După-amiază de câine…

Câteva știri de sezon cu Poliția Română…dies caniculares…

_______________________

CAPTURĂ RECORD: PESTE 2,5 TONE DE COCAINĂ, DESCOPERITE DE AUTORITĂȚILE ROMÂNE

Peste 2,5 tone de cocaină, care erau transportate în mod disimulat în containere transoceanice, au fost capturate de Poliția Română și D.I.I.C.O.T..  

 În cauză, s-a beneficiat de sprijinul internațional al S.U.A. – D.E.A. și Spania-Guardia Civil.

Poliția Română, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, a efectuat o acțiune în cadrul căreia a depistat și ridicat aproape 2,5 tone de cocaină fabricată în Columbia ce a fost trecută prin Portul Constanţa în cala unui vapor încărcat cu banane, cu destinaţia Olanda. Cinci poliţişti sub acoperire din România au fost infiltraţi într-o reţea de traficanţi foarte periculoasă.

În urma activităților investigative derulate, pe o perioadă de 6 luni, pentru destructurarea unei grupări internaționale de trafic de cocaină, ce acționa pe ruta Columbia – Europa de Vest, a reieșit că, pentru transportul drogurilor, membrii rețelei le-ar fi disimulat în containere transoceanice, astfel încât să se poată evita orice detecție a lor prin metodele clasice de scanare și control.

Pentru extragerea drogurilor, rețeaua ar fi organizat un atelier special pentru această operațiune, unde lucrau specialiști în extragerea cocainei, coordonați de către un cetățean columbian.

Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro.

În urma cooperării polițienești internaționale, au fost arestați preventiv liderul grupării și alți cinci membri ai grupului infracțional, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic internațional de droguri de mare risc.

La activități au participat peste 150 de polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcției Operațiuni Speciale.

În plan internațional, s-a beneficiat de suportul de specialitate al S.U.A. – D.E.A. și Spania – Guardia Civil.

De asemenea, în plan intern, s-a colaborat cu A.N.A.F., Direcția Generală a Vămilor, Poliția de Frontieră Română, D.G.I.A. și M.A.E..

_______________________

PERCHEZIŢII PENTRU DESTRUCTURAREA UNOR GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN EXPLOATAREA PERSOANELOR VULNERABILE

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti şi Craiova, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.– S.T. Piteşti, efectuează 40 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Argeş, pentru destructurarea a nouă grupări infracţionale specializate în exploatarea persoanelor vulnerabile.

La data de 13 iulie a.c., 160 de poliţişti din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi Craiova, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu reprezentanţi ai D.G.A.S.P.C. Argeş efectuează 40 de percheziţii domiciliare, pentru probarea activităţii infracţionale a 90 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni de exploatare a persoanelor vulnerabile.

Din cercetări a reieşit că, din anul 2012 şi până în prezent, cei în cauză ar fi desfăşurat activităţi de comerţ cu material lemnos procurat atât legal, cât şi susceptibil a proveni din tăieri ilegale.

Pentru comercializarea materialului lemnos, cei vizaţi ar fi recrutat mai mulţi bărbaţi, profitând de imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori de starea lor de vădită vulnerabilitate, pe care i-ar fi transportat şi adăpostit la diferite gospodării, cu scopul de a-i supune la îndeplinirea de servicii în mod forţat.

Totodată, persoanele exploatate ar mai fi fost obligate la efectuarea de munci gospodăreşti sau la practicarea cerşetoriei.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum și al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

La acţiune participă jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş şi al Grupării Mobile de Jandarmi „Fraţii Buzeşti” Craiova.

Rezultatele celor 40 de percheziţii efectuate în acestă dimineață, în județul Argeş: aproape jumătate de kg. de aur, 228.000 de lei , 9 drujbe și 3 autoutilitare, care ar fi fost folosite în activitatea infracțională. Cel mai important, salvarea din lanțuri a 5 persoane, 3 adulți și 2 minori, victime ale rețelei infracţionale, care ar fi fost exploatate de cei în cauză, fiind preluate de reprezentanții D.G.A.S.P.C. Argeş.

Reamintim că întreaga activitate a avut ca punct de plecare informările primite de către ofițerii de crimă organizată de la colegii din cadrul Postului de Poliție Berevoiești.

_______________________

Autorul jafului de la Bistriţa, a fost reţinut astăzi (12 iulie) de poliţişti după un schimb de focuri.

Autorul jafului din urmă cu o săptămână la o bancă din Bistriţa a fost reţinut în urma unui schimb de focuri, unul dintre poliţişti fiind rănit la braţ şi transportat la spital. Şi individul a fost dus la spital pentru examinare, cel în cauză este cunoscut cu antecedente penale, atât în România cât şi în Italia, iar recent a fost eliberat condiţionat din penitenciar.

_______________________

Revolte în închisori. Deținuți din 10 penitenciare protestează

Revolta deţinuţilor din Moldova se extinde. După exemplul condamnaţilor de la Iaşi, peste 1.000 de deţinuţi de la Botoşani au început şi ei sa protesteze aseară: şi-au incendiat hainele şi au cerut condiţii mai bune în celule. În această dimineaţă au luat-o de la capăt. În total, proteste au loc în 10 penitenciare din România.

ACTUALIZARE. Numărul penitenciarelor în care au loc proteste a crescut la 10. Printre acestea este și penitenciarul Rahova din Capitală.

Peste 20 de deţinuţi de aici refuză hrana, în semn de solidaritate cu ceilalţi deţinuţi care protestează la alte unităţi din ţară.

Deținuții protestează și la Tulcea.

ACTUALIZARE. La Iași au fost reluate protestele. Și aici, cinci deținuți s-au urcat pe acoperișul clădirii și cer condiții mai bune de detenție.

În Botoșani, șapte deținuți au reușit să urce pe acoperișul unuia dintre corpurile de clădire din penitenciar.

Nemulțumiți sunt și cei încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa. Aici, mai mulţi deţinuţi au refuzat hrana în ultimele două zile, nemulţumiţi de condiţiile din detenţie.

De asemenea, în cursul zilei de marţi, câteva zeci de persoane – rude şi prieteni ai celor aflaţi în detenţie – au protestat în faţa Penitenciarului Poarta Albă, aceştia plecând în momentul în care au sosit poliţiştii, potrivit News.ro.

Protestele din penitenciare au fost declanșate luni seara, la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Iași.

De trei zile, deținuții care se plâng de condițiile din închisoare își fac auzite nemulțumirile. Unii au ieșit în curte, alții au rămas în clădire și lovesc cu recipiente din plastic în gratiile închisorii.

Ei au protestat și în cursul nopții, când împotriva lor s-a intervenit în forță, după ce conducerea penitenciarului a solicitat intervenția forțelor de ordine din Ministerul de Interne.

Potrivit unui comunicat al Administrației Penitenciarelor, în total sunt opt penitenciare în care deținuții și-au exprimat nemulțumirea într-un fel sau altul:

Penitenciarul Iași: nu există manifestări violente, 480 de deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Poarta Albă: nu există manifestări violente, 50 de deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Botoșani: deținuții își exprimă nemulțumirile prin lovirea gratiilor, 8 deținuți au escaladat pavilionul unei secții de deținere, 43 de deținuți au refuzat hrana, personalul unității a fost alarmat, a fost solicitat sprijinul Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Penitenciarul Oradea: nu există manifestări violente, 5 deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Miercurea Ciuc: nu sunt manifestări violente, 81 de deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Giurgiu: nu sunt manifestări violente, 1 deținut a refuzat hrana.

Penitenciarul Vaslui: deținuții protestează verbal, 43 deținuți au refuzat hrana, personalul unității a fost alarmat.

Penitenciarul Brăila: nu sunt manifestări violente, 9 deținuți au refuzat hrana.

Având în vedere implicațiile medicale, accentuate și de perioada caniculară, Administrația Națională a Penitenciarelor își exprimă public îngrijorarea față de protestele exprimate sub forma refuzului de hrană. Subliniem că la nivelul tuturor unităților, angajații au purtat discuții individuale și colective cu persoanele implicate în această formă de protest și au încercat identificarea unor soluții care să răspundă problemelor semnalate”, se arată într-un comunicat al ANP.

Digi24

27 de comentarii:

 1. mercurialul spagilor la angajarea in ANP este ca si in celelate ramuri ale statului roman un „fact”.se intra in sistem pentru avantaje pecuniare(hrana,imbracaminte,concedii,etc) si pentru pensionari anticipate .efectiv la angajare fiecare nou absolvent isi face calculul matematic si isi poate prognoza profitul dupa lasarea la vatra.situatia a fost acoperita si manevrata in interes personal sau de grup de sindicate(penitenciare,politie,invatamant,sanatate,etc.) care acum cer respect,hai sictir.detinutii reusesc sa penetreze sistemele de protectie si chiar sa
  conduca de facto aceste inchisori in primul rand cu ajutorul indirect sau direct al acestor angajati si pe slabiciunea sistemului.cred ca mara majoritate a inchisorilor sunt la mana detinilor care sincer nu au cum sa se impiedice de niste copchii angajati de banii lui mami si tati.iar cu damele astea care zi de zi imi defileaza prin fata ochilor in uniforma de pompier,politie,penitenciar,etc. am alta problema…dar divaghez.

 2. 8 ani au facut ce-au vrut tiganii aia acolo si nu i-a intreabat nimeni de sanatate..de ce?! iar ajungem la calitatea oamenilor din sistem.eu as decapita niste structuri si as incepe urmariri penale,altfel nu se invata sa-si faca meseria.
  ps.mafiile tiganesti controleaza comertul agro din multe orase si datorita acestor ferme …ca mai nou asta sunt acum ,fermieri.

 3. Buna dimineata. va dati seama pe ce butoi de puroi sta tara asta? Oare isi da seama cineva? Cred ca nu prea multi……dar si cand se sparge puroiul…se ajunge la septicemie ….si asta inseamna spitalizare…..Din pacate puroiul nu este doar la noi..este in toata lumea…..

 4. Fara a fi rasist cred cu tarie ca aceasta minoritate … tiganii nu pot fi integrati si nu vor fi niciodata cetateni in afevaratul sens al cuvantului. Mai sunt si exceptii ..dar..marea masa sunt nespalati, needucati, puturosi si hoti…

  • „I’m not a racist, BUT…”

  • Eu sunt rasist si cred cu tarie ca tiganii sunt o ciuma. Exceptiile sunt foarte putine.

   • Te mai intrebi de ce stai pe bara…

   • Si eu sunt rasist in ceea ce-i priveste pe rromi/tigani. Pe de alta parte, avem niste teme nefacute in privinta eforturilor reale de a-i integra. La noi pana si reprezentantii lor din Parlament iau temele astea la misto. Sa oferi locuri separate in universitati, dar sa inchizi ochii cand se joaca puradeii in fundul gol in mijlocul traficului nu e ok. Oricum, pana cand parintii acelor copii vor da 2 bani pe ei, nu stiu ce respect trebuie sa le acord eu. Intregii „culturi”

 5. NR 1 S-a intors roata…..tiganii tin in lanturi, ca si sclavi, romani si tigani la un loc! karma’s a bitch. Aferim! _I_

  NR 2 Pana ce nu le vor da pedepse a cate 30-40 de ani sau chiar pe viata pentru magariile alea, ei nu se vor potoli nicicum. Civilizatia vine si cu ‘bata lunga a legii’, nu doar cu vorba buna. Si copii tiganilor pot di luati de catre serviciile sociale, nu doar pe ai celorlalti locuitori ai Romaniei. Ai comentat violent, te-ai opus legii cu sabii si bate, impuscat sau la puscarie multi multi ani!

  NR 3 Cred ca e timpul sa se schimbe ceva cu adevarat in tara asta, pana nu dispare ea cu totul!

 6. Problema este mult mai simpla si tine de pierderea controlului exercitarii suveranitatii de catre ETNIA romaneasca. Vina este a noastra, ca permitem, nu a lor ca incearca si le reuseste.

  Mecanism:

  Poporul este manipulat de ani de zile sa nu se mai implice in politica pentru ca ”nu merita”. In aceasta situatie cei care se prezinta la vot genereaza majoritatile.
  Pe langa putinii romani prezenti la vot se prezinta masiv doua minoritati: cea maghiara si cea tiganeasca.
  Maghiarii se prezinta pe motive nationaliste si de manipulare a lor de catre agentii Budapestei. Dar ei nu sunt destui pentru a controla procesul politic.
  Tiganii sunt masa de manevra care se prezinta masiv la toate alegerile si care voteaza, sub controlul strict al liderilor lor pentru cei care au dat mai mult catre acestia sau care au promis ca vor tine etnia mai prospera din felurite tipuri de ajutoare. Un alt mod de a cumpara voturile etniei este protectia asigurata de politicieni pentru activitatile infractionale ale etniei.
  De asta Basescu a botezat tigani, de asta vedeti fotografii cu politicieni care stau la masa cu liderii tiganilor, de asta infractionalitatea creste, nu scade la noi in tara, de asta tiganii s-au obraznicit si incearca sa ne domine.
  Mafiile oamenilor de afaceri, ale politicienilor si ale gruparilor infractionale (in special ale etniei tiganesti), combinate cu mafiile ”investitorilor straini” au capturat Statul Roman si il folosesc in folos propriu si impotriva titularilor de drept ai suveranitatii nationale: Cetatenii României.
  Iar acest cancer este protejat de catre serviciile secrete. Cand vorbesc despre serviciile secrete ma refer la sefii, nu la cei de la baza, care majoritatea sunt la fel de disperati ca noi ca tara este in disolutie si ca institutiile sunt slabe si controlate de infractori.
  Ticalosul de Sorin Ovidiu Vantu avea dreptate: ”Intariti-va statul!” Am ajuns ca un infractor sa ne persifleze cu adevarul.

  Solutii?

  1. Interzicerea demonizarii institutiilor statului si a Bisericii Ortodoxe in mass media (nu cenzura adevarului, ci manipularea contra acestora realizata prin minciuni). In special Antena 3 a devenit tribuna infractorilor. Cu sefu la puscarie nu ne miram.
  2. Alcatuirea unei legislatii care sa usureze probatoriul in cauzele penale. Aici sunt mii de pagini de scris de catre specialisti.
  3. Curatarea sistemului de justitie de judecatori slabi, imorali, lipsiti de caracter, infractori si anularea completa a legislatiei care permite intruziunea politicului in justitie (direct sau indirect). Eventual introducerea referendumului local pentru confirmarea sau demiterea unui judecator, procuror (sef de politie locala).
  4. Curatarea organelor de cercetare penala pe aceleasi criterii ca la judecatori.
  5. Introducerea inchisorii pe viata pentru incalcarea/ignorarea Constitutiei.
  6. Introducerea inchisorii pe viata pentru fapte de coruptie. Nivelul de pericol social al coruptiei a devenit mai mare decat cel al infractiunilor cu violenta. Este normal ca pedeapsa sa devina mai mare pentru corupti decat pentru criminali (un criminal stinge o viata, coruptii au distrus viata mai multor generatii de romani si au alungat din tara cca. 5 milioane de cetateni).
  7. Introducerea pedepsei cu moartea (daca nu va place asta, inlocuiti cu inchisoare pe viata cu munca fortata in minele patriei – cu drepturi umane minime) pentru fapte de mare coruptie care afecteaza interesele economice, politice si militare ale Statului Roman.

  Daca ne complacem in inactivitate, nu avem dreptul sa ne plangem. Ne meritam soarta!

  • Trebuia sa bagi si BOR aici, ca in mod clar ei sunt niste neantinati. Popica ala din sat nu stia ca sunt oameni sechestrati si folositi ca sclavi, nu? Sau poate e dezlegare la robie, ca tot nu e in cele 10 porunci?

 7. nu stiu daca va mai aduceti aminte dar in urma cu vreo 15 ani s-a iscat un scandal la politia antidrog au disparut aproape toate drogurile confiscare bravii nostri politisti le-au vandut nici pana in ziua de azi nu s-a clarificat aceasta chestiune!

 8. Hm, ciudata apropierea in timp intre scandalul legat de amenda de 80 de milioane de euro ce trebuie sa o plateasca Romania pentru conditiile din puscarii si revoltele „spontane „ale detinutilor.
  Cat despre partea cu sclavia de la Berevoiesti ce ne mai miram cand apar informatii despre notabilitati locale care au tras foloase directe din activitatea infractionala a clanurilor de tigani.

 9. ce vrajeala.. :))))) droguri de 600 milioane euro :)))) la ultima mana daca esti norocois le vinzi pe toate alea 2.5 tone cu vreo 250 milioane de eoro :)) deci … iti trebuie 250 de milioane de client sa vinzi tot atatea grame :)))) ce propaganda comunista de militieni prosti !!! iar puscariasii au dreptate … conditiile sunt insalubre iar personalul nu e cu nimic mai prejos ca ei, niste borfasi !!!

 10. Romania se apropie din ce in ce mai mult sa arate ca si ucraina , failure state :((( stat ratat … societate ratata … educatie ratata .. totul e ratat in Romania… :((( politica de diletanti de prima mana , asta este adevarul :((( nimeni nu isi asuma nici o responsabilitate .. :(( eu nu am auzit in viata mea vreun sef in Romania sa dea afara vre-un subaltern.. :))))

  • Doamna/domnule @verde, am o curiozitate: traiti in Romania sau aiurea? Banuiesc ca aiurea, pentru ca Romania pare sa va puta… ESTE TARA MEA VERE, SI NU-TI PERMIT SA O NUMESTI „stat ratat”! Nu statul e ratat ci destui dintre conationalii nostri, culmea este ca taman aia care isi injura tara mai abitir…

  • @Verde, ca sa iti dai seama ce se intampla in tara, gandeste in felul urmator: Tu cand iti faci curat in casa, nu scoti covoare, perdele si haiesti mobila? Primul pas e sa scoti toata mizeria la suprafata. De asta si bombardamentul media cu cazuri de coruptie, scandaluri, vulnerabilitati, s.a.m.d. Daca ai o curiozitate, poti accesa din arhiva stirile din ’96-2002 din aceeasi zi, sa vezi tara semeata, cu politicieni darnici si oameni apti si harnici. Dupa asta, uita-te in jur si mai discutam.

 11. ROMANIA REALAAAA..nu laserul lui coanda,otomanii..rusii..tiganii..asta e romania reala..bagati la cap..

  • @ciprian, intotdeauna vieata bate filmu’… la fel de din Romania reala era si ursu’ ala ce m-o fugarit in tinerete. . . de se pare ca am ramas cu sechele emotzionale pa creer, mwuhahaha

 12. Somajul duce la abrutizare. Distrugerea economiei romanesti dupa 1990 isi arata rezultatele astazi: mistocareala, badaranie, lipsa de scrupule, atomizarea societatii, mafia etc. Solutia poate fi gasita in Justitie, cu conditia ca Justitia sa nu fie si ea infestata de mafioti.

 13. teorie interesanta. toata tevatura din inchisori ar avea miza (ne)deschiderea arhivelor SIPA. ca cica procurorii si judecatorii tineri de pe vremuri, unii sunt in functii inalte . si misca in front.
  http://inpolitics.ro/ipoteza-fierbinte-ce-ar-putea-ascunde-greva-detinutilor_18433921.html

 14. „Te mai intrebi de ce stai pe bara…” nu va da de gandit ?
  Libertatea de exprimare este la fel de obstructionata in ambele cazuri .
  am fot bagat la cutie pt o exprimare decenta .
  unii de aici se aseamana in profunditate cu aceste minoritati .
  Hm …. mi-am amintit acum de de un dialog instructiv din „Dialoguri Platon”
  diogene cred , locuia intr-un butoi .
  a venit imparatul si i-a zis :
  „cere-mi orice vrei si-ti voi da”
  Diogene a raspuns :
  nu-mi lua ce nu-mi poti da !
  imparatul se pozitionase intre soare si si deschizatura butoiului ……..
  morala :
  cu ce suntem/sunteti mi buni fata de acesti tigani ?
  samanta a rodit cumva in ogorul vostru ?

 15. Pt trafic de persoane si mai ales pt sechestrare pedepsele sunt mari. Exploatarea fortata cred ca nici nu e prevazuta in Codul Penal ! E de domeniul fanteziei.
  O sa vedem cum se vor plange asistatii sociali, stapani de sclavi ca sunt discriminati !!! Sa vedem daca pe durata detentiei pensia sociala va curge in continuare.
  Acum ceva vreme, erau framantari tot cu detinuti, s-a aflat ca pt fiecare detinut statul cheltuie peste 3.000 lei ! Cat e alocatia pt copii ? Cat e pensia medie pt vechime integrala ? Aproape 900 ! 900 pt ca la medie intra si pensiile speciale de 5-6-7-8 sau 10 mii de lei !!!
  Oare dece Nastase, Becali, Voiculescu, dinamovistul ala si alti scriitori n-au dat foc la celule ? Aaa, le stricau !
  Este o idee ca cineva pune presiune pe guvern si pe justitie !?!

 16. Hmmm, „Reservoir Dogs”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *