În Golful Persic se desfăşoară cele mai ample exerciţii militare de pana acum

La manevrele militare IMCMEX 12, care au început în Golful Persic, iau parte peste 30 de ţări. La exerciţii participă nave ale SUA, Marii Britanii, Franţei, Japoniei, Arabiei Saudite, Africii de Sud şi altor state.

Manevrele au drept scop dezvoltarea abilităţilor de a detecta şi elimina mine. Conform scenariului aplicaţiilor, Golful este minat de o ipotetică organizaţie criminală. Operaţiuni speciale vor avea loc şi în Marea Roşie, Golful Aden şi Golful Oman. Potrivit conducerii Marinei americane, acestea sunt cele mai ample manevre în regiune din întreaga istorie.

 

Exerciţiile au loc pe fundalul sporirii tensiunii în zonă datorită programului nuclear iranian şi ameninţărilor Teheranului de a bloca Strâmtoarea Ormuz prin care se transportă 40% din petrolul mondial exportat.

La aceste manevre americanii au aruncat in lupta trei grupuri de portavioane, iar britanicii au trimis unul din cele trei distrugatoare Type 45. Practic armada Occidentala desfasurata in aceste zile in Golf este uriasa, iar manevrele vor fi extreme de complexe.

Care este scopul acestor desfasurari de forta?! Pai primul dintre el ar fi “explicarea” situatiei militare Iranului pe viu si fata-n fata, ca sa zicem asa, iar al doilea scop ar putea fi linistirea Israelului prin incordarea muschilor in fata persiilor, demonstrand astfel ca o lovitura unilaterala din partea israeliana nu este necesara.

Numai ca aceasta demonstratie de forta vine pe fonul unei adevarate isterii in lumea musulmana, demonstratiile de protest si luptele de strada atigand intreaga lumea araba, datorita nefericitului filmulet, in care un egiptean de religie copta, a ironizat religia musulmana. Ieri au fost atacate doua baze militare egiptene si sediul misiunii ONU in Peninsula Sinai.

Iar tensiuniile sunt departe de a se estompa.

 

Sursa: Vocea Rusiei

 

GeorgeGMT

 

5 comentarii:

 1. Dupa ce Iranul da drumul la mine e suficient sa detoneze cateva bombe nucleare „murdare” in zona si vedem cate din nave vor fi decise sa ramana in zona contaminata radioactiv si minata.
  Doar stirea pe toate canalele tv e suficienta sa dea cu pretul petrolului de tavan.

 2. O sa mature cu ei pe jos persii. 😀

 3. „O sa mature cu ei pe jos persii. :D”

  Bre’, respectam opinia.

  Dar pe ce va bazati cand spuneti ca persii (desi am dubii ca populatia de acum e tot una cu persii de atunci, la fel cum noi suntem dacii) or sa mature pe jos, pe sus, pe laterala stanga si laterala dreapta plus fatza/spate cu masinaria de razboi americana si occidentala din Golf.

  Sper ca nu va bazati numai pe afinitatile personale si pe anti-americanismul oarecum trendy (indie,cool) de acum.

  Aduceti ceva informatie concreta, sensibila, from reliable sources, adica ajutati-ne si pe noi sa iesim din bezna nestiintei.

  Ce armament ultra nemai dixi sexy super au ‘persii’ si ce trupe si ce tactici ultra nemai dixi sexy super au ei pe acolo de ai matura pe toate suprafetele pe amaratii aia cu flotila in Golf.

  Sper ca va ganditi la maciucile alea feroce cu baticuri pe cap si cu nasurile cam borcanate care agita AKMurile la parade…nu de alta dar maciucile alea de bodyguarde ‘virgine’ nu prea i-au folosit nici lui Gaddafi…la scopul pt care erau pregatite I mean, ca la alte scopuri or fi fost bune…De alea ma sperii eu daca ajung singur cu una in camera si nu sunt geamuri, dar imperialistii aia ‘pa bapoare’ poate is mai pregatiti si mai curajosi decat mine ca sa deal with the -ugly- situation…

  • Asa a zis ayatollahul bre! Ca sa-nebuneasca el de nu matura pe jos cu toate trei portavioanele americane odata! De crucisatorul britanic n-a zis omul nimic, ca cica are o forma zvelta, e nou-nout, asa ca pe ala il lasa in pace, da pe americani…nu!
   N-ai vazut ca au barci si hidroaviaone invizibile, gata de atac?! Basca rachete multe, multe…Eu ii cred, si americanii cred ca ii cred, tocmai daia, daca incepe, o sa le-o dea din prima si cu foarte mult simt de raspundere.

 4. Un pilot pakistanez spunea , referitor la lupta cu un posibil adversar indian , ca o sa dea jos de pe cer cu avionul indianului cu ajutorul lui Allah.
  Daca prin Evul Mediu indoctrinarea religioasa era bine venita intr-o armata,acum cred ca efectul este chiar contrar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *