Iranul da startul clonarii dronelor de spionaj americane

RQ-170, fost Santinel, acum trecut la dreapta credinta sub numele de Mohamad „Stealth” Al Dronar

FOTO: AFP- Atta Kenare, via RT

Iranul a finalizat ingineria inversa a dronei de spionaj si a inceput construirea propiilor copii, raporteaza mass-media iraniana.

Grazile Revolutionare inca mai au de decodat parti ale software-ului Sentinel, ce este utilizat de aeronava.

Generalul Amir Ali Hajizadeh, care conduce divizia de forta din industria aerospaţială, a declarat duminica: ,,Americanii ar trebui să fie conştienţi în ce măsură ne-am infiltrat avion…Expertii nostri au o înţelegere deplină a componentelor sale şi a programelor” citat de Fars.

Pentagonul a declarat că securitatea dronei va împiedica ingineri iranieni in cracarea tehnologiei.

Teheranul a copiat deja Sentinel – ca o jucărie şi a trimis unul in SUA, ca  răspuns batjocoritor la solicitarea Americii de a pune mana pe drona.

Foto:  www.thingiverse.com  via RT 

Iranul a anuntat capturarea RQ-170 Sentinel, UAV de supraveghere, în decembrie 2011. SUA crede că aeronava s-a prăbuşit înIran, dar se pare ca militarii iranieni au reuşit să spargă sistemul de control al dronei şi au adus-o jos, in siguranta.

La inceputul acestei saptamani Teheranul a declarat ca un numar de natiuni au abordat Iranul pentru schimbul de tehnologie. China si Rusia au raportat cel mai mare interes.

sursa:  rt.com

Nero Flash

7 comentarii:

  1. Nici americanii nu mai sunt ce erau odata:)))lasa cam prea multe lucruri la intamplare..dar cine stie poate e doar o strategie de-a lor..

  2. Eu nu cred ca este posibil sa o copieze asa rapid

    • Cred ca au dat-o pe mana chinezilor..ei au o mare experienta in copiat…pentru ei e o joaca..crd ca au copiato imediat..la ce experienta au in domeniu..:))

  3. În nici un caz iranienii. E doar gura de ei.

  4. „Expertii nostri au o înţelegere deplină a componentelor sale şi a programelor” China ftw 😉

  5. Nu cred. Nici ăia nu sînt cu mult mai inteligenți. Probabil ai ei niște albi în slujbă.

  6. Iranul are deja toate uneltele si arma nucleara si bombardier propriu si tehnologie cu care sa captureze si sa copieze aeronave straine.In curand Iranul isi va construi portavion.Acum aeronava americana capturata a trecut la dreapta credinta si va fi insotita de fratii iranieni sai care o vor copia si o vor depasi tehnic.Restu e doar gura de voi pe comentariile voastre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *