Hello, MApN! In urma cu cativa – la multi – ani parca era vorba ca nu mai avem nevoie de artilerie…

 

15 comentarii:

 1. Asta pana vine un razboi si iti da planurile peste cap…

  11
 2. nici de tancuri nu aveam,de corvete nici atat…lista e deschisa,de intai decembrie se dau stele insa.

  14
  • Explozivi si praf de pusca……..au ales praaaaafuuul, colbul !
   Mai bune importa si dau de lucru strainilor, NU romanilor. Si daca nu iese ciubuc, iese macar o masa de pritocol, gratis. „Leafa merge, pensia speciala vine, noi cu drag muncim” !

   2
 3. Spuneti ce vreti dar aveam puterea de a ne baza pe noi insine pentru a creea cat de cat un armament,un glont,un praf,ce era acolo,dar era..
  Din pacate,nu suntem capabili sa ne bazam pe noi nici macar o saptamana,pana am primi un eventual ajutor..
  Tot aud aceeasi placa stricata,garantii,cele mai mari garantii..intr-adevar si din fericire,dar pana vin garantiile fizic,ce facem ? Ca e posibil sa vina cam tarziu..nu mai e razboi cu cal,doi trei rachete ,cateva zeci de drone si iti paralizeaza tot aparatul central militar..
  Pacat,Romania este si a fost tara in care se puteau multe dar s-au facut putine..sper sa ne revenim,Traiasca Romania.
  De vina-i politicul si lipsa educatiei,bat-o vina.

  6
  • Ne amagim.Armata a fost din totdeauna slab echipata.Si inainte se furau fondurile.Coruptia si delasarea nu au aparut acum.Ele caracterizeaza acest neam.Mai avem o calitate: sa ne tradam aliatii!

   7
 4. astia nu au nevoie decat de pensii speciale
  asta ii singura lor nevoie
  pana una alta artileria a devenit cea mai importanta arma in razboaiele actuale si noi nu avem numa de aia tractata care este bombardata imediat ce trage de contrabaterie

  3
 5. Mă uit peste pierderile în tehnică suferite de cele două părți în războiul din Ucraina și mă gândesc că, la câtă artilerie mai avem noi, riscăm să terminăm repede războiul.
  In acest context și cu fabrica de tunuri din Reșița în conservare eterna la loc cu verdeață, de ce nu pun sistemul LAROM pe camione IVECO și/sau, pe mașini gen JLTV, reproiectând sistemul Aurora? Cu o investiție mică (Aerostar și IVECO produc în țară) ai avea la dispoziție o armă cu impact major asupra inamicului și probabil ai găsi și clienți pentru export.

  5
 6. Mie îmi plăcea tunul ăla mic, Gerry sau cum l-o mai fi numind. Au muncit mult niște ingineri militari să îl facă și acum zace prin ploi și ninsori în curțile muzeelor militare. Trec des prin curtea Casei Armiețâi și le văd exponatele pline de rahati de porumbei și cu roțile dezumflate. Cam așa e și prin unități?

  1
 7. La noi nu se pot ocupa de muzeie dupăia de armată
  Dacă vine un război nici motorină nu au că au furat-o ofițerii

  3
 8. Sa fi dement si cretin ca decident pt firtele armate ale unei tzari a renunti la artilerie. Ciudat esre ca multe tari din NATO si occident au piese de artilerie cu tub si tzeava putine la numar, unele nici nu au cu tub, precum Spania, Portugalia, Canada, Austria, Elvetia, Belgia, Olanda, etc. Unii spun ca daca ai o aviatie performata nu prea mai ai nevoie de o artilerie clasica numeroasa ceea ce este o mare ineptie si prostie. Foarte bina ca in final ArmRo va avea piese de artilerie calibre NATO-west precum 160 mm, 227 mm si 155 mm, dar nu trebuie renuntat nici la calibrele est precum 100 mm, 122 mm, 130 mm si 152 mm. Culmea este ca calibrul 130 mm se pare ca va deveni calibru NATO-west ca tun de tanc pt noul proiect de tanc franco-german. ArmRo va avea calibrul 120 mm ca tun pt viitoarele tancuri M-1 A2 SEP 3 Abrams si acest calibru 120 mm este comun la mortiere atat in west ca si in est. Calibrul 160 mm il are si un tip de mortier sovietic. Calibrul de 105 mm poate fi in dotarea ArmRo ca tun pe Piranha 5 si pe viitoarle MLI shenilate ale ArmRo si poate pe TR-85 intr-o varianta de modernizare M2.

 9. Nu avem nevoie de nicio armă atâta timp cât avem o clasă politică mizerabilă și capete militare care doar se apleacă.

  1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *