Ministerul român de Interne comandă șase elicoptere Black Hawk S-70M

MIELEC, Polonia, 9 Decembrie 9, 2021 – PZL Mielec, o companie Lockheed Martin, a primit o comandă pentru șase elicoptere utilitare Black Hawk S-70M de nouă generație de la Ministerul Afacerilor Interne din România. Această primă comandă vine în urma semnării recente a unui acord-cadru pe patru ani prin care până la 12 elicoptere Black Hawk S-70M  de fabricație poloneză vor fi furnizate României în următorii patru ani.

Primele șase aeronave, trei configurate pentru a sprijini operațiuni maritime și trei pentru a sprijini operațiuni terestre, vor fi livrate în cooperare cu Romaero și DELTAMED în cursul anului 2023. România devine a 11-a țară și al 18-lea client pentru elicopterele Black Hawk construite de PZL Mielec, cel mai mare exportator polonez de echipamente de apărare și aerospațiale.

Cabina elicopterelor Black Hawk S-70 pentru misiuni terestre și maritime va include o unitate medicală echipată de Deltamed, cu sediul la Cluj-Napoca, un integrator experimentat de vehicule de urgență concepute pentru îngrijirea pacienților și operațiuni de salvare.

„Comanda de astăzi a Ministerului Afacerilor Interne din România subliniază capabilitățile cu dublă utilizare ale elicopterelor Black Hawk S-70. Elicopterul aduce robustețea militară în misiunile civile și este la fel de capabil să sprijine operațiunile poliției naționale, ale gărzii de coastă, ale pompierilor, ale poliției de frontieră sau operațiunile de căutare și salvare, precum și operațiunile de apărare și securitate sau evacuările medicale”, a declarat Janusz Zakrecki, președinte și director general PZL Mielec.

Cu o tradiție importantă în industria aerospațială europeană, ce datează de peste 80 de ani, PZL Mielec este astăzi cea mai mare unitate de producție a companiei mamă Lockheed Martin din afara Statelor Unite.


PZL Mielec

25 de comentarii:

 1. Deltamed nu e firma amicului lui Arafat?

  9
 2. Partea mea paranoică se întreabă ce înseamnă operațiuni de apărare și securitate în portofoliul MI, altele decât cele enumerate deja în articol ?

  3
 3. Știu că a fost un scandal ceva cu firma asta în trecut legat de niște ambulanțe.

  5
 4. Ma scuzatz,io ” cofetar” p’ aci, da’ cam ce kkt se-ntampla cu acest Don!!! ,care arata ca un cap de p***a, varianta orientala.
  Apropos, cred si ” cofetarii” se pot juca de-a… „military „. Just 4 fun!…

  4
 5. Ăsta-i Red cock s70m. Amu… m nu vine de la military?

  3
 6. Nu-s foarte lămurit… Blackhawk astea sunt văzute (în mintea „autorităților”) ca înlocuitor/succesor pentru Mi-8?

  2
 7. Au ajuns ambulantierii sa aiba Black Hawk inaintea Armatei.

  1
 8. Dacă va fi să fie , urmează să fie botezate in tradiționalul stil Rumaniamilitary.ro , pe numele lor : Black Cock .
  Sper ca sunteți de acord cu acest botez glumeț …
  La fel ca Agilică cel nenăscut , Piranda 3 sau Piranda 5 , Curvetele invizibile , Frecatele regale etc .
  La cât mai multe porecle sugestive , în spiritul Crăciunului !

  6
 9. mie mi se pare ciudata exprimarea aceasta: „până la 12 elicoptere” ? pai parca era vorba fix de 12, pe 270 milioane plus TVA, bani de la UE… s-a schimbat ceva?

 10. Tichie de margaritar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *