Mistral ATLAS-RC

La HOMSEC 2017, MBDA lansează un nou sistem de apărare aeriană cu rază scurtă de acţiune numit Mistral ATLAS-RC

Ca răspuns la cererile Ministerului Apărării din Spania pentru modernizarea actualelor lansatoare Mistral, acest nou sistem este bazat pe o turetă controlată prin telecomandă, echipat cu 2 rachete Mistral şi un vizor termal de ultimă generaţie, capabil să fie montat pe vehicule armate uşoare precum  URO VAMTAC ST5, vehiculele tactice de înaltă mobilitate ale Armatei spaniole.

În timp ce sistemul standard Mistral ATLAS este un dublu lansator operat manual, noul sistem ATLAS-RC asigură o protecţie mai mare a echipajului, din moment ce poate fi operat din interiorul cabinei vehiculului sau, de la distanţă, printr-o staţie de lucru mobilă de ultimă generaţie. Tureta sa motorizată rotativă 360° este uşor de operat, asigură o capabilitate operaţională optimizată în timp ce ţine costurile la minimum.

ATLAS-RC este compatibil cu toate versiunile rachetelor Mistral de atac şi beneficiază de multele sale avantaje de performanţă. Acestea includ: capabilitate trage şi uită; fiabilitate mare; înaltă probabilitate de eliminare împotriva avioanelor fixe şi rotative fără pilot şi a UAVs. Mistral încorporează tehnologie de ultimă generaţie pentru a asigura eficienţă optimă, cum ar fi un seeker IR cu imagistică completă care asigură o mare rezistenţă la contramăsuri cu infra-red, precum şi o mare abilitate de a angaja obiective cu infra-red scăzut.

Mistral ATLAS-RC este răspunsul MBDA la cerinţele actuale pentru un sistem de arme care combină putere mare de tragere, timp de reacţie scurt, supraveghere zi şi noapte, capabilităţi de angajare, mobilitate tactică şi strategică, împreună cu o protecţie a echipajului de înalt nivel.

Sistemul poate fi integrat într-o reţea controlată de trageri şi adaptabil oricărui sistem de comunicare ales de client. Sistemul a fost conceput să minimalizeze volumul de muncă al echipajului și numărul (acesta poate fi operat de un singur soldat), pentru a fi integrat cu ușurință unei game largi de blindate şi non-blindate de înaltă mobilitate și să fie transportabile aerian cu avioane precum A400M şi C130.

MBDA Spania va dezvolta, produce şi sprijini acest sistem, susţinut de larga experienţă a grupului MBDA în sisteme de lansare controlate de la distanţă, împreună cu participarea semnificativă a lanţului de aprovizionare a industriei de apărare din Spania.

MBDA

2 Comments:

  1. Adicatelea, au facut un Sinbad RC, varianta terestra, pentru a-l pune pe masini usoare.
    Clever….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *