MMP – Missile Moyenne Portée

MBDA anunță semnarea Memorandumurilor de Înțelegere cu cinci companii australiene, ca parte a strategiei sale de a transfera fabricarea sistemului de rachete MMP în Australia, în cazul în care compania va fi selecționată pentru a dezvolta programul LAND 400 în valoare de 20 miliarde de dolari.

Angajamentul MBDA față de Australia este confirmat astăzi și prin crearea MBDA Australia Pty Ltd, companie a cărei lansare suntem, de asemenea, încântați să o anunțăm astăzi.

Firmele sud-australiene Airspeed și Codan, companiile victoriene Pennant Australasia și Pelican Trimcast, împreună cu firma Hofmann Engineering din vestul Australiei sunt cei mai recenți membri ai rețelei de parteneriat MBDA Australia, care include deja Ferra Engineering din Queensland.

„Aceste companii australiene sunt cu adevărat reprezentative pentru nivelul tehnologic renumit la nivel mondial pe care îl dețin și sunt încântat că vom avea ocazia să colaborăm la un program atât de important”, a declarat Andy Watson, director general al MBDA Australia. „Am colaborat cu unele dintre aceste companii timp de mai mult de patru ani, iar proiectul LAND 400 reprezintă catalizatorul care ne permite să ducem aceste relații la nivelul următor”.

„MMP este singura armă anti-tanc de a cincea generație (ATGW) aflată în producție. Este cea mai avansată si soluția optimă de rachete pentru faza a doua a proiectului LAND 400, oferind avantaje tehnologice și strategice unice pentru Australia”, a spus el.

„Abordarea MBDA față de capacitatea industrială australiană se bazează pe două principii: asigurarea faptului că Commonwealth-ul are cel mai înalt nivel de independență operațională și suveranitate în utilizarea rachetei și generează oportunități reale pentru industria australiană prin transferul capacităților de producție și al tehnologiilor de vârf „.

„Viziunea noastră este ca MMP să devină prima rachetă care este construită, întreținută și modernizată în Australia. Aceasta înseamnă că racheta va fi asamblată în Australia, cu componente cheie și kituri de integrare construite de companii australiene de clasă mondială. Sperăm ca aceste companii vor deveni parte a lanțului global de aprovizionare al MBDA pentru MMP și, în viitor, pentru alte sisteme MBDA „, a spus Watson.

Dave Armstrong, directorul de vânzări și afaceri al grupului MBDA, a declarat că „MBDA a avut produse în exploatare în Australia fără întrerupere în ultimii 60 de ani, cu ASRAAM în prezent în serviciul Marinei Australiene, în cadrul flotei de avioane de luptă F/A-18A/B Hornet. Avem o experiență dovedită în ceea ce privește colaborarea cu Australia pentru a susține și dezvolta capacitatea sa complexă de sisteme de rachete și intenționăm să dezvoltăm această experiență cu proiectul LAND 400 și alte programe viitoare”.

„Anunțul de astăzi face parte dintr-un program continuu de implicare industrială australiană si cu siguranță va fi urmat și de alte anunțuri, pe măsură ce planurile noastre de construire a rachetelor se dezvoltă pe termen lung”, a spus Armstrong.

MBDA

15 Comments:

 1. Australienii se mișcă cu talent și au câteva proiecte de înzestrare cel puțin interesante. Americanii vor avea un aliat serios în jocul de șah cu China. De urmărit!

 2. Asa e. Sauditii cumpara s-400. No comment.

 3. Nu inteleg…semnasera pentru Thaad.

 4. thaad vs s500 ? care e mai bun? … flak88:))

 5. Chiar sunt cele mai eficiente pentru orice fel de tanc. Le face praf !

 6. Slabuta racheta.era de preferat spike sau javelin.dar cand esti fiert sa o faci integral cu firme proprii iei de la ala care iti ofera asa ceva.si au mai luat australienii teapa cu europenii(catastrofa tigre) vad ca nu se invata minte.

 7. o seara buna tuturor , 2 chestiuni la ordinea zilei … sa zicem 😉
  1) Dupa modelul preaputernicului bastan erdogan frica de o lovitura de stat sau pardon primavara araba cum ar zice domnul chifu ii face pe unii sa se apropie de rusia …
  http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2017/10/erdogan-renews-threats-close-kurdistan-pipeline.html#ixzz4uf7DvG72
  Anul trecut bastanul era pe cai mari cumpara tehnica vestica pina au spart rusii aplicatia prin care conversau infamele instituții Guleniste ;-)))
  https://defence.pk/pdf/threads/koral-land-based-ew-system-vs-s-400.428701/
  Dupa ce a vazut mesajale tradatorilor sultanul a ajuns la concluzia ca niste garantii rusesti nu strica , si cum poti obtine protectie/garantii cel mai usor , cumparand niste tehnologie sensibila de la unul si mai bastan ca tine 😉 ca bastani nu platesc tribut ;-))
  https://defence.pk/pdf/threads/why-did-egypt-chose-the-s-300vm-4-over-the-s-300-pmu2.482369/
  Acum rusi fiind foarte atenti la ce fac americanii , cel putin oficial nu se stiu asa mari diferente intre sisteme , MPQ-53 versus 30N6E1 … clar ca altul e talcul …
  http://www.radartutorial.eu/19.kartei/06.missile/karte005.en.html

  2) Bine ca domnul istoric nu a fost pus sa cenzureze ” informatii/stiri false ” cum era moda acum cateva luni … Sa ma antepronunt Stanculescu si Vlad erau singurii plimbati prin occident si cam singurii care puteau sa ” faca blat ” sa termine cu Ceausescu … apropo de exercitiu de logica …
  http://evz.ro/misterele-revolutiei-armata-securitatea.html
  Domnul istoric e gresit informat sau gresit intentionat …putea cauta pe youtube despre Trosca … exista inregistrarile …
  https://www.youtube.com/watch?v=lgtgfz4X-0E
  La chestiuni de razboi radioelectronic domnul istoric e ca baba si mitraliera …sa luam de pilda radarul rusesc ST-68U 😉
  https://de.wikipedia.org/wiki/ST-68U
  In 1989 daca vorbeai pe unde nu trebuie de radarul ST-68U riscai sa ajungi direct in puscarie …era ultrasecret … prima mentiune oficiala la noi a fost facuta in 1999 …(cam la fel si cu radarul rusesc P-14…A total of 731 1RL113 „Lena” were manufactured between 1959 and 1976, 24 of which were for export. nu este mentionata Romania la operatori …)Rusii au dat la export numai versiunea cu probleme , la aplicatiile din anii 90 cu tari NATO s-a constat ca putea fi bruiat relativ usor … deci domnul istoric nu stie ce vorbeste despre razboiu radioelectronic . Acest radar avea un sistem de autodiagnoza care a creat probleme mari pe timp de pace ” ST68U /BITE (SUSIK). Conform mai multor site-uri ale veteranilor din fosta republica democrata germana citam ” Acest sistem ar trebui să detecteze și să afișeze automat erorile radar. În practică, cu toate acestea, 80% din toate erorile au fost cauzate de acest sistem în sine ” Nu cred ca mai are sens sa continui , nu e vorba sa analizezi ceva serios ci sa te situezi intro tabara sau alta …

 8. De curiozitate, cat costa una de-asta ( racheta + lansatorul) in comparatie cu Spike-ul? Poate ar fi de luat in calcul ca viitoare racheta asimilata de industria națională de aparare.

Cel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *