SAAB, Gripen oferta economica prinde contur…

O sansa pentru industria aeronautica romaneasca…

Oferta economica a SAAB, pentru o achizitie Gripen, incepe sa prinda contur! Oferta suedezilor este extrem de serioasa si foarte importanta, mai ales in peisajul economiei romanesti, care este practic dezindustrializata.Se ofera transfer de tehnologie si fabricarea de subansamble ale Gripen NG, la noi, intrarea industriei locale in lantul de productie SAAB.

Implicarea RoAF si a industriei romanesti in dezvoltarea Gripen NG.Producatori romani vizati sunt:Romaero, Aerostar, Avioane Craiova, UTI, se va asigura, fara restrictii, transferul de tehnologie, pentru asigurarea mentenentei si dezvoltarea capabilitatilor industriale conexe.Se asigura accesul, Romaniei la programul de dezvoltare si modernizare al Gripen, inclusiv varianta NG.

Avioanele oferite vor avea sistem GPS si LINK 16, in standard, deasemenea radarul AESA va fi Silex Galileo.In urma simularilor a rezultat un cost cu ora de zbor de 5000 $, aici fiind incluse, suport complet, piese de schimb, consumabile, combustibil si uleiuri…

Deasemenea se vor asigura noi parteneriate industriale intre companiile romanesti si cele din UE si SUA, implicate in program, GE, Raytheon, Honeywell.SAAB ofera o solutie financiara, impartita pe multi ani, cu rate flexibile, in functie de dezvoltarea economiei romanesti si a offset-ului!

Se pare ca de aceasta data chiar este un lucru serios, insa nu putem fi siguri pana la semnare! Hai cu EXPOMIL-ul!!!!!!!!!!!

WW & George GMT

8 comentarii:

 1. Asteptam sa vedem ce o sa fie !

 2. Ceva trebuie sa se hotarasca, fiindca deja este, dupa parerea mea, tarziu! MIG-urile sunt pe ultima suta de metri, iar riscurile legate de zborul lor cresc exponential.

 3. Bre da ce arme or sa aiba pe ele,pe langa Meteor&IRIS-T ce o sa mai avem,bombele ghidate ce or sa fie,Paveway,JDAM,HOSBO o sa primim ceva rachete aer-sol Maverick,KEPD-350 sau poate Storm Shadow,dar despre capabilitatile de razboi electronic aveti idee.

 4. Ar fi un mare pas inainte. Atat pentru armata cat si pentru industia de aparare. Ce va fi..vom vedea.

 5. bre, asta suna foarte bine, ar rupe o traditie de achizitii paguboase din ultimii 20 de ani.

  ultima oferta, aia de 24 bucati la 1 mld era de la guvernul suedez, care oferea si finantarea pe 15 ani si o perioada de gratie de 2 ani, iar SAAB oferea offsetul. probabil ca de aia e vorba si acum.

  dar ce treaba are Expomil cu asta, ca acolo nu zboara avioane ca la BSDA – vor sa anunte ceva in timpul expozitiei?

 6. cu cat iti fixeti tinte mai inalte cu atat dezamagirea va fi mai mare si mai groasa si untoasa…asa ca hai sa suflam si-n EXPOMIL-u asta si vedem dupa aia ce MIG 21 Lancer 2 vom avea :)…24 Gripen la 1 milard era ok dar pentru cunoscatori ele erau A/B -uri din stocul aviatiei suedeze si fara armament , fara pregatire militara, doar imprumut si offset.Nu cred in Gripen, e dreptul meu, nu cred in muedezi , sunt mai jmecheri ca tiganii nostri si mult mai jmecheri ca noi iar orice contract Gripen semnat e umbrit de un scandal de coruptie…..hai cu F 16

  1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *