Elbit lansează o nouă dronă de ultimă generație: Hermes 650TM Spark

Elbit Systems, lider mondial în domeniul tehnologiei de apărare, a prezentat cel mai nou membru al familiei Hermes. Acest sistem aerian de operare fără pilot (UAS) de ultimă generație se mândrește cu o anduranță remarcabilă, versatilitate și performanțe operaționale terestre, aeriene și maritime.

 

Principalele beneficii și caracteristici:

  • Operare autonomă
  • Anvelopă de zbor – extinsă, unică
  • Capacitate marită pentru încărcătură
  • Cost minim pe durata de viață în exploatare (LCC)
  • Standarde excepționale de siguranta, supraviețuire și imunitate
  • Raza, viteza de zbor și eficiența extinsă
  • Compatibil cu standardul NATO STANAG 4671

 

„Lansarea dronei Hermes  650TM Spark marchează o etapă importantă pentru Elbit Systems. Acestă dronă, construită în baza a decenii de leadership pe piață, întărește angajamentul nostru de a depăși limitele tehnologiei și de a oferi capabilități excepționale partenerilor noștri globali. Sunt încrezător că această nouă completare a portofoliului nostru variat și inovator de apărare aeriană va consolida și mai mult angajamentul de a dezvolta tehnologia de apărare, de a asigura securitatea și de a răspunde nevoilor dinamice ale câmpului de luptă”, a declarat Yoram Shmuely, Director General al Elbit Systems Aerospace.

Prezentarea Hermes 650TM Spark

Elbit Systems introduce HermesTM 650 Spark, o dronă concepută tactic pentru a satisface cerințele și provocările în evoluția industriei de apărare aeriană. Fiind cea mai recentă completare a gamei de aeronave a familie Hermes, HermesTM 650 Spark extinde aria operațională de zbor cu capacități multi-misiune de ultimă generație, versatilitate și supraviețuire. Drona cu capabilități MALE (Medium Altitude Long Endurance) oferă o capacitate de încărcare excepțională, viteză de zbor, anduranță și eficiență operațională sporite.

 Acestă dronă de ultimă generație, autonomă și digitală este proiectată pentru a raspunde nevoilor operaționale diverse în domenii destinate fortelor Aeriene, Terestre, Navale, Securitate Internă (HLS) și aplicații civile.

Cu capacitatea sa marită pentru încarcatură, Hermes 650TM Spark permite configurații cu mai multă încărcătură utilă, fără a compromite anduranța zborului. Întreg designul se concentrează pe minimizarea costului ciclului de viață (LCC), asigurând o misiune performantă și eficientă din punct de vedere al costurilor.

Drona Hermes 650TM 650 respectă cele mai înalte standarde de siguranță, supraviețuire și imunitate, completate de practici de întreținere moderne, autonome și predictive, contribuind în cele din urmă la un cost redus al ciclului de viață.

Această dronă se remarcă prin capabilitățile sale operaționale excepționale.

Proiectată pentru versatilitate și fiabilitate, acesta excelează în misiuni aeriene de altitudine medie și de lungă durată, datorită unor caracteristici precum decolarea și aterizarea automată (ATOL) și capacitatea de auto-taxi pe piste scurte.

Cu o greutate remarcabilă de 260 kg, drona Hermes 650TM Spark se mândrește cu opt stații de depozitare modulare, care găzduiesc compartimente mari pentru încărcătură utilă în fuselaj și șase puncte de fixare pe aripi. Acest lucru îi permite să transporte încărcătură utilă de până la 120 kg, fără a compromite anduranța zborului, chiar și în condiții de combustibil la capacitate maximă .

Încărcătura multiplă a sistemului integrează sisteme electro-optice (EO) de înaltă calitate, radar, SIGINT și alte funcționalități avansate simultan. Acesta are capacitatea de a executa misiuni de lungă durată în raza de acțiune a SATCOM și are o autonomie de până la 24 de ore.

31 de comentarii:

  1. Apropo noi când vine primii cele 21 de drone de la Elbit?

    1
    • Cred ca sunt super drone, dar Romaniei ii trebuie mii de drone de atac, ceva asemanator ca cele Lancet rusesti, care actioneaza singular si punctual, sau ca cele iraniene – care se lanseaza in roiuri plus mii de rachete de atac.
      Cu 21 de drone si cateva turcesti nu insemni NIMIC, intelegi dl. George care tot pui batista pe tambal.

      9
      • Intr-un conflict de intensitatea celui din Ukraina,toate cele 21 de drone sunt doborite in prima zi,dintr-un reportaj despre drone undeva intre 45 si 60 de drone sunt doborite de ambele parti zilnic, deci egal zero.Analfabetii rusofili de la Mapn nu sunt in stare cu razboiul la usa sa produca local drone de supraveghere,de atac,arma de tip jammer contra dronelor si manpads(nu este o mare filozofie sa achizitionezi o licenta pentru Piorun).

        1
  2. „Cu o greutate remarcabilă de 260 kg, drona Hermes 650TM Spark”

    Aici cred ca e vb de incarcatura utila nu greutate totala cum e formulat…650 kg masa totala maxima…

    https://www.google.com/amp/s/www.janes.com/amp/singapore-air-show-2024-elbit-unveils-new-hermes-650-tactical-uav/ZnlJK3dHVU9mZ28xajRJVkc5dVI5VFp1cVMwPQ2

    1
  3. Dincolo de limbajul de lemn specific comunicatelor corporatiste (ce e in textul asta nu e prezentare ci publicitate), nu inteleg de ce dronele astea in care se baga totusi o gramada de bani nu-s mai rafinate din pct de vedere al celulei, mai ales aerodinamic: in primul rand escamotarea trenului de aterizare care ar reduce rezistenta la inaintare cu cel putin 15-25% si n-ar mai crea zone moarte pt bila aia optronica de dedesubt, o forma in plan a aripii mai elaborata, poate ampenaj in V, poate tratarea capului de plan cu ceva winglets sau fuzete, poate sectiune mai putin patratoasa a fuselajului, samd. Ce fac turcii mi se pare mult mai aproape de cum ar trebui sa arate aparatele astea in 2023. Probabil asta israelian puncteaza mai bine la capitolul electronica.

    18
  4. Parcă asta nu era bună că avea elicea în față https://www.youtube.com/watch?v=2n0e4qgswOk&t=240s La Hermes nu mai e o problemă ???

    3
  5. Seamănă cu o Cessna 172😂. Și mie mi se pare super -colturoasa drona asta. Ce mai, e ditamai avionul! Orice radar cât de vechi o fi ti-o vede fără probleme.

    4
  6. In the meantime…

    https://m.defenseromania.ro/lucrul-la-intreprindere-nu-se-va-relua-mult-timp-dronele-ucrainene-au-lovit-adanc-in-interiorul-rusiei-una-dintre-cele-mai-mari-uzine-metalurgice-ruse_627061.html

    Oare ce este mai bine sa ai? 5-10 sofisticării din astea care costă jde milioane de dolari si pretind să știi rocket science sau brain surgery, sau mii de drone făcute în spatele casei de zeci de sereleuri ale unor băieți destepti pe bune, care dai la temelie rusului?

    Evident, dacă întrebi la Romarm și MApN prima variantă este cea bună, că mai pică samarul, mai moare măgarul… Hai sănătate, că-i mai buna decât toate și când ne-o fi mai rău, sa ne fie că acum, mă tată, mă!

    11
    • Alea 5-10 sofisticate dureaza ani sa le produci. Alea simple dureaza extrem de putin si sunt foarte ieftine in plus le poti produce in orice beci.

      Deci raspunsul este sa investesti in alea sofisticate pe timp de pace ca nu le poti scoate din joben in caz de ceva. Pe timp de razboi poti sa dai drumu la drone fpv cate vrei in ateliere improvizate.

      Asa ca MAPN face ce trebuie achizitionand drone de supraveghere cu anduranta. FPV pot deveni maine invechite si ai aruncat investitia la gunoi, nu sunt vreo arma minune. Mai mult deja incep sa fie limitate ca si capabilitate in Ucraina, precum bayraktarul.

      6
      • Ce investiție are de făcut MApN in drone FPV? Trebuie doar sa le cumpere de la cei care le fac in ‘orice beci’. Dronele FPV alea facute in beci fac legea pe campurile de luptă din Ucraina, nu măgăoaiele de milioane de dolari. Vezi și combinatul asta siderurgic tras pe dreapta de dronele tăcute in beci.
        Dar așa suntem noi românii: puturoși și cu nasul pe sus.

  7. Corpul e din materiale compozite, nu metal. E greu de vazut de catre radare.

  8. Of, au inceput sa ne puta unele modele de drone.
    Pentru ce are de facut, e foarte buna.
    Ca ne-ar trebui nu stiu cate modele de atac, e adevarat dar cine ne impiedica sa le contractam sau sa incepem sa le producem in tara (cele mai simple) !

    6
    • Cine ne împiedică? Impostura și incompetența ticăloșilor care trebuie sa ia decizii în industria de apărare. Zecile ce Neica Zaharia care au sabotat înarmarea României după ’89. Ba chiar și înainte.

      2
  9. Elbit knows what he is doing and plays calm and cool. А good solution is cheap and cheerful. Traditional aerodynamic symmetry ensures comfortable piloting, which is especially important when flying at low altitude, „under the radar”, with four missiles… PS. Тhere is no characteristic swelling on the fuselage. It looks like it is not a dish that is used as a satcom antenna, but an active array.

    4
  10. Și dacă desculții au antiaeriană și mijloace de război electronic?
    Apropo, dronele acelea celebre turcești mai dau din aripi prin UA? Parcă li se închinaseră și manele!

    2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *