India & Derby

Aviatia indiana s-a hotarat sa cumpere rachete aer-aer Derby  israeliene, de la Rafael Advanced Defense Systems, pentru a-si echipa noile avioane Tejas. Sursele vorbesc despre achizitionarea a suficiente rachete pentru echiparea a 200 de aparate.

Derby

Derby este o rachete BVR cu raza de aproximativ 50 de km, cu cautare radar si este considerata o arma redutabila. Cum India a mai cumparat in ultima vreme, pe aceeasi filiera si rachete AT Spike, putem presupune ca se cauta, incet-incet, dezvoltarea de tehnologii care sa permita Indiei, intr-un timp rezonabil, fabricarea acestor tipuri de rachete in industria propie. Este posibil ca cei de la Rafael sa transfere si ceva tehnologie, insa deocamdata nu avem nici o confirmare a acestui proces.

Sea Harrier pe INS Viraat, posibil cu Derby sub planuri

Rachetele vor fi livrate incapana cu a doua jumatate a acestui an, intr-un numar nespecificat in mod direct, in conditile in care aparatele Sea Harrier ale Marinei Indiene folosesc deja Derby.

 

sursa: asian-defence

 

4 comentarii:

 1. India incepe sa mi se para mai coerenta in achizitii decat Romania, ce ar fi fost daca odata cu MIG 21 LancerC venea si la noi racheta Derby si reuseam sa obtinem o licenta?

  • Cam aceasi parere o am si eu. Mai ales ca la un moment dat industria indiana va deveni serioasa.

   • Da incet, incet se fac transfere de tehnologie acum Snecma va scoate in sfarsit Kaveri pe linia de plutire, Israelul ii ajut cu propria racheta aer-aer de distanta medie, si probabil ca tancul Arjun este din ce in ce mai aproape de a ajunge operational cu adevarat, incet cu chiu cu vai dar se dezvolta, si chinezii se gandeau altii ca sunt insuficienti dezvoltati si uite ca au cam ajuns incet sa le sufle in cefa la rusi si americani.
    Mai un program Rafele, mai implementeaza Franta niste norme de calitate europene, mai un transfer de tehnologie……sunt tare curion prin 2020 cum o sa arate Romania si cum o sa arate India……

    • Armata indiana va fi mai bine dotata cu tehnica de lupta ca si armata noastra.Este si acum, ce sa mai zicem de anul 2020, cand aviatia militara indiana va folosi atat Rafale cat si Suhoi T50(pe langa Mirage 2000 modernizat, Su30 , MIG29, samd)Nu stiu insa cat de bine sunt instruiti militarii indieni, inclusiv pilotii militari in general.Stiu ca pe MIG21 zboara doar pilotii incepatori.O fi si asta un mod de a selectiona pilotii pentru actualele aparate mai moderne in genul Su30, MIG29, Mirage 2000.Indienii folosesc selectie naturala.:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *