Rusilor le-a mai picat un satelit!

La sfarsitul lunii decembrie, la un an dupa ce pierdusera alti trei sateliti prin Pacific, ivanii dau inca o lovitura putredului Occident,  din nou 🙂 ! Daca ceilalti trei sateliti pierduti erau pentru sistemul rus GPS,  sau Glonass pe limba lor, astalaltu mai mic,  Meridian 2, era un satelit de comunicatii, menit sa inlocuiasca anticul sistem rus de comunicatii prin satelit Molnya.

In mai 2011 Rusia lanseaza al patrulea satelit Meridian 2 cu succes! Dar nu a fost mereu asa.  Asadar,

in 2006 rusii incep seria de lansari pentru Meridian 1. Succesul a fost…si nu prea fost. Astfel primul Meridian 1 a zburat el ce a zburat si dupa 30 de luni l-au dat la dracului din motive nu foarte clare. N-are nimic,  au zis rusnacii, asa e la inceput. Sa-l lansam pe al doilea! Si l-au lansat!… nu prea bine se pare, pentru ca nenorocitu’ de satelit si-a ales singur orbita, o orbita cu care ivanii nu prea au fost de acord, sau nu le folosea la nimic….nu se stie sigur, cert e ca l-au dat dracului si pe asta.

Apoi, dupa sfintirea rampei, sa se mai duca dracu’ si prin alte parti, si impuscarea mai multor ingineri si tehnicieni, ca asa e la ei traditia, au lansat inca doi Meridieni, cu succes de aceasta data! Gata! Blestemul fusese dezlegat! 🙂 Asta a fost valabil pana pe 29 decembrie, cand ivanii, poate prea bine dispusi de apropierea Revelionului, au festelit-o iar, si satelitul lor, un Meridian 2 ultimul racnet, s-a dus direct sa-si intalneasca stramosii pe ailalta lume, odata cu racheta Soiuz 2 in rol de Charon la trecerea Styx-ului! 🙂 🙂

Cica racheta ar fi inteles gresit harta, sau indicatile de la sol, sau dracu’ sa-i ia, cert e ca si-a ales singura o soarta mai buna, sincigandu-se cu tot cu satelitul de comunicatie al ivanilor… Dar eu tot zic ca au avut succes! Sa lansezi cinci sateliti si sa-ti nimereasca doi….bre e lucru mare cu doar 60% rata de esec…aia spuneam si eu….lucru mare!

Pe langa traditionala urare de an nou: Sa va mearga tot asa, pana vom spune noi GATA!!!, nu putem sa nu ne intrebam de ce ivanii contemporani cu noi sunt, lucru clar ca lumina zilei, ceva mai prosti, poate mult mai prosti, decat stramosii lor sovietici?! Sau poate nu stiati ca ivanii nu se trag din maimuta, ca tot occidentalul obisnuit si democrat! Nu domne! Ei se trag din sovietici! Problema este ca aia erau evident mai destepti decat urmasii lor, de aici si ipoteza unor oamenii de stiinta, precum ca actualii ivani nu s-au tras prea bine din sovietici! Adica in termeni evolutionisti, ivanii in loc sa devina o specie mai buna si mai inteligenta, decat stramosii lor sovieticii leninisti, au…involuat, transformandu-se intr-o subspecie proasta, guraliva( vezi Rogozin) si cu ghinion la lansari de sateliti! 🙂 O fi , n-o fi, noi suntem datori sa prezentam toate ipotezele, sa-si faca publicu’ cititor o impresie corecta!

Serios acum, in industria militara rusa, se vede, se propaga tot mai mult, cea ce pe acest blog a fost numit “Sindromul Bulava”! Ca inginerii si tehnicienii rusi sunt printre cei mai buni din lume, este in afara oricarei indoieli. Problema este, cea gasita in cazul faimoasei Bulava IBM.

O racheta nou, un concept nou, splendid gandita si foarte bine proiectata, fiind prima racheta intercontinentala capabila sa manevreze pentru evitarea sistemelor antiracheta . Astfel a treia treapta, cea purtatoare  de focoase, este alimentata de combustibil lichid si are capacitate de manevra, inclusiv pe aceea de lansare de capcane termice sau antiradar!

Una peste alta Bulava este un megaraspuns adresat Occidentului, o mostra de inginerie rusa de cel mai inalt nivel. Atunci de ce cam jumatate din lansari au fost dezastruoase?! Dupa indelungi  vertificari s-a constatat cea ce se banuia deja! Proiectarea si realizarea rachetei sunt perfecte, problemele au aparut la calitatea componentelor, multe dintre ele fiind produse de industria privata, vandute armatei la preturi mult supraevaluate, DAR de slaba calitate. Astfel Sindromul Bulava nu este altceva decat o manifestare a coruptiei factorilor de decizie, la cel mai inalt nivel, ai armatei ruse.

Acest sindrom se manifesta in absolut toate realizarile industriei militare rusesti, cu consecinte grave asupra capacitatii Rusiei de a se apara, sau de a vinde la export armamentul realizat. Daca mana de fier a lui Putin va reusi la un moment dat sa stopeze acest cancer in industria militara rusa, vom vedea. Deocamdata Rusia pierde timp, bani si foarte mult prestigiu, pe mana unor afaceristi (interlopi) locali, si pe seama unor ofiteri superiori care fac de rusine nu numai uniforma purtata, ci  si milioanele de rusi morti in cele doua razboaie mondiale!

Poate ca a venit vremea ca ziaristii care denunta astfel de coupti sa nu mai fie arestati si impuscati, ci luati in seama, iar arestati si impusacati sa fie generalii si politicenii care distrug o industrie de frica careia, in urma cu 25 de ani , tremura intregul NATO. Acum au ajuns subiect de glume si mistouri… Pacat de inginerii si tehnicienii care lucreaza inca acolo!

Soiuz 2, racheta care le-a tras clapa ivanilor si i-a calicit de un satelit Meridian 2

Sursa: ziuaveche

strategypage

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *