Onoarea si devotamentul Armatei Romane …intr-un interviu deosebit

Poate ca de multe ori unii dintre voi au zambit usor, citind articolele publicate aici. Spun  asta pentru ca uneori, atat eu cat si prietenii mei care scriu pe blog, suntem cam entuziasti! Avem uneori(sau asa poate parea) tendinta de a prezenta, un pic eroic si patriotic, anumite realitati actuale sau istorice, punand accentul pe latura national-militara a societatii romanesti!

Dar cum acest blog s-a nascut strict din dorinta de a prezenta si expune cat mai multe despre noi romanii si despre bratul armat care a creat si aparat aceasta tara inca de la infiintarea Ei, de pe vremea primului rege, Burebista, va cerem un pic de clementa si rabdare! Ca anumite notiuni ca Romania, roman, Armata Romana, romanitate sau altele asemenea, inseamna foarte mult pentru noi, si in mod sigur si pentru voi, este evident.

Dar corect este sa si argumentam, atunci cand sustinem ca Armata Romana si structurile de forta ale Statutului, sunt destul de bine pregatite si incadrate cu oameni competenti si patrioti. Poate ca patriotismul suna stanjenitor, intr-o lume dominate de “Click” si Can-Can”, de televiziuni de partid si de coruptie cvasi-generalizata, DAR…suna foarte bine pentru uimitor de multi oameni. Iar unii dintre acestia sunt mai …deosebiti! Ca pregatire, ca functii, ca romani pana la urma!

De cateva ori am sustinut ca in anumite structuri nationale, mai ales cele militarizate, sunt oamenii deosebiti, chiar si in structurile de conducere. Nu toti sunt corupti, prost pregatiti si indiferenti! Multi sunt extrem de buni in meseria lor, curati la suflet si …ROMANI, in cel mai adevarat si pur sens literar!

Acum a venit vremea sa va ofer si o mostra de profesionalism, de mentalitate de la cele mai inalte nivele ale MApN, MAE si…nu numai! In urmatoarele zile voi publica un interviu cu un ofiter de rang inalt din Armata Romaniei, care descrie destul de amanuntit un anumit eveniment arhicunoscut de noi toti! Sau asa am crezut, ca il cunoastem…

Acest interviu nu mi-a fost acordat mie, dar il voi publica cu sursa cu tot, cel mai probabil in doua parti. Tot ce va rog este sa aveti rabdare: cititi-l cu atentie, cititi-l incet, si retineti cat mai multe dintre numele pomenite acolo! Poate candva le vom mai intalni. Dar mai ales cititi-l printre randuri si asa poate veti afla cine sunt cei care apara Romania cu sufletul in prima linie, in timp de pace( pace?!) sau pe timp de razboi!

In mod sigur multi romani isi iubesc Tara, foarte multi! Vom avea acum ocazia sa cunoastem pe cativa dintre ei!

6 comentarii:

  1. Traiasca tara mea!

  2. Notiunile de care vorbesti – patrie, patriotism, natiune, ONOARE… s-au cam prafuit, e adevarat, dar pentru asta e tot vina noastra, ca am permis sa se intample asa. E de-a drepul reconfortant sa vezi ca mai exista oameni care vorbesc de asa ceva cu dezinvoltura. BRAVO !

    • Mizeria si imbecilitatea sunt doar mai zgomotoase si se vand mai bine, pe cand decenta si normalitatea sunt banale, sau mai rau nu mai sunt la moda! Sunt insa multi romani care sunt mandri ca sunt romani. Multumesc…

  3. Bineinteles ca ne iubim tara noastra Romania, inaintasii si cultura noastra milenara si trebuie sa insuflam tuturor acest lucru si mai ales sa li-l amintim de cate ori avem ocazia. Cel mai important dintre toate este sa ne cunoastem istoria, cea adevarata nu schimonoselile comuniste, sa stim cine ne-a fost alaturi si cine nu, sa ne stimam eroii, adevaratii romani care s-au ridicat peste maruntisurile si interesele materiale si au realizat lucruri de neimaginat in timpurile lor, in aceasta zona a Europei in care toti au fost stapani in afara de noi romanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *