Noiembrie 2021 – Pandemia: #ROVACCINARE + #ROMEDICAMENTARE

#ROVACCINARE

Registrul Național Electronic de Vaccinări (pentru a-ti descarca „Adeverinta Electronica de Vaccinare”)

____________________________

HG pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021

HCNSU nr. 108 din 28.11.2021

HCNSU nr. 107 din 27.11.2021

HG nr. 1238/2021 privind prelungirea stării de alertă

HCNSU nr 106 din 26.11.2021

Anexă la HCNSU nr. 106 din 26.11.2021

HCNSU nr . 105 din 19.11.2021

HCNSU nr. 104 din 18.11.2021

Anexă la HCNSU nr. 104 din 18.11.2021

HCNSU nr. 103 din 16.11.2021

Anexa la HCNSU nr. 103 din 16.11.2021

Hotărârea Comitetul Național pentru Situații de Urgență nr. 102 din 11 noiembrie 2021

Anexă la Hotărârea Comitetul Național pentru Situații de Urgență nr. 102 din 11 noiembrie 2021

HCNSU nr. 101 din 08.11.2021

Anexă la HCNSU nr. 101 din 08 10 2021

HCNSU nr. 99 din 05.11.2021

HCNSU nr. 98 din 04.11.2021

Anexă la HCNSU nr. 98 din 04.11.2021

HCNSU nr. 97 din 04.11.2021

Anexă la HCNSU nr. 97 din 04.11.2021

________________________________________

 

https://www.mai.gov.ro/utile/

205 comentarii:

 1. Mde..
  Ca cum sa zic .. eu sunt deja obisnuit cu „idiosincraziile” mediului medical romanesc .. insa de data aceasta se depaseste masura

  Dintai idiosincrazii pe care le stiu.
  Prima este in legatura cu aspirina. Au ceva contra ei .. nu prea stiu nici ei de ce .. Unicu motov ptre care m34dicii o iau este o mahmureala teapana. Va rog stiu ce zic … Si ca amanunt „de culoare” cand ma internez in spital am la mine aspirina! On 2 cazuri eram furnozu local de asp[irina.. veneau aia mai tineri spasoti „cu coada intre poicioare” si imi cereau o aspirina cam cu teama de parca ar fi fost heroina sau cocaina! Nu , nu se jenau ptr betia trasa ci pentru .. aspirina!!!!
  A doua nasoala rau este aia fata de medicamentele analgezice…. Sunt unii (medici) care, se pare ca considera durerea ca pe o motivatie spre insanatosire (de ex ai suferit o interventie chirugiucala minora. Da te doare .. canci analgezic !)
  Mai recent mi se pare ca au dezvoltat si o idiosincrazie i ce preiveste nootropicele …

  Da asa ceva .. asa ceva chiar ca depaseste masura !!!

  La dracu este vorba despre medicatia unei boli! Una care te-a zapacit si ti-a produs pierderi de tot soiul .. unele poierderi care se vor cunatifica peste 10-12 ani (copii care cu scoala on line… )

  Ca cica vaccinu’.

  Sa ne intelegem – sunt vaccinat! de peste 60 de ani am tot fost vaccinat!

  Insa e un insa . Vaccinu este bin dar ce tefaci cu cei care , titusi se imbolnavesc?!

  Nu ar fi bine sa fie si tratati corespunzator ? Nu de alta dar am 3 amici care, desi vaccinati au facut Covid. Tratamentu’ fiind Paracetamol … si un spray pentru bronhodilatare …
  Si daca Covidul este o boala produsa de un virus de ce sa nu dai un antiviral ?
  Nu ar fi mai bine sa nu ajubgi la oxigenoterapie sau mai rau sa ajungi la intubare, adica al forme grave , posibil mortale, ale bolii ..

  Ntz .. ntz. Sistemu medical romanesc evita cu grija tratamentul Covidului… Na de exemplu . Anul trecut unicu tratament stiut (pe plan mondial) era ala cu plasma convalescenta (ser) . Tehnologie straveche de pe vremea lui Pasteur …. insa neprizata pe plan local. Intratat de neagreata incat atunci cand nu stiu ce om de afaceri a donat niste aparate .. ele au fost „uitate” intr-o magazie ….

  35
 2. O fi din cauză că beam cam toți din aceeași sticlă dar este evident că pe români nu prea i-a speriat virusul ăsta ci restricțiile in caz de nevaccinare. Se vede din ce in ce mai clar o formă de rezistență pasivă chiar între cei vaccinați.
  In final, oamenii de tip Arafat vor ajunge la pușcărie. In ’89 s-a tras asupra noastra tocmai pentru ca luptam pentru libertatea de a spune ce gândim.
  Pur si sinplu nu poate veni un Arafat sa „ne taie microfonul”.

  38
  • Eu nu am prins vremurile de dupa 90, doar din ce am auzit si vazut. La cat de sever am avut regimul, fata de ceilalti tovarasi care au trecut pasnic la capitalism, au ramas urme. Romanii puneau botul la Caritas si FNI, se minunau la guma de mestecat si blugi turcesti, voiau sa se imbogateasca peste noapte si sa fie liber la orice. Pe de alta parte, liderii autoritari sunt admirati de romani. Credeti ca un Tepes, Antonescu, Ceasca ar fi „torelat” situatia? In vara ziceau – vin peste noi rusii/Mehmed/varianta Delta, treceti la treaba sa ne pregatim. Cumva e ca rascoala lui Spartacus care s-a trezit cu oamenii zicandu-i ca n-au chef sa le spuna ce sa faca si au plecat spre o viata libera. Sau evreii care dupa ce au fost scosi din Egipt, se plangeau ca „eram sclavi da aveam fripturi, bautura, femei, aici e pustiu si nici cu cele 10 porunci nu mai ai viata, huooooo”, de l-au capiat si pe Al de Sus.

   4
 3. traim intr-o lume de fatalai carora le e frica de un vaccin

  12
 4. Don’ Bizon, nu mai pune botu’ la propagandă. La vârsta ta ar trebui să dai altora lecţii de evitare a fake-news-urilor, dar văd că tu eşti cel care-şi ia ţeapă …
  Câteva informaţii : absolut toţi experţii, terminând cu Gheorghiţă, au spus că vaccinul nu te scapă de boală, ci doar îţi dă o probabilitate mare să scapi de o formă gravă. Eu aş adăuga că cei vaccinaţi în iarnă – primăvară au acum, după 9 luni, o protecţie imunitară destul de slabă, care nu-i prea protejează de forme moderate de boală, deci cam de-asta e bun al treilea cip. Cam la fel cei vaccinaţi cu Astra Zeneca sau Johnson. Acum aproape un an, toţi experţii sperau că vaccinul va fi pavăza infailibilă împotriva bolii şi îşi exprimau încrederea totală în vaccin. Uite că vaccinul nu este 100 % infailibil şi etern, dar este per global eficient 85 % (ARNm peste 90 %, celelalte sub – am pus media). E un procent uriaş comparat cu vaccinul antigripal, eficient în 50 … 55 % din cazuri, dar da, nu e 100 %. Deci pentru asta trebuie să-l negăm ?
  Iar acum despre terapie versus profilaxie – voi ziceţi că mai bine nu ne vaccinăm da’ să luăm Arbidol la kil. Adică să nu ne-nvăţăm să fim prudenţi la traversarea străzii dar în schimb să luăm o mie de ambulanţe să existe una să ne salveze dacă ne calcă maşina ? Cât ar plăti societatea pentru profilaxia printr-un sistem eficient de educaţie rutieră şi cât pentru terapia accidentelor rutiere ?
  Şi de ce să ne cramponăm de acest Arbidol ? Nici măcar medicii infecţionişti cu experienţă în tratarea CoViD-19 nu au curajul vostru de a afirma cu fermitate că acest Arbidol ar fi cu adevărat bun şi sigur.
  Ia zi Bizoane’ : aşa-i că i-ai zis cardiologului că vrei să-ţi prescrie Metoprolol, doctoru’ ţi-a răspuns ” nu, nene, că mai vrei macaroană de Macron ” iar tu l-ai ascultat ? De ce ai încredere în cardiologi şi nu ai în infecţioniştii care spun că Arbidolul nu e sigur ? Şi efectul inhibitor sexual al betablocantelor e cunoscut de recent timp …
  Remarc evoluţia propagandei antivaxxiste şi negaţioniste şi cum naiba se-ntâmplă că absolut toate subiectele acestei propagande pornesc invariabil de la mama Rusie … acu’ văd că Arbidolu’ e la modă.
  Repostez : e posibil ca vaccinurile Sputnik şi Sinopharm să fie rezonabil de bune (după mine sunt mai jos sau maxim egale cu Astra Zeneca sau Janssen), umifenovir (Arbidol) în mod cert nu prea e de folos în tratamentul CoViD-19 dar alte antivirale made in Rusia sau China e posibil să fie utile. Dar absolut toate acestea NU AU FOST TESTATE / VERIFICATE într-un sistem compatibil cu cel occidental prin studii clinice certificate. Şi ca să luăm de bun ce zice Sputnik …
  În mod cert există un război comercial în care gaşca Vest faultează grobian gaşca Est. Cel mai bun exemplu e Huawei – cu ce diferă P40 sau alte telefoane mai noi faţă de P30 dincolo de performanţele mai bune – la P30 ai acces la Google Services, la celelalte nu ai acces, indiferent cât te-ai chinui, deci aproape că n-ai ce face cu respectivul telefon. Şi unele şi altele trimit date la Huawei în acelaşi stil, deci riscul de securitate e acelaşi. Aşa că strângi din dinţi şi iei un Samsung la preţ cu 50 % mai mare pentru aceleaşi performanţe. E o manevră Trump-style perpetuată din interes ? Este.
  Problema care se pune : în ce gaşcă eşti şi în ce gaşcă vrei să fii ? Eu cred că în gaşca Vest. Aşa că trebuie să accepţi şi mârlăniile găştii tale, nu numai lucrurile bune. De ce nu promovaţi pe site ideea să luăm S400 în loc de Patriot sau T90 în loc de Abrams ? Bag mâna-n foc că le-am avea la juma’ de preţ. Referitor strict la asta – uite că dracu’ nu’i chiar aşa de negru – deşi Patriotul românesc a costat mai mult decât greutatea în aur, uite că până la urmă va avea IBCS, cel mai cool sistem de comandă, deşi iniţial în 2017 probabil Northrop nu scrisese nici măcar un rând de cod sursă.
  Trist-netrist, asta-i lumea-n care trăim. Aşa că hai să adoptăm şi la sistemul medical ce considerăm bun pentru cel militar, chiar dacă moral e greu tolerabil.
  Ar fi ideal să trăim într-o lume fără războaie, dar realitatea nu e „Imagine” a lui John Lennon …

  5
  • Domnule Gagu

   dintai o informatie – am 69 de ani , nu stiu cate vaccinuri la activ, ceva scoala inclus studii superioare plus parintii mei erau ce numiti voi azi „intelectuali” …

   Si nu prea pun botul la toate prostiile .. si ma intereseaza destul de putin ce zice Gheorghita (un mucea nascut in 82!) La fel si restul „expertilor” care sustin ca cica vaccinu nu ar imuniza ci doar „dă o probabilitate mare să scapi de o formă gravă”.
   Prima data cand auzii gogomania asta era sa ma piş pe mine de ras …
   Stii de ce?

   De poliomieRlita , d’aia! Pe „vremea mea” cand se auzea de un caz ..pe o raza de 5 km titi , copii si parinti tremurau de se cacau pe ei de frica! Apoii veni vaccinu .. si ? Aia de varsta lu Gheorghita , chiar mediici fiind , ar avea azi mari dificulatati sa se gandeasca la polio daca ar da de un/o batran/a care a scapat „doar” cu sechele (am vazut un caz .. si azi cred ca a avut nenorocul de a supravietui bolii..) Noroc de vaccin …. eram in scoala primara …
   Alta. Parintii mei, si in gnl persoane nascute pana in 40 aveau pe un antebrat o „rozeta” care era urma vacinului antivairolic …. Azi variola este eradicata .

   Ginesti marginea ? Noi (aia de varsta mea) nu au mai facut poliomie(R)lita (R ul ala e o gluma de pe vrermea can eram copii .. ca de cele mai multe ori se mierlea !) de nici un fel .. nici „atenuata” . Babacii nostri nu au facut nici o variola , nici atenuata!
   D’aia era sa ma piş pe mine de ras ca cand am auzit opinia „expertilor” bagai-as!

   A ! Ca ai zis vacinu antigripal… da.. Insa se pare ca nu ai auzit ca nu exista „gripa” ci „gripe” . Adica virusu de „grioa” este etxem de mutagen … si din martie pana in novembre mai scoate o tulpina (mutatie). D’aia este bine ca fiecare tata sa si-l produca folosind „materia prima locala” .. nu de alta dar virusu din Romania s-ar putea dieri nitel de ala din Germania au Franta!

   Dar se vede ca zi ce se stia in margine de Bucuresti si se discuta pe terenul de sport al scolii din Andronache este mai mult decat stiu desteptii de azi care in urma cu cativa aniu s-au luat dupa Olivia Ster (nasxcuta 75, studii superioare) daca mai tii minte !!!!!
   (oricum, chiar dca in mod normal pojarul nu e o problema la 5-6 ani mai bine vaccinezi copilul … ca sa nu il pazesti 24 de ore din 24 si 60 de minute pe ora sa nu se scarpine! Stii de ce scriu asta ?!!)

   E si acum despre fake .. sau pe romaneste minciuna ..
   Imi reprosezi ca cum „voi ziceţi că mai bine nu ne vaccinăm da’ să luăm Arbidol la kil. Ai textuk meu mai sus . UInde am scris eu Arbidol ? UNDE ?

   Eu am scris „antiviral„. Printre cele eligibile ar fi si favipiravir, produs in Ungaria pe care ar fi dorit sa il produca si Terapia Cluj .. si din care Viktator Orban cu generozitate a donat nu stiu cate cutii . Ar mai si Remdesivirul care s-a folosit si la noi…
   Ar mai fi Oseltamivir, mai cunoscut ca Tamiflu… Dar tu nu ai de un’ sa stii ….
   Ar mai fi anticoprii monoclconali … tratamentu „bagat” in Trump.
   Si in fine plasma convalescenta (ser) metida descoperita in 1890 de Pasteur! Azi insa voi astia scoliti in librtate cam scufundati serul cu vaccinul …

   Insa nu este virba de a fi sau nu provacin (eu cun zis .,, sunt multivaccinat!) insa raman la parerea mea – daca ai bolnavi iti trebuie si tratament! Tratemntul nu onlocieste vaccinul.. Vacinul, daca este „de succes” (precum cel antivariolic) va face inutil tratamentul … in timp. Dar daca refuzi sa tratezi criminal te numesti!!!

   Deci ia zi de unde ai scos ca eu as fi antivaccinist si ca as fi scris ca „să luăm Arbidol la kil ? UNDE?

   Mda. Dorinta ta de a apartine gastii „corecte” te face sa fantazezi … dar de unde scoti ca as fi impotriva ?
   inSa baga in spatiul dintre urechi … Patrioatele sunt ele buine in domeniul lor . Si IBCS ul.
   Insa nu te apara de niste tancuri ..
   Si partea proasta este ca nu avem nici Abrams nici T90.
   Si mai rau .. T90 este mai bun decat T 55. Ca noi avem multe T 55 si vreo 54 de TR 96 M1 Bizonul (ala din avatarul meu) . Su nu prea se stie cate din T 55 sunt in stare sa se deplaseze 50 km in conditii de pace…
   Asta stii ?!

   Si mai afla ca a lasa populatia fara tratament in situatia de fata , adica sute de morti zilnic, „export” de pacienti .. este de fapt a face propaganda Rusiei ….

   A ! Sa nu uit Remdesiuvirul si aticoprpii monoclonal,li sunt americani …

   42
   • Nea Ghita sa nu confundam lucrurile, nici un vaccin nu este 100% garantat: il faci si ai scapat de grija. Nu exista asa ceva…
    In cazul poliomelitei si al variolei situatia este un pic diferita, cele doua groaznice maladii au disparut pt ca au existat campanii de vaccinare rapide, la intreaga populatie, fara sa fie nimeni intrebat ce parere are despre asta. Copii si adulti.
    Astfel, bolile au putut fi controlate intr-un termn relativ scurt, dar repet, efectul a fost la maximum datorita vaccinarii rapide a intregii populatii, lucru care nu se vede si in cazul covid 19, unde toata lumea isi da cu parerea despre imuniatte, cu totii am devenit experti in vaccinare.
    Culmea este ca atunci cand cineva are nevoie de medic nu mai comenteaza tratamentul, face ce-i spune doctorul, cand iti construiesti o casa te tuci la un inginer nu ti-o faci dupa ureche, numai in cazul covid 19 toata lumea se pricepe.
    Si pentru ca „toata lumea se pricepe” o sa mai defilam cu covidu” o buna perioada de timp, ii oferim oportunitatea sa dezvolte noi variante etc, ceea ce, repet, nu s-a intamplat in cazul vaccinarilor pt variola si poliomelita.

    Vaccinarea a fost intotdeauna o politica de stat, la nivel national, nu s-a realizat niciodata, nicaieri prin referendumuri populare. Dovada ca nemtii ne-au numit „Idiotii Europei” si au dreptate, tari serioase au ajuns deja la un procent de vaccinare de +80%, tari dezvoltate, bogate, cu autostrazi si cale ferata moderna, cu sisteme sanitare moderne, cu pensii si salarii mari, iar noi, saracii si corputii Europei inca ne mai gandim cum sa facem…

    6
    • George ,

     stiu de vreo 55 de ani ca sunt cazuri in care vaccinu’ „nu prinde” .
     Ce nu imi place in acest caz este ca cand citesc „din 80 erau vaccinati doar 10” . Ei bine acel doar, tinand cont de numarul mic de veccinati/tital populatie … acel doar mi se pare cam mare …

     Si mai stiu ca vaccinu „clasic” era cu agent mort si cu agent „ametit” (atenuat pe stiintifica) . Si ca, in cazul celui cu agent „ametit” daca aveai nenoroc cu caru faceai boala ..dar mai bine riscai ca sansele sa te imbolnavesti de la vaccin erau mult mai mici decat sa te capacesti cu polio… (tin minte ca la scoala Ion Creanga se imbolnavise un copil de polio … toata lumea pana la soseau Fundeni tremura de frica ..) Mai mici chiar decat sa castigi lozul cel mare …

     Datorita vacciinarii rapide a populatiei.. Rapida zici ?
     Sa iti zic ceva despre rapiditate : tatal meu era nascut in 1909. Fratii sai in 1911 si 1918. Mama in 1918. Sora ei in 1910. Toti aveau urmele vaccinarii antivariolice. Altii, mai tineri cu cca 20 de ani aveau si ei …. Deci cum stam cu rapiditatea?

     Si da ca suntem idiotii Europei. iditi cu studii prostologice intense !!!!
     Ca cica libertatea de a alege ! Adica aleg ei sa ma infecteze …. ?!!

     Sau cica nu se vaccineaza ca nu se stie ce e in vaccin!
     Da-mi vpie sa il citez de Mitica de la Liga :„„Tot aud că unii nu se vaccinează că nu știu ce conține vaccinul. Dar ăia care beau cola și mănâncă parizer știu ce conțin aceste produse? Ei spun că nu știu ce conține vaccinul… Păi, când beau cola, știu ce conține?”

     Sau una si mai buna : „Nimeni n-a citit vreodată prospectul unei sticle de trascău, dar nu, noi nu ne vacccinăm

     Si sa stii ca Gagu a fots a 2a persoana care ieri mi-a tinut teoria cu ce credea el ca am zis …. si o dadea „partinic” si proNato. Sursa dezinformarii ??
     https://adevarul.ro/locale/galati/pericolul-dintr-un-antiviral-folosit-romani-covid-amagire-numele-secheama-arbidol-1_617e726f5163ec427103b825/index.html

     Simuite asa necesitatea de a trata o boala devine … tradare!
     Exact ca in 50 cadn unu era sa fie saltat ca avea o carte imperialista scrisa cu alfabet nazist .. cartea fiind Das Kapital scrisa cu litere gotice. Culmea ca ala care a terminat cu goticele a fostpts .. Hitler!

     Da… idiotii Europei ….

     28
     • Bre nenea Bizoane ! Mai citeşte bre ce-am zis ! Nu te-am făcut antivaxxer ci doar te-am avertizat că ai căzut sub influenţa propagandei de la latrine.
      Mi-am făcut o obişnuinţă să defilez site-ul A3 sau RTV să văd tema momentului – exact în aceste zile e ” guvernul obedient Occidentului decadent lasă oamenii fără tratament că nu vrea s-aducă Arbidol de la măreaţa Rusie ” – de aici toate variaţiile posibile.
      Să ştii că nu m-am luat după „sursa dezinformării” din Adevărul (un articolaş corect principial ca informaţie dar stil pentru informarea maselor) – pe forumurile medicale se tot discută despre aproape fiecare moleculă despre care se spune că ar fi eficientă în tratamentul CoViD-19. Multe sunt aproximativ utile (infailibilă niciuna) şi fiecare în anumite momente ale bolii şi pentru anumite categorii de pacient.
      Pentru că se vorbea de Avigan : are o utilitate limitată, verificată, dar nu extraordinară şi în mod cert nu ar fi util pentru prescripţia in extenso. Occidentalii s-au lămurit de mult, de prin 2020 de chestia asta – https://www.medscape.com/viewarticle/942820 .
      Şi acum despre Arbidolu’ lu taica Putin – dacă până şi chinezii ştergeau podelele cu el în martie 2020 când erau disperaţi să producă la povaţa tovarăşului Xi „dovezi” la kilogram că SARS-CoV-2 ar fi o problemă banală – https://www.medrxiv.org/con…/10.1101/2020.03.17.20037432v4 – îţi dai seama ce bun e … De fapt, eu nu am negat total eficienţa tratamentelor made in URSS, am spus doar că nu sunt verificate în stil occidental pentru că vesticii, datorită noului război rece, au grijă, de multe ori prin metode mârlăneşti, ca aceste produse să nu ajungă pe piaţa occidentală. Problema ta e că uiţi că piaţa occidentală are resurse echivalente sau mai bune din păcate cel puţin duble la preţ. Atunci când nu credea să aibă, au testat colaborarea cu Estul – o ţii minte pe frau Merkel cum propunea utilizarea de vaccinuri Sputnik sau Sinopharm când capacitatea de producţie Pfizer + Moderna + Astra Zeneca era foarte mică.
      Există o criză de medicamente – Actemra, Kineret, Veklury, molnupiravir, etc. chiar şi banala dexametazonă – dar asta e cauzată de incompetenţa sistemului românesc de achiziţii, imbecilismul lu’ madam Mihăilă şi lentoarea lu’ Cheke. A sugera rezolvarea aceastei incompetenţe prin achiziţii bazate pe reclama făcută de Putin … asta nici Putin n-o crede.
      Dar o crezi tu, şi aici e problema – până acum ai dat dovadă de capacitate de raţiune şi experienţă de viaţă care uite că nu mai valorează nimic în faţa propagandei care te-a infectat. Nu spun asta ca să te jignesc, ci din contră, să evidenţiez extraordinara forţă a acestei propagande.

      • Vorbesti la pereti: cipul „Stefan Gheorghiu” + BIOSul „latrina 3” sunt rezistente in fata nanobotilor 5G din vaccinurile lui Bill Gheitz.

       E greu sa citeasca sau sa asculte ce spun medicii, ca de exemplu:
       „Totodată, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Victor Babeș”a atras atenția asupra abuzului de antibiotice.

       ”Este un abuz uriaș de antibioterapie de un an și jumătate. Bineînțeles că aceste le vom vedea în următoarele luni, prin selectarea de germeni multidrog-rezistenți. Utilizarea de antibiotice și a altor substanțe antivirale, care nu sunt trecute nicăieri și nu s-a dovedit eficiența lor, ba dimpotrivă, nu ajută cu nimic în evoluția bolii. Pacientul pierde vremea acasă tratându-se inutil, cu nișite medicamente pe care nu i le-a recomandat niciun medic”, a avertizat Conf. dr. Simin Aysel Florescu.

       Este foarte important ca pacienții să țină cont de sfatul medicului, afirmă Conf. dr. Simin Aysel Florescu.

       ”Prea multă lume tinde să aibă o atitudine de automedicație, autodiagnostic, fără a mai cere sfatul medicului, ceea ce este o mare greșeală. Oamenii trebuie să țină cont de propria sănătate, dar și a celor din jur, de riscul de a-i îmbolnăvi pe cei din jur, începând de la familie, până la rude, prieteni vecini și cunoștințe. Trebuie să existe o atitudine responsabilă, atât față de propria persoană, cât și față de cei din jur”, a mai spus Conf. dr. Simin Aysel Florescu.”

       https://rohealthreview.ro/conf-dr-simin-aysel-florescu-oamenii-amana-sa-vina-la-spital-ajung-in-a-doua-perioada-a-bolii-cea-mai-grava-si-cea-mai-greu-de-intors-din-drum/

       3
      • Bare Gagule ,
       eu as zice sa te duci pa un doctor de pisici inainte sa auzi voci care iti poruncesc sa daui fic la casa sau asa ceva … Ca esti de „drumul cel bun”.

       Unde ai vazut ti ca zic de A 3? De Arbidol?
       Ntz tu auzi voci „asta e ca a ascultat la A3!”
       Ca tu esti „calat” Eu scriu de Favipiravir care este japonez (aliat SUA, nato) produs si de Ungaria (aliat din Nato) , Remdesivirul care este american utiliat in SUA si chiar Romania, de anticoprii monoclconali care sunt americani, de paslma convalescenta care se poa produce in centrele de tranfuzie adica loco judet, da ti o tii matu-gaia cu Arbidol si Putin.

       ma ti daca nu ai ceva pitici pe creier inseamna ca esti un agent provoicator, posibil putinist. Ca ;latfle nu se explica delirul tau si „intreabarea ” ca cum De ce nu promovaţi pe site ideea să luăm S400 în loc de Patriot sau T90 în loc de Abrams ? … insa nici in cur nu te doare cand citesti cam cate tancuri cat de cat functionale mai avem..
       De fapt tu apari cam de nicaieri si incepi sa dai sfaturi si sa insinuezi.
       Draguler asta daca nu e boala psihica atunci este misiune comandata si provoicatioe dupa model Ohrana-Ceka-KGB! ca tot muscalesc e!

       Ptr aia mai tineri – „inainte” , mai ales prin primii ani ai „regimului popular” werau unii din astaia care incepeau sa arunce acuze smintite fara acoperire faptica. Naspa ca ptr niste inventii tip Gagu … puteai si muri la „canal”

       28
     • Nu nemții ne-au numit “idioții Europei”, asta e expresia unui oficial bulgar, Angel Kuntschew, nemții doar au reprodus expresia folosită de șeful agenției bulgare care se ocupa de gestionarea pandemiei.

      14
    • @ George, se pare ca si tu le confunzi, legatura dintre cele 2 si gripa este doar una, infectarea cu un tip de virus, atat si nimic mai mult. Virusul gripal, inclusiv cel chinezesc, nu are legatura cu ceilalti tip de virusi, in afara de cei gripali. Apoi, ideea ca vaccinare totala va stopa raspandirea virusilor gripali este, nici mai mult nici mai purtin, o utopie. Se fac vaccinuri antigripale de peste jumatate de secol si toate au avut eficienta limitata, vezi si acum ce se intampla cu populatiile vaccinate de noua gripa  chinezeasca. Rezultatele mai bune, adica mai putini morti, au alte explicatii : sisteme sanitare mai bune, acces mai facil la ele, populatie mai sanatoasa. Putina atentie, ca tot o ardem cu contrapropaganda pe sit, nu nemtii au zis asta ci un bulgar. https://www.g4media.ro/idiotii-europei-analiza-a-pandemiei-in-europa-de-est-in-presa-germana-lipsa-personalului-medical-influenta-bisericii-si-o-clasa-politica-depasita-de-situatie-trei-cauze-observa.html Normal ca toata lumea se pricepe, doar vedem la televizor cum medici fara drept de practica fac previziuni, vedete ca Floricica dansatoarea indeamna la vaccinare si indivizi criminali ca Arahat se ocupa de imunizare.  https://pressone.ro/raed-arafat-grupul-tehnico-stiintific-nu-este-o-autoritate-publica-deci-nu-se-supune-transparentei-decizionale  A da, nu exista legatura intre dezvoltarea economica a unor tari si vaccinare, altele sunt cauzele (economice, politice, geografice, culturale, etc.) asta e o marota asemanatoare cu lbtq+ si dezvoltarea, aia au ajuns acolo pana la vaccinul asta si +99 de genuri. Daca tot facem comparatii, hai macar sa nu o dam in aiureli.
     @ Gigi, tot repetent la logica ?  „Câteva informaţii : absolut toţi experţii, terminând cu Gheorghiţă, au spus că vaccinul nu te scapă de boală, ci doar îţi dă o probabilitate mare să scapi de o formă gravă.”……. „Uite că vaccinul nu este 100 % infailibil şi etern, dar este per global eficient 85 % (ARNm peste 90 %, celelalte sub – am pus media). E un procent uriaş comparat cu vaccinul antigripal, eficient în 50 … 55 % din cazuri, dar da, nu e 100 %. Deci pentru asta trebuie să-l negăm ?” 
     Nu zice nimeni ca trebuie sa negi vaccinul, insa de aici si pana la vaccinare obligatorie, vociferata feroce de unii, e cale lunga (mai ales cand nu au habar de Constitutie).
     De ce sa te vaccinezi cand peste 95% din nevaccinati au facut forme usoare sau medii, ori au fost asimptomatici. https://www.worldometers.info/coronavirus/
     Problema la decedatii de gripa chinezeasca nu este ca sunt sau nu vaccinati, cei cu comorbiditati crapa in proportie de peste 90% la ATI, problema e ca nu se incearca si altceva. https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-1-noiembrie-2021-ora-13-00  Revenind la alte tampenii insirate de tine, Arbidolul se foloseste de peste 50 de ani si este un produs ce se exporta masiv. Prefer sa il cred pe Marinescu, ca trateaza gripa chinezeasca de 19 luni, si nu pe Tatu.
       Putin, Tump, propaganda, staniolul,…vezi Gogule ca aia 2 sunt pro vaccinare, mai usor cu pianul pe scari,  https://www.g4media.ro/presedintele-vladimir-putin-cere-accelerarea-campaniei-de-vaccinare-din-rusia-dupa-un-nou-record-de-decese-zilnice-din-cauza-covid-19.html
     Esecul vaccinarii trebuie cauta in sistemul de spagari „eroi”, https://timponline.ro/un-pacient-asimptomatic-a-batut-recordul-de-zile-petrecute-fara-rost-in-spital/, politicieni corupti si media miluita (aia de a incasat 30 milioane de euro pentru cantarea perpetua a pandemuiei, cunosti tu ; mvai, smiorc, au murit 100 de tineri…..toti grav bolnavi). Aia de aveau 360 de ventilatoare pe stoc si urlau ca nu sunt paturi la ATI si mor romanii  https://www.g4media.ro/breaking-390-de-ventilatoare-27-de-milioane-de-masti-si-alte-materiale-sanitare-in-valoare-de-650-de-milioane-de-lei-sunt-blocate-in-depozitele-unifarm-societatea-vrea-sa-cedeze-stocul-catre-dsu-d.html,  aia ce nu au adus Tocilizumab, etc., https://m.hotnews.ro/stire/25116098 care au mutat pacientii in saloane fara linie de oxigen, manageri incendiatori, etc. https://www.libertatea.ro/stiri/incendii-spitale-romania-sectii-ati-bucuresti-piatra-neamt-3762187
     In plus, cum am mai spus, vaccinatii devin neatenti si periculosi https://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/studiu-persoanele-vaccinate-pot-transmite-usor-acasa-varianta-delta.html
     Pe scurt :  Gripa chinezeasca nu este virusul apocaliptic prezentat de media „independenta”, „specialisti” si politicieni (aia de se sufoca de grija si sanatate alegatorilor).
     Mortalitatea generala este de 2% si peste 90% din decedati sunt persoane bolnave (o medie de 2.5 comorbiditati).
       Vaccinul este aproape inutil, ca toate vaccinurile gripale, nu imunizeaza, vaccinatii pot transmite virusul, cei cu comorbiditati tot crapa si cei sanatosi nu au nevoie de el.
     Masurile eficiente sunt cele stiute de multi ani : igiena, evitarea persoanelor ce sunt simptomatice, sporirea imunitatii, miscarea in aer liber, tratamente antivirale  in faza incipienta, etc.  In final este doar o gripa, ceva mai mortala (de 2-4 ori, depinde ce date folosim) datorita noutatii ei. Peste cativa ani o sa devina o alta varianta gripala, adaugata la panoplia deja existenta, ce nu va speria pe nimeni (trecerea rapida a populatiei prin aceasta gripa va face ca si mortalitatea sa ajunga la nivelul celorlate gripe, de aici si idiotenia masurilor de lockdown).
     PS. Bravo Robi, esti curajos, el grande macho de mall si Albena! Vezi ca te asteapta premiul la loterie, din pacate….trebuie sa ai si putin noroc ca sa castigi, deh, premiile fara extragere, in mici calzi si tichete, au fost castigate.

     45
     • Vezi tu …. nu e o singuta „gripa” imuabila.. ci mai multe! Afurisitii aia de virusi gripali se „transforma” cu o viteza uriasa… si gripa din martie este deja „perimata” ca in npiembire e un viorus „model nou” .
      Plus ca , ce e drept e drept, China „furnizeaza” constant noi modele de gripa . De ce China? {pao oncghesuiala mare si de oamnei, si de gaini, si de porci si si si …. Deci sansele ca un vorus de gaian sa isi gaseasca o gazda umana care apoi sa o paseze la alti oameni sunt mai mari decat in alte tari . Ar mai fi India sau Indonezia (f galomerate!) insa nu au „conditii” adica sezon rece ….

      A .. frunituri chinezesti. Gripa Hong Kong in 1968, gripa avoara de acu cativa ani …

      5
     • Deja se merge spre ridicol acum vaccinatii sunt de vina pentru raspandirea bolii. Atata prostie ca-n tara asta n-am putut sa vad in alta parte. De ce nu cautati informatii despre incarcatura virala pe care o are un vaccinat infectat care este mult mai mica decat la un nevaccinat infectat si care este un pericol mukt mai mare decat un vaccinat? De ce nu tineti cont ca numarul vaccinatilor infectati este undeva la sub 10% din totalul infectatilor si din astia o proportie mare sunt falsii vaccinati? Si dintre cei cu boli asociate rata de supravietuire a celor vaccinati este covarsitoare in raport cu cei nevaccinati, dar de ce ati lua in considerare asa ceva? Trebuie sa scoateti in fata toate rahaturile din presa care va sustin diatribele.

      3
      • @Anla’shok „numarul vaccinatilor infectati este undeva la sub 10% din totalul infectatilor …?” – enuntul se aplica si pt Israel sau Olanda?

       23
       • Cand rupi pasaje din context pare ca da bine pentru tine. Ia vezi si mortalitatea Covid acolo prin comparatie cu noi si pe urma mai vorbim.

        2
        • Toate bune si frumoase, dar in schimb… absolut nimeni nu este in stare sa ne explice, cum de se face ca se moare numai la spitzal si niciodata acasa… ?

         Destul de ciudat, zic eu, nu crezi?

         17
      • Cum drscu vaccinatii e de vina cand pers cu 1 doza face boala si restu de 2 nevaccinati nu o fac desi eaiesc sub acelasi acoperis da na vaccinuve de rahat

       1
    • „In cazul poliomelitei si al variolei situatia este un pic diferita, cele doua groaznice maladii au disparut pt ca au existat campanii de vaccinare rapide, la intreaga populatie, fara sa fie nimeni intrebat ce parere are despre asta. Copii si adulti.
     Astfel, bolile au putut fi controlate intr-un termn relativ scurt, dar repet, efectul a fost la maximum datorita vaccinarii rapide a intregii populatii, lucru care nu se vede si in cazul covid 19, unde toata lumea isi da cu parerea despre imuniatte, cu totii am devenit experti in vaccinare.”

     Omiteti un minuscul detaliu musiu Geroge GMTea… la vremurile cand s-a vacceanat de polio si variola, vacceanurile, erau ceva complet si total nou!

     Populatia per ansamblu… era inca intr-un grad destul de ridicat de analfabetism si lipsa generala de intelegere… ceea ce nu prea mai e cazul in ziua de astazi! ?

     Dar haidem totusi sa o luam de la capat… numai felul in care a inceputs „pandalia” asa-zis Curvids-546+871… este inca extrem de dubios… acele „Faucisme” pe care le tot deplangeti pe „honorabilul dvs. site”… au bazele sale! Intemeiate inca!

     Iar aceasta joaca China-U.S.A. de aruncare de vina unul pe celalalt, nu este nimic altceva decat tactica clasica as spune, de „fumigena”, de disipare a evenimentelor si faptelor, ca ulterior sa nu se mai stie neam, ce, care, cand si cum…

     9
   • Vezi că am înțeles că ăla de la Terapia manca cv…: https://youtu.be/UL7KHdFO_LM

    1
  • Dorelul initial

   O sa te contrazic putin si o sa te rog sa fii mai atent la ce scrii sa nu imprastii stiri false. Trecut prin boala anul trecut in noiembrie( am si povestit aici experienta mea) si vaccinat anul asta in martie. Atat eu cat si sotia ne-am dozat anticorpii acum vreo saptamana (eu 11000 iar ea 3000 – la acelasi laborator amandoi). Asta asa la prima strigare. SI daca este adevarat faptul ca al nostru corp este in stare sa produca repede altii eu cred ca noi suntem ok din punct de vedere protectie.

   8
   • Dozarea anticorpilor îți spune dacă ai trecut prin boală sau dacă ai dezvoltat anticorpi după vaccinare dar NU-ți va spune dacă ai sau nu imunitate la virus.

    1
    • Ce vroiam sa eu sa spun este ca am o anumita protectie. Adica nu neaparat sunt imun dar am sanse destul de mari sa nu vad spitalul si sa ma tratez acasa cu ceai si somn

     6
 5. Nu inteleg cum poate avea o asa clasa politica dezinteresata de propia tara , presedintele doar in calatorii, premierul doar cu numele , un guvern care se imprumuta doar , o tara care numai produce nimic , piata de desfacere, numarul angajatilor la stat tot creste, firme private ce se joaca cu banii publici, coruptie generala in orice sistem national, pandemia asta care ucide sistemul sanitar care era si cand era liniste mort dar acum, vaccinuri date gratuit unor tarii, colac peste pupaza mor sute de romanii , unii arsii de vii in spitale, uniii emigreaza si cei care traiesc aici isi duc viat cu greu, ce se va intampla oare cu tara asta ? E nevoie de o mana forte sa schime tot sau vom fi doar cativa peste 10,20,30 anii ?Eu m-am vaccinat cu Pfizer ca ideie , in rest sa auzim de bine si sa vedem 2 escadrile de F16 in curtea noastra avandu-le putem dormi mai bine decat acum.

  5
 6. Ecuatia e simpla daca am avea un guvern care sa fie eficient ar face niste schimbarii care ar salva statul. Atragerea de investitorii, crearea de locuri de munca,produsele romanesti sa fie produse pentru autosuficienta tarii, stimularea cresterii natalitatii, industrie propie prin sustinerea firmelor romanesti, eficientizarea administratiei , sistemului bugatar, impozitarea pensilor speciale , atentia pe banul public, sistemele nationale , aparare, interne , sanatate ,educatie o atentie deosebita , producerea de necesare pentru propii cetatenii , curent, apa calda agent termic, eliminarea numarului crescut de angajati la stat, la primarii locale, impozitarea progresiva , impozitarea multinationalelor mai eficient, creerea de infrastructura moderna, atentia la acordarea banului public bisericilor altfel incat statul sa stie ce se face cu banii publici, o atentie deosebita granitelor dotarea Politie de Frontiera cu echipamente moderne la granitele cu Ucraina,Serbia , eliminarea industriei de la negru si aducerea la legalitate, ordine in justitie , salarii decente in sistemul public ,scaderea numarului de deputati si senatorii in conformitate cu poulatia tarii, acordarea de ajutor minoritatilor romane din afara granitelor, eficientizarea politici externe , accederea in Shenghen , eliminarea de vize pentru cetateni romanii care circula in State , ajutorarea etnicilor neromanii din tara la invatarea limbi si integrarea lor in societate, ajutorarea etnicilor romii a se integra in societate, ajutorarea celor care au nevoie de asistenta sociala a satului , cod civil penal in care viata umana sa conteze iar cei care trebuie sa suporte rigorile legii sa stie ca eficienta legilor e eficienta si scaderea infractionalitatii, digitalizarea in toate sistemele nationale ,eliminarea ajutorului economic oferit de stat partidelor politice sau un suport material mai mic decat in prezent.Aceste lucruri le-au facut multe state din Europa , Polonia , Ungaria state comuniste si ele , si uite ca se poate avea eficienta doar a se dori ,poate ve-ti spune rasist dar nu e asa statul moare incet si eu ca si restul de aici ne doare ca vedem ce se intampla in jur , eh clasa politica se cearta si sute de cetateni ai acestui stat pier. Poate vom lua examplu Poloniei si vom atrage investitii , vom eficientiza banul public incat sa conteze , vom atrage fondurile europene mai eficient , oh ce de vise.:((. Cred ca voi cam fi injurat da e dureros sa vedem trista realitate

 7. Mah oameni buni. Da de ce nu vedeti partea buna a paharului?

  Cu cat mai multi anti-vaxeri cu atat mai putini anti-vaxeri. Si nu ma refer doar la covid ci la modul general. Aceasta pandemie privita intr-un mod cinic si brutal este cel mai bun lucru pentru iq-ul general al tarii.

  Am rude care au murit pwntru ca altii nu si-au vaccinat copii. Astfel ca ceea ce pentru copil a fost o problema relativ serioasa pentru adult a fost ceva fatal. Au fost circumstante care au ajutat la acel deznodamant fatal dar principalul a fost ca parintii erau anti-vaxeri si copilul a transmis boala mai departe.

  Asadar ORICE lucru rau se intampla antivaxerilor este in final un lucru bun pentru restul. Ca de bagat in puscarie oricum nu ai cum din pacate.

  Ii uras si le dispretuiesc existenta anti-vaxerilor. Asta pentru cine nu si-a dat seama.

  1
 8. Nu știu la alții cum e, însă pe mine vestea că nu mai poți merge la Mall fără certificat verde m-a umplut de fericire. O fericire profundă, totală și secretă! De ce secretă? Pentru că nevastă-mea are certificat verde dar n-are permis! ?

  12
  • Ieri la un magazin din asta de saraci gen lidl, unde sunt titular de catredra dupa 6.30 la motorina si dublarea RCA-ului: Un gras, ca procu’ pe langa care miss piggy shoshoka ii pantalon slim fit, vroia sa intre in magazin. La intrare, doi paznici, bre nene matale nu intrii fara certificat. Bai si incepe grasu’ ca-constitutia, ca drepturili, ca articolul 17… trecand pe acolo si aratand certificatul la unul din strajeri ii zic la umflațel, bre, ala cu egalitatea in drepturi ii articolul 16 nu 17… si imi vad de drum cu un zambet diabolic, mai ceva nenea Iancu in Bubico la sfarsit.

   7
   • 5 puncte la creditu’ social pentru matale! Si un bonus: 5 persoane sarite peste rand la cumpararea de Dacia 1300. Cetatean model al … Hai noroc!

    38
    • Razvane, nu stiu daca imi creste creditul social, evidentiam ca toti is cu-constitutia in gura, si daca iei unu la 3 intrebari rapide, fac pariu cu tine ca 90% habar nu au, cate articole are respectivul act, ce nu poate face obiectul revizuirii si mai important cate camere are palamentul. La ultima, un cunoscut mi-a zis ca de unde dracu sa stie, ca-i mare casa poporului. Adevarat.
     In rest fiecare cu parerea lui, dar sa ne asumam decizile. Cred ca sunt cam de aceeasi varsta, si eu nu imi amintesc cineva sa ma fi intrebat nici pe mine nici pe ai mei cand eram la scoala daca „vreau” sau nu vaccinuri. Mi-a dat-o in umar si in picior, ura si la gara. Dar de acord ca nu mai sunt vremurile acelea, insa sa ne asumam totusi decizile, ca nu putem si la Crucea de Piatra si cu sufletul in Rai.
     Parerea mea… (copyright Sharky)

     3
     • @Lt. si cu ce sa fie, cu supunerea orbeasca ?
      CCR si instantele au maturat cu masurile idioate, #rezistjustitie nu par sa aprecieze, asa in genul dumitale, justitia e ok doar cand e ca noi. Lasa bre ca invata, e un inceput, sa dea Statul si pe cine doresc in judecata. Uiti un lucru stimabile, era comuism. A da, vaccinurile alea nu erau pentru gripa si deja se faceau, cu rezultate studiate, de ani de zile. Nu e panica, noua oricum ne place sa comparam mere cu pere ca sa ne iasa mazarea cat pepenele. Sa nu uitam, e liber la vaccin. Apropo, am vazut ca olandezii baga noi restrictii…deh, asa e cand vrei sa opresti ceva ce nu se poate opri. Poate ma lamureste cineva, vaccinul facut pentru alfa e bun si pentru delta ?

      33
      • Draga RTI, nu uit, tocmai asta este, era in comunism si am subliniat asta. Tot ceea ce ti-am spus eu, de luni de zile in prezent, este sa ne asumam. Ii un fleac, sigur, nici o problema dar fiecare sa-si asume pozitia. Atat.Motivele, sunt irelevante zic eu.
       Cu privire la pufuletele de la magazin, si eu am interpretari ale constituiei dar fara o hotarare a instantei in acest sens este doar o parere si atat.
       In fine, si aici subliniam ca neninca ala nu stia o iota din constitutie dar ne-o citeaza, deci nu imi fac griji ca va castiga mare lucru. In rest, cine castiga in instanta, da, categoric, nu avem ce spune.Daca reuseste sa anuleze si un act administrativ, cu atat mai bine, guvernul/parlamentul sa perfecteze hotararea/legea.
       O rezerva totusi cu CCR-ul. Sti ca „magistratii” CCR nu sunt magistrati, nu sunt specificati in legea privind statutul magistratilor, si CCR-ul nu este instanta, nu face partea din puterea judecatoreasca tot conform legii organizarii si functionarii instantelor de judecata din Romania. Deci nu face parte din puterea judecatoreasca, este un fel de instanta politica, cu personal numit politic.In Franta, da, CCF-ul(Consiliul Constitutional Francez) este ce mai inalta instanta de judecata a instantelor adiminstrative, un ICCJ paralel daca doresti si specializat. La noi, nu, ca asa-i cand copiezi o constitutie pe „genunche”.
       In rest, te asigur de stima mea, stimabile, chiar daca nu vedem subiectul asta pe acelasi palier.

       6
       • @lt(rez) „In rest, cine castiga in instanta, da, categoric, nu avem ce spune.” In teorie suna bine! Dar… isi permite cetateanul de rand sa dea in judecata statul pe motiv ca i-au fost incalcate drepturile din Constitutie? Are timp si bani? Sau pleaca capul si baga acul, ca … poate trece…?

        23
        • Vedeti ca in Constitutie mai este si capitolul cu indatoririle cetateanului, dar cand este vorba despre asta bagati capul in nisip.

         1
        • Ok, si ce faci, doar pentru ca nu toti au posibilitatea (asa si este) cognitiva, materiala poate chiar umana de a se adresa justitiei, declari anarhie? Facem un „Purge” sa fie bine? Ca la capitolul purge as avea o lista…
         Nu te vaccina boss, eu nu ti-am spus ce sa faci sau sa nu faci dar sunt un pic cam satul sa vine unul si altul periodic care sa ma numeasca „oaie”, „capul plecat”, si alte epitete si aprecieri. Cam am si eu multe, dar nu le dau ca nu-i scopul acestor discutii sa „ne julim” unii pe altii.
         Zilnic ne sunt incalcate drepturi, de la o limite de poluare la accesul la educatie. Fix aici avem tot felul de erectii identitare pentru ca are dreptate RTI cand spune ca situatia asta a devenit o religie deja, cu Marea Schisma cu tot.
         @Anla Obligatii? Nu avem domnule drag si scump. Avem doar drepturi. Si cel mai important drept culmea nu-i trecut in constitutie. Sa traim ca oamenii unul alaturi de altul.Pe principiul imi plimb cainele(55kg) fara lesa si botnita in parcul de copii, ca eu am drepturi si imi este drag cainele.

         6
   • „Kak, Izvestno” – uite cum romanii gen RTI, merg dupa fenta desi scopul e clar: It’s all about the BENJAMINS! Nu conteaza ca se fac maldare de cadavre in urma lor.

    https://romania.europalibera.org/a/cine-sunt-politicienii-antivaccini%C8%99ti/31535006.html

    „Politicienii sunt în vârful piramidei dezinformărilor despre vaccin de pe Facebook. Experții vorbesc de două modalități de influențare a publicului de către aceștia. Mesajul transmis nu este mereu „nu vă vaccinați”, ci îmbracă nuanțe multiple, dar cu același efect.

    Unii dintre lideri afișează, de cele mai multe ori, un grad de imparțialitate dar, în spatele ei, prin atacarea și punerea la îndoială a dovezilor științifice sau a măsurilor luate de autorități, nu fac altceva decât să contribuie la polarizarea și radicalizarea societății.

    „Rolul acestora este să creeze teamă, să pună la îndoială, să destabilizeze, pe asta a mizat și gruparea antivacciniștilor și, după cum vedem, a și reușit. E în firea democrației să își pună întrebări și să încerce să afle răspunsuri, dar de data aceasta ne aflăm în fața unei campanii orchestrate anti-vaccin, anti-măsuri, anti-estabilshment, chipurile pentru a ataca sistemul așa-zis odios care vrea să instituie o dictatură militară”, explică Nicolae Țîbrigan, expert în dezinformare.

    În topul celor mai de impact 10 postări din ultimul an care au conținut cuvântul vaccin, șase sunt făcute de patru politicieni sau foști politiceni – Diana Șoșoacă – 1, George Becali – 1, George Simion – 1, Cristian Terheș – 3.”

    1
    • Ne aflam si in fata unei campanii orchestrate pro-vaccin, pro-restrictii, pro-estabilshment, pro-stiinta!

     Actiune si reactiune.

     Dar o tabara tot zice ca NU avem voie sa punem la indoiala „Stiinta”.

     26
     • Si ce-i gresit intr-o campanie orchestrata pro vaccin? Sau pro stiinta? Voi ganditi cand debitati prostii ca asta? Faptul ca tu ai posibilitatea sa-ti expui prostiile i-o datorezi stiintei. Ma rog asta este in acelasitimp si una din urmarile negative. Sau crezi ca telefonul sau calculatorul de pe care postezi au aparut dupa 300 de matanii ori dupa ce ai comunicat cu universul din spirale bivolarite?

      1
      • Pro vaccinare este automat pro stiinta si, aplauze, scepticismul fata de vaccinuri, mai ales fata de unele aprobate de urgenta si partial cu tehnologii experimentale, este automat contra stiintei. Nu cred ca te-ai gandit prea mult la ce ai spus.
       Stiinta, prietene, este ce rezulta din zbaterea unora de a afla raspunsuri. A unor oameni ce merg contra vremelnicului „consens stiintific”, a celor care sunt curiosi, sceptici si deschisi. Este un proces evolutiv de incercari si erori, de raspunsuri si variante testate pana la un rezultat valabil si viabil practic. Sper ca nu o sa negi si asta, sa scoti din context, cum te plangi ca fac ceilalti. Uite niste mici dileme pentru tine :
       https://publichealth.jhu.edu/2021/new-data-on-covid-19-transmission-by-vaccinated-individuals
       https://www.businessinsider.com/cdc-fully-vaccinated-people-can-spread-delta-variant-2021-7?op=1
       http://vaersanalysis.info/2021/10/01/vaers-summary-for-covid-19-vaccines-through-9-24-2021/
       https://www.cdc.gov/nchs/covid19/mortality-overview.htm
       Ai aflat ce este un virus gripal si ca se fac vaccinuri de peste jumatate de secol (desi au avut mereu rezultate modeste) nu ? Intelegi ce inseamna medicina, ce inseamna tratamentul, imunitatea naturala, etc. ? Eu presupun ca intelegi, asa ca ma mir, sincer ma mir, ca afisezi asa o siguranta fara margini si crezi ca vaccinul este unica solutie pentru aceasta gripa noua.
       In final, ce legatura cazuistica exista intre : telefon, propaganda, stiinta, virusul gripal, matanii, vaccinul, contra propaganda si spiralele bivolarciolosciene ?
       Ma tot uit la ce postezi pe subiectul asta, in decursul anilor ai lasat impresia ca esti un om inteligent, de ce acum esti masochist si iti dai, repetat, cu tesla in {EDIAT} ? Este uimitor cat radical se schimba oamenii, mai ales cand realizeaza cat de fragila e viata, cum renunta la ratiune si logica. Tragic, asta ne diferentia de animale. Dispretuiesti pe cei cu convingeri religioase dar ai ajuns mai fanatic ca ei, ce ironie.
       ––––––––––––––––––––––––––––
       Edit: Aici sunt discutii contradictorii, afara ii maidanul si „Limbajul de cartier”.

       27
       • Poate incerci sa-ti pastrezi o singura identitate inainte sa mai vorbim domnule forumist profesionist. Apoi daca esti destept si nu batut in cap ai intelege ca deranjul creat de o „campanie orchestrata pro stiinta” este doar una din atitudinile ipocrite care tradeaza lipsa de caracter a celor de teapa ta de vreme ce folositi din rezultatele progresului stintific.Iar vaccinul este un rezultat al stiintei alaturi de telefon, PC etc. A fost creat sa salveze vieti inclusiv ale idiotilor care cred ca acceptarea unui ser cu rol preventiv le incalca libertatea. Din punctul meu de vedere n-aveti decat sa crapati cu totii. Vrei sa stii ce inseamna sa fiu masochist? Pai sa-ti spun. Inseamna sa imi doresc sa vina in Romania un regim de tip putinist sau Lukasenko fashion sa vezi atunci cum este cu incalcarea drepturilor si stransul de coaiele alea in care dai tu cu tesla.Asta va doresc tie si celor asemeni tie. Atunci restrictiile cu certificatul verde si vaccinarea o sa-ti para apa de ploaie. Atunci multi viteji de internet vor baga coada intre picioare si vor intra la cusca sau…. vor deveni marionete ale „sistemului” poate chiar tu vei fi printre noii calai ca cei de felul tau aveti toate datele pentru asta. Cei asemeni voua in momentul in care va veti vedea la putere veti fi cei mai zelosi in incalcarea libertatilor pe care clamati ca le aparati aici.

        2
        • Asta era, „identitatea” utilizata, din aceasta cauza nu esti capabil sa dai un raspun argumentat. Relax, stiu adminii de ce. De unde ai aflat ce „treapta” am si cum este „felul” meu ? Nu crezi ca fabulezi cam mult ? Te scremi sa dai un raspuns coerent si o arzi cu banalitati penibile. Eu nu am negat stiinta, eu sunt sceptic fata de UN tip de vaccin cu rezultate mediocre (sunt gentil) si o pandemie ce nu e pandemie (mortalitatea este un factor determinant). Daca nu poti pricepe…, ghinion (cum zice KWJ) da vina pe gene. Asa ca, ofticatule, folosec fix ce doresc, nu ai tu patent pe ele. Poate, dar eu nu citesc in viitor ca tine si „specialistii” la care te inchini. Pacata ca nu ai aflat, stiinta nu este infailibila, nimic nu e, si este in continua evolutie, fanaticule. Ce sa faci cand se va termina pandemia si o fie limpede, pana si pentru cei ca tine, ca totul a fost o exagerare ?Pana una alta, vad ca tu esti ala de imparte oamenii dupa un vaccin. Asta ar trebui sa te puna pe ganduri, presupunand ca inca mai ai posibilitatea de a rationa. Vrei o schita ajutatoare ? Daca eu sunt sceptic, nu inseamna ca am oprit pe cineva de la vaccin, e treaba fiecarui om ce face, asta nu pricepi mataluta.
         Jalnic, am vazut ca iti place, nu ai reusit sa spui nimic inteligibil, nici despre stiinta, nici despre vaccin, nici despre libertati. Ia cu lamaie sa nu ai greturi, glumesc, stiu ca nu citesti.
         https://www.g4media.ro/un-subcontractor-al-pfizer-grupul-texan-ventavia-acuzat-de-falsificare-de-date-si-intarzierea-asigurarii-urmaririi-efectelor-secundare-in-cadrul-unor-teste-clinic.html experti in scandaluri „stiintifice”, au o istorie bogata
         https://www.g4media.ro/germania-inregistreaza-un-record-de-33-949-de-cazuri-de-covid-19-in-24-de-ore-si-165-de-morti-situatia-este-grava-avertizeaza-helge-braun-mana-dreata-a-angelei-merkel.html vaccinul miracol si imunizarea
         https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/situation-updates/weekly-maps-coordinated-restriction-free-movement
         https://www.g4media.ro/olanda-premierul-mark-rutte-a-anuntat-noi-masuri-restrictive-dupa-ce-a-crescut-numarul-cazurilor-de-covid-19.html
         Cand ai timp, nu e graba, sa citesti incet ca sa intelegi tot.
         https://www.g4media.ro/video-mihaila-exista-diferente-de-pana-la-500-de-decese-covid-pe-spital-intre-raportarile-in-cele-doua-platforme-utilizate-in-anul-2020-spitalele-au-raportat-26-106-decese-cu-diagnostic-principal-s.html nu doar la noi
         https://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/raport-bomb-ins-din-italia-doar-2-9-din-decese-au-fost-cauzate-de-covid-19-cu-adevarat-il-tiempo-afirma-ca-mai-pu-in-dec-t-o-grip-obi-nuit-1566631 Ai linkuri puse, in alte comentarii, de la CDC si alte surse, ce iti arata pe cifre cum e cu mortalitatea la gripa asta si cine crapa din grupele de risc. Poti relua tot, incepand cu 2020.
         Iti repet, nu am ceva cu tine pentru ca esti fanatic vaccinist, fugi si baga 10 doze, am ceva cu tine cand il vrei obligatoriu, cand susti restrictii aberante, cand imparti oamenii in rai si buni dupa un rahat de vaccin, pricepi tovarse ? Ai grija de curul tau si nu deveni futengrijist, nu esti in masura sa judeci ce voi face eu in viitor, vitruosule de mucava. Pana atunci, succes, desi ai blamat statul/sistemul pentru aproape orice, acum esti un brav shill.

         23
         • Stiu adminii de ce. Comic oi fi tu vreo arma secreta. Iarasi chestia cu futengrijistul. Vad ca-ti place doar le- ai mai spus-o si altora si cred ca esti tare mandru de licenta asta. Singurul de pe aici esti tu ca sa nu existe dubii. Nu de alta dar cand mai posteaza cineva cate ceva la tema asta esti printre primii care reactioneaza si nu lipsesti niciodata. Asa ca cine edte? Si cand vrei sa-ti sustii puncte de vedere foloseste nickul sub care te-ai facut cunoscut nu mai incerca sa dai impresia ca sunteti mai multi cu acelasi punct de vedere. Si cand mai dai indicatii sa le dai la tine in parohie tarcovnic de doi bani.
          Ca sa-ti bag in seama si linkurile, ala cu Mihaila are informatii din primavara, Germania nu-i printre tarile cu cea mai buna rata de vaccinare.. ce sa zic tu baga aghiazma ca retardul medieval e in floare in tara Mioritei.

          3
          • „Ce avem noi aici ?”
           O colivareasa care se crede intr-un film. Vezi ca-ti curge rimelul de la lacrimi.
           ” A, doar o alta pledoarie smiorcaita. Frumoasa tentativa de victimizare, chiar duioasa. Asociere, proiectie si recunoastere partiala, ai ceva talent nativ in cersirea milei.”
           Usor usor nu mai tropai asa tare ca-ti rupi tocurile. Ia sa veden ce mai avem, cu mila, cutia milei, cersitul de mila favoruri , te ocupi sunt atributiile tarcovnicului,proiectie..nttt..n-avem du-te unde lingi clantele au ei te proiecteaza unde vrei cum vrei cat vrei in functie de cum lingi, mai avem recunoastere partiala…. da depinde ar trebui sa te recunosti macar partial in text si in final talent nativ…nici asa ceva nu avem trebuia sa-l primesti cand ai fost fatat.

          • Nici imaginatie nu ai ???, relax, nu cer drepturi de autor. Nu te lasa, Rudotel, baga mare !

           9
          • „Nici imaginatie nu ai”
           Cum, dar de ce sa-mi fortez imaginatia. E mai ieftin cu materialul clientului.
           „relax, nu cer drepturi de autor.”
           Bai ce sa zic tremuram la gandul ca maine dimineata cand vin astia de la OSIM la munca or sa se sperie de momaia ta pe scari.
           „Nu te lasa, Rudotel, baga mare !”
           Te-ai dilit Mache! Ai ajuns sa vorbesti la flacoane de medicamente,.

         • Poftim sa nu zici ca nu-ti citesc materialele incet
          „Germania, o ţară care se confruntă cu un al patrulea val ”masiv” ce afectează mai ales persoane nevaccinate împotriva covid-19, potrivit Guvernului Angelei Merkel.”
          Din articolul G4Media pus de tine despre situatia din Germania.

          2
          • Sunt, ce te basici asa, prea sensibil ? O mvai, faci socoteala la postari, relax ma, nu ai tu treaba la ce postez. Nu babalaule, sunt alte cauze, dar na, cand ai staniol pe cap… Imi place ca arati ca am dreptate, esti futengrijist. Ai citit si cat e rata de vaccinare la ei sau selectezi ce vrei ? Doar atat, asta e tot ce poti argumenta ? Ai capitulat asa repede si o dai cu atacuri inutile ? Esti jalnic ma, penibil, esti un omulet mic si insignifiant, un trist suparat pe viata. Invata sa te porti ipocritule. Am vazut cata empatie si virtute morala emaneaza din tartacuta ta.

           19
          • Atacuri inutile? De ce, futengrijismul este un atac politicos si util?

           „Asa ca, ofticatule, folosec fix ce doresc, nu ai tu patent pe ele. Poate, dar eu nu citesc in viitor ca tine si „specialistii” la care te inchini. Pacata ca nu ai aflat, stiinta nu este infailibila, nimic nu e, si este in continua evolutie, fanaticule.”
           „Iti repet, nu am ceva cu tine pentru ca esti fanatic vaccinist, fugi si baga 10 doze, am ceva cu tine cand il vrei obligatoriu, cand susti restrictii aberante, cand imparti oamenii in rai si buni dupa un rahat de vaccin, pricepi tovarse ? Ai grija de curul tau si nu deveni futengrijist, nu esti in masura sa judeci ce voi face eu in viitor, vitruosule de mucava. Pana atunci, succes, desi ai blamat statul/sistemul pentru aproape orice, acum esti un brav shill.”

           Aici avem doar afirmatii politicoase si pline de virtute.

           „O mvai, faci socoteala la postari, relax ma, nu ai tu treaba la ce postez”

           Pai si de ce mai postezi daca nu vrei sa citeasca lumea? Citindu-le vrand nevrand le cataloghez cumva.

           ” Esti jalnic ma, penibil, esti un omulet mic si insignifiant, un trist suparat pe viata. Invata sa te porti ipocritule”

           Toti suntem mici si insignifianti nu stiu de ce crezi ca ai vreo misiune aparte pe pamantul asta doar ca tu manifesti oarece violenta verbala cand ti se spune asta.
           Go on putem pasa”mingea” asa la nesfarsit.

           1
          • Mvai, cat jale, ipocrizie si dublu standard. Auzi, superiorule, astea sunt ok : idiotilor, va dores sa crapati cu totii, un regim de tip putinist sau Lukasenko, tarcovnic de doi bani, retard medieval, etc.? Pai nu esti ma tu? Ce semeni cu Priam, si ala se dadea rotund si apoi se smiorcaia. Eu am teactionat, tu ai atacat. Ai o singura treaba, sa propui solutia UNICA, vaccinarea cu orice cost. Deh, atat te duce bila. Constitutia e buna doar cand amintesti de indatoriri nu si de drepturi. Etica medicala este doar gargara, oamenii sanatosi trebuie sa se intepe „preventiv” (atat ai putut pricepe). Nu am vazut sa te agiti la tot ce e in linkuri (de la dezastrul din sistemul medical, profesionalismul lipsa si pana la cifrele seci ce prezinta situatia pandemica), ai spus ca nu sunt bune, normal, iti demonteaza cretinitatile debitate.

           Sa revedem cum te-ai introdus in discutie. „Atata prostie ca-n tara asta n-am putut sa vad in alta parte. De ce nu cautati informatii despre incarcatura virala pe care o are un vaccinat infectat care este mult mai mica decat la un nevaccinat infectat si care este un pericol mult mai mare decat un vaccinat? De ce nu tineti cont ca numarul vaccinatilor infectati este undeva la sub 10% din totalul infectatilor si din astia o proportie mare sunt falsii vaccinati? Si dintre cei cu boli asociate rata de supravietuire a celor vaccinati este covarsitoare in raport cu cei nevaccinati, dar de ce ati lua in considerare asa ceva.”
           Minciuni pe banda,TOATE, asta esti, un mitoman sinistru, ceva in stilul aluia de se crede aviator si discuta cu Greta. Si, culmea tupeului si mandriei, tot tu iesi sa infierezi, cu manie proletara, pe cine are alta opinie. Tu, ala imparti oamenii in buni si rai, doar dupa un banal vaccin autorizat de urgenta). Nu iti este ma jena de tine, superiorule ?

           19
          • ” un regim de tip putinist sau Lukasenko”
           M-ai intrebat daca sunt masochist si ti-am raspuns cu ce ti-as dori daca as fi.
           „tarcovnic de doi bani, retard medieval”
           Astea au venit dupa oficatule, futengrijist, fanatic vaccinist, vitruosule de mucava, ce te asteptai sa te mangai pe barba si sa-ti zic bravo sfintia ta?
           ” Minciuni pe banda,TOATE, asta esti, un mitoman sinistru, ceva in stilul aluia de se crede aviator si discuta cu Greta. Si, culmea tupeului si mandriei, tot tu iesi sa infierezi, cu manie proletara, pe cine are alta opinie. Tu, ala imparti oamenii in buni si rai, doar dupa un banal vaccin autorizat de urgenta). Nu iti este ma jena de tine, superiorule ?”
           Dovedeste ca sunt minciuni , dovedeste contrariul. Nu nu mi-e jena, de ce, tu ai vreo jena sa raspandesti neadevaruri? Ziceai ca boala este o gripa?
           https://ziare.com/social/coronavirus/femeie-moarta-cumparaturi-iasi-covid-nevaccinata-tratament-acasa-gripa-1708541
           Tot iti plac tie trimiterile astea. Si inca una
           https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/sissoko-fost-concurent-masterchef-a-murit-de-covid-19-el-a-fost-gasit-mort-in-casa.html
           Sau stirile astea nu se pun ca nu sustin ce zici? Revenind un pic la Germania si ca tot vorbim de jena si mitomani, tara aia are peste 80 milioane de locuitori din care vaccinati sunt 65%. Cati nevaccinati mai raman? Unde la peste 30 de milioane? Si au cam 16 mii de cazuri noi si 165 de morti zilnic? Iar noi la sub 20 de milioane la cat ajuns maxim , 18000 de cazuri zilnice si inca avem intre intre 400 si 500 de morti pe zi? Si ma faci pe mine mitoman?
           Alt punct vreau sa citezi cu subiect si predicat unde te-am trimis eu sa te vaccinezi si ti-am impus restrictii, asa de jena ca sa nu raspandim minciuni. Daca nu vrei sa te vaccinezi n-o face, refuza si gata. Ti-am bagat eu acul in umar? Ce tot tipi atat pe aici ca pana la urma din zgomotul pe care-l faci tu esti ala care vrea sa impuna altora o anume conduita. A ma scuzi ca totul sa fie bine noi ceilalti trebuie sa tacem si sa ii lasam pe unii ca tine sa zburde nestingheriti ca altfel va dati mimoze ofensate si acuzati pe tonuri inalte de mitomanie. Poate la tine in biserica esti invatat sa vorbesti numai tu, afara mai vor si altii sa vorbeasca.

          • Eufemistic, folosesti alta cronologie si sistem de comparatii, pe scurt, minti cu nerusinare. Nu e panica, ma bucur sa vad cum de faci de rahat singurel. Sunt dovedite si para dovedite, linkurile sunt accesibile, vaccinatii se pot infecta, pot avea incarcaturi virale similare cu nevaccinatii si pot raspandi virusul. Simplu si clar. Buuun, 2 persoane cu morti suspecte. Eu nu as sari asa repede in trenul asta, a mai raportat media stiri lacrimogene cu tineri si pitici decedati, evident, nevaccinati si apoi aflam ca : fie aveau malformatii congenitale, fie diverse afectiuni grave, si tot asa. „Jurnalistii” zic fara comorbiditati, sa vedem, poate nu au facut analize de 10 ani, poate aveau interdictie la anumite medicamente, poate aveau boli congenitale nedepistate. Au murit destui sportivi profesionisti, cu analize anuale (minim), de complicatii cardiace. Apoi, sa nu uitam de statistic, 2 din 50.000 morti. Asta era argumentul tau ? Jalnic, mai ales la unul de umbla cu stiinta in gura. Hai sa lasam vrajeala, au peste 67% vaccinati, 4.7 milioane trecuti prin gripa (oficial), un sistem medical net superior celui romanesc si o populatie mai sanatoasa. Rezultatul ? Noi masuri de restrictionare. Normal, daca ai aplicat masuri fara efect continui sa repeti prostia. Vad ca de islandezi nu zici nimic, nu merge duda cu 30 de milioane ?
           500 morti pe zi ? Da, romanii sunt saraci si boonavi. Sistemjl medical este o gluma sinistra si medicii niste spagari criminali.
           Sa vedem cum stam la 05.nov.2021 :
           – 1.693.532 persoane infectate (inregistrate oficial)
           – 1.469.303 persoane vindecate (inregistrate ogicial)
           – 483 de decese, din care 20 anterioare
           – 425 din decese sunt de la +60 de ani
           – 439 din decese sunt la persoane cu comorbiditati (inregistrate)
           – 50 din decedati sunt vaccinati (de la 40 la +80 de ani)
           – 47 din decedatii vacinati aveau comorbiditati inregistrate. Am pus cu alte ocazii ce inseamna comorbiditati (boli cardio-vasculare, pulmonare, obezitate, diabet, cancer, etc.). Nu este nimic secret, sunt date publice, adevrat, trebuiesc si cautate.
           Nici nu aveai cum, dar ai militat viguros pentru vaccinare. Nu te rusina acum, iar ai atitudine de adolescenta virgina satula de p@la. Da, conduita de a alege liber. „Noi ceilalti” ? Ori esti avocatul lor, ma indoiesc, ori ai personalitate multipla, pluzibil. Auzi ma, panseluta, te alearga cineva sa te duca cu forta la biserica, ce te agiti asa ? Am priceput ca ai „probleme”, dar mai ho si tu, esti obositor. Ai nevoie de atentie de te smiorcai asa ? Maturizeaza-te in plm, esti jenant cu rabufnirile astea puerile.

           9
          • Eufemistic, folosesti alta cronologie si sistem de comparatii, pe scurt, minti cu nerusinare. Nu e panica, ma bucur sa vad cum de faci de rahat singurel. Sunt dovedite si para dovedite, linkurile sunt accesibile, vaccinatii se pot infecta, pot avea incarcaturi virale similare cu nevaccinatii si pot raspandi virusul. Simplu si clar. Buuun, 2 persoane cu morti suspecte. Eu nu as sari asa repede in trenul asta, a mai raportat media stiri lacrimogene cu tineri si pitici decedati, evident, nevaccinati si apoi aflam ca : fie aveau malformatii congenitale, fie diverse afectiuni grave, si tot asa. „Jurnalistii” zic fara comorbiditati, sa vedem, poate nu au facut analize de 10 ani, poate aveau interdictie la anumite medicamente, poate aveau boli congenitale nedepistate. Au murit destui sportivi profesionisti, cu analize anuale (minim), de complicatii cardiace. Apoi, sa nu uitam de statistic, 2 din 50.000 morti. Asta era argumentul tau ? Jalnic, mai ales la unul de umbla cu stiinta in gura. Hai sa lasam vrajeala, au peste 67% vaccinati, 4.7 milioane trecuti prin gripa (oficial), un sistem medical net superior celui romanesc si o populatie mai sanatoasa. Rezultatul ? Noi masuri de restrictionare. Normal, daca ai aplicat masuri fara efect continui sa repeti prostia. Vad ca de islandezi nu zici nimic, nu merge duda cu 30 de milioane ?
           500 morti pe zi ? Da, romanii sunt saraci si bolnavi. Sistemul medical este o gluma sinistra si medicii niste spagari criminali.
           Sa vedem cum stam la 05.nov.2021 :
           – 1.693.532 persoane infectate (inregistrate oficial)
           – 1.469.303 persoane vindecate (inregistrate ogicial)
           – 483 de decese, din care 20 anterioare
           – 425 din decese sunt de la +60 de ani
           – 439 din decese sunt la persoane cu comorbiditati (inregistrate)
           – 50 din decedati sunt vaccinati (de la 40 la +80 de ani)
           – 47 din decedatii vacinati aveau comorbiditati inregistrate. Am pus cu alte ocazii ce inseamna comorbiditati (boli cardio-vasculare, pulmonare, obezitate, diabet, cancer, etc.). Nu este nimic secret, sunt date publice, adevarat, trebuiesc si cautate.
           Nici nu aveai cum, dar ai militat viguros pentru vaccinarea cu orice cost. Nu te rusina acum, iar ai atitudine de adolescenta virgina satula de p@la. Da, conduita de a alege liber. „Noi ceilalti” ? Ori esti avocatul lor, ma indoiesc, ori ai personalitate multipla, pluzibil. Auzi ma, panseluta, te alearga cineva sa te duca cu forta la biserica, ce te agiti asa ? Am priceput ca ai ceva”probleme”, dar mai ho si tu, esti obositor. Ai nevoie de atentie de te smiorcai asa ? Maturizeaza-te in plm, e jenant sa iti tot citesc rabufnirile puerile si repetitive. Sper ca nu incepi iar smiorcaiala, nu de alta, dar ma faci sa iti cumpar tampoane.

           18
          • Admin, sterge una, multam. Sa va iau sistemul la suturi.

           7
          • Eufemistic esti prost facut gramada. Nu am de ce sa -ti mai explic, esti pur si simplu iun PROST.

           1
          • Ma smiorcai???. Bai tarcoava tu citesti mesajele scrise de tine si crezi ca-s de la mine dupa care iti iei tensiunea. Istericule vezi sa nu faci vreun AVC. Inca odata dar fara eufemisme estii un prost. Ori nu intelegi ce spun articolele la care trimiti deci esti… prost ori le pui alese doar dupa titlu si atunci tot prost ramai.

          • Ni ma la el, cata ingrijorare sincera ?. Stai mereu, sunt bine, umorul face bine la inimioara ? si tu, pretiosule, esti un izvor nesecat de umor. Faci o treaba minunata, mai rara asa pofta de autodistrugere, felicitari, chiar meriti. Keep up the good work ! Sincer spun, sunt purin dezamagit, nu ma asteptan sa cedezi asa usor. Sa iti arati cocleala, mascata sub spoiala de educatie, asa repede, in fine, atat sa putut. ? Ura si la gara, pretiosule !

           17
          • Cum poti sa- i explici unui *** ca e ***. Nu poti. Dupa ce te-ai murdarit de mătărânga la gura nu-mi cere mie sa fiu educat. Tot tu ai adus tampoanele in discutie. Cred ca le-ai confundat cu pachetul de servetele cand iti stergeai spumele de la gura. Tot pomeneai de Priam. Comparandu-l cu tine era un tip mult mai destept dar arogant. A platit pt asta cu ban permanent. Pot sa admit ca am acelasi pacat ca el sunt arogant si uneori agresiv, sa n- ai impresia ca nu stiu cum sunt si probabil aventura mea de pe RoMilitary se va sfarsi la fel. Si cu el m-am certat rau, dupa care la ceva vreme am putut dialoga absolut normal. Tu esti doar ***.

          • Why so serious ? Te-ai bagat in seama si ai primit pe masura, ghinion. Ce avem noi aici ? A, doar o alta pledoarie smiorcaita. Frumoasa tentativa de victimizare, chiar duioasa. Asociere, proiectie si recunoastere partiala, ai ceva talent nativ in cersirea milei. Vai, ce soarta nemiloasa, cum suferi tu si Priam, inamicul devenit amic, in lupta cu plebeii nerecunoscatori. Fabulos, se poate face si o ecranizare turceasca de succes. Te rog inceteaza, numai pot, ma podidesc lacrimile…de atat ras. ?

           15
          • Oo ii curg lacrimile prostimii. Ce vorbesti tu aici tarcovnicule, capitulat, predat, adevarata fata, melodramatic, ti-ai pierdut noaptea sa inveti cuvinte noi baii frate cate ironii dastepte la vanzatorul de lumanari din usa bisericii. Ma cocosez de atata respect cat emani luptatorule antisistem de cotet. Ba cum se face ca in ultima vreme apareti numai luptatori antisitem din randul bisericii cand voi sunteti o parte a lui. Noroc cu weekendul ca mai scrii si ziua, altfel numai seara ca ziua dai cu limba pe la primarii. Pare o moda la voi astia piosii sa va dati seara luptatori antisistem si seara sa lingeti unde ati scuipat. Mai stiu un popalau care la 10 august 2018 era cu huo criminalii, jos Dragnea, psd-ul si dupa cateva luni lingea clantele la psd ca sa-i puna nevasta in nush’ ce functie, ba mai facuse si conturi false de FB de unde-i injura pe aia care nu-i raspundeau favorabil. Nu stiu poate sunteti una si aceeasi persoana popalaul si RTI & clonele. Prea seamanati. Dar dai lupta cu sistemul, ia si bicarbonatul langa tine sa nu lesini de atata plans. Dupa atata lupta vine mai un post caldut mai un contract. Vai de noi daca bannermen-ii luptei pentru drepturi si libertati sunt Sosoaca, Mache Spagoveanu si sosopitecul RTI.

          • Delir la cote maxime ? Ma bucur ca mi-ai urmat sfatul, te rog sa continui, esti magnific.

           3
          • Acum vazui ce delir paroxistic ai deversat. Grandios, meriti o vacanta : camasuta noua, camera alba luminoasa, mancarica, pastilute, etc. ce sa mai, tot confortul necesar. Poti sa iti donezi dovleacul, ca tot esti fan stiinta, catre UMF Iasi, asa faci istorie.

           7
          • Ai gresit tara musiu. Poate la tine in Tarcovnistan purtati bostani pe umeri. Aici nu.
           Bine ca am pus 3 emoticoane intr-un mesaj anterior ca a inceput si maimuta. De atunci nici o replica de la tine fara fete scalambaiate.

       • El, joaca rolul doxatului la extrem… intr-o buna zi… va descoperi ca „stiinta” asta pe care se bazeaza el atat de mult, nu-i chiar atat de batuta-n cuie, dupa cum ii place domnului sa creada asa de tare… ce o sa se faca in acel moment… treaba lui…

        17
      • Pseudonim Creativ

       Istoricut de trei parale. profesorelul lui peste prajit
       ––––––––-
       Bre, joaca frumos si argumentativ. Nu fi chiar atat de creativ la capitolul pesudonim si ramai pe unul, ca sa fie un flux logic si de bun simt al discutiei. Maidanul, in alta parte.

       23
       • Asta-i tot ce poti Saruman? Asta-i nivelul celor de teapa ta. Cand nu te mai duce intelectul insulta-l! Sper ca administratorii sa ia masuri pentru pseuodnimul ofensator a individului.

        1
        • Pseudonim Creativ

         Te pomenesti ca tu ai fi Maica Tereza, profesorelule. La cate ofense ai scris in comentarii la articolasul acesta, sa spui multumesc pentru ca nu ai fost croit mult mai tare. Nu ti-a spus nimeni sa iti bagi bradsegalul in dos.
         –––––
         Vezi strofa anterioara.

         17
         • Toti ne simtim ofensati de ceva sau cineva la un moment dat daca nu te-am ofensat in mod direct n-ai treaba. De ce nu revii la nickul initial eroule. Daca am ofensat am facut-o multi ani sub acelasi nickname nu mi-am schimbat identitatea ca sa creada lumea ca vorbeste cu altcineva. Faptul ca adminii tolereaza genul asta de comportament arata doar doua lucruri. Ori esti intr-o relatie aparte cu unul din ei ori esti chiar unul din ei. Eu cand am sarit calul am fost pus la „pastrare” curios lucru cu altii nu se intampla acelasi lucru, de exemplu cu tine. In afara de asta amenintarea cu croiala ce inseamna? Ca ce? Ca ajungi in zona penala sau ne luam la intrecere in atacuri la persoana?
          De curiozitate enumera-mi „la cate ofense” am scris in articolasul asta, daca stii s-o faci.

          2
     • Ia si crede si nu cerceta

      1
   • Pun pariu că erai d-ăla care chinuia bobocii în armată în vremurile trecute numai pentru că puteai, nu-i așa?

    15
 9. Eu am aproape 10 luni de când aștept să bruiez televizorul și să-mi șoptească Gates ce și cum. Și nimic. Bașca, de prin cunoștințele mele care au vrut întâlnire cu Gates au ratat-o pe aia cu covidul. Care nu, nu prea. Vreo 2, merg cu aparatul după ei, ca deh, plămânii puțin praf. Unul a făcut boala de două ori. I-am spus ca e masochist. Mi-a spus ca eu sunt masochist de mă tot înțep atâta. Da, poate i-am răspuns. Eu de 3 ori în 10 luni, tu, de trei ori pe zi…

  Acum e libertate. Ca atare, sunt opțiuni pentru toți și fiecare e responsabil și suporta consecințele alegerilor sale.
  Da e aiurea la 45 de ani să ai respirația unuia de 75 după ce urci 2 etaje…
  În fine, sănătate multa vă doresc tuturor.

  2
  • Daca nu erau Gates si Jobs care au facut PC-ul accesibil prostimii acum multi experti/experte in boli infectioase si efecte secundare ale vaccinurilor ramaneau cu filosofia nepromovata dincolo de scara blocului la fel si cu pretiosii necititi care se simt jigniti cand le spui ca n-au treaba cu subiectul.

   2
   • Eu am abandonat ideea de a mai discuta cu vreun antivaccinist ideea de vaccinare.
    Pur și simplu, îl consider timp pierdut. Cu nehotărâții care mă mai întreabă, le răspund. Singurul argument care ține este exemplul de persoane pe care le știm amândoi care vaccinați nu au făcut boala sau au făcut doar o formă ușoară și viceversa. În rest le spun sa fie sănătoși.

    3
   • Sunt chiar acum infectat cu Covid 19

    Dacă nu aveam acces la ARBIVIR, din Rep Moldova, nu știu care era soarta mea.
    Medicul de familie mi-a dat si el ce a putut.
    Paracetamol, Biseptol, Miofilin, Bronhexin

    După 8 zile de la primele simptome ma simt mai bine.
    Ce pot sa zic este ca PNL-istii ăștia sunt niște IDiOTI notorii

    4
 10. Sczue ca revin….

  Asata asa de …. din cauza modului in care am fost atacat pe gratis ca cum as fi antivaccinistm ca Putin, ca Rsuia si ca madam ex sinistra de la inSaanitate mi-a ridicat mingra la fileu.

  In prima mea interventie am scris „eu sunt deja obisnuit cu „idiosincraziile” mediului medical romanesc .. insa de data aceasta se depaseste masura” si ma zis cvel;e 3 pe care le stiu: aspirina, antiagicele si mai recent nootripicele.
  Da se pare ca e unii care ca cand nu stiu ce inseamna ce e un cuvnat incep sa faca acuzatii politice ca in anii 50. Ce o fi aia „idiosincrazie” ?
  IDIOSINCRASÍE </b<s. f. 1. predispoziție a cuiva de a reacționa într-un anumit fel la unele alimente, medicamente. 2. aversiune față de ceva. Adica nu suporta pe ca are pata pusa ….
  Ca scriam ca aspirina … zau asa ..pe asta o stiu de prin 82-83 ….

  E si ca se pare ca medicatia Covrig e ultima idiosincrazie … „„Trebuie să înţelegem că medicamentele nu rezolvă problema. Lipsa medicamentelor de acum este o problemă, dar este o temă care ocupă prea mult din discuţia publică, raportat la importanţa ei. La 1.000 de pacienţi care sunt trataţi cu Remdesivir, 12 sunt salvaţi. E nevoie să tratăm 1.000 de pacienţi cu Tocilizumab ca să salvăm 30. Asta în contextul în care, pentru vaccinare, riscul de mortalitate scade de 20-30 de ori. Diferenţa este enormă între ce face vaccinul pentru reducerea mortalităţii, pentru a scădea riscul de a muri de infecţia COVID-19 şi ce fac medicamentele” .
  Numa o idiosincrazie (adica fandacsie cf Caragiale :„Omul, bunioară, de par egzamplu, dintr-un nu știu-ce ori ceva, cum e nevricos, de curiozitate, intră la o idee; a intrat la o idee? fandacsia e gata; ei! și după aia, din fandacsie cade în ipohondrie. Pe urmă, firește, și nimica mișcă.”) poate face ca un om „normal” in plus medic sa contrapuna vaccinul (care este preventiv) contra tratamentului (care este reactiv. Adica se da bolnavului, dupa aparitia bolii!!!)
  De fapt acuza care se aduce tratamentelor astora este ca aplicate in faza de intubatie nu fac minuni . Ideea ca ar fi mai bione ca paceintu sa se insatoseasca inante de a fi nevoie de ATI …. nu este luata in considerare!!!
  A! observati ce zice sinistra : pentru vaccinare, riscul de mortalitate scade de 20-30 de ori devi cf ei rostio sa mmori si vaccinat fiind . Atunci daca un vaccinat se imnbolnaveste ce faci cu el ? Aprinzi .. candela ?! La oxigenoterapie?

  A! Oxigenoterapie cicva hiperbarica. Hiperbar inseamna o presiune de peste 1 atm. Din cate stiu erau (paote mai sunt) niste aparate de scufundare cu oxigen, aparate Davis. Folosite de marina militara cu interdictia de a cobori sub 16 metri. Motvul interdictiei ? La mai mult de 2 atm oxigenu pur ataca plamanii… inclus ai unor scafandri de razboi !

  21
 11. Sclavul lui Esop

  Daca nu erau ei apareau alti oameni…lucrurile erau in miscare….era, cum sa spun, inevitabil. Mergand pe aceiasi logica, inseamna ca nici cei ca tine, sustinatorii fanatici ai vaccinarii (cu vaccinuri experimentale aprobate de urgenta), nu aveau spatiu sa isi exprime ideile virtuoase. In opinia mea este o logica stramba si periculoasa. Tu, fata de cei care ii acuzi, cu ce esti mai pregatit, de ce parerea ta este mai valoroasa ? Crezi ca vaccinul te face superior, crezi ca faci parte din casta superioara ? Mortalitate este de 2% si decedatii sunt in proportie de peste 90% persoane bolnave, proportie ce se pastreaza chiar daca sunt vaccinati. Este logica toata zbaterea asta inutila ? Ca fapt divers, in PE este depus un proiect, un proiect pentru despagubirea persoanelor ce au decedat sau suferit efecte adverse grave dupa vaccinare. Poate ar trebui si o doza de scepticism, mai ales la noi, unde avem indivizi ca Arafat, Voiculescu, Rafila, Cercel, Catu, etc. ce mustesc de un profesionalism zeiesc. In rest ce sa zic, sa ma scuze luminatia ta, am crezut, ca un plebeu ignorant, ca este legal si normal sa avem opinii diferite. Putem sa traim si noi, pulimea needucata, daca nu deranjam prea tare ? Am nevoie de un ghid superior, luminatia ta sa imi spuna ce am voie sa fac, pentru ca sunt prost si viata nu imi apartine. Promit solemn, nu o sa mai gandesc contra sistemului, ma caiesc de atitudinea mea ostila si voi turna pe cei neobedienti. Acum, luminatia ta, am voie sa muncesc, sa platesc taxele si
  votez cu cine imi spui ? Plecaciuni si iertare, luminatia ta, viata lunga si prospera ca sa ne ghidezi in viitor.

  31
  • Esti sclavul propriei tale prostii. Bine ca indivizi sau individe ca Sosoaca & Co. bubuie de profesionalism. Si da parerea mea are valoarea ei. Is satul sa vina sa-mi dea lectii despre teste PCR si vaccin persoane care nu recunosc simbolul clorului sau se uita la tine ca gaina in lemne cand pomenesti de limfocite dar devine mega experte cand vine vorba despre compozitia si efectul omorator al vaccinului. Asa ca pulimea needucata cum ai numit-o sa se educe inainte sa vorbeasca si sa nu mai fie pulime.
   „Putem sa traim si noi, pulimea needucata,daca nu deranjam prea tare ”
   Va cerut cineva devotio?
   Continuati sa luptati contra sistemului curajosilor ca pe vremea unuia ca Ceasca ati fi stat cu capul la cutie de teama sa nu cumva sa va parasca careva la militie. Adevaratii luptatori contra sistemului erau aia care desi stiau ce-i asteapta isi sacrificau libertatea si viata. Voi ce sacrificati jalnicilor?

   3
   • „…Adevaratii luptatori contra sistemului erau aia care desi stiau ce-i asteapta isi sacrificau libertatea si viata. Voi ce sacrificati jalnicilor?”

    Nu conteaza cat de prost (crezi ca) este interlocutorul tau ci ce prostie poti sa spui si tu. 😉
    Shall we try that last part again?

    18
    • Cred că i-au pus ceva in vaccin

     21
     • Partea ce mai comica si tragica in acelasi timp este cand se combate o boala cu constitutia. Daca vei reusi vreodata sa faci asta o sa afli ce mi-au pus in vaccin.

      2
      • Toate bune si frumoase… dar totusi, absolut nimeni nu reuseste sa ne explice, de ce se moare intotdeauna la spitzal si absolut niciodata acasa… ?

       15
       • Cauta Sidia Sisoko.

        • Heh… hai ca-i bune rau de tot asta… ?
         Mamoare unul la un meleon, si ala cu cu ceva bani la pusculita, de-si permite sa-i vina doftorelul acasa si gata trambitam din surle! ?

         UITE CA SE CRAPA SI PRIN CASE… URAAAAAA!

         Totusi bat la pariu ca in pesztem 99,99% din asa zisele decese de Curvids, sunt din cauza asasinilor(mari doftori cica) din spitzale!?

         4
      • Apare o confuzie aici. O atitudine prin care nu se combate o boală, ci niște indivizi. Neomarxism caramitru style. Hipocrate zicea că cine nu este propriul doctor este un prost. Îl prefer pe grecotei decât pe rafila fauci cercel. Am acest drept. In acest moment sunt in Herculane, fac baie in cadite, alternativ sulf, iod, apoi 5 minute in Cerna. Anul trecut am avut 2 răceli, una de 3 zile și una de 4. Aia de 3 fără gust și miros, probabil quvid. M-a vindecat iuby cu masaje cu uleiuri esențiale și altele. E modul meu de viață, e corect și e legal.
       Nu adu vorba de constituție. Numai cine n-a vrut n-a violat-o. Sunteți 32%, faceți-va vaccinele în liniște și fiți respectuoși. Fascismul nu este la putere, să kileriti pe cine nu este aidoma vouă și nici neomarxismul încă nu este la putere. Sunteți hazlii voi ăștia care atunci când primiți un link ce nu vă convine ziceți că e fake, de parcă voi sunteți deținătorii adevărului și repede alții sunt prosti. Nu puteți fi la nesfârșit snowflake milleniali, la un moment dat va trebui să deveniți responsabili și oferiți respect dacă vreți respect.

       Și nu mai folosiți cuvântul vaccin pentru că fda a trecut tratamentul la „terapie genică” și nu la vaccinuri.

       23
       • Da americanii si redenumirile lor. Invata sa ai proprietatea termenilor inainte sa-i folosesti. Aici nu-i vorba nici despre fascism nici neomarxism ci despre o boala. Inainte sa dai indicatii desore respect fii tu mai intai respectuos ca nu-mi esti nici prieten si nici din aceeasi farfurie n-am mancat vreodata. Tu deocamdata in afara de mistouri ieftine n-ai livrat nimic pe aici asa ca nu-mi vorbi mie de linkuri ca oricum trimiterile pe care le faceti nu sunt alese dupa nivelul de verdicitate ci dupa cat va sustin tampeniile. Daca altceva n-ai de spus ramai in cadita ta cu sulf si spera ca vei trece cu bine si de urmatoarea infectare.

        2
       • „Și nu mai folosiți cuvântul vaccin pentru că fda a trecut tratamentul la „terapie genică” și nu la vaccinuri.”
        Ce tare! Terapie genetica, de care citeam cand eram mic, si e disponibila gratis, la o mie de centre!

        3
       • „Și nu mai folosiți cuvântul vaccin pentru că fda a trecut tratamentul la „terapie genică” și nu la vaccinuri” – Nu.Fals. Si sti asta.
        Mai am si chestii de facut, chestii utile unui circuit economic astfel incat sa pot plati taxe ca dementul la stat si statul sa-si bata joc de mine. Si daca va citesc pe unii si pe altii in diagonala tot gasesc fake news-uri la greu. Nici macar nu am timp sa va taxez pe toti.
        Unde a spus FDA-ul asta? Link, data, ora. Nu ma intereseaza cine ce Rabin a zis si cine ce analist finaciar a zis, ai spus ca „FDA” „a trecut”, deci vreau link, de pe siteul FDA.
        https://www.webmd.com/lung/news/20210719/covid-19-vaccines-not-gene-therapy
        https://www.reuters.com/article/factcheck-covid-mrna-gene-idUSL1N2PH16N
        „Price Foundation, a group that discourages vaccination, hosted a podcast where David Martin, PhD, described by FactCheck.org as a „financial analyst and self-help entrepreneur,” called the vaccines gene therapy.
        „…a vaccine is supposed to trigger immunity. It’s not supposed to trigger you to make a toxin,” Martin said. „It’s not a vaccination.”
        Except that these shots are vaccines, according to the US Food and Drug Administration (FDA), and they don’t cause you to make a toxin.”
        Tu unde oferi respectul pe care il ceri?

        6
        • Am preluat de pe fb, sorry

         4
         • Nu-i problema, cred ca-i bine ca acesta discutie sa fie open la toti si toate opiniile, dar pe argumente. Dar, doar atat sa ne respectam intre noi, sa verificam si asa sporadic informatia.
          In rest, fiecare sa faca asa cum crede de cuviinta si mai apoi, obligatoriu sa-si asume decizia.
          My bad, daca spui ca nu ai stiut, te cred pe cuvant si chiar nu-i problema, din perspectiva mea cel putin.

          6
    • No. Daca ai dispozitia incearca tu.

    • De ce-i gresit nu se pot compara luptatorii anticomunisti cu pacalicii actuali pretinsi anti sistem. Mai ales ca actualul „sistem” este o notiune destul de confuza.

     2
     • nimic gresit

      Numai ca in situatia pandemiei credeam ca e evident pana acum faptul ca absolut TOTI „actorii” ideologici sau de alta natura, implicati in chestiunile astia (indiferent ca sunt super-vaxxer, vaxxeri, „centru”, anti-vaxxeri, super-anti-vaxxeri…ce vrei sa mai pui in omleta)…isi risca atat viata cat si libertatea, in urma deciziilor statale.

      Expresia ta mi s-a parut cam…limitata.

      13
     • Astăzi caftul este psihic și este teribil. Nu am chef acum să caut cifre exacte, dar în ww1 România a pierdut peste 1 milion de cetățeni, in ww2 până într-un milion și din 90 până acum, câți? 6? 7? Milioane. Duși. Fără mitraliere bombe tifosuri alea-alea.

      19
      • QED comparati mere cu pere. In trei zile au murit 1500 de oameni pe timp de pace oameni care ar mai fi avut zile o mare parte dintre ei si tu vorbesti despre emigratie. Intr-un cuvant moartea lor este o bagatela pentru tine si compania.Logica ioc, cultura si caracter ioc bine ca stim sa punem linkuri. Te mari ca le luam in deradere.

       3
       • „In trei zile au murit 1500 de oameni”

        Du-te ma d-aci, n-au murtis nici un 1500 de oameni… daca se mamurea in halul asta, nu se putea sa n-au prin vecini, bocituri si urlete! Iar la cimitire erau cozi la inmormantari, cum de se facea, ca nu se vad toate acestea?? ?

        2
 12. ”Am rude care au murit pentru că alții nu și-au vaccinat copiii”.

  Lagărele pentru untermensch pot rezolva eficient problema!

  5
 13. de vreo saptamana, Tim Pool, anticorpii monoclonali (si…I-ver-mec-ti-na):
  https://imgur.com/a/JMhUBnB

  16
 14. Cine dracu m-a pus sa ma apuc de…The Three Body Problem …chiar acum? 😀

  (Our expectations were low but…) Holy fck!
  https://www.youtube.com/watch?v=h6i6Mtlh1GI

  12
 15. https://ziare.com/social/pandemia-covid/raed-arafat-vaccinarea-chiuveta-secret-pacient-pastrat-medic-1708781
  cârnatule!….te interesează de fapt să nu se ajungă la filiera specialilor si esentialilor care conduc si controleaza acest fenomen.legea nu e pentru voi,e pentru pulime.

  9
 16. Știe cineva daca big farma are vreun target? Daca știe, sa ne zică și 9 (if any). Altfel, vaccinați va fraților, că e jale! Macar cat e gratis!!

 17. https://youtu.be/5dR72QYCXGQ
  Deci se traduce prin „să curgă berea”!?..
  Deci sa ne pregătim de intrarea în post..

 18. Adevaru de ce lumea nu se vaccinează
  Ca avem conducători impotenți intelectual dar care totuși prind la populație

  Ca avem politicieni zero barat pt care dacă sunt in opoziție vaccinarea nu este importantă iar dacă ajungi la putere vaccinarea ar putea fi o prioritate
  Cum s-ar zice pe limba mea, oameni mai prosti decât prevede legea
  https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/dupa-ce-psd-a-respins-in-senat-certificatul-verde-marcel-ciolacu-spune-ca-acesta-e-o-prioritate-si-o-necesitate-1726729

  E interesant ca ăștia care voteaza ca nu tb vaccin rup sondajele
  O fi de la trecerea la ora de iarna
  N-are cum sa fie de colaborarea cu moskva

  Sigur e de la factoru uman cu expertiza de la conducerea pesede si a fraților lor de furt din penele, usere, ude mereu si a obositilor de la haur

  • Vrei adevaru’?? ?

   Iti spun eu adevaru’… o sa ma luati la bascalie iarasi, dar nu-mi mai pasa…

   Vaccinurile „asa zis” anti-Curvids, iti scade nivelul vibrational al corpului… asta ca dupa anul 2032, sa nu poti avea acces la ascensiune in a 5-a dimensiune! Iar daca nu vei avea acces, fix Satana te papa dupa, o sa fie distractiv pentru cei vacceanati presupun! ?

   Crezi sau nu crezi, nebun sau sanatos mintal, asta-i adevaru’… good lucks! ?

   4
 19. SARS-CoV-2 variants at IHU Méditerranée Infection
  https://www.youtube.com/watch?v=AU0mpIT7YgM

  8
 20. Covid-19: Researcher blows the whistle on data integrity issues in Pfizer’s vaccine trial
  https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2635

  12
 21. gata,noi adultii bagat boosterul iar adolescentul prima doza….vedem ce o mai urma.

 22. Inca niste mici efecte:
  33 year old pro dancer Santo Giuliano suffers heart attack 5 days after vaccine
  32 year old Olympic Tennis player Joachim Gerard collapses during match with heart problems
  19 year old Football player Jalen Leavey dies at campus after the game
  23 year old Baseball player Daniel Brito suffers stroke during game
  19 year old Football player Tirrell Williams dies following on-field collapse
  21 year old Football player Okafor Kelechi dies during training
  29 year old Football player Lee Moses dies during training session
  15 year old Footballer Stephen Sylvester collapsed and dies during conditioning practice
  18 year old Football player Emmanual Antwi dies after collapsing on the field
  13 year old Football player Cajetan Chinoyelum Nsofor dies during practice
  15 year old Soccer player Moira Claire Arney died during practice
  Junior High School Baseball Pitcher Andrew Roseman died suddenly and unexpectedly, no further information given
  17 year old Footballer Nickolas Lawrinas died suddenly and unexpectedly, cause given by media, unclear
  17 year old Footballer Miquel Lugo collapsed and died during practice
  16 year old Football player Devon DuHart mysteriously died in July 2021
  16 year old Footballer Ivan Hicks dies of Cardiovascular Disease during Scrimmage
  19 year old Footballer Joe Bradshaw dies mysteriously off campus, not conclusion of death
  16 year old Football player Drake Geiger collapses and dies during game
  15 year old Football player Joshua Ivory collapses and dies during game
  19 year old Football player Quandarius Wilburn collapses during practice and later dies
  17 year old Football player Dimitri McKee passes out and dies after practice
  28 year old Rugby play Tevita Bryce collapses during game from heart attack
  29 year old Rugby player Dave Hyde collapses and dies after match
  27 year old Baseball player Yusuke Kinoshita collapses and dies during practice
  32 year old Champion Speed Skater Kjeld Nuis suffered Pericarditis after the vaccine
  24 year old Olympic Cyclist Olivia Podmore dies suddenly and mysteriously in her room and during that week another athlete sprinter Cameron Burell also dies mysteriously
  23 year old China Olympics Champion Gilbert Kwemoi collapsed in his home and died on the way to hospital
  37-year-old former French professional footballer Franck Berrier dead
  Germany goalkeeping coach of SV Niederpöring suffers heart attack
  24 years Bordeaux pro Samuel Kalu suffers cardiac arrest
  25 years old Belgian soccer player Jente Van Genechten suffers cardiac arrest
  31 years old Fabrice N’Sakala Besiktas Istanbul collapses on the field
  29 years old Pedro Obiang Italian first division after vaccination has myocarditis
  30 year old Venezuelan National Marathon Champion Alexaida Guedez dead
  29 years old José dos Reis (Luxembourg) collapses on the field and has to be resuscitated
  Germany C-League Dillenburg a player from Hirzenhain collapses, the game is canceled
  16 years old Diego Ferchaud from ASPTT Caen suffers a cardiac arrest
  Austria player of ASV Baden collapses on the field and has to be revived
  16-year-old unnamed football player in Bergamo suffers cardiac arrest
  27 years old Belgian amateur soccer player Jens De Smet dead
  13-year-old soccer player from the Janus Nova club collapses on the field with cardiac arrest
  17 year old soccer player Dylan Rich dies of a double heart attack during a game
  Player from Birati Club Münster suffers cardiac arrest
  24 years old Lucas Surek from BFC Chemie Leipzig suffers from myocarditis
  49 years old Ain / France: Frédéric Lartillot succumbs to a heart attack in locker room
  45 years old Andrea Astolfi, sporting director of Calcio Orsago dead with no previous illness
  22 years old Abou Ali collapses with cardiac arrest during a two-tier game in Denmark
  19 years old ice hockey player Sebastiaan Bos dead. Passed away suddenly and unexpectedly
  40 years old A half marathon runner collapsed during the race and died a little later
  Germany Anil Usta from VfB Schwelm breaks on the field with heart problems
  33

  12
  • Am luat la intamplare:
   primul: „Saint Julian he did not regret having decided to do the Covid vaccine, deeming the best thing to do. The day after the first dose, however, he began to have a high fever. “I had a fever for two days”, he precised, “And on day 18 it started to drop. On the 19th evening while I was talking to my family I started to feel a strong pain in my chest, like a very strong pressure. I was out of breath and I had a little pain in my throat “, he explained, even to the point of having pain in the teeth. Hence the decision to call an ambulance, which promptly performed an electrocardiogram upon arrival which reported normal values. They still asked him to go to the hospital to undergo more tests but “Like a fool I said no”, thinking it was just a little bit of anxiety. The next day he went to work and in the afternoon the artistic director with whom he is working, looking at him advised him to go to the hospital, unconvinced of his wax. Once he went to the hospital, the EKG values ​​continued to be normal but an anomaly emerged from the blood sample.”
   A stabilit in articol careva o legatura medicala intre cele doua? Nope.
   Al doilea https://www.insidethegames.biz/articles/1112474/tokyo-2020-paralympics-joachim-gerard
   Unde este legatura cu vaccinul? Am cautat pe google, am aflat ca-i sportiv paralimpic si ca nu exista nici o mentiune cu privire la vaccin. Deci?
   Ca sa nu trec penibil prin toata lista, uite ce iti era accesibil cu un google:
   https://granitegrok.com/blog/2021/11/are-an-alarming-number-of-athletes-dropping-dead-after-getting-the-covid-jab
   Unde scrie asta:
   „The first few I looked at made no mention of their status as vaccinated for COVID but there are a lot of athletes in all levels of competition dropping dead with heart-related ailments if this list is accurate.”
   Am zis, fiecare face cum doreste, dar nu veniti sa argumentati o pozitie pe baza de fake news.

   Edit:
   Doua chestii mi-au captat atentia, copii decedati de 13 si 15 ani din motive cardiace, din SUA ambii i-am cautat acum… nu erau vaccinati, nu au nici o tangenta cu vaccinul in toate sursele pe care le-am cautat. Si aia „necunoscuti”. Adica nu stim cine-s dar sigur sunt vaccinati.
   Las’o dracu’…

   5
 23. Comisia de Vaccinare a Germaniei (STIKO) e acum impotriva vaccinului Moderna pentru cei sub 30 de ani.

  https://www.dw.com/en/covid-germany-recommends-only-biontech-pfizer-shot-to-under-30s/a-59773550

  The decision came after studies showed a lower number of heart inflammations in younger people than with the Moderna vaccine. However, people over the age of 30 have no increased risks of heart troubles after vaccination with Moderna, STIKO said.

  12
 24. Medici eroi
  https://alephnews.ro/guvern/un-barbat-internat-cu-simptome-covid-a-murit-dupa-ce-a-fost-plimbat-prin-spitale-timp-de-3-zile-testul-pcr-a-confirmat-ca-nu-era-infectat/
  Directori competenti
  https://www.g4media.ro/update-incendiu-la-un-spital-suport-covid-19-din-ploiesti-spitalul-nu-avea-autorizatie-isu-si-a-fost-amendat-in-februarie-pentru-nereguli-ministerul-sanatatii-precizari-despre-amenzile-spitalului.html
  Vaccinarea și pandemia
  https://www.g4media.ro/state-americane-cu-rate-mari-de-vaccinare-cunosc-o-explozie-a-infectiilor-cu-covid-de-ce-se-intampla-asta.html
  Aceleași măsuri stupide si aceiași idioți
  https://www.g4media.ro/noi-restrictii-pentru-persoanele-nevaccinate-in-germania-au-interzis-accesul-in-restaurante-baruri-sali-de-sport-si-saloane-cosmetice.html
  PR degerat
  https://www.g4media.ro/majoritatea-pacientilor-din-spitalul-modular-de-la-letcani-sunt-evacuati-miercuri-seara-din-cauza-riscului-de-hipotermie-sistemul-de-incalzire-nu-face-fata-la-vremea-friguroasa.html
  Țertificatul miraculos
  https://www.g4media.ro/cseke-attila-despre-certificatul-verde-nu-trebuie-sa-descoperim-noi-mereu-apa-calda-acesta-a-fost-conceput-pentru-a-avea-libertate-de-circulatie-nu-avem-de-ce-sa-ne-speriem-de-o-hartie-trebuie-sa.html
  Din Trilogia Pandemica: doar 2 săptămâni, vaccinul imunizează, vaccinul imunizează
  https://www.g4media.ro/ce-inseamna-rata-de-70-recomandata-de-oms-invocata-de-cimpeanu-ca-referinta-pentru-vaccinarea-angajatilor-din-scoli-organizatia-mondiala-a-sanatatii-o-tinta-de-vaccinare-pentru-po.html
  Vești bune, cu ceva întârziere
  https://www.g4media.ro/valneva-va-livra-uniunii-europene-pana-la-60-de-milioane-de-doze-din-vaccinul-sau-anti-covid-care-foloseste-virus-inactivat.html
  Șoșociști putinisti
  https://www.g4media.ro/autoritatile-sanitare-din-franta-si-germania-recomanda-persoanelor-sub-30-de-ani-sa-se-vaccineze-anti-covid-19-cu-serul-produs-de-pfizer-unele-studii-arata-ca-vaccinul-moderna-are-sanse-mai-mari-sa.html
  Doar
  https://www.g4media.ro/directorul-companiei-care-produce-vaccinul-rusesc-sputnik-v-sustine-ca-pandemia-de-covid-19-va-lua-sfarsit-doar-daca-vaccinarea-va-fi-obligatorie.html
  Curioasa Suediei
  https://www.g4media.ro/a-dat-roade-strategia-riscanta-a-suediei-guvernul-n-a-impus-carantina-obligatorie-ci-au-recomandat-izolarea-voluntara-a-cetatenilor.html
  PS. Mai vin 4 milioane de doze, probabil tot din cele 120, comandate. Spor la prevenție, sper sa băgați și un tratament anti HIV, evident, de prevenție.

  23
  • Troli eroi … cu adevărat eroi … plini de ură, aceşti minunaţi războinici făr’ de odihnă, continuă neîncetat să toarne venin în sufletele prostimii, fără milă, fără remuşcări, fără ruşine, întru victoria şi slava măreţului plan …
   RTI, te-ai umplut de rahat până-n gât pe site-ul ăsta. Credeam că ai mai multă demnitate … De ce nu te duci să postezi pe adevarul.ro sau altele pe care se-njură şi de mamă şi de tată şi de pisică, măcar să te saturi de bălăcăreli ? De fapt parcă te descoperise careva sub alt nume pe alt site scuipând dejecţii antivaxxiste …
   Mi-a zis un prieten că au crescut într-un an cam cu 50 % tarifele de postare de conţinut comercial deşi intră în piaţă constant mulţi furnizori. Cum e la trolling ? La fel sau mai bine ? Cât e halatu’, da’ cât e halatu’ ?
   Şi acum răspuns la un antivaxxism de-al tău ales aleator – cu marfa clientului :”Curioasa Suedie” –
   https://www.g4media.ro/a-dat-roade-strategia-riscanta-a-suediei-guvernul-n-a-impus-carantina-obligatorie-ci-au-recomandat-izolarea-voluntara-a-cetatenilor.html – „Chiar dacă pare că Suedia s-a descurcat mai bine decât Europa continentală, în raport cu vecinii ei a evoluat considerabil mai rău. Norvegia și Finlanda, spre exemplu, au înregistrat cam 200 de decese per milion de locuitori de la începutul pandemie, de șapte ori mai puțin decât Suedia.” Unde e antivaxxismu’ ? Dar sună bine pentru cine nu citeşte şi te crede.

  • Daaa combate, combate vezi ca-ti scad vanzarile.

 25. In response to the attorney’s FOIA request, US CDC admits that it has no record of an unvaccinated person spreading COVID after recovering from COVID.

  https://twitter.com/MichaelPSenger/status/1458953737397948418

  https://i.imgur.com/JQKImpj.jpg
  _______________
  …pentru ca nici macar nu au colectat astfel de date (vedeti documentul)!
  Ai dracu anticorpi naturali, te pomenesti ca put CDC-ului…

  15
 26. …deci se vorbeste deja de valul cinci.

   • Baga, baga, te alearga vaccinatii, vezi ca te infecteaza.

    2
   • Da ma ce rau o duc canadienii astia cu peste 10 mil vaccinati o medie de 500 si ceva de cazuri 4 morti pe zi de Covid 19 in noiembrie. Da’ nu lasa pe cineva sa-ti tulbure obsesiile.Mai fa-ti si 3-4 identitati noi sa ai cu cine vorbi Si dai si lupta.

    2
    • Câteva comentarii pentru cei contrariaţi de neconcordanţele de percepţie publică a unor fenomene, speculate pe post de antivaxxisme :
     –-
     Preambul :
     1. Protecţia vaccinală asupra infectării cu SARS-CoV-2 – diferă mult între tulpina alfa şi tulpina delta, pentru ultima nefiind studii clare (sunt aşteptate prin ianuarie-februarie), dar evident că, dacă pentru alfa era de aprox. 50 %, pentru delta e mult mai mică (probabil 25 %)
     2. Calitatea efectului vaccinal – capacitatea vaccinului de a-şi realiza funcţia de protecţie în diverse momente pentru diverse acţiuni – este diferită la tulpina delta faţă de celelalte – în funcţie de tipul de vaccin şi distanţa de la vaccinare – Astra Zeneca sub 40 %, Janssen sub 60 %, Pfizer mai vechi de 6 luni sub 60 %, Moderna mai vechi de 6 luni sub 70 %, Pfizer / Moderna recent aprox. 95 %
     3. Majoritatea cazurilor spitalizate (forme medii & severe) de pacienţi vaccinaţi sunt la pacienţi vaccinaţi cu mai mult de 6 luni în urmă şi cu Astra Zeneca. La acestea se adaugă în România şi categoria foarte largă a vaccinaţilor „la chiuvetă” care distruge orice posibilitate de statistică – persoane active, supuse mai mult riscului infectării, dar care probabil au mai avut o infecţie uşoară în trecut cu tulpină alfa care a generat o imunitate incertă.
     4. Din păcate, din stupiditate, incompetenţă sau teama de alimentare a teoriilor antivaxxiste, de multe ori autorităţile evită aducerea în prim-plan a unor probleme – bulversarea comunităţii ştiinţifice de noutăţile acestei boli care obligă la retractarea de afirmaţii ştiinţifice considerate anterior certe sau eficienţa variabilă a vaccinurilor (tipic e exemplul britanic – din mândrie naţională, ăştia nici acum nu recunosc ineficienţa relativă a vaccinului Oxford – Astra Zeneca)
     5. Tulpina delta e atât de contagioasă încât aproape orice întâlnire cu o persoană infectată în spaţiu închis ar cam trebui considerată cu risc maxim – aceasta e o constatare indusă de percepţia ineficienţei vaccinului în transmiterea virusului, deşi teoretic ar trebui ca un vaccinat eficient să fie cu 30 % mai greu infectabil şi cu 25 % mai puţin infectogen. Statisticile sunt destul de neconcludente – pe de o parte transmisibilitatea mai mare specifică tulpinii delta, pe de alta efectul unei populaţii semnificative vaccinate.
     –-
     Există întrebări fireşti, din păcate utilizate în campania antivaxxistă, motiv din care autorităţile sunt determinate să le ignore (că greşesc, asta-i altceva) :
     A. ” De ce e creşterea atât de mare a incidenţei în ţări cu rată mare de vaccinare ? ” Pentru că :
     – paradoxal sau nu, nivelul interacţiunilor interumane cu risc infectogen pare a fi mai ridicat în Occident decât în România – ratele de creştere a incidenţei sunt mai rapide în val pandemic decât la noi
     – paradoxal sau nu, nivelul de conformare voluntară la măsuri de distanţare pare a fi mai ridicat în România decât în DE / UK / FR / IT – scăderile de incidenţă la finalizarea unui val pandemic (după ce populaţia conştientizează pericolul) sunt mult mai rapide la noi decât pe străzi pe care nu se aud manele şi nu se văd flegme
     B. ” De ce mor de CoViD oameni vaccinaţi ? ”
     – în primul rând, sunt cei 5 … 25 % (după tipul de vaccin) care nu au de la început imunitate efectivă deci sunt susceptibili de forme medii / grave din care avem mortalitatea generală de 2 %
     – secundum, e proporţia destul de mare a vaccinaţilor din primăvară care nu mai au imunitate efectivă eficientă, larândul lor susceptibili de forme medii / grave
     C. ” De ce ţări cu rată mare de vaccinare reintroduc restricţii ? ”
     – noi uităm că utilizatorii de pastă de dinţi au alt respect faţă de viaţa umană decât noi ăştia cu WC în fundu’ curţii – e diferenţa cea mai importantă, nu anul de fabricaţie al merţanului nostru de al lor – ei, ca societate, sunt dispuşi să accepte restricţii pentru protecţia şi a doar 20 % din populaţie
     – percepţia de multe ori joacă feste – în Germania rata de vaccinare este de 60 % din care vaccinaţi eficient doar 40 % iar rata de imunizare naturală 6,25 %, deci maxim 45 % imunizaţi eficient pe când la noi vaccinaţi eficient + imunizaţi natural eficient 50 % – deci un val 5 în Germania fără restricţii ar afce cam acelaşi dezastru pe care l-a făcut la noi valul 4
     – cea mai eficientă metodă de reducere a interacţiunii sociale cu risc infectogen rămâne autoprotecţia populaţiei (mască, evitarea aglomeraţiilor, etc.) care se obţine doar prin FRICA DE BOALĂ, direct proporţională cu percepţia gravităţii situaţiei de către populaţie, la rândul ei direct proporţională cu amploarea restricţiilor

     1
   • @RTI. Ca de obicei, îi prosteşti în faţă pe toţi de pe site şi crezi cu tupeu că nimeni nu vede. Vezi că din când în când mai înghiţi şi tu câte-un rahat cu perje. Unde e ideea antivaxxistă că eu n-o văd decât în titlul linkului ?
    Textul ad-literam citat de tine în link : ” If we take the last three days as indicative of an average, then fully vaccinated people make up approximately 40.1 per cent of all new cases of COVID-19.
    This figure reinforces the reality that the vaccine offers little to no protection from getting COVID-19 or transmitting it. Canadians are just as susceptible, vaccinated or not. Regardless, the government is still fully willing to discriminate against those who don’t take their snake oil.
    While some may point out that there are more in the ICU right now who are unvaccinated, no one can know how long that will last.
    For example, in Israel, one of the most vaccinated countries on the planet, more vaccinated than unvaccinated were hospitalized for a large window of time this year, and it now appears to fluctuate between one group being more contagious than the other.
    They now recommend third and fourth doses to compensate for the total lack of efficacy of the vaccines after two doses — two doses which the world was promised would be enough to end the pandemic.
    Ontario seems to be heading down the same path. Recently, the province announced booster shots for all over the age of 12, as though 85 per cent of the population is vaccinated, it still isn’t enough. „

 27. Frizer (o firma ce nu e la primul scandal) + Ursula von Lie (nici asta la prima abatere) = vaccinul este UNICA soluție
  Dacă adăugăm un Argat și o Cazzo = 120 milioane de doze pentru 12 milioane români eligibili pentru vaccin.
  https://m.hotnews.ro/stire/25179566
  Dar vinovați pentru acest dezmăț costisitor sunt antivaccinistii, șoșociștii, putiniștii, etc. Oare Luluța va ancheta ceva ?
  Sa nu uitam :
  E vorba doar de 2 săptămâni
  Vaccinul oprește pandemia, conține libertate
  Certificatul verde nu este discriminatoriu…și alte dude
  https://www.g4media.ro/israelul-vaccineaza-de-luni-copii-cu-varste-intre-5-si-11-ani-injectiile-cu-vaccinul-covid-19-la-copii-au-inceput-marti-in-statele-unite.html
  Ce mai contează că sunt peste 80% vaccinați + oamenii trecuți prin gripa și copii nu fac forme grave, ne oprim la 200%
  Sistemul sanitar romanesc, ăla din care scapă cine poate
  https://www.g4media.ro/un-an-de-la-incendiul-de-la-spitalul-din-piatra-neamt-peste-100-de-audieri-18-expertize-medico-legale-6-expertize-genetice-5-perchezitii-informatice-nicio-concluzie.html
  Păzea, vine valul, valul vaccinărilor
  https://www.g4media.ro/germania-se-pregateste-pentru-reintoarcerea-la-telemunca-valul-urmator-va-eclipsa-toate-valurile-precedente.html
  Ce contează că mor 10%vaccinati zilnic (diabet, boli cardio, etc.) vaccinul conține viața (Gheo, expert in pensat)
  https://www.g4media.ro/valeriu-gheorghita-indeamna-persoanele-care-sufera-de-diabet-zaharat-sa-se-vaccineze-impotriva-covid-peste-30-dintre-persoanele-decedate-au-avut-si-diabet-zaharat.html
  Sa ne relaxam, am învins
  https://www.g4media.ro/presedintele-iohannis-a-jucat-din-nou-golf-duminica-la-pianu-de-jos.html
  Rușine mă antivaxerilor, doar 65% (plus cei trecuți prin boala)
  la reeducare cu ei, Vax macht frei !
  Sistem, ce sistem ? Vezi, sistem ?
  https://www.g4media.ro/ludovic-orban-presedintele-iohannis-mi-a-cerut-sa-l-demit-pe-raed-arafat-am-refuzat-pentru-ca-daca-aveam-o-situatie-de-urgenta-nu-puteam-raspunde-rapid-arafat-a-construit-sistemul-astfel-incat-sa-d.html
  Dublu standard sau interes meschin ?
  Cand zice EMA că ăla rusesc și chinezesc nu e bun e ok
  Cand nu au aprobat vaccinarea piticilor…ehh, merge mă
  https://www.g4media.ro/austria-vaccineaza-impotriva-covid-19-copiii-cu-varste-intre-5-si-11-ani-in-cadrul-unui-proiect-pilot.html
  Visul lui Măciuca îndeplinit
  https://www.g4media.ro/germania-mobilizeaza-12-000-de-soldati-in-lupta-cu-sars-cov-2.html Va mai amintiți cum speriau virusul cu spălatul străzilor și AKul de la piept?
  Hal de titlu în presă miluită
  https://www.g4media.ro/tanar-de-27-de-ani-din-mures-nevaccinat-a-murit-dupa-infectarea-cu-covid-19-el-avea-comorbiditati.html Tot se mira unii de propaganda
  Logic, nu ?
  https://www.g4media.ro/oms-cere-tarior-in-care-numarul-cazurilor-de-coronavirus-este-in-crestere-sa-intesifice-restrictiile.html
  Era conspirație cand spuneau unii medici că se va ajunge la coșmarul vaccinărilor (care nu e ceva și singular in istorie)
  https://www.g4media.ro/olanda-reinstituie-restrictii-dupa-inmultirea-cazurilor-de-covid-19-o-cauza-ar-fi-diminuarea-in-timp-a-eficacitatii-vaccinurilor.html
  WuhanHealthOrganization
  https://www.g4media.ro/directorul-oms-a-etichetat-administrarea-de-doze-booster-in-tarile-cu-rate-mari-de-vaccinare-drept-scandaloasa.html
  Grupe valorice, virusul nu a aflat de vaccin
  https://www.g4media.ro/ecdc-zece-tari-din-ue-sunt-intr-o-situatie-foarte-ingrijoratoare-privind-epidemia-alte-zece-intre-care-si-romania-sunt-intr-o-situatie-ingrijoratoare.html
  Numai lucruri simple și clare, vaccinul imunizează, oprește pandemia, conține libertate și normalitate.

  19
   • Shokatule de serviciu… la atata te-ai redus? Doua vorbe si nimic mai mult? Mai mai… pana si nedoxatul de mine poate mai mult! Vezi du-te si fa-ti si boobsterul, poate te mai umpli de „interlijenta” de la stapanul tau mult iubit… dupa ce toate acestea se termina, sigur ai sa primesti vreo una-doua virgine mai mult! ? Ai facut imbarligatura… pardon „treaba”, destul de buna la cat te-ai spetit p-aci… chuss „fratziwer”!

    8
  • Că de obicei, esti capsoman. Nu știu ce a descoperit ăla pe net, dar ești bun de papagal. Daca tot ești așa bine informat și ai prieteni că el, merita sa îți schimbi serviciul. Faci un ban din trolleala și poate scapi și de frustrări. Suedia nu a evoluat mai rău, dimpotrivă, stau chiar bine : economia merge, oamenii trăiesc normal, nu sunt panicați, etc. In plus, au o populație dubla fata de vecini și aglomerări urbane mai mari și mai numeroase, bine, la tine oricum nu contează acest mic aspect.
   Preambul (traducere după brancardier)
   1. Adică vaccinul e frecție la picior de lemn și toată isteria pro vaccinare nu este justificată, varianta delta este varianta ce face „ravagii” de ceva vreme.
   2. Vezi ce ai zis la 1, lasă marketingul, că iar ai inceput să zburzi aiurea pe câmpiile patriei.
   3. Pai cum mă, nu urlai și tu…”soyance” bă retrograzilor ? Cand ziceam sa așteptăm date, nu că sunt eu miezul, doar ascultam la ce zic oamenii din domeniu, voi nu și nu. Încă nu e nimic, mai vorbim la final de pandemuie, cand de va trage linie.
   4. Vax albina crema puca, nu doar că se infectează dar și mor persoane cu schema completă de vaccinare.
   5. Adică ghicit (trial and error) nu știință sigură, cum spune propaganda oficială. Așa prind avânt conspiraționiștii, cand ceilalți refuză dialogul logic și se cantonează ferm pe poziții șubrede fara să ii forțeze nimeni. Nu mai zic că multe „conspirații” s-au adeverit, ghinion (vorba primului golfist).
   A. Paradox ? Mobilitatea socială in Vest este net superioara României, DAR sunt mai vaccinați, teoretic ar trebui sa stea mai bine. Problema e că vaccinul nu imunizează. Hai că ești dus rău. Pai nu urlai mă tu, bine nu erai singurul, că românii sunt tâmpiți, acum se conformează mai bine că aia dresați și admirați ? Fmm de logică. Ai prizat ceva cu Cazzo ?
   B. De bolnavi mor mă, nu de ce aberezi tu. Decedații vaccinați și nevaccinați au în comun comorbiditațile și sistemul sanitar criminal (probabil a mai scăzută rată de supraviețuire la ATI din Europa). Păi deh, imunizare (cand e și dacă e) cu expirare rapidă, bine, daca o putem numi imunizare.
   C. De bine ce merge imunizarea prin vaccinare, fix din cauza asta se întorc la aceleași măsuri inutile și aberante. Nu e doar Germania, ba și altele mai vaccinate (Portugalia, Islanda, Gibraltar). Nu e posibil, nu vaccinul e soluția ? Șoșocistule !
   Da tovarășe, frica si restricții, asta e soluția (in mintea ta bolnavă), bine dracu că ești doar brancardier.
   Tu nu vezi multe, degeaba citești un text, nu îl poți înțelege.
   Văd că aberezi și mai jos, trec peste comparațiile total idioate.
   In USA au ajuns în Justiție, in Franța e obligatorie doar la personalul medical (se judecă și aia) in Italia exista alternativă test negativ. Înțelegi mini dictatorule ? Coerciția, aia e, torționarii că tine o iubesc din inimă. Binele cu forța tovarășe ? Felicitări, ești imbecil. Uite unde e curajosul, pai nu ziceai mă că frică și bla bla bla ? Majoritatea s-au vaccinat de frică să nu moară, inclusiv tu. Poate mă înșel, atunci ești în categoria celor constrânși de diverse restricții, vaccinați pentru vacanțe, mici, tichete sau loterie. Apropo, ce gulgute auzi la pacienții, cand le împingi căruciorul pe holuri, nu se pot considera surse. PS. Numai consuma pe furiș din medicamentația bolnavilor, nu e nevoie, oricum erai razna și înainte să o faci.

   19
 28. Respectarea drepturilor fundamentale NU generează mai multe decese în pandemie. Se aude?

  https://adevarul.ro/news/societate/cum-transat-instanta-sua-problema-vaccinarii-obligatorii-angajati-1_61925b045163ec4271930c03/index.html

  Art. 41 alin. (1) din Constituție: Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Se aude?

  13
  • Art. 41 alin. (1) din Constituție: Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit – Nu? Daca am dosar penal, de ce nu ma pot angaja unde vrea muschii mei. Bine, ales local se poate, dar cam orice profesie, ba.
   Cu rule of law, made in USA, domnisorica autoare a articolului, poate sa mearga in SUA. Recunosc, un articol peste medie, bine documentat si cel putin din cate pot eu sa verific adevarat.
   Ceea ce ma indoiesc eu este ca domnisorica stie diferentele notabile intre legislatile europene si filosofia legii in America. La noi, statul exista ca sa iti dea. Sa iti dea drepturi si libertati si pensii. La ei statul iti recunosate drepturi naturale. De aici pricepem ca nu suntem nici macar in acelasi „judet” ideologic cu SUA. Astept si eu o decizie ca sa imi cupar un .50 BMG.
   Ca fapt divers la ei, ii fix-pix la ce anume te obliga statul pentru ca „we the people” au decis acum sute de ani ca statul se intinde de aici si pana aici. „Mandates” din partea statului este la ei o discutie de cand lumea si pamantul.
   La noi nu exista „pana aici”, niciodata statul nu a fost „limitat” in atributii, si emanatile noastre de suveranitate sunt pișwasser pentru vremelnicii ocupanti.
   Comparam mere cu pere, si ca sa rezum nici eu nu-s de acord ca statul sa ma oblige sa ceva. Dar pe cine intereseaza cu ce-s eu de acord. Insa daca cineva crede ca reasezarea statului pe principii mai echitabile se va face de la privitul cu jind spre America… cred ca mai poate astepta mult si bine.
   Referitor la subiect, rata lor de vaccinare este de 60% deci… concluzii la liber pentru toti.

   2
   • Din motive care îmi scapă, asistăm la un exces de reglementare care poate fi dăunător!
    În fond, legile sunt medicamente petru bolile sociale (raportul juridic este o relație socială reglementată de o normă de drept) iar un medicament prost administrat poate face mai mult rău decât bine!
    Sper că justiția va lua decizii corecte dacă va fi cazul!
    Sunt momente în care deciziile judecătorilor pot schimba cursul istoriei! https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/corneliu-zelea-codreanu-si-procesul-de-la-turnu-severin-un-moment-esential-pentru-miscarea-legionara-i

    7
    • @Tman. Io-te scârţ ! Acum ne frecăm cu libertatea individului …
     De ce nu ai libertatea să mergi pe contrasens pe autostradă ? Ce, nu-i încălcare a libertăţii de mişcare ?
     De ce nu ai libertatea să dai manele la maxim din boxele de 500 W de la tine din apartament ? Ce, n-ai voie să faci ce vrei în propria casă ?
     De ce n-ai voie să-ţi iei plodu’ la scatoalcă ? Ce, nu tu l-ai făcut deci nu tu-l omori ?
     Cum oare au impus obligativitatea vaccinării italienii, franţujii, americanii şi toţi ăia care se spală pe mâini de fiecare dată când se duc la budă ? Sau la ăia e dictatură ?
     Strict juridic, până şi curtea de găiniţari a lu’ Dormeanu a început să diferenţieze între formă şi fond – cel mai recent, a spus că e o bubă cu procedura parlamentară de înregistrare a unei moţiuni de cenzură, dar buba mică de suprafaţă nu poate acoperi puroiu’, adică nu poate împiedica fondul problemei referitor la dreptul Parlamentului de a amenda Guvernul prin moţiune de cenzură. Similar, indiferent de problemele de formă, trebuie implementat un sistem de coerciţie a populaţiei pentru vaccinare ca metodă de a obţine binele mai mare, adică sănătatea publică.
     Tot văd peroraţii cu Codul Muncii în sus şi Codul Muncii în jos şi dreptul sacrosant angajatului să nu fie constrâns să se vaccineze. Ia uite ce zice Codul Muncii cel sacrosant de comunist şi schimbat de cel puţin două ori pe an la TITLUL V Sănătatea şi securitatea în muncă Art. 177 par. (2) lit. f) : ” … f) înlocuirea a ceea ce este periculos cu ceea ce nu este periculos sau cu ceea ce este mai puţin periculos … ” adică angajat nevaccinat cu angajat vaccinat. Sau te pomeni că angajatoru’ n-are voie nici să te oblige să-ţi ţii basca pe cap să nu-i umpli pe ăilalţi de mătreaţă …
     Tot văd tot felul de şpârle antivacciniste scoase din geniul nostru carpatin – chestii de gen chichiţa juridică că vai călcăm pe Codu’ Lenii, testare pe banii patronului doar-doar o rămâne fără bani, termen de trei luni de intrare-n vigoare doar-doar o dispare pandemia şi multe altele. Spun asta pentru că aceste idei par să provină din mentalitate de şoarece fricos obişnuit cu fofilatu’ dar optimist (mentalitate carpato-danubiano-pontică sadea) şi nu din mentalitate bolşevică belicoasă Liublianka-style – chestii de confruntare – nu te du-n ATI-u’ din Polonia cu avionu’ că fac Ăia experimente pe tine (sursa : pacient internat la ATI acum 15 zile), nu-ţi duce copilu’ la şcoală să nu ţi-l vaccineze Ăia (sursa : un pacient de azi), nu-ţi face vaccinu’ că Pfizer dă 1,5 dolari pe doză şpagă la Von der Leyen şi Arafat (sursa : ieri România TV), nu te testa că-ţi bagă Ăia covidu’ cu băţu’ de recoltare (sursa : pacient acum 7 zile), stai acasă că-i o gripă mai nasoală da-ţi trece cu arbidol de 300 de lei de la băiatu’ (sursa : bişniţar acum o lună), nu-ţi face vaccin acu’ că ne flexibilizăm Noi (sursa : azi Rafila – citat ” … că în momentul în care nu vom avea mai avea această presiune … cu sute de morţi în fiecare zi o să putem să generăm un document care să flexibilizeze modul de aplicare a acestui certificat …”).
     Şi exemplele pot continua … pretinu’ RTI e mină de aur pentru aşa ceva …
     Aşa că stimabile T-man, când mai calci pe la serviciu şi stai la ghişeu bot în bot cu coada de mujici veniţi să-şi plătescă taxele ca să ai salariu, pune-ţi în sufertaş şi o adeverinţă de cip de hapciu’, nu de alta, dar să-i protejezi pe ceilalţi …
     Notă : T-man înseamnă în primul rând perceptor şi abia apoi tough man / testosterone man / leader
     P.S. ce-am ajuns … din dacii ăia admiraţi de romani că le-au rezistat 25 de ani … să ne definim ca având mentalitate de şoarece …

     • Coloana vertebrala a dacilor alora „admiraţi de romani că le-au rezistat 25 de ani” a fost franta si murit in inchisorile comuniste.

      Ce avem acum este o populatie cu grave probleme psihice si needucata pentru secolul 21 – cand abuzezi omul prea mult timp, creierul se intoarce in locuri mai safe. La noi safe e Baba Vanga si misticismul precrestin/leninist/lyubiankist.

     • -ce-am ajuns … din dacii ăia admiraţi de romani că le-au rezistat 25 de ani …-

      Să știi că dacismul este o ramură a pan-slavismului… ?

      7
     • Hai ma fugi de aici, ca rontzai o groaza de rahat! Nimeni nu are dreptul sa impuna absolut nimic nimanui si la revedere! Indiferent de „situatia dezatruoasa” in care se afla indiferent ce atar de pe mapamond! Oricum, stai lenistit, ai sa-ti iei si tu vreo doua-trei virginele in plus de stapantu-ti…

      6
      • „Nimeni nu are dreptul sa impuna absolut nimic”

       Bravo, dom’le, și a ia acum spui…
       Platesc taxe ca boul, cand nu mă poate obliga nimeni…..
       Am doar 1 nevastă, in loc de vreo 3, că io credeam că așa e legea…..
       Și când imi vine vreo nevoie, mă duc și caut un wc, că na, așa credeam că sunt obligat….

       Bine că mi-ai zis…..

       2
   • Locotenentu’ Gardelean in retragere, hai gata gata, ca sigur iti iei si tu virginele extra, stai lenistit! ?

    6
    • Bre, lasa asta cu dumele pe care tu le dai si tot tu razi.
     Stai linistit ca nu atenteaza nimeni la virginitatea ta vaccinista. Eu atata ti-am spus, asuma-ti. Crapi, asta e.Next.
     P.S. Rezerva ba, retragere ii altceva.
     P.PS. „Gardelean”, ce tare a fost asta. La un stand-up la care nu au avut bani sa-l cheme pe Costel sau Teo, ai fi bun si tu.

     4
 29. Interpretarea separată a actelor normative poate da serioase bătăi de cap!
  De exemplu, în aplicarea art. 177 din codul muncii, angajatorul trebuie să se consulte cu sindicatul (art. 178 alin. (3).
  Repet- legile sunt ca medicamentele: ce prea mult strică!
  Însă, până în prezent, tehnica expunerii funcționează foarte bine!

  PS: eu am fost bolnav în valul 2 iar restul familiei (soția, copiii, socri și 3 mătuși) în valul 4. I-am dus pe toți la spital, cu mașina și fără mască (se uitau asistentele de la UPU la mine ca la un extraterestru). Am fost OK, deci imunitatea naturală funcționează!

  https://www.imuno-medica.ro/noutati/Studiu-israelian-imunitatea-naturala-este-de-27-de-ori-mai-puternica-decat-cea-indusa-de-vaccinurile-anti-COVID-42

  7
  • @Tman. Ai avut noroc. Eşti printre cei 90 % care au noroc. 10 % nu au – fac o formă medie sau severă de boală după care rămân fie cu oboseală de zici că-s legume, fie cu pete pe plămâni cât casa, fie cu epitaf pe mormânt.
   Pentru că eşti antivaxxer rezonabil, îţi spun : imunitatea naturală funcţionează, dar inconstant – la unii merge, la alţii nu. Deşi are o durată mai scurtă şi o calitate ceva mai slabă, imunitatea post-vaccinală e mai sigură şi mai constantă (95 % pentru vaccinuri ARNm) decât cea naturală (estimat – ultimele studii americane 66 %). Cam de-asta cine mă-ntreabă dacă să facă vaccinul dacă a trecut prin boală primeşte răspunsul „da, recomand ferm”.
   Referitor la riscul de infectare la mers în automobil cu geamurile ridicate cu o persoană contagioasă – după mine, dacă e vorba de tulpina delta, nu are importanţă dacă ai sau nu mască – e atât de contagioasă încât cantităţile infinitezimale de aer cu mare concentraţie de virioni (volum foarte mic de aer) care-ţi intră pe lângă mască sau prin ochi sunt arhisuficiente să te infectezi.
   Referitor la Codul Muncii, angajatorul trebuie să se consulte cu sindicatul / reprezentanţii salariaţilor şi să documenteze acest lucru în scris şi când vrea să se ducă la budă. Tu ce alegi : foloseşti Codul Muncii pe post de hârtie igienică sau respecţi legea până te faci maro
   Referitor la dacopatie – adică dacă dacismul e made in Rusia, degradaţionismul e made in Bruxelles ? Eu spuneam că suntem la nivelul moral cel mai jos al istoriei. Da, sunt degradaţionist dar doar întâmplător pro-vest. Tu chiar crezi că UiE ne vrea obidiţi şi scârbiţi de noi înşine ? Te informez că din contră, Macron, Von der Leyen & gaşca Vest ne vor încrezători în viitor şi optimişti dar realişti pentru că vor să evoluăm pe când gaşca Est ne vrea ignoranţi, visători şi pesimişti ca să ne poată domina.
   Şi tot despre daci / geţi : e corect textul ” … Geţii sunt cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci … dar unirea lor e cu neputinţă şi nu-i chip să se înfăptuiască, de aceea sunt ei slabi … La ei, la traci, trândăvia este un lucru foarte ales … ” ?

 30. @Gigi. Dacă am avut noroc înseamnă că sunt Nevaccinat și Imun.
  I am Legend… ? https://www.imdb.com/title/tt0480249/

  Referitor la UE, am oareșce neclarități legate de Ostpolitik (Willy Brandt a fost agent al NKVD). În rest, speranța moare ultima!

  Despre traci, pe lângă trăndăvie, mai erau și curvari (poligami) și foarte buni mercenari (kosonii stau dovadă).

  9
 31. hai ca se anunta deja marea relaxare in decembrie,urmeaza marea mahmureala in ianuarie si urmeaza marea inmormantare in martie….numai bine se intra in pasti si 1 mai.
  mai putini dar sanatosi.

  2
 32. Cand vrei sa scapi de patalama gen „teorii conspirationiste” dar Reuters da cu titlu gen „Wait, what?”
  https://www.reuters.com/legal/government/wait-what-fda-wants-55-years-process-foia-request-over-vaccine-data-2021-11-18/

  9
  • Corect. Chestia asta e material solid de teorii conspiraţioniste pentru americani – dacă FDA-ul de pe malu’ Potomacului se poartă ca ANMDM-u’ de pe malu’ Dâmboviţei e o surpriză pentru americani, pentru noi e doar normalitatea incompetenţei şi indolenţei instituţiilor de stat

  • PS, „suplimentul alimentar” numit „ASTHA 15” a ajuns sa fie vandut pe net cu pret de aproape 3 ori mai mare (spre 300 de lei), din cauza lipsei din farmacii.
   E pentru astm bronsic, recuperare post-COVID, inflamare a arborelui bronsic, probleme pulmonare de sezon….tuse uscata…
   Contine 15 plante, cea mai importanta cantitativ (Adhatoda vasica) e din India…din cauza asta e produs de Sun Wave Pharma…din India (are o reprezentanta in Bucuresti).
   Toti doctorii il recomanda in draci…insa, nah, „inflatie”.
   De varianta sub forma de sirop pentru copii nici nu mai vorbesc.

   9
   • ” … Toti doctorii il recomanda in draci … „.
    Răzvane, nu prea ştii despre ce e vorba. Absolut întâmplător acel supliment care se vinde pe piaţa gri cu preţ triplu (nu am informaţii că nu s-ar găsi în farmacii, dar e posibil) ar fi teoretic relativ util post-COVID. Se întâmplă asta din cauză că poartă eticheta de producător Sun Wave Pharma şi nu din cauză că ar avea legătură cu COVID.
    Problema o constituie firma aşa-zis producătoare. Ca să înţelegi, accesează site-ul lor şi vei înţelege : ” … SWP a fost fondată de către Yogish Agarwal în România, în anul 2008. SWP ofera pieței din România produse eficiente, sigure și de înaltă calitate.
    SWP este Compania Nutraceutică Nr.1 ​​din România.* SWP este in primele 5 companii OTC din România.* SWP are cea mai mare echipă de promovare din România, cu peste 330 de profesioniști. … ”
    Sunt ferm convins că e adevărat ce scrie SWP, dar hai să-ţi traduc : indianu’ ăla scabros (inclusiv cercetat penal în trecut pentru ceva legat de curve) face o firmă, ia produse cine ştie de pe unde, cel mai des din India / Pakistan / Bangladesh şi-i pune pe producători să le ambaleze cu numele SWP. Ca să-şi vândă suplimentele nutritive „nutraceutice”, trimite „330 de profesionişti” pe la doctori să-i determine să le prescrie. Agenţii lui de vânzări seamănă cu agenţii din „Lupul de pe Wall Street” şi au ca principală metodă de persuasiune sila, pila, mila, mita şi minciuna. Deci când vezi un doctor care-ţi prescrie produse SWP să ştii că e escroc non-etic sau e prost făcut grămadă aburit de reprezentantul medical, aşa că schimbă-l.
    Ultima modă a banditului (nu-l fac ţigan că e din castă superioară) e să promoveze puternic câte un produs la medici dintr-un anume grup de specialităţi apoi creează deficit de volum la distribuţia în farmacii ca să le vândă direct online (ca să ia el şi marja deci profitul farmaciei). Pacientul disperat de „sfaturile” medicului care nu găseşte în farmacie siropul de fructoză „minune” şi care nu se descurcă pe internet e posibil să ia ţeapă de preţ triplu de la un binevoitor.
    Dar doar întâmplător e legat subiectul de COVID. La fel de bine putea să fie vorba de astm, hipertensiune, insomnie sau isterie.
    P.S. acu’ mă ţii tot trei zile la moderare ?

    1
    • De abia se gaseste on-line, face o laie „profit”.
     _________

     La cutia cu maimute la moderare stai pana te vede careva, nu „3 zile”…dar daca vrei neaparat te tin eu si mai mult, nu-i problema.

     11
     • Eu explicam un fenomen – tu o dai cu laie bălălaie … nu înţeleg ce parte a comentariului meu îţi este neinteligibilă.
      „De abia se gaseste on-line”. „De abia” pentru că asta-i politica de vânzări a firmei. Predicat impersonal = atitudine de respect pe care tu o ai, eu te sfătui să n-o ai. „Face o laie profit” – ai vrea tu să ai laia aia, da’ ştii tu cel mai bine că sunt nişte îngeraşi care abia îşi pot hrăni copilaşii cu ochi mari de pe uliţele prăfuite din India [ violine în crescendo ].
      Eu am explicat clar, şi chiar extrapolez – orice supliment nutritiv, că e „nutraceutic” sau nu, NU îşi merită banii în afecţiuni medicale, deoarece raportul cost financiar – beneficiu terapeutic este extrem de nefavorabil, adică e ţeapă, dar’mite când e triplă la negru. Suplimentele nutritive nu sunt aprobate de ANMDM ci de ANSVSA, adică nu sunt medicament ci aliment, pentru că nu pot îndeplini criterii medicale. Deşi e posibil să existe efect benefic sau stare de bine în urma ingestiei de nutraceutice, aceste substanţe nu au efect real tangibil medical. Deşi sunt medicamente aprobate cvasiidentice cu unele nutraceutice, diferenţa dintre medicament şi nutraceutic e dată de standardul de calitate.
      Din păcate, destui medici recomandă din prostie (sau creduli), exces de zel („hai să-i dau pacientului o ditamai reţeta să nu zică că nu l-am bibilit „) sau interes financiar meschin (firfireii de „comision” daţi de reprezentantul de vânzări). Eu îşi zic că cele mai mari firme pharma, cu portofolii înzecite, abia ating 200 de agenţi de promovare, SWP 330 – de ce oare? P.S. Nu încurca Sun Wave Pharma cu Sun Pharma care deţine inclusiv Terapia – sunt entităţi diferite.
      Concluzie – aveţi fibroză pulmonară post-COVID, puteţi lua şi Astha, dar doar dacă nu sunt alte variante mai ieftine. Nu vă prezintă medicul variantele, ziceţi-i clar că ce face e lipsit de etică şi duceţi-vă la altul.

      1
   • Ha! Era primul lucru pe care-l colectau daca ii avantaja! Primul pe care-l puneau afis pe toate gardurile, zbierat zi si noapte pe toate canalele Radio si TV. Insa este si cel mai usor de verificat. 😛

    7
    • Vasile, Vasile … ia hai să vedem ce citeşti. De la Wikipedia citire : https://en.wikipedia.org/wiki/One_America_News_Network – ” … One America News (OAN), is a far-right,[15] pro-Trump[23] cable channel … The channel is known for promoting falsehoods and conspiracy theories.[45] In November 2020, YouTube suspended OANN for one week and ended its ability to monetize its existing content as a first strike under its three-strike community guideline violation policy for advertising a false cure for COVID-19.[43] In 2021, the channel was sued by Dominion Voting Systems and Smartmatic for promoting false claims that the companies had engaged in election fraud during the 2020 presidential election.[46][47] … ” Dar bineînţeles, Youtube, Wikipedia sunt în gaşca lu’ Bidon, deci să nu le credem …
     Despre faptul că CDC nu a făcut o statistică despre capacitatea imunizaţilor natural de a transmite boala – un imunizat natural nu este o persoană care a trecut prin boală, ci o persoană care în urma bolii are un titru semnificativ crescut de anticorpi. E cunoscut de un an juma’ că imunitatea naturală este inconstantă (doar 55 % din cei infectaţi o au o perioadă de minim 6 luni şi doar 70 % din cei cu forme medii / severe de boală). De aceea, nu a putut fi criteriu de studiu statistic. Faptul că nu a fost efectuat studiul nu înseamnă că toţi imunizaţii natural nu au risc de contagiozitate la următoarea trecere prin boală.
     Spre deosebire de imunitatea naturală, care, deşi inconstantă în calitate şi amplitudine, atunci când există, oferă o mai mare protecţie, imunitatea artificială post-vaccinare e mult mai constantă (90…95 % vaccinurile ARNm, 55…75 % celelate), chiar dacă are o durată mult mai scurtă (uite că doar vreo 7…8 luni, iar după booster probabil că nu va fi de mult mai lungă durată chiar dacă goarnele Pfizer & Moderna susţin că ar ţine 2 ani).
     Concluzie : mesajul OANN „CDC Reveals No Record Of Naturally Immune Transmitting COVID-19” e un antivaxxism obţinut prin fakenews de tip formulare tendenţioasă, postarea lui Răzvan Mihăeanu e corectă, dar interpretabilă şi sub forma chichiţelor avocăţeşti – textul „Lawyers smelling blood in the water.” are două sensuri – inclusiv în evaluarea impactului pro sau anti-vaxx, iar mesajul CDC (https://www.cdc.gov/library/covid19/11152021_covidupdate.html) e clar în concluzie ” Vaccination might not prevent individuals with breakthrough Delta variant infection from transmitting SARS-CoV-2 to their household contacts, but prior vaccination of exposed household contacts appeared to lower their risk of becoming infected. „

     2
 33. credeam ca doar la noi se practica vaccinarea la chiuveta
  https://www.libertatea.ro/stiri/belgia-un-medic-suspectat-ca-a-vaccinat-fictiv-2-000-de-oameni-3850052
  dar vad ca si altii au ,,istetii” lor

  1
 34. Mondial, cazuri active de covid (confirmate prin testare) 19,467,067
  Persoane cu simptome moderate, ușoare sau fara simptome 19,385,308 (99.6%)
  Persoane cu simptome grave, internate 81,759 (0.4%)
  * Mortalitate la nivel mondial
  239,584,251 – persoane infectate
  234,400,650 (98%) – persoane vindecate
  5,183,601 (2%) – persoane decedate
  * https://www.nbcnews.com/health/health-news/cdc-says-covid-19-cases-u-s-may-be-10-n1232134 (știri vechi)
  Hai la doze și certificate ! Gripa chinezească e noua ciumă, trebuie să devenim obedienți că sa nu murim (de foame că nu avem certificat). Este despre virus și salvarea bunicii….sigur nu este despre lăcomie și beția dictaturii. Sa credem orbește in stat și în corporații, ne doresc doar binele. Depinde de noi daca îl dăm sau nu.

  19
  • vinde rahaturile astea lui putin si vezi ce iti raspunde!
   Apropo, tocmai s-a vaccinat si cu booster-ul si a mai facut si o inhalare, de control, asa ca nu cred ca iti va raspunde favorabil
   https://www.digi24.ro/stiri/externe/vladimir-putin-a-testat-un-vaccin-anti-covid-sub-forma-de-spray-nazal-nu-am-simtit-nimic-1748411

   2
   • Mihăițăă ești bine ? Ce treabă are cu putin cu cifrele alea? Te gândești că e antivaccin ? Numai idioții au mers pe ideea că ăla e antivax, cand el avea de vândut vaccinuri. Mai bine mergi și încearcă tu rahatul ăla de spary, vadă că ești dispus să îl crezi pe cuvânt. Asta așa, sa nu te plictisești până la noul booster.

    15
    • Ce te agiti asa, chiar ai impresia ca intelegi ceva din numerele pe care le tot agiti pe aici?

     2
     • @Anla’shok. RTI se agită cu folos – ia uite câte inimioare primeşte. Dacă inimioarele s-or transforma în copeici … atunci chiar se merită. El spune cu guriţa lui ” … idioții au mers pe ideea că [Putin] e antivax … „. Problema nu se pune ce crede Putin – evident că e provaxx pentru ai lui, dar pentru duşmanii lui, inclusiv românii, e antivaxx. De ce face asta ? Ca să ne distrugă, omorând cât mai mulţi oameni prin intermediul virusului, atacând necesitatea de a ne proteja de acesta (vaccinare, distanţare, etc.) prin propaganda ţintită.
      Ce nu înţeleg eu e de ce oameni de pe acest site (teoretic cu mod de gândire combatant-competitiv) nu înţeleg asta şi nu înţeleg nici că ce fac aceşti troli, împreună cu politrucii trădători şi idioţii utili e mult mai rău decât ce ar putea face trei divizii de tancuri T-90.
      Spuneam de Rafila că ce-i născut din pisică tot şoareci mănâncă – ta-su născut în URSS, venit cu Divizia Tudor Vladimirescu, vajnic comandant de penitenciar confirmat cu 27 de morţi din deţinuţii politici, apoi miraculos devenit peste noapte mare doctor. Ia uite cum ne bagă în cimitir de pe-acum – bla-bla-bla vrem protecţie împotriva virusului da’ impunem certificatul verde doar în vârful valului (după ei, în purul stil pesedist, va fi la ceva zile după depăşirea incidenţei de 10 la mie) – evident că vom creşte rata vaccinării cu viteza melcului pentru că odată trecut un val nici dracu’ n-o să se mai vaccineze. Şi iar vom avea morţi pe bandă rulantă …
      E pur şi simplu o atitudine criminală la care noi ” … ciumă roşie, dom’le, nişte ciumă roşie … da’ n-ai ce-i face … „.
      Trist e că iar vor scăpa criminalii nepedepsiţi, în primul rând datorită atitudinii stupide a majorităţii populaţiei – am discutat cu mai multe rude ale unor morţi de COVID – cei mai mulţi aveau atitudine de baci mioritic ” … aşa i-a fost scris …”, foarte mulţi spuneau cauza morţii ca pe un secret ce trebuie păstrat, o parte ” … l-au omorât doctorii cu zile că altfel trăia ş-acu … ” sau alţii ” … şi vaccinat şi nevaccinat tot aia e … „, dar nimeni nu dorea să realizeze conexiunea atitudine antivaxx – deces.
      Ce m-a şocat cel mai mult la aceste rude de decedaţi COVID a fost persistenţa atitudinii antivaxx – vaccinarea personală ” … n-are rost că acu’ am imunitate … ” / ” … mi-e frică s-o fac …” / ” … ştiu eu mai bine ce să fac … „

      3
      • Inimioarele in functie de cum sunt puse arata nivelul unora, Eu oricum nu postez pt. inimioare, nu asta ma intereseaza. Cei ca el vin cu potopul de cifre si articole din care scot la inaintare doar jumatatile de adevar care le convine. Cine are rabdare si un pic de discernamant ar vedea ca mai sunt niste jumatati care schimba datele problemei. In schimb sunt multi care accepta ce spun cei ca el pentru ca asta vor sa auda si nimic altceva. Nu-i intereseaza restul. Au universul lor format cu mult inainte de pandemie in care astfel de discurs a gasit teren fertil. Chestia asta a inceput pe vremea cand aveam fotografia cu 23 august 1944 in manualele de istorie in care muncitorul ii arata ofiterului cum sa dirijeze tirul, a continuat pe vremea in care cei cu „scoala vietii” erau apreciati in detrimentul studiosilor dispretuiti ca soareci de biblioteca, in care smecheri cu bacalaureatul luat la 40 de ani, licenta la 44 si doctoratul la 47 au devenit lideri nationali etc etc mai pe scurt avem in spate o perioada inceputa in comunism si continuata dupa decembrie ’89 in care fiecare absolvent de cel putin 8 clase care a citit unul -doua articole aiurea se considera egalul sau superiorul unuia specializat cum este cazul medicinei. Avem caz de buba sparta acum.

       • E uşor să spui ” vai ce s-a degradat boboru’ „. Intuiesc deci că ai 45+, altfel ai privi mai condescent noua generaţie. Referitor la absenţa meritocraţiei – asta da, e boală veche şi porneşte de la Burebista, când a trimis jertfă lui Zalmoxe nişte tarabostes proprietari de vii înainte să taie aracii de viţă de vie zicând că găseşte oricând conducători dar nu popor. Eu n-am apucat muncitorul instructor de tir deşi am auzit de multe exemple similare, dar am apucat profesori care, după ce se uitau cu teamă la poza alb-negru a unui Ceaşcă ultracosmetizat de deasupra tablei din sala de clasă, ne ziceau ” clasa muncitoare conduce, da’ tot intelectualu’ îi zice ce să facă „. Şmecheri deveniţi docenţi la 3 ani după bacalaureat am văzut abia în secolu’ ăsta, doar când şmecheru’ s-a convins că rumânu-i făcut din mămăligă şi a prins curaj ştiind că poate învârti morala şi legea după bunul plac. Iar experţii în butonat goagălu’ cu opt clase au început să mă-nveţe pe mine medicină abia la apariţia generaţiei Z, când inclusiv cei din generaţii anterioare au început să se dea deştepţi („dacă puţoii ăia se dau rotunzi, de ce să n-o fac şi eu”), atunci când corelaţia venit – studii s-a diluat prea mult şi efortul de învăţare sistematică şi-a pierdut motivaţia.
        Ce vreau să spun cu asta – evoluţia forţei meritocraţiei nu este un proces continuu, nu are un grafic liniar, ci este o sinusoidă, la noi din păcate cu trend aproape constant negativ, iar pantele abrupte sunt generate de modificări rapide ale percepţiei generale asupra relevanţei pregătirii intelectuale, modificări realizate sub imperiul emoţiei sociale de moment. Contraexemplu : ia uite-te ce concurenţă avem acum la admiterea la medicină (5-10 / loc) – acesta e efectul percepţiei „eşti doctor, garantat câştigi bine fie aici, fie afară”.
        Ce s-a-ntâmplat acum cu atitudinile negaţioniste şi antivaxxiste e spargerea altei bube, cea a încrederii în sistem, dublată de atitudinea paranoidă generată angoasele semiizolării sociale individuale inerente pandemiei. Aceste probleme au fost magistral exacerbate şi exploatate de propaganda est cu rezultatul aducerii multor oameni la nivele aproape psihotice (o cunoştinţă, o persoană pe care o ştiam de mulţi ani ca perfect integrată şi echilibrată, m-a luat ieri deoparte cu mare seriozitate ” Câştigi bine cu recomandatu’ vaccinării la pacienţi ? Îmi dai şi mie pontu’ ? „).
        Dacă nu ar fi existat această propagandă atât de feroce şi mai ales coordonată, am fi avut până acum cel puţin 20000 de morţi mai puţin dar mai ales nu am fi avut societatea ruptă-n două – inclusiv eu mă mir de mirarea mea când văd câte-un bugetar sau manelist cu atitudini provaxxiste … şi nu-i bine … În Franţa, de exemplu, există antivaxxişti, dar mult mai puţini şi mai ales cu mesaj necoordonat, şi de aceea forţa mesajului lor e mult mai mică – de aceea ei au mai puţini morţi, şi nu atât de mult pentru că îi respectă mai mult pe intelectuali decât noi sau că învaţă de la grădiniţă să mănânce cu gura-nchisă.
        Concluzie : nu cred că avem o bubă spartă a racilelor societăţii, ci avem o bubă spartă din cauza propagandei est care a speculat admirabil defectele societăţii noastre
        P.S. Despre inimioare – acum am văzut că ţi-ai scos ochii cu RTI bine de tot – nu-i generaliza exemplul că nu merită – vorbim de o personalitate anancastică dominantă motivată extrapsihic financiar sau poziţional şi intrapsihic de frustrări freudiene prost înţelese (îl suspicionez chiar de faptul că ar fi vaccinat la cât de anxios e). E ca şi cum ai dezvolta o teorie de ce latră o javră – că vede un hoit de ros, că i-a luat altu’ poziţia alfa sau că vede luna pe care-a văzut-o când a fost înţărcat – pierdere de timp.

        1
        • Brancardiere, iar ai dat iama prin medicamentele pacienților ? Hai sa presupunem că ai avea dreptate, putin vrea sa își omoare dușmanii, tu ai văzut cum arată decedații de covid ? Mie nu îmi par că erau buni de luptă sau de lucru (bătrâni, bolnavi, etc.). Crezi că ne triază că să aibă un adversar mai puternic ? Ești deștept foc nu gluma. Nu înțelegi că oamenii….ce ? Daaa..atacul trolilor… păzea muică !! După ce trece efectul medicamentelor mergi și vezi un tanc, să îl privești bine, mai discutam după. Idioți rău votcarii ăștia, luptă că proștii cu arme clasice din Siria până în Donbas, puteau să trimită 1000 de infectați și rezolvau problema. Tot zic, tu și alții că tine, sunteți, alături de politicieni, cei mai buni agenți antivaccinare (debitați doar cretinități). Jigodia roșie, Rafila, e omul celor din WuhanHealthOrganisation, ăla visează doar bani, putere, restricții, vaccinuri și certificate, la ultimele e exact ca tine. Cu ce a ajutat certificatul pulii ? Toți infectații cu noua variantă erau vaccinați și cu certificat. Cu ce a ajutat vaccinarea ? Nu imunizeaza dar, zice propaganda, nu faci simptome grave, rahat mă. Trecerea prin boala imunizează și pentru 98% nu exista simptome grave. Care a fost avantajul ? Sa facă băieții deștepți bani ? Sa vadă dacă e pulimea obedienta ? Sa testeze noi variante de control tip Xi (apropo, au sărit de variantă asta) ? La noi a trecut valul și acum e la aia de ii laudai, vaccinații premianți. Cum zicea propaganda, vaccinul conține libertate ? Probabil pentru asta stau închisi sau vor sa îi închidă. Păi aveau dreptate rudele. Șansele să ieși viu din spitalele românești sunt minime, fata alte sisteme medicale, sunt populate de prea multi eroi șpăgari. E alegerea lor, mini dictatorule, ce îți pasă ție ? Nu o da in vrăjeală ieftina, că ocupa paturile, așa găsim motive sa ii dam afară pe toți (că sunt grași, că fumează, că beau, nu fac mișcare, conduc aiurea, nu fut cu prezervativ, etc.). Foarte bun certificatul și vaccinul, cu vaccinații cu certificata a ajuns virusul in Europa. Avem dozeee și cerificateee ieftineee !!!!
         Ana’soc, mai marș mă. Alea sunt cifrele băbălaule, e problema ta că nu îți place realitatea. Mereu găsești scuze puerile și penibile cand nu ai argument. Apropo, ești sigur că toți cei sceptici față de vaccinul anticovid, sunt urmașii ălora de zici ? Nu de alta, dar la cum se poarta, urmașii par fanaticii vaccinării cu orice preț. Știu că va e greu, aia e, ați luat țeapă și acum vreți că toți sa fie în aceiași oală. Trăiască dictatura, poate acum o sa reușească să făurească o lume nou perfectă. Poate mă înșel, oare ești doar supărată că ai „studiat” până la 50 de ani și nnu ești nici deștept, nici bogat, nici respectat ? Daca e așa, ghinion.
         Brancardieri, iar papi maro găgăuță. Meritocrația nu este implementată nicăieri, dar deh, așa e cand trăiești în utopii idioate. Concurența acum, sunt sub 4 pe loc ? În ’70 sau „80 erau peste 10 pe loc și mult mai bine pregătiți. Bine, la tine e normal sa lozești. Vezi că iar ai inceput sa delirezi, lasă balivernele și mars dracu la muncă, cărucioarele alea nu se plimba singure prin spital, asta daca chiar ești brancardier și nu internat la glumeți. Doi ofticoși smiorcăiți plini de „argumente”.

         12
         • Si dai si lupta. Ce ai badie ti-au scazut vanzarile la lumanari? Nu te lasa inca putin si intri in SI ca a opta unitate de masura. Trebuie sa aiba si prostii etalonul lor. Inauguram scara RTI.
          Hehe ce fonfaie el argumente, ofticosi, smiorcaiti, vezi ca iti curg spumele pe tastatura. Mai bine continua studiile asuprs atitudinii adolescentelor in fata p****, daca te-am citat bine ca la asta te pricepi. Si… mai vezi ca vine iarna, sa nu ramai cu limba prinsa pe vreo clanta la primarie.

          1
          • Ce aveti mai cu omul? Atata poate, e limitat, face o cruce da o palma la o femeie, spumega pe tastatura si gata dacu’ se simte folositor. Iel iese la proteste,ie din aia de la Universitate iel o arde cu laivuri. Ca e suportat de careva trumpist de pe site asta poate ar fi o problema imhp.
           Dar cel mai bine bagati cu ignore la ce abereaza; eu asa fac la alde gheorghita fochistu’ 3 klase , shampanskoye s’il vous plait monsieur si lumanaristu 😉 .
           Sau poate nu ignore etern 😀 , ca imi place sa citesc cum stergeti pe jos cu alde astia; cam cum face Alex cu unii „mari” cunoscatori ai Muricii 😉 .

          • Măi măi, am crezut că ai ceva de zis, nu e bai, ai mai demonstrat că nu e bine sa te suspectez de inteligență. Continua Ana’șoc, împreună cu brancardierul faceți o treabă minunată, uite, a mai apărut un târlipic.
           Bravo „nobile” trebuia și tu să semnalizezi. Auzi, ne cunoaștem de undeva erbsenzahler ? Am fost reclamat de *editat ? Ai aflat tu cum se face o cruce ? Mă mir. Hai *editat, vezi că ramai in urmă la norma de sparanghel. Daca mă ignorai, cum ziceai că fac cei „superiori”, azi aveai sa mesteci o lingura de varză și o bucata de carnat, nu trebuia să mănânci rahat pe forumuri.

           10
          • Bai RTI, analfabetule se scrie Anla’shok. Anla’shok ai priceput? Daca tu ai fantezii anale este strict problema ta.
           Si de ce trebuie sa scrii asa mult ca sa spui asa putin?

 35. hop și valul 5….

 36. Având în vedere că Nevaccinații nu pot călători, oare cine îl răspândește pe Omicron? Doar întreb…

  7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *