care rezida, ce-i cu toată vânzoleala asta, cui folosește.

    Nici pe departe ce spun mai sus n-are legătura cu teoriile conspiraționiste dar totuși cred ca după ,,batalia’ asta câștigătorii nu vor fi oamenii , populația in general ……auzi la TV doar , poluare, electric cars, COVID, restricții apoi vine soluția minune:,vaccinul !..sa fie chiar așa?

   • Sigur, are dreptate ăla care poarta masca de frica nevestei!
    A dracu’ gripă!

    Suedia are o mortalitate mai mare fata de vecini.
    Un pic mai mare.
    In continuare:
    789 morti/1 milion populație vs. 174 Danemarca vs. 88 Finlanda vs. 74 Norvegia…. Până și Estonia…
    Cu așa „succesuri”, au înfrânt! Iar săracul rege, e manipulat de oculta mondială.

    In fine, știu că nu contează pentru tine.

    PS Imi doar place să bag bățul prin gard, ai tocit tastatura degeaba cu doua mesaje, că știam că tu răspunzi.

    Like always.

    8
   • A, încă o chestie, alt fraier, prin ministru lor, tocmai înăsprește niste măsuri…
    https://www.thelocal.se/20201218/swedish-prime-minister-stefan-lofven-press-conference-coronavirus

    5
    • Asa e ca stai prost cu vederea ? Am spus ca nu am chef de cicaleala ei nu ca imi este frica, dar na, asa e cand proiectezi experienta personala. Ai citit graficele sau doar o molfai sacadat ? Mortalitatea in Suedia este similara cu alti ani. Cat are comparativ cu Spania, Italia, Franta, etc. desteptul lui peste prajit ? Iti repet, in Suedia regele face cat o ceapa degerata, la fel si parerea lui. Daca tu o labaresti cu oculta e problema ta si tu ai afirmat asta. Adica incercai si tu sa te bagi in seama ca nu vrea nimeni sa iti vorbeasca. Mda, aveam un supozitor, acum am gasit si tampon cu aripioare nevestei, deh asa e cand te freaca grija altora. Succes, continua sa nu spui nimic si in fata cifrelor sa o dai in cardeala ieftina. PS. Regulile sunt in marea majoritate recomandari, dar nu ma astept sa pricepi ce citesti. Continua sa te rogi ca sa esueze aia, vezi dracu sa nu intalnesti ursul si ala sa fie crestin.

     8
     • Că tot vorbești de cifre, răspunde la o singura întrebare și te las in ☮️. De ce au aia de la de 4 ori până la aproape de 10 ori mai mulți morți decât vecinii, la milionul de oameni?
      Simplu, măcar atât.

      Ai avut dreptate cu experiență personală, pe mine nu mă cicălește.

      Deșteptule, eu ii compar cu vecinii lor, aia de au luat măsuri, similari că dezvoltare și stil de viață.

      Legat de priceput, iese regele și zice că e nasol, iese PM-ul și face recomandări, școala închisă și altele, dar batman cu tamponul nevestei înfipt în gură, nope, nu „exista”. Primu-i un moș și al doilea recomandă.

      Vezi că toată presa a tradus declarația lui Gustav la fel, asta legat de cat înțelegi.

      Legat de rugăciuni, tu ești specialistul, sau somezi in continuare? Eu as fi vrut să aibă dreptate, macar ne arătau calea. Auzi la el, urs creștin!!! ???

      PS sper că nu îmi spui bancul…

      1
      • Repeta, RECOMANDA, pana pricepi, asta nu inseamna ca sunt obligatorii. Nu, deja il cunosti, la fel si soarta ateului din a el banc.

       8
       • Ok, la gradul ălora de conformare socială, recomandarea e mult mai mult decât o interzicere expresă la noi. Că asta e!
        Totuși, de ce au suedezii rezultate atât de proaste comparate cu vecinii lor direcți?

        • Ai fost anul asta, in pandemie, prin Suedistan ? Daca nu, ai pe cineva stabilit acolo ? Nu au rezultate proste, se incadreaza in mediana mortalitati pe care o aveau si inainte. Oamenii in vara se inghesuiau la terase, in parcuri, se plimbau, etc.isi vedeau de viata. Singurul lucru pe care recunosc ca l-au facut prost e faza cu azilele de batrani, a fost o telenovela : mvai, noi care suntem un etalon al empatiei ne-am pisat pe ei. Problema nu era ca nu aveau posibilitatea sa ii trateze ci ca efectiv nu ii duceau la spital. Singurul lucru pe care il apreciez, in timpurile recente, este atitudinea, nesperat de ok, fata de previzionata Apocalipsa pandemica. Comparativ cu restul statelor nordice, Suedia are o populatie dubla fata de celelalte state nordice si mult mai multe aglomerari urbane, au un stil de viata mai social, sunt mai deschisi. Singura ce se apropie, la aglomerari urbane este Danemarca, unde copii au mers la scoala, mastile erau recomandate (am fost in Aldi si Bilka fara masca-ca majoritatea) si nimeni nu a obiectat nimic. Astia chiar au facut un studiu si diferenta la aproximativ 6.000 de oameni a fost de 5-6 infectati in plus la cei fara masca. In final, datele mondiale arata ca mortalitatea reala (nu mai vorbim de comorbiditati, lipsa autopsiilor, raportari eronate, etc) este in media celorlalti ani. In Romania avem aparoximativ 220.000 de morti anual, anul asta teoretic, avem 5.000 in plus, dar a scazut mortalitatea in alte locuri si media ramane cam aceiasi. Daca Suedia, statele din USA si alte state, stateau mai prost ca cei care au inchis tot si au instituit diverse masuri obligatorii credeam, fara dubii, ca masurile sunt necesare si eficiente. Am facut anul, unii zic ca e deja mai mult- virusul circula de dinainte de decembrie 2019, daca pana acum 6 luni erau dubii acum e clar ca masurile au fost inutile si disproportionate cu efectul dorit. Masca protejeaza ? Foarte bine, fiecare e liber sa poarte cate doreste, unde doreste si cat timp doreste. Masca nu are sens unic de stopare a virusului, aka o port pentru tine ca sunt empatic. Izolarea este ok ? Minunat, nu ma deranjeaza sa stai in casa pana mori. Vaccinul este eficient, lasam aberatile lui Facucii si altii- si dupa vaccin purtam masca, distantare, etc.excelent, poti sa te vaccinezi de cate ori doresti. Eu astept transa a doua. Repet, mortalitatea globala la covid19 este de sub 1%, chiar medicii spun ca testarile surprind foarte putin pozitivi. Consider ca acum ar trebui mai multe teste care sa arate seroprevalenta reala, cred ca vor iesi mari surprize. Surprize ce vor rasturna aberatiile de genul imunizarii naturale atinse la 50-60%, aberati de genul modelui Ferguson (dovedit si stiut viciat, cu sute, revizuit in zeci, de milioane de morti). SOC, GROAZA, PANICA. Urgie, covid19 a venit, tragedie DOAR 99% vor scapa.

         8
         • Nu am ajuns in Suedia, am persoana acolo, cu care vorbesc destul de des, am ajuns doar in Germania, inclusiv prin nordul ei.

          Iar autoritățile de acolo au început să zică altceva decât ce ziceau până acum. E greu de acceptat, dar aia e.

          Prezinți lucrurile de pe latura extrema, aia care îți convine ție.

          De la început, gripa, masca, mor mai mulți de HIV, imunitate, biochimiști ce se nasc peste noapte, gravă încălcare a unor drepturi, exemplele sunt multiple.

          Suntem departe de sfârșit, imunizarea aia pe care o clamai pe aici nu exista decât temporar, iar vaccinul…

          Nu stau închis în casă, port masca și sunt activ social.

          Am fost contact direct in trei cazuri, după definiția oficială, nu am luat-o.

          Încă ceva..Tu te raportezi la o „mortalitate” globală. Cam care e % care trece pe sub radar?

          • Eu am fost de 2 ori anul asta. E diferenta enorma in ce recomanda autoritatile, ce fac suedezii si ce ajunge in presa noastra. Repet, mai totul este optional/recomandat. Depinde ce tip de om e cunoscutul tau, daca e genul ipohondru…. Da, e greu de acceptat ca in realitate masurile au avut efecte apropiate de zero, mai greu e sa accepti ca vor functiona a doua oara. Nu, extrema e aia, murim toti de covid daca nu executam comenzile. Pai mor mai multi de cam prea multe chestii, ai top zece W(uhan)H.O. Toate indicile serioase, in afara de scremurile panicarde, indica ca imunitatea dobandita este ok nu temporara (acum, daca ai cateva cazuri de reinfectare e ca la vaccin, difera de la organism la organism). Iti repet, nu ai nevoie numai de biochimisti (ai un fix-e suficient unul la cativa pentru supraveghere si protocol) testele covid se fac inclusiv de simpli laboranti (o face Germania si cu aia din scoala sau medicina veterinara), se putea si la noi dar nu ii intereseaza testarea(daca era mai ieftin se testau mai multi la privat ca la stat). Nu te mira ca din 3 intalniri directe esti ok? Ti-am dat cifrele in linkuri, nu ma refeream doar la aia globala. Repet, panica si moarte, doar 99% scapa…mortalitate mondiala actuala la covid19 -3%( real, tinand cont de cat prinde testarea 0,3%) Succes si sanatate !

           8
          • „Nu te mira ca din 3 intalniri directe esti ok? ”
           Încăpere aerisita, adică geam deschis non stop, masca și minim 1.5 m.
           Nu, nu mă miră.

           3
 11. RTI, ca te-am vazut cel mai vocal pina acum cu teorii BORiste si de almanahul anticipatia.

  1. Da sau nu: crezi ca purtatul mastii de toata lumea si evitarea aglomerarilor ajuta?
  2. Da sau nu: crezi ca impunerea purtarii mastii in public iti ingradeste vreun drept?
  3. Da sau nu: crezi unul care se stie infectat il doare la basca de izolare si da virusul unor oamwni care fac forme grave si mor ar trebui judecat pentru omor din culpa?
  4. Da sau nu: care e raspunsul daca in situatia de la punctul 3 sint parintii tai?
  5. Da sau nu: crezi ca ATI e plina de simulanti sau bolnavi de alte boli si numerele sint falsificate de guvern?
  6. Da sau nu: crezi ca demonstratiile cu Cristi Puiu si slogane ‘masca e botnita’ sint expresie si luptq pwntru libertate personala?
  7. Da sau nu: crezi ca manifestarile de 6 sint fabricari sovietice?

  3
  • Majoritatea opiniilor nu suporta un raspuns asa transant, alb si negru ci au diverse nuante. egocierea intre tabere si ajungerea la un punct comun, cu care majoritatea merge mai departe, este estentiala si normala.. Numai fanaticilor si zelotilor, iubitori de diverse dictaturi, le place sa rasunda doar cu da si nu si sa condamne oameni pentru ca au alte opinii.
   1.Cred studiul danez si efectul vazut in tarile unde masca si distantarea au fost obligatorie si cele in care nu au fost, efect aproape 0. Deci, NU.
   2. Nu. Dar, nu este ok sa insiste. Daca masca functioneaza trebuie ca fiecare sa aleaga. Nu vreau ca maine sa am si pasaport covid, sau sa imi cos o stea pe maneca.
   3. NU. Este imposibil sa demonstrezi ca ala a dat cuiva virusul si ca ala a murit exact din cauza celuilalt. Din aceasta cauza toate dosarele deschise sunt CLASATE.
   4. Tot NU. Daca mama, pe ea o mai am, moare de nosocomiale, malpraxis, incendiu in spital, etc. nu raspunde nimeni.
   5. NU si nimeni nu a spus ca sunt pline de simulanti.
   6. DA. E normal sa ai dreptul de a protesta pentru ce crezi, chiar daca nu este pe placul tuturor.
   7. Nu. La fel cum nu sunt nici celelalte din restul tarilor (unde au fost proteste serioase nu cativa oameni).

   9
   • 1 nu are nici o nuanta. E stiinta. Stiinta e descrierea legilor care guverneaza fenomenele pe care le observam. Rezistenta materialelor si formulele care o guverneaza nu au nuante. Graviatia ca formule si efecte nu are nuante. Ca Pamantul e un corp de rotatie si Soarele e in centrul Sistemului solar nu are nuante. Evolutia ca transformare a … vietii de la aminoacizi la forme complexe nu are nuante. Formarea planetelor in jurul stelelor ca proces nu are nuante.

    De la 1 pleaca totul. Daca dezbati punctul 1 dezbati fundamentele realitatii.

    1
    • ?????????????????????Pai spune dragutule unde e stiinta ? Pe ce baze stiintifice am oprit intreaga omenire ? Pe ce criterii stiintifice purtam masca si ne alteram modul de viata ? Pe ce fundamente stiintifice un virus cu mortalitate de sub 1% este declarat apocalipsa pandemica ? Spune tu, care mortii lor erau fundamentele stiintifice pentru aceste enormitati ? Macar la asta sa raspunzi ca la altele oricum te fofilezi „stiintific”. PS. Stiinta nu doar descrie ci le reproduce, altfel e doar un rahat de teorii nedemonstratae.

     7
     • Gogule, pleci pe cimpii. Aici nu dezbatem la coltul blocului cit de bine ti-ai tunat toba la E46 cu care asurzesti vecinii. Ramii la punctul 1 si fara fente la care stralucesti. Iti dau doar trei exemple, dintre care doua sint studii reproductibile:

      Un studiu din 2009: MacIntyre CR, Epid MA, Cauchemez S, Dwyer DE, Seale H, Cheung P, et al. Face mask use and control of respiratory virus transmission in households. Emerg Infect Dis [serial on the Internet]. 2009 Feb [date cited]. Available from http://www.cdc.gov/EID/content/15/2/233.htm

      O sinteza a mai multor studii: The Science of Masking to Control COVID-19 (https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/downloads/science-of-masking-full.pdf); Scientific Brief: Community Use of Cloth Masks to Control the Spread of SARS-CoV-2

      Studiul de la bordul USS Roosevelt: SARS-CoV-2 Infections and Serologic Responses from a Sample of U.S. Navy Service Members – USS Theodore Roosevelt, April 2020, doi: 10.15585/mmwr.mm6923e4.

      PS: si nu mai abuza statistica pentru ca in ultimele 6 luni am vazut ca tot absolventul de stiinte umaniste care nu stie diferenta dintre medie si mediana, tot absolventul de snspa devenit jurnalist si tot contabilu’ absolvent de Universitatea Eden transformat in influensar stiu statistica. Tot instalatorul, tot mecanicul tot avocatul si tot vanzatorul de ghivete si chiloti au devenit experti in transmiterea virusilor. Se impiedica la abaterea standard, nu sriu ce e mediana dar emit emit pareri.

      4
      • Ma gandeam la alt raspuns, dar taiai porcul si la un pahar de tuicomicina devenii marinimos. Inteleg ca vrei sa ajungi, speri tu, pe un teren cunoscut, dar deja ai virat spre aratura. Apropo, pisicuta fioroasa de 1.6 este pentru coinacii frustrati ce se cred barbati si viseaza femei.
       Discutia despre eficienta mastilor este foarte veche. Cativa ce au aceleasi opinii proaste despre masti. Deh, nu sunt ei de nivelul tau medical-academic-stiintific, doar niste amatori.
       Asa rapid, Ritter si colegii-1975, Neil Orr -1980, Laslett si Sabin – 1989, Lipp si Edwards in 2014 si tot asa pana in 2020.
       Cateva linkuri, opinii medicale, articole, etc :
       Th. Göran Tunevall. 1991. „It has never been shown that wearing surgical face masks decreases postoperative wound infections. On the contrary, a 50% decrease has been reported after omitting face masks. The present study was designed to reveal any 30% or greater difference in general surgery wound infection rates by using face masks or not. During 115 weeks, a total of 3,088 patients were included in the study. Weeks were denoted as “masked” or “unmasked” according to a random list. After 1,537 operations performed with face masks, 73 (4.7%) wound infections were recorded and, after 1,551 operations performed without face masks, 55 (3.5%) infections occurred. This difference was not statistically significant (p> 0.05)…” * Dr. Eva Sellden- 2010 „Decizia noastră de a nu mai cere măști chirurgicale pentru personalul din sala de operații reprezintă o îndepărtare de practica comună. Dar dovezile pentru această practică nu există” .
       Un mic rezumat dupa 17 studii eligibile, 6 din 8 spun ca e frectie si restul ca functioneaza putin, daca masca e asociata si cu alte masuri (spalat pe maini- plm ce descoperire epocala pentru 2020, etc.)
       https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1750-2659.2011.00307.x
       Asta spune ca mastile din tesatura sunt vax, adica fix artizanalele ce dau bine la duamne si duomni.
       https://bmjopen.bmj.com/content/5/4/e006577
       https://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2020/04/commentary-masks-all-covid-19-not-based-sound-data
       https://www.uea.ac.uk/about/about/-/new-study-reveals-blueprint-for-getting-out-of-covid-19-lockdown
       https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24532167/
       https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4480558/ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25294675/
       https://www.rnd.de/politik/aerosolforscher-uber-corona-wie-luftet-man-bei-aerosolen-warum-sind-sie-gefahrlich-wie-vermeiden-wir-die-coronavirus-verbreitung-SRHS7GF5PVHVVOBSRQVULWVIQE.html
       https://rationalground.com/mask-charts/
       https://corona-transition.org/maskenpflicht-brachte-in-osterreich-keinerlei-messbaren-nutzen
       Asa, sa nu uitam de cei „buni” ce o zbarcesc mai mereu
       https://swprs.org/who-mask-study-seriously-flawed/
       Mai punem si ceva din presa, faina poza cu atentionarile, nu poti sa negi umorul britanic,
       https://off-guardian.org/2020/06/06/coronavirus-fact-check-6-does-wearing-a-mask-do-anything/ https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp2006372
       Na si pe dracu
       https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/5/19-0994_article
       Cum ziceai, stiinta nu ? Asta nu este ok pentru ca nu corespunde naratiunii cu apocalipsa pandemica sau e ?
       * Primul tau link- unul din cercetatori este mincinosul Neil Ferguson, retardatul ce a speriat mapamondul cu sutele de milioane de morti. „…During the 2006 and 2007 winter seasons, 286 exposed adults from 143 households who had been exposed to a child with clinical respiratory illness were recruite….)…. However, clinical trial data on the ability of face masks to reduce respiratory virus transmission in the community are limited to 1 published prospective trial, which showed lack of efficacy (12). In addition, adverse effects of wearing masks (particularly respirators) may affect compliance and effectiveness (13–15). Despite the lack of quantitative evidence, many countries have included recommendations in their pandemic plans on the use of face masks (16–18)…. Cred ca ai inteles ideea..
       * Incercarea de link 2. „Household surveys
       – February and March 2020: Within 124 Beijing households with > 1 laboratory-confirmed case
       of SARS-CoV-2 infection
       ▪ Air travel
       – January 2020: symptomatically ill person was the sole air passenger wearing a surgical mask
       • 15-hour flight (Wuhan to Toronto)
       • 0 of 25 close contacts were infected in subsequent 14 days
       – June and July 2020: At least 6 known infected passengers on 5 flights
       • 11-hour flights (Dubai to Hong Kong) ? si tot asa.
       Stiinta nu ? Bazata pe gherle de genul asta, ne jucam cu numere mici sa parem savanti mari.
       https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.10.05.20207241v3 , la fel si restul. Basca se mai si contrazic. Realitate e alta, este simpla si evidenta, mastile nu functioneaza, daca functionau se observa. Are rost sa discutam si de boul de Crozier (ce va ratoiati la mine) si lipsa mastilor in spatiul mic si expunere mare la virus, probleme ce nu a reusit sa ii omoare ? Asa ma gandeam si eu. Este doar stiinta coane, stiinta.
       PS. Abuzez de ce plm vreau, nu este statistica luata de tine pe SRLu ca sa iti datorez ceva. Toti au dreptul sa spuna ce cred pe orice subiect, cei enumerati de tine si cei omisi, toti.
       O arzi fudul cu logica si stiinta, perfect, inseamna ca ai sanse sa raspunzi (desi istoricul interactiunilor e tare trist in dreptul tau, dar sper la o surpriza). Cum explici diferenta minora intre cei care au introdus masura mascutei obligatorii si restul ? https://twitter.com/OBusybody/status/1340400448575066116?s=09 https://twitter.com/OBusybody/status/1339625209062678530?s=09
       Sper sa nu o scalzi, iarasi, cu cacaturi lacrimogene (parintii, familia, etc.) nici macar de un amarat de guturai nu ii salveaza empatia ta ipocrita. Inca crezi ca masca te protejeaza ? Excelent, poarta cate doresti, unde doresti si cat timp doresti e alegerea ta, desi, dupa 1 an pandenic, rezultatele sunt evidente https://twitter.com/pdubdev/status/1340044570109734913?s=09 ) Fara caterinca, chiar sper sa nu ajungi ca aia.
       O sa raspund cineva pentru cacaturile ambalate stiintific ce au pus lumea pe butuci ? O sa raspund cineva pentru restul mortilor, cei morti prin directionarea resurselor spre covidati, cei care se sinucid, cei morti din abuzul de droguri,etc.( deh, plm depresie-cauta sunt studii stiintifice), cei morti din cauza lipsurilor materiale si tot asa ? Te intreb si eu, cum ai facut tu, merita judecati pentru crime ? Tot batjocorind stiinta au vanturat unii si gripa porcina sau aviara, la fel cu apocalipsa climatica (ce intarzaie cu deceniile) si alte cacaturi. De stiinta au abuzat si Hitler ori Stalin, Ceasca,mai nou Winnie the PoohXi si cozile de topor din W(uhan)H.O. cu al lor C(hina)O(riginated)V(irus)I(n)D(ecember) 2019.
       Repet, vezi cifrele (masca egal 0) si mai tango cu mavai mareata stiinta ca pe langa imbarligaturile financiare avem si unele ideologice, deh stanga si stiinta. Mai cu sare asa, ca propaganda lucreaza mai ales acolo.
       https://www.judicialwatch.org/press-releases/fauci-emails/
       https://thehill.com/policy/healthcare/530966-fda-investigating-allergic-reactions-to-pfizer-vaccine-reported-in-multiple?amp#click=https://t.co/Hg07ckNWEa
       Neil, ala de este isi n primul tau link, de ia bani frumosi si de la domeniul farma si de la stat si baga lumea in spaima e ok, la fel si prestigiosul om de stiinta Faucci, nu?

       8
       • Facind abstractie de discursul tau demn de premiile Nicolae Plesita sau Activistul anului, am doar observatia ca pentru a raspunde va trebui sa citesc articolele respective pentru ca nu ma rezum doar la Abstract. Probabil conceptul iti este strain si consideri ca daca esti un coafez de succes, rezumatul oricarui articol este suficient pentru a intelege orice problema.

        3
       • Nu mai pune domne linkuri că nu se uită nimeni. Am pus și io direct de la CDC și de la niște institute ale ălora care fac „mașina germană” care spuneau de mult exact ce rezultă din știință.
        Știință adică observație->ipoteză->experiment->demonstrație->teorie->repetare experiment->confirmare sau schimbare teorie. Dubito ergo cogito NU ne place așa->ignorăm orice dovada împotrivă->înseamnă că așa e->și cui nu-i place e cu putin.
        Singurul rezultat e că încă aștept rublele de la Lukașenko.
        PS: https://www.youtube.com/watch?v=_Aw8_L6XVZY https://www.youtube.com/watch?v=KFziEl_GW18
        Video ăsta a fost șters deja de câteva ori de pe iutub. Probabil nu prezenta garanții moral-social-politice.
        Apropo un siorci pe goagăl pt „măști neconforme” dă vro 200.000 de rezultate. #wearthedamnmask și #covidiot da? Just wear the damn mask bro! Obey sitizăn! Obey!

        6
 12. Chief Medical Officer for England, Professor Chris Whitty said:

  As announced on Monday, the UK has identified a new variant of Covid-19 through Public Health England’s genomic surveillance.

  As a result of the rapid spread of the new variant, preliminary modelling data and rapidly rising incidence rates in the South East, the New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory Group (NERVTAG) now consider that the new strain can spread more quickly.

  We have alerted the World Health Organisation and are continuing to analyse the available data to improve our understanding.

  There is no current evidence to suggest the new strain causes a higher mortality rate or that it affects vaccines and treatments although urgent work is underway to confirm this.

  Given this latest development it is now more vital than ever that the public continue to take action in their area to reduce transmission.

  Distribution of specific mutations in the UK
  The cumulative number of instances that we have detected these mutations of interest in the UK are shown in Table 1a. As described in limitations above, this will be an under-representation, but provides insights into proportions in the dataset.
  D614G was not present when the virus first emerged but is now ubiquitous and appears to be associated with a moderate effect on SARS-CoV-2 transmissibility.
  A222V is present in the 20A.EU1 SARS-CoV-2 ‘cluster’ (also designated as lineage B.1.177), which has been spreading in Europe and seems to have originated in Spain. Multiple introductions have occurred into the UK followed by transmission across the country, suggesting that this spread was likely associated with travel to/from Spain over the summer.
  N439K first emerged in Scotland in March 2020 in a lineage that is no longer circulating (B.1.141), but has since been introduced into the UK on multiple occasions (in lineage B.1.258). This is now circulating in many European countries and internationally.
  N501Y and 69-70del are present in B.1.1.7, which has been growing in frequency since November 2020 and is defined by a set of 14 amino acid changes and 3 deletions. This is responsible for an increasing proportion of SARS-CoV-2 cases in the UK. Further updates on frequency are being prepared by COG-UK and Public Health Agencies. N501Y is also present in a lineage of independent origins circulating in Wales (this lineage does not have the other mutation seen in B.1.1.7).
  Y453F has received widespread attention because it has been observed in the context of mink-human infections and it appeared in the widely reported Danish Mink cluster but has not been observed in the UK to date.

 13. Heathrow chaos as hundreds scramble for last flight to Dublin before Covid travel ban kicks in as France bans British lorries, Eurotunnel closes and nearly a dozen countries ban flights from UK
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-9073663/Heathrow-chaos-hundreds-try-cram-flight-Dublin.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *