Poze Imperial War Museum din Londra III

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poze puse la dispozitia blogului de Vali. E, recunosc cu invidie, ceva mai talentat decat bine. 🙂

9 comentarii:

 1. Ar fi de ajutor sa avem explicatii lamuritoare la fiecare fotografie.
  Multumesc oricum pentru poze!

 2. Faine poze.

  Ma uit la T34 si la Sherman. T34 a aparut in 1940 si inca este activ in multe tari. Sherman a fost o gluma proasta. Ce design rafinat avea T34 comparativ cu oala americana.

 3. Pentru mine T34 este cel mai dragut tanc din cele expuse in acest articol.In acest moment probabil ca T34 este folosit doar de catre Afganistan, unele tari africane si este posibil ca Coreea de Nord sa il mai aiba in stoc.Acum,raportat la ce armament antitanc exista, inclusiv T80 este un tanc depasit, ce sa mai vorbim de T34.Pentru un militar neinstruit, care nu este echipat cu armament antitanc, chiar si T34 este cel mai urat cosmar pentru el.

  • Da, dar cand a aparut (1940), T-34 era F22 Raptor de azi.

   La momentul 1941 nemtii aveau Panzer II si abia se laudau cu Panzer III, si ala cu tun de 37 mm sau 50 mm si blindajul structurii de 30 mm, la 90 de grade. Abia de la modelul H blindajul structurii (tot la 90 grade ca deh, nu ne duce capul), a crescut la 60 mm. Meanwhile, T34 avea tun de 76 mm si blindaj de 45 mm la 30 grade care pe langa efectul de ricoseu, dubla grosimea blindajului ( http://en.wikipedia.org/wiki/File:T54_Training_Parola_Tank_Museum_3.jpg )

   T34 a fost sursa de inspiratie pentru proiectarea Pantherului in 1942, doar ca nu le-a iesit prea bine nici ala. Au trebuit sa reproiecteze la greu la el pana sa iasa ceva bun.

 4. PS daca as fi bogat, vreun rege al asfaltului or something 🙂 , mi-as cumpara un T34 si un S-Tank sa lel tin in gradina. De decor.

  Apropo, pe la Arsenal Park ati fost? http://www.arsenalpark.ro/muzeu-in-aer-liber.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *