Nava Americana Vella Gulf a intrat astazi in Constanta

Vizita crucisatorului american este in legatura cu exercitile navale contra pirateriei, exercitii la care va lua parte si Fregata Regina Maria, impreuna cu elicopterul sau Puma Naval. Astfel intrebarea care dintre cele doua fregate Typ 22 va participa la misiune UE NAVFOR Atalanta a UE in zona Oceanului Indian, incepe sa capete raspuns.

Daca Regina Maria face pregatirea alaturi de americani, putem presupune ca tot aceasta nava va fi desemnata pentru misiuni antipiraterie in zona Golfului Aden. Iar nava Americana si echipajul sau au foarte multa experienta in acest tip de lupta.

Dar Vella Gulf are si alte caracteristici mai speciale. Astfel  nava este un crucisator purtator de rachete din clasa Ticonderoga si are in dotare si sistemul AEGIS.

Dupa USS Monterey,  Vella Gulf este al doilea crucisator AEGIS care-si desfasoara activitatile prin Constanta. Putem presupune, ca la fel ca in cazul lui USS Monterey, rusii vor face iarasi clabuci la gura, infierandu-i pe americanii prea lacomi, care se baga in ligheanul lor, adica in Marea Neagra!

Cum anul viitor sistemul antiracheta de la Deveselu va incepe sa se contureze, putem presupune ca astfel de vizite vor fi din ce in ce mai dese…

USS Vella Gulf, CG-72, Tionderoga class, cu sistem AEGIS la bord

Sursa: ziaruldeiasi

Vella Gulf este o nava cu o cariera foarte impresionanta, veterana in lupta contra pirateriei! Va recomand sa cititi si pagina dedicata navei de pe Wikipedia.

3 comentarii:

  1. E, rusilor multe nu le plac… f.bine pt.Ro Navy sa se antreneze cu Za Big Dogs, mai invatza una alta

  2. Asteptam cu nerabdare si amuzament clasicul hamait rusesc…

    nu zaiet,nu pagadii!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *