Inovatie iraniana. MIT in spatele livrarilor de TOW in Siria

unnamed
Sayyad-3 (Hunter-3) in timpul unei aplicatii
Generalul de brigada, Shahrokh Shahram (comandant adjunct al bazei de aparare anti-aeriana Khatam al-Anbia) afirma ca sistemele Sayyad-3 au fost incluse in bateriile S-200. Sayyad-3 este o versiune imbunatatita a Sayyad-2 (clona iraniana pentru versiunea RIM-66 livrata inainte de revolutie). Baza Khatam al-Anbia opereaza cu S-200 (rachete de raza lunga) cumparate de pe piata interna. Versiunea iraniana a fost testata cu succes in noiembrie 2010.
Sayyad-3 scoate din arsenalul acestei unitati rachetele Mersad (Ambuscada) si Shalamcheh, ce reprezinta versiuni locale de MIM-23 HAWK imbunatatite si cu capacitatea de a lupta in conditii de bruiaj excesiv.
De aici intelegem ca Iranul nu da doi bani pe orgoliul producatorilor sovietici si americani din timpul Razboiului Rece formand brigazi din baterii S-200, MIM-23 si mai nou RIM-66.

Nu este prima combinatie facuta de tehnicienii iranieni, ei au dotat Armata cu echipament derivat din imbinarea tehnologiilor provenite de pe piata interna, Rusia, China, America si Coreea de Nord. Racheta Kowsar (rol anti-nava, raza 15-20km) este o fuziune intre versiunile chinezesti C-701 si TL-10 ”Sky Dragon”.
Produsul final primeste upgrade-uri si este adaptat pe lansatoare improvizate (asa cum a folosit Hezbollah cand a lovit INS Hanit), clone dupa elicoptere americane, barci produse local sau camioane europene.
unnamed (1)
Kowsar la parada in Teheran
unnamed (2)
Kowsar adaptat la o clona Bell 206
unnamed (3)
unnamed (4)
Kowsar pe sasiu Mercedes
Presa iraniana sustine ca Turcia a livrat rachete anti-tanc de tip TOW militantilor din Siria
unnamed
TOW in timpul unei lupte din Siria
Serviciul National de Informatii al Turciei (MIT) a furnizat acest tip de racheta rebelilor sirieni pentru ai ajuta in demersul lor de al rasturna pe Assad.
Aceste informatii au aparut dupa ce un cotidian turcesc (Aydinlik) a publicat un articol in care Salim Idris (comandant FSA) intermedia o comanda de rachete anti-tanc Turcia-militantii din Siria. Tot din articol reiese ca aproape o duzina de militanti au fost intruiti pe teritoriul Turciei ca sa opereze cu racheta TOW. Aceasta decizie a fost luata in urma unei intalniri de anul trecut intre Idris si senatorul republican John McCain. De asemenea este cunoscuta si campania FSA de a face noi recrutari din Istambul.

Ministrul de Informatii din Siria, Omran al-Zoubi a declarat, pe data de 30 martie, ca Turcia este in spatele inarmarii rebelilor din orasul crestin  Kasab, situat in nord-vestul Siriei aproape de granita cu turcii. Al-Zoubi sustine ca acea campanie a incalca toate rezolutiile internationale si Ankara contribuie la terorism.
Tot in martie a fost publicata pe Youtube o inregistrare audio ce pregatea un complot impotriva Siriei cu scopul ca NATO sa invadeze. In inregistrare se aud vocile lui Hakan Fidan (seful Serviciului de Informatii), Ahmet Davutoglu (Ministru de Externe), Yasar Guler (sef adjunct al Armatei) si alti inalti oficiali.
Surse: Press TV & Press TV
NeroFlash

Un comentariu:

  1. rebelii nu sunt din orasul crestin Kasab(este cu majoritate armeana orasul),ei au venit din teritoriul turcesc,unde l-i s-a permis trecerea chiar prin punctul de frontiera turco-sirian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *