Măsurile de protejare a populației și economiei de efectele creșterii prețurilor la electricitate și gaze naturale

Premier Nicolae Ciucă –

Am stabilit astăzi noi măsuri de protejare a populației și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze naturale.

Vor fi aplicate timp de un an pentru a garanta predictibilitatea și stabilitatea de care cetățenii și mediul de afaceri au nevoie.

Consumatorii casnici de electricitate din opt milioane de locuințe vor beneficia de sprijin pentru plata facturilor. Măsuri similare sunt destinate și consumatorilor de gaze naturale.

IMM-urile, instituțiile publice, spitalele, școlile, grădinițele, lăcașurile de cult, primăriile, universitățile, ONG-urile vor beneficia de scheme separate de sprijin atât pentru consumul de electricitate, cât și pentru cel de gaze naturale.

Totodată, ne-am asigurat că România are suficiente stocuri de gaze din depozite pentru gestionarea perioadei sezonului rece.

Avem în vedere și alte măsuri suplimentare a căror aplicare, de la 1 aprilie 2022, să ofere protecție populației și mediului de afaceri, care, timp de un an, vor avea o stabilitate a prețurilor. Când situația va reveni la normal, vom fi pregătiți cu o piață funcțională și investiții semnificative pentru a crește producția energetică a României.

https://www.facebook.com/IonelNicolaeCiuca/posts/482792709975430

https://gov.ro/ro/stiri/declaratii-sustinute-de-premierul-nicolae-ionel-ciuca-la-finalul-comitetului-interministerial-pentru-energie

9 comentarii:

 1. Aha, și cu scrisoarea ambasadorilor cum rămâne?

  2
 2. Pai si daca am un consum mai mare de 1200 mc pe an ce fac?
  Si ei vroiau sa scoata lemnul din incalzire si sa trecem pe gaz/electric…. Daca la acea adresa sunt 2 familii pe un singur contor de gn/electric ce fac? Oare nu ar trebui facuta si o diferentiere in functie de nr de membrii ai familiei?

  2
  • Este o teapa… Mai mult de 1200mc consumi la un apartament de 2 camere intr-un an de zile an. Deci nu se vor incadra prea multi.

   1
   • Daca vrei sa ai 24 de grade, da, consumi. Stau in 3 camere, 21 de grade pe termostat, nu am depasit , iarna aceasta, 170 mc. Ultima citire a contorului – 150 mc, de acum consumul se duce in jos. Te poti incadra fara mari eforturi.

    2
    • Ai spus bine… un apartament. Eu vb de o casa unde locuiesc practic 2 familii,6 persoane ca sa ma incadrez ar trebuii sa imi tin in frig copii sau parintii! Deci? Si nu imi spune de separatie de gaze ca nu are rost! Masura aceasta, ca si multe altele sunt luate doar ca sa fie! Si daca o sa consum 1210 mc? Astia sunt incompetenți și tradatori.

     1
 3. economie de piata functionala.
  creșterea nivelului de trai prin performanță economica nu pomeni ,amanari,plafonari,scutiri.
  reforma si restructurarea țării.

  3
 4. Deci platim dublu, tot din buzunaru’ nostru. Perfect.

 5. Incalzirea pe gaze la case nu a fost si nu este rentabila. Luati in considerare orice altceva (in afara de electricitate).
  Incalzirea pe gaz merge la un apartament. 2-3 camere nu prea mari, baie, bucatarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *