rescUEd…by RoAF

Cocarde/culori cunoscute…

The first (n.r. – aoleo, mamă!) rescEU delivery of protective face masks has arrived in Italy and will help keep health care workers safe as they fight the virus on the front line.

RescEU is a common European stockpile of medical equipment, such as ventilators, personal protective equipment, vaccines and therapeutics, to support EU countries that are facing shortages amid the coronavirus pandemic.

On 19 March, the EC created a strategic rescEU capacity – a common European reserve – of emergency medical equipment to help EU countries face the coronavirus pandemic. The Commission will finance 100% of the capacity, which is to be hosted by one or several Member States. The hosting State or States will be responsible for procuring the equipment with the support of the Commission. The Emergency Response Coordination Centre will manage the distribution of the equipment to ensure that it quickly goes where it is most needed.”

European Commision

25 de comentarii:

 1. apararea civila mai exista sau nu la noi?

  • Nu prea cred. Probabil sa contopit in ministerul sau entitatea condusa de Arafat. Pariu ca nici nu se mai cunoaste numarul de adaposturi subterane din subsolurile blocurilor vechi….cele noi construite nu au fost prevazute.

   1
   • Cele noi au de la autorizare spatii cu destinatia de adapost .
    Problema este alta – adaposturile alea erau pentru tacticile din al doilea razbel .
    Acum nimeni nu stie la ce ar mai fi de folosit…

    1
    • @tomcat, pt urmatoarea eventualitate servesc adaposturile:
     Lovituri Grad asupra Mariupol, acum 5 ani la cateva sute de km de Romania.
     https://www.youtube.com/watch?v=HXbcUo507ME
     Locuintele colective au destule suflete in ele incat sa merite macar cate un minim adapost de aparare civila, un pichet de incendiu si doua accese/evacuari separate. Din pacate „investitorii” considera altfel si fac presiuni ca atare. Iar blocatarii sunt f fericiti sa cumpere „de lux” cu gresie de 70 de lei „di(n)rect de la dezvoltator”, proiectantii colaboreaza si ei pt. ca foame, ISU-ul mai inchide ochii pt. ca „la naiba, aia de la Colectiv au avut si ghinion” au dat aia cu termobarica, samd. Sper sa-i mai potoleasca criza ce vine.

     2
  • Nu mai exista
   A fost in MApN inclusiv unitatea speciala din Ciolpani
   Acum se ocupa IGSU si baetasu ala din desert care se juca cu alarma in fiecare miercuri

   2
  • ce imperiu și-a construit arafat…..
   doar cu picioarele inainte ca iliescu iese specialistul ăsta de acolo.

   2
 2. din ce unitate face parte aeronava cea din Otopeni ?

 3. Cind domnul Iohannis a declarat public ca Ro e aleasa ca depozit si UE finanteaza dotarea cu 10 milioane , a gresit un pic exprimarea. Lasand sa se inteleaga ca ” marfa” e la dispozitia tarii. In realitate e la dispozitia celor 27 tari membre UE. Care cer ce au nevoie. Evident ca livrarea se face cu avioane militare. Avem 7 C 27 Spartan in dotare. Si zborul e platit. Spartanele astea romanesti sint unica achizitie REALIZATA prin licitatie publica si domnul Ciuca face foarte bine ca le trimite in misiuni. Se castiga experienta, se imbunatateste profesionalitatea echipajelor si a personalului de intretinere. Face bine si celor care se ocupa cu planificarea.
  Sper ca si F 16 sa zboare des, sa se faca experienta necesara pt baremul NATO combat ready . Cit mai devreme, cu atit mai bine.

  5
  • Am auzit cu urechile mele cel puțin 2 declarații unde s-a subliniat că e vorba de depozit strategic UE și s-a subliniat expres că nu e exclusiv pentru România. Acum na, fiecare înțelege cum poate.

   2
 4. Cred ca mai multi bani s-au cheltuit pe autocolantele alea cu RescEU, de pe cutii.

  3
  • genul asta de cutii aper periodic la noi in comunitatile de „nevoiași si marginalizate”…
   multe sunt incarcate direct in taxiuri de la centrele de distributie si in masinile peesonale….de nevoiasi marginalizati.

   2
  • maxim un meleon de lei romanesti, nu-s scumpe autocolantele…chiar si un palet ( autocolante )nu trece de 5-6 meleoane de RON

 5. Văd că inteligenții din Academia Ro se gândesc la o taxă de solidaritate. Eu sunt angajat la privat. Deci oricum țin în spate și „bujetarii” unii sunt de prisos. De ce? Pentru ce? Ies în stradă cu bazooka, să îmi fout una. Sunt sătul. Apropos, Academia română. De ce este plătită cu așa salarii? Când în Franța au cam 10 euro pe lună. Daaaaar, fotoliul de Academician din Franța este peste toți banii din lume.

  3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *