Septembrie 2021 – Pandemia – #ROVACCINARE…si „Faucismele” continua

#ROVACCINARE

______________________

Hotărârea CNSU nr. 77 din 30.09.2021

Anexa la HCNSU nr. 77 din 30.09.2021

Hotărârea CNSU nr. 76 din 30.09.2021

Anexa nr. 1 la HCNSU nr. 76 din 30.09.2021

Hotărârea CNSU nr. 74 din 23.09.2021

Anexa la Hotărârea CNSU nr. 74 din 23.09.2021

Hotărârea Guvernului pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932

Hotărârea CNSU 73 din 23.09.2021

Hotărârea CNSU nr. 71 din 16.09.2021

Anexă la HCNSU nr. 71 din 16.09.2021

Hotărârea Guvernului nr. 932 din 09.09.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României

Hotararea CNSU nr. 68 din 09.09.2021

Anexa la HCNSU nr. 68 din 09.09.2021

Hotarare CNSU nr. 67 din 09.09.2021 prelungire alerta

Anexa la HCNSU nr. 67 – masuri

Hotararea CNSU nr. 66 din 02.09.2021

       Anexa la HCNSU nr. 66 din 02.09.2021

______________________

https://datelazi.ro

https://stirioficiale.ro/informatii

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/romania/

 

115 comentarii:


 1. Cel putin nu am ajuns ca…Australia.

  30
 2. statul acum a descoperit manevrele din sistem cu vaccinari si certificate fictive, cel mai prost din curtea scolii.
  le mai zic ca intrarile in tara din zonele cu pericol de carantina aici se fac regulat si organizat mai ceva ca pelerinajele la arsenie boca iar cei care faciliteaza acest trafic de frontiera sunt dintre eroii si meseriile esentiale ale aceluiasi stat….se stie pe ce ture trebuie sa se intre in vami ,orar si pe unde inainte de a se pleca de acolo.
  #taraluibodesimanivela

  8
 3. Cred că se procedează greșit prin faptul că se mizează totul pe campania de vaccinare că soluție pentru înfrângerea virusului prin faptul că vaccinul nu garantează 100% imunizarea împotriva bolii ceea ce crează o falsă siguranță și duce la răspândirea mai departe a infecției.
  Singurul lucru care ar trebui sa fie mandator este dovada imunizării prin analize de sânge ce sunt 99.99% corecte (100-200 ron) atât a celor vaccinați cât și a celor nevaccinați. Ești imun ai verde (indiferent cum ai dobândit imunitatea), nu ești imun ai roșu chiar dacă ești triplu vaccinat.

  Ce se întâmplă actualmente este un non-sens și doar un paravan la adăpostul cărora se schimba structura de guvernare a societății la nivel global.

  65
  • @Dorin Cam
   Mai iei și 21 de inimi la prostiile scrise…. Pe site-ul ăsta!

   15
   • Contra-argumenteaza de ce este o prostie superioritatea dovezii de imunitate in raport cu dovada vaccinării? Realitatea este că nu ai cu ce și apelezi la injurii personale ca și toți cei de mai jos.

    Al doilea paragraf este strict opinia mea personală și am dreptul să mi-o exprim chiar dacă pare ridicolă pentru alții.

    17
    • Imunitatea nu e egal nivel de anticorpi. Poți sa ai toți anticorpii de pe pământ și sa te duci la cele veșnice dacă restul sistemului imunitar e praf. Un organism trecut prin boală chiar dacă nu mai are un nivel ridicat al anticorpilor ii poate produce din nou într-un timp mult mai scurt decât la prima infectare. Celulele imunitare care lupta cu virusul au memoria lor proprie și unele dintre ele trăiesc chiar zeci de ani.

     16
    • @Dorin Cam
     Nu la opiniile despre anticorpi am ripostat, ci la ultima frază. Poți fi și medic, ce spui este părerea ta, care poate fi greșită sau nu. Dar asta cu schimbarea ordinii mondiale mă lămurește cu cine „votezi”. De aceea mă mir de numărul de inimi ?. Și mai rog încă o dată adminii site-ului. Faceți domnilor și un dislike.

     5
     • Numărul de inimi te deranjează… Înțeleg. Nu am pomenit nimic de conspirațiile cu privire la NWO.
      Comentariul meu are legătură cu ce s-a întâmplat în istoria relativ recentă. Ce se întâmplă acum seamă îngrijorător de bine cu perioada instalarii unor regimuri totalitare când sub diferite pretexte drepturile cetățenilor au fost limitate treptat până când puterea a fost acaparată complet, urmată cam în toate cazurile de epurarea unui mare numărul de oameni considerați periculoși pentru nou sistem. Cel mai mult mă îngrijorează cenzura împotriva oricărei voci critice față de măsurile disproporționate și brutalitatea cu care sunt cenzurate. Nu am nici cea mai mica incredere în autorități și din păcate modul în care au gestionat această criză m-au făcut să fiu și mai neîncrezător. Acesta cred că este și motivul pentru care sunt atâția contra acestei campanii de vaccinare (măcar că nu sunt împotriva vaccinurilor in general și nu neagă beneficiile pe care le-au adus în eradicarea multor boli). Autoritățile au obligația să câștige încrederea populației printr-o abordare transparentă, cu drept la replică și la a nu fii de acord. Din păcate ei pretind încredere noastră, să acceptăm soluțiile fără drept la replică iar daca nu suntem de acord apelează la vechea tehnică a bocancului în gură.

      O abordare responsabilă, transparentă, echilibrată și care să respecte drepturile de bază ale fiecărui individ și care să nu destabilizeze societatea cred că ar ajuta infinit mai mult.

      Sper să mă înșel și voi purta cu bucuria stigma pentru prostiile exprimate.

      35
  • Comentariul lui Dorin Cam ar trebui șters. Anticorpii (sau imunizarea cum zice el) apar la analize și dacă ai trecut prin boală și dacă ești vaccinat, deci Dorin Cam dostribuie informatii false. Acest comentariu mie.imi suna a campanie anti-vaccin și fraza de de sfârșit cu „structura de guvernare a societătii la nivel mondial”… băi oameni buni, voi ați gândit înainte să îi dari 31 inimioare?

   15
   • Nu degeaba avem cei mai multi anlfabeti functionali din Europa.

    15
   • Mai degrabă tu propagi informații false. Cu ce drept ceri ștergerea comentariului? Numai tu și cei ce îți împărtășesc opinia au dreptate?

    Anticorpii apar la analize întotdeauna dacă ai trecut prin boală și te-ai vindecat dar nu apar întotdeauna la cei ce se vaccinează. Vaccinul nu garantează imunizarea și nu are o eficiență de 100% așa că poți fii vaccinat și să nu ai anticorpi. Lucru dovedit practic de numărul mare de infectări in țările cu procentaj ridicat de vaccinare.

    Ce contează este imunitatea și nu vaccinarea. Vaccinarea ar trebui impusă numai celor ce nu sunt imuni.

    27
    • Vorbesti prostii anticorpii rezultati din vaccinare apar intotdeauna la analize. Ce vrei sa spui tu banuiesc este ca nu toti cei vaccinati dezvolta anticorpi dar asta are legatura cu eficacitatea fiecarui vaccin. O eficienta de 60% arata de exemplu ca din 100 de vaccinati 60 dezvolta anticorpi iar restul 40 nu.

     6
     • Exact asta vreau sa spun. Dovada de imunitate este superioară dovezii de vaccinare deoarece măsoară dacă o persoană este imună sau nu (că urmare a vaccinării sau a trecerii prin boală) și dacă prin urmare reprezintă un risc sau nu de transmitere mai departe a infecției. Nu înțeleg de ce toate discuțiile se poarta in jurul vaccinării in loc să se poarte în jurul imunității.
      Nu ajută cu nimic sa faci dovada vaccinării daca nu poți face dovada că ai dobândit imunitate – tot reprezinți un risc de răspândire a infecției.

      23
      • Pentru ca la o anumita perioada dupa vaccin anticorpii respectivi sunt lasati la vatra si nu mai apar la acele analize, ei apar pentru o scurta perioada dupa vaccin. Insa sistemul imunitar pastreaza in memorie tipul de pericol si la nevoie produce acei anticorpi inainte ca infectia sa se raspandeasca. Asta-i rolul vaccinului de fapt. Nu stai cu anticorpii activati tot timpul insa la nevoie organismul stie ce fel de soldati sa produca fara sa fii obligat sa treci prin boala.

       3
       • In cazul acesta orice om care se vaccinează ar trebui sa se testeze să vadă dacă vaccinul l-a ajutat să dobândească imunitate. Bineînțeles la intervalul de timp recomandat de specialiști. Dovada aceea de imunitate poate fii păstrată și va fii valabilă mai târziu când numărul de anticorpi va scădea sub nivelul detectabil. Altfel, ținând cont de cazurile în care vaccinul nu își face efectul, dăm drumul in societate unor oameni care răspândesc infecția fără să știe cu consecințe potențial fatale.. de exemplu doctori și asistente care lucrează cu oameni vulnerabili prin definiție.

        La noi la muncă ne-am făcut testul de anticorpi la o clinică privată din Londra vreo 10 colegi. Niciunul vaccinat. Din 10 oameni, 9 avem anticorpi la un nivel de cel puțin 10 ori mai mare decât minimul considerat necesar. În tiparul actual noi tot suntem constrânși să ne vaccinăm măcar că nu avem nevoie. De ce să ne supunem la riscul, chiar minim, de a dezvolta reacții adverse in urma vaccinului când nu avem nevoie. Testul pe care îl avem noi și pe care orice cetățean poate sa îl facă ar trebui sa ne garanteze cel putin aceleași „beneficii” ca și dovada de vaccinare a celor vaccinați.

        Dovada de imunitate este singura care ar trebui sa fie mandatorie. Și dacă chiar se ajunge la un pașaport verde, sper că nu, acesta ar trebui eliberat numai persoanelor care pot face dovada imunizării. Nu poți face dovada imunizării fara să te vaccinezi, te duci repejor te vaccinezi și după ce trece perioada de timp necesara te testezi pentru imunitate. Ai imunitate, primesti pașaportul verde, nu ai imunitate va trebui sa fii in continuare atent ca să nu-i pui pe alții în pericol.

        Dacă s-ar proceda în felul acesta va garantez că majoritatea populației va fii de acord pentru că e logic, e in conformitate cu știința medicală și nu impune în mod discriminatoriu o soluție care in multe cazuri nu este necesară și poate fi chiar dăunătoare.

        Modul în care se procedează acum și direcția în care ne îndreptăm este o aberație și un abuz împotriva libertăților noastre fundamentale, toate mascate sub grija ipocrită pentru sănătatea noastră și a celor vulnerabili.

        21
        • dorin cam– bati câmpii si manipulezi , ca o paranteza, drepturile tale fundamentale se cam disipeaza atunci cand ele afecteaza pe cele colective , ca asa-i in tenis.

         4
         • Nu bat câmpii și nici nu manipulez. Explică de ce bat câmpii.
          Mi-am argumentat poziția politicos, fără sloganuri, injurii sau alte artificii.

          Consider că în nici o situație nu este acceptabil ca drepturile mele fundamentale să îmi fie luate în numele „binelui colectiv”. Logica asta este luată direct din manualele comuniste tovarășe. Și asta mai ales când cel ce impune aceste măsuri este statul.

          23
          • dorin cam – eu am trait in communism , nu am nevoie de lectii , dar dumneata trebuie sa intelegi ca orsice lucru care ajuta la eradicarea epidemiei trebuie luat in calcul , inclusiv reducerea dreptului tau fundamental de a face ce vrei tu ,cand vrei tu si cum vrei tu . ba da , bati câmpii cu nou ordine si cu guvernele bla bla & manipulezi cu vaccinarea si imunizarea exact cum ai spus mai sus ,politicos si fara sliganuri

           4
          • @Dorin Cam
           Anticorpii nu sunt toti la fel… daca un cățel ar fi virus, atunci infecția cu cațelul ar produce anticorpi anti-bot, anti-urechi, anti-coadă, anti-labe, anti-blană etc. …. ori, ca maidanezii sa nu sa se înmulțească nu ii tai coada sau o ureche, trebuie să îi tai ceva anume:))

          • Libertatea ta nu e infinita altfel n-ar mai fi legi si ne-am da unul altuia in cap. Nu este dreptul tau liber si inalienabil sa ii imbolnavesti pe altii.

           Sincer nu stiu de ce ma agit ca astia cu antivaccin zici ca sunteti un cult.
           Ati citit 3 surcele pe net din meme-uri si va comportati toti ca si cum sunteti savanti in virusologie. Nu medici specialisti in virusologie direct savanti…cercetatori de rang inalt.

           Cei din tabara cealalta nu sunt tari in gura ca voi nu pentru ca ascund ceva sau pentru ca nu au dreptate ci pentru ca sunt prea educati sa se balacareasca cu toti expertii astia de carton.

           Nu mai zic de tacticile folosite de tine bagi niste prostii cu cateva adevaruri si apoi acuzi pe oricine iti zice ceva ca sunt propagandisti sau mai stiu eu ce…chiar crezi ca asta e site-ul pe care tin tacticile astea? Crede-ma ca ai gresit tinta.

           6
          • Singurul lucru pe care îl subliniez este superioritatea dovezii de imunitate față de dovada de vaccinare. Forțarea in mod discriminatoriu a tuturor să se vacineze fără să se țină cont de acest aspect este împotriva științei medicale și este un abuz împotriva libertăților personale care nu aduce nici un beneficiu pentru binele comun.

           Este sau nu este superioară dovada de imunitate in raport cu dovada de vaccinare?

           Răspundeți la întrebarea asta și evitați să divagați discuția spre lucruri pe care nu le-am spus.

           19
  • Vreau sa te intreb: prostia doare ?

   8
  • „Ce se întâmplă actualmente este un non-sens și doar un paravan la adăpostul cărora se schimba structura de guvernare a societății la nivel global.”

   https://www.youtube.com/watch?v=ztVMib1T4T4

   8
 4. O mvai, smiorc…”cercetatorul” Jurma si prezicerile in ghiocul magic, vine urgia…variante peste variante si valuri nenumarate de morti.
  Cum am zis si acum 2 ani, au disparut suedezii si alte populatii ce nu au inebunit ?
  Masti (si aici narativa e schimbata fata de anul trecut), igiena (daca nu folosesti biocide facute din apa chioara) vaccin…de ce atat futengrijism ?
  ps. mai organizeaza nefasta lui excursii exoctice ?
  1. vaccinul nu te face imun (cum era narativa initiala) si se pare ca e nevoie de mai multe doze
  2. vaccinul asigura doar o teoretica incadrare la fara simptome sau simptome usoare (la fel ca 95% din infectatii ce dobandesc imunitatea pe cale naturala)
  3. orice comparatie cu alt tip de vaccinare, alta decat pentru virusuri gripale, este aberanta (poliomelita, tuberculoza, difterie, tetanos, etc.)
  4. narativa cu propaganda rusa da bine dar nu e chiar logica, si aia vaccineaza si au vaccin (nu este chiar eficient dar exista)
  5. testarea este relevanta doar daca e tintita pe focar, altfel e inutila (nu poti testa toata populatia in timp util, unii nu au simptome, vaccinatii pot sa raspandeasca virusul, te poti infecta imediat dupa testare, etc.)
  6. cel mai bine este sa ai un sistem imun bun, indiferent daca esti vaccinat sau nu, cei cu comorbiditati sunt predispusi sa fac forme grave, mai nasol este ca nu sunt candidati ok pentru vaccin
  7. de ce au precomandat 120 milioane de doze ?
  8. mai stie vineva ceva de izolete, combinezoane si masti de gaze ?
  9. ce firme transporta si manipuleaza vaccinul?
  10. sunt verificate de cineva achizitiile de masti, biocide, teste, reactivi, ventilatoare, etc. si pretul ori cat de conforme sunt ?
  11. se mentint sporurile pentru personalul medical si detasarea pentru covid ?
  12. exista protocoale nationale de tratament pentru covid ?
  13. cu cat au fost suplimentate paturile ATI (cu linie de oxigen si/sau ventilator) din 2020 pana azi ?
  14. exista o statistica oficiala, clara si precisa cu mortii de covid defalcata (morti cu covid si comorbiditati si de covid, fara comorbiditati) ?
  15. exista o statistica din care sa vedem cati au murit pentru ca resursele au mers la covid si nu au avut acces la sistemul sanitar ?
  15. cu cat a impactat pandemia sistemul economic si social, ce costuri exista ?
  16. a meritat toata nebunia, la o rata de mortalitate de 2% pe brut si 0,2% dupa seroprevalenta ?
  Zic ca e destul, desi pot intreba tot asa pana maine, cred ca e mai important fata de ce zic „expertii” ca Jurma, Chereches, Musta, ministresa epilatoare, arahat sau colonelul pensat.

  71
 5. Ce merita urmarit: daca Novavax va obtine autorizatia EMA in octombrie.
  Ar fi game changer.
  Pentru ca e firma americana si e vorba de vaccin traditional (nu ARNmesanger), iar UE si-a exprimat intentia de a cumpara 100-200 de milioane de doze.
  Cei care sunt acum reticenti in privinta vaccinurilor ARNmesanger ar avea o optiune viabila ca alternativa, si s-ar limpezi apele.. pentru ca in prezent unii cred ca cei sceptici/reticenti in privinta vaccinurilor ARNmesanger sunt automat anti-vaxxeri fundamentalisti. Si nu cred ca e cazul.
  Sper ca metrosexualul cu epoleti va cumpara si doze Novavax pentru Romania.

  16
  • Wow, model nou….
   Merge și cu programul rabla?

   13
  • Ai deja la dispozitie doua vaccinuri claisce, Astra si Johnson (care este si firma americana)…
   Si nu Romania cumpara vaccinurile ci le primeste de la UE.

   10
   • @George GMT
    Depinde ce intelege fiecare prin clasice. Eu nu le consider clasice.

    Vaccinurile ARN-mesager folosesc nanogel pentru a introduce ARN in celule si a le face sa produca proteinele spike ale virusului.
    Astra, Johnson si Sputnik folosesc vectori virali modificati genetic care introduc in celule ARN si le fac sa produca proteinele spike ale virusului.

    Sinovac si Covaxin folosesc virusul SARS-CoV-2 intreg si inactivat si un adjuvant pt a genera un raspuns imun (virusul sau alte parti componente ale sale nu sunt reproduse de celule).
    Novavax introduce in corp proteine spike ale virusului si un adjuvant pt a genera un raspuns imun, acest vaccin nu obliga celulele sa produca proteine spike.

    Consider ca Sinovac si Covaxin sunt „cele mai clasice”, urmate de Novavax. Singura diferenta intre Astra, Johnson, Sputnik si vaccinurile ARN-mesager e felul in care ARN-ul este introdus in celule. In rest, odata ajuns acolo, rezultatul e identic: celulele incep sa produca proteine spike.
    Dar daca e problema cu termenul „clasic” in privinta Novavax, nu-i problema, putem inlocui cu ceva mai clar: „vaccin ce nu utilizeaza ARN pt a genera productia de proteine spike in corpul uman”.

    13
  • Astra Zeneca ce are? E tot un vaccin „clasic”.

   2
 6. După articole, Răzvan pare oltean cu educatie si situație materiala precara.

  7
 7. Aș dori sa știu unde pot reclama acest site pentru răspândirea de știri false.
  Va mulțumesc.

  6
 8. Ca și comparatie ( din Italia)

  – Inițial statul italian a pornit cu 5.000 teste PCR / zi. Lipsa scule , reactivi , lipsa specialiști . După 1 an , capacitatea zilnica de testare PCR a depășit 300.000 tampoane zilnic LA STAT. GRATIS.
  – De adăugat tampoanele rapide care sunt efectuate peste tot ( farmacii, ambulator medical ) . 5 euro / bucata.
  – Campania de vaccinare a început in Italia in decembrie. Cu cei mai bătrâni ( adică vulnerabili) + personalul medical. A continuat pe vârste tot mai mici și eu personal am făcut vaccinul in perioada cînd vaccinarea era la 500.000 injecții zilnice . ( Problema crucială , lipsa dozelor comparat cu capacitatea de injectare )
  – NU EXISTA ESENTIALI.
  – Se ajunge în curând la 80 % populație vaccinata over 12 ( la sfârșitul lunii ) deoarece :

  vaccinul nu e obligatoriu DAR ? :

  1- NU AI certificatul verde de vaccinare , NU ESTI PRIMIT LA LUCRU.La stat sau in privat. Indiferent. Concediu NEPLATIT.
  2- NU INTRI IN BAR, RESTAURANT , CONCERTE , HOTEL fara certificat. Plus amenda 1.500 euro pentru patronul privat sau șeful bugetar care primește nevaccinați la lucru. Regulă general obligatorie ORIUNDE.

  2- Ca urmare , acum e mare înghesuială la vaccinare. ??

  PS.
  Nu te vaccinezi , trebuie să prezinți în alternativa , tot la 48 de ore certificatul testului PCR. Care în acest caz , e cu plata. Pret fix. Reglementat. 15 euro tamponul.
  Și uite așa se înghesuie boborul la vaccinarea gratis.
  Simplu , eficient, democratic. Că poți alege. Vaccinare gratis sau 15 euro tot la doua zile pentru tampon PCR.

  Cifre oficiale pt. azi ora 17 : 49 din Italia :

  97.164 injecții din care :
  PRIMA DOZA: 34.570
  Doza II 62.594.

  In ansamblu , 40.850.892 cetățeni complect vaccinați.( din care 1.462.539 cu vaccinul monodoza și 1.388.154 foști bolnavi Covid vaccinați cu o singura doza vaccin la interval de 6- 9 luni de la vindecare. )
  Nu laud Italia dar organizarea , efortul uman și financiar e incomparabil cu dezastrul românesc.

  16
  • Nu strică să studiezi documentele despre perioada prohibiției din America, așa o să ajungă Italia acum.
   Mafia, Cosa Nostra are vreo semnificație pentru tine?
   „Și uite așa se înghesuie boborul la vaccinarea gratis.
   Simplu , eficient, democratic. Că poți alege. Vaccinare gratis sau 15 euro tot la doua zile pentru tampon PCR.”
   Ai uitat cum a fost în comunism, vinovat până la proba contrarie? Când erai acuzat din start și trebuia să te agiți să – ți dovedești nevinovăția?
   Cum este în democrație? Nevinovat până la proba contrarie, adică cei care fac acuzații trebuie să le și dovedească.
   Simplu, eficient, democratic ca în China.
   Ca poți alege să – ți plătești singur glonțul sau să – l plătească familia.
   Ca poți alege, vaccinare gratis, 15 euro taxă de protecție, adică testare la 2zile sau nimic din astea.
   Bine ai venit în Brave New World.

   27
 9. O mică anecdotă recentă: un prieten a avut nevoie de ambulanță, a venit Smurd, când au ajuns la spital, i-a spus celui de la Smurd că și-a pierdut masca, acesta i-a replicat „ce, tu crezi in covid?”. Prietenul a întrebat, „cum, nu aveți cazuri?”, „ba da, dar sunt oameni cu alte boli grave”.

  12
  • Hai că se pleacă pe ulei grav de tot … Lume bună, lume bună…. dacă ați ajuns să puneți Italia drept exemplu ,pt ce și cum se comportă in aceasta criza medicala …E VAI ȘI AMAR !!! … Trist domnilor, trist !!! Luați cu apa ,spor la injecții ,purtați măști peste măști ….credeți-vă imunizați și feriți de griji ….dați năvală și faceți-vă green pas-ul (ăla e salvarea voastră ?) ….. Da-l dracu de drept internațional , dă-o dracu de inteligentă …da-l dracu de bun simt ….fiți vite,oi și mergeți ca ……… și faceți-vă al 5,6,7 lea….100 lea vaccin . Eroilor ce sunteți , Creier mult ,inteligență 0 (nu este de mirare că suntem guvernați de o adunătură de retarzi funcționali ….pt că și voi pleava …vai și amar !!!! PS : vad și deplâng cum se încalcă drepturile și libertățile oamenilor …. In ziua de azi ,contează doar (trendul) sa te vaccinezi ; că de nu …ești anti sistem,ești anti viața ,etc,etc ! Culmea domnilor este că vaccinul(oricare ar fi el) nu-ți garantează că treci de boala ….cu bine …Nu-ți garantează nici că nu dai mai departe …… Tot ce garantează vaccinurile, este falsa impresie că ești bine …(of ce oi suntem) …. Sincer ,îmi doresc să fiu banat definitiv …după ce am citit mizeriile unora de pe aici !!!!!!! Ați devenit slugi ale sistemului domnilor (FARĂ SĂ VRETI….sau cine știe )

   31
   • Man, luminează ne tu, ghidează ne pe noi ăștia oile, ooo tu războinicule. Falsa impresie ca ești ok? Nu e falsa, e reala. Nu știu ce naiba e garantat în lumea asta, dar hai sa nu ducem totul in derizoriu.

    4
   • @Paul

    vaccinarea nu funcționează pentru că uneori pământul e plat iar alteori e o sferă găurită de la un pol la altul, iar soarele se învârte în jurul lui, pe nori zboară unii care se uită la tine când te duci în fundul curții…

    când educația lipsește problema o va rezolva epidemia…diferența va fi doar la numărul de morți.

    6
 10. Cum se face oare, de tot ce scriu eu nu apare ?!?!? Alo conducerea ,Don admin …..chiar vă deranjază așa de tare și alte opinii ?!?!?!?!? Trist !!!! Unde e faimosul drept la replică ,și dreptul la libera exprimare ?!?!

  2
 11. Salut. Sa luam Italia ca exemplu, au inceput greu foarte greu dar dupa balbele initiale baietii se misca foarte bine.

  6
 12. Când ești sub imperiul momentului/evenimentului trebuie sa accepți ca nu vei gândi limpede întotdeauna ci emoțional. E o atitudine pe care încerc sa mi o impun și am rezerve fata de reactiile inițiale pe care le am. Este un eveniment major în viata noastră care e foarte probabil sa nu se repete. Gestionare slaba a pandemiei, haotica, plina de decizii schimbate de la o zi la alta, un flux imens de informații contradictorii, adevăruri parțiale, minciuni parțiale (intenționate sau nu), avalanșă de mesaje panicarde, plus impactul asupra vieții – pedepsiți în casa doar cu o vacanta de vara. E foarte greu sa dai deoparte tot zgomotul și sa ajungi sa ai o raportare cât de cât corecta asupra situației. Asta se întâmplă și la nivel individual cât și la nivel guvernamental. Fără dubiu. Pentru unii pandemia a fost un moment foarte bun de combinații și de a face bani, de a profita, pt alții falimentul. Ce mi a ramas: respectarea regulilor și protejarea familiei mele. Pot sa coexiste în mintea mea doua idei contradictorii. Alte povesti, despre marile schimbări, jocuri de umbra, conspirații sunt bune la o cafea dimineața. Sunt prea mic pt asta. Boala exista (am avut o in ianuarie, februarie anul asta) sunt și vaccinat. Nu respect nici regulile cu zambetul pe buze și nici la vaccin a n am mers zburdand. Dar le respect. Mai avem de tras încă un an, pana la vacanta viitoare. Ieri seara am mers la magazin non stop. Cu masca evident, pt ca sunt și răcit (deh, copii la grădiniță). Unul zburda pe acolo fără masca.de obicei îmi vad de treaba mea, dar la faza asta m am enervat (au fost vreo 2, 3 faze de genul în timpul pandemiei), îl opresc și ii spun, ‘prietene, masca?’ ‘el:’ te am întrebat ceva? ‘ și cu atitudine ostila. Deja ma uitam la ținte, bărbie, plex sau ficat, unde sa îl pălesc dacă se postează în fata mea agresiv. Ii spun, :toată lumea poarta masca, dar tu ești ala mai destept, bah mucea pune masca sau mars’ s a uitat la mine și a plecat rpd la casa. La casa ii spun casieritei, ‘ la voi nu sunt reguli? Îmi dau și eu jos masca, am trecut prin covid, sunt vaccinat, ma doare la banană, dar acum sunt răcit’ va asumați riscul sa strănut pe voi, de ce ii serviți? Deja alți clienți s au dus la 3 m de mine. Ca ea nu știe, ca ea nu poate. Trăim în comunitate. Regulile sunt reguli, bune rele. Cam atât. Sănătate va doresc.

  13
  • „Ce mi a ramas: respectarea regulilor și protejarea familiei mele. Pot sa coexiste în mintea mea doua idei contradictorii.”
   Pentru tine familia nu contează, sunt daune colaterale, mai important este respectarea regulilor (altora).
   Dacă familia era importantă cu adevărat, când ai scris textul era trecută prima. Și nu pot exista 2 idei contradictorii, familia este pe primul loc, nu contează nimic altceva.
   Nu menționezi când ai avut boala, înainte sau după prima doză și cu ce firmă ai ales, poate era din loturile alea retrase pentru că nu corespundeau.
   Chiar că ai idei contradictorii.
   Ori respecți regulile, ori nu.
   De unde știi că este răceală, ai făcut test covid și a ieșit negativ?
   În loc să salvezi vieți, să stai acasă în izolare, alegi să ieși în spațiul public răcit să contribui la îmbolnăvirea altora?
   Ai făcut boala, ești vaccinat, porți mască și tot tu faci scandal că altă persoană nu poartă mască? Prin urmare, nu ai deloc imunitate pentru că ai trecut prin boală și ești vindecat (deși este imunitate pe viață), vaccinurile făcute nu contează, n-au nici un efect?
   De unde teama asta, nu crezi că vaccinurile au efect să te protejeze?
   În mod normal, dacă mergeai la Untold unde erau 50000 de persoane fără mască acum erai deja în spital?
   La poker se spune că dacă în 30minute nu știi cine este fraierul de la masă, atunci tu ești acela.
   De ce crezi că toți clienții au ales să mărească distanța față de tine în magazin?
   Dacă acționezi ca un paria, ajungi să devii unul.
   PS. Pentru răceală, în primele 3 zile ajută foarte mult vitamina C, doze de 300-500000 unități zilnic.
   De reținut și pus în aplicare pentru următorul episod de răceală.
   Sănătate, că – i mai presus de toate!

   25
   • Noh, Dorele, ai dat cu bata n balta. Ce scriu eu, ce intelegi tu. Dar e ok, nu sunt expert în scris. Îmi asum partea asta:) hai, sănătate.

    2
 13. Eu văd covid mai mult ca pe o problemă foarte mare de credibilitate. Păi dacă nici medicii nu au fost convinși să se vaccineze in lipsa unor răspunsuri pe care le-au cerut inițial în legătură cu vaccinul, acum ar trebui obligați și nu doar ia Romania. Practic lipsa competenței autorităților de a convinge duce spre încălcarea dreptului de liberă alegere și ăsta mi se pare un efect al covid mai grav decât mortalitatea declarată.

  12
  • De acord. Foarte prost au stat la comunicare. Întotdeauna vor exista cei care contesta, una sau alta.
   Vor exista și cei care din motive medicale nu se vor putea vaccina. Nu e totul alb și negru. Asta cu libera alegere, e puțin trasa de par. Sunt liber când semnalizez la stânga sa fac dreapta, sunt liber cand e rosu sa apăs pedala. Dar nu o fac. Din grija pt mine și pt alții. Cand răspândești cu buna știința un virus și lumea în jurul tău are de suferit (cred ca toate lumea cunoaște pe cineva care fie a avut covid, sau chiar a murit) plus toată societatea are de suferit (restrictii, spitale pline, alții nu se pot trata) etc, îmi pare ca a purta o masca sau a face un vaccin nu e un sacrificiu asa mare. Tind sa cred ca va trece multă apă pa Someș și oamenii vor tot muri de covid, chiar dacă vaccinul o sa fie obligatoriu, iar covid ul o sa fie ceva în gen, gripa. În timp ce unii se bat cu pumnul în piept cu libertatea și alegerea, alții vor muri în spitale. Cool stuff. Mulți prefera sa moara și sa se expună, doar sa demonstreze ca au dreptate și nu vor recunoaste asta. Încăpățânarea umana. Da, știu, rata de supraviețuiere mare, etc bla bla bla. Pana o pățești tu sau cineva apropiat.

   6
   • Parsivenia „covrigului” de la asta vine, ca-s destui fara simptome sau efecte secundare. Cam ca situatiile in care nu porti centura, casca, echipament de protectie, prezervativ etc pt ca sunt destul de putine cazuri si nu ai chef, nu ai timp, e prea cald, e prea nu-stiu-cum. Mai suntem si in Romania unde multe se fac la misto, ca merge si asa.

    Si 2 chestii

    https://www.libertatea.ro/stiri/portugalia-a-inoculat-82-din-populatie-imaginea-din-iarna-cu-spitalele-pline-de-pacienti-covid-a-risipit-indoielile-fata-de-vaccin-3740539

    https://www.libertatea.ro/stiri/mai-multi-oameni-de-stiinta-iau-in-calcul-sa-clasifice-covid-de-lunga-durata-ca-fiind-o-boala-autoimuna-3740935

    4
    • COVIDul per se nu e „boala autoimuna” (acelasi lucru se afirma si in articolul Libertatea) ci face acelasi lucru ca si gripa: agraveaza deja efectele bolilor autoimune.

     Citez de pe site-ul Regina Maria:

     Bolile autoimune si gripa

     Majoritatea cazurilor de gripa si raceala sunt relativ inofensive pentru majoritatea oamenilor, insa pentru persoanele cu boli autoimune, aceste infectiile virale pot insemna agravarea simptomelor asociate bolii lor autoimune. Prin urmare, este important ca persoanele cu boli autoimune sa faca tot posibilul pentru a preveni infectiile virale precum gripa si raceala obisnuita.

     Virusurile gripale si rinovirusul, cel care produce raceala obisnuita, tind sa agraveze bolile autoimune, deoarece determina activarea sistemului imunitar ca raspuns la virus. Simptomele precum tuse, stranut, dureri in gat, frisoane si febra sunt toate simptome ale sistemului imunitar care actioneaza pentru combaterea virusului. Si, desi este important ca sistemul imunitar sa lupte impotriva acestor virusuri, un sistem imunitar deja hiperactiv din cauza autoimunitatii inseamna agravarea acestor simptome.

     https://www.reginamaria.ro/utile/dictionar-de-afectiuni/bolile-autoimune

     16
     • Hmm, iar ne confuzeaza cu denumirile / definitiile. COVID trebuia sa insemne COronaVIrusDisease cu SARS-CoV2 fiind virusul in sine care-ti da boala („disease”). Acum fiecare „boleste” in felul lui. Daca simptomele bolii includ chestii autoimune la Gogu (corpul lui ataca anticorpii anti SARS-CoV2) care nu are alte probleme autoimune, nu e practic o componenta a bolii? Sau le consideri boli separate totdeauna?

      Pare ca termenul „long covid” a fost folosit, chiar daca mai impropriu, pana la studierea clara a ce inseamna. Acum isi dau seama ca de fapt e raspunsul autoimun principalul vinovat. Vedem cum le clasifica pana la urma.

 14. 88% dintre bolnavii înregistrați în România cu cancer în 2019 au decedat deja. Este un raport oficial al CNAS, rar vezi așa ceva. De ce oare această rată de mortalitate? Putem să ne dăm cu părerea. Dar spitalele au devenit toate Covid, banii s-au direcționat pentru pandemie, citostatice ioc, screening măcar la nivelul ridicol de dinainte nema…

  23
  • nu zau ,romanul are alergie la doctori de regula cazurile de cancer care ajung sa fie tratate in Romania sunt cele grave grad 3-4 inoperabile sau netratabile cu alte metode,nu cele usoare ,pt cele grave singurul tratament oferit este paleativ ,adica morfinice la greu dublate de inhibitori de durere din alte surse ,cu speranta de viata de la 6 luni la 3 ani,asa ca nu trebuie sa mire rata de mortalitate

   2
   • Nu te contrazic, probabil ca lucrezi in sistem.
    Dar pentru unul în cauză, contează mult 3 ani în loc de șase luni…

    1
   • Hai sa nu dam vina doar pe pacienti. Tatal meu a fost trimis acasa cu strepsils ca cica are rosu in gat el avand tumoare de vreo 3 cm. Si dupa vreo luna un alt medic a spus ca de ce a venit asa tarziu, i-a explicat ca a primit tratament Strepsils de nu i-a venit noului medic sa creada. Ala in 2 minute i-a facut programarea la biopsie. Pana s-a recoltat biopsia, pana a venit rezultatul a trecut inca o luna. Pana am gasit loc la radioterapie inca 6 luni. Morfina nu se gasea mai pe nicaieri, am luat-o pentru ca firma mea avea contract cu un lant de farmacii si am apelat la IT manager-ul de acolo. Taica miu s-a dus, Dzeu sa-l ierte dar n-am sa uit niciodata senzatia aia sa ai reteta pentru morfina si sa n-ai de unde lua. Am avut noroc cu niste plasturi cu niste calmante, nu mai retin exact denumirea, cu care ne-a ajutat medicul de familie cand l-am sunat si i-am spus ca nu gasesc morfina.

    Ia zi si mie unde ce vina a avut pacientul in cazul asta ? Ca eu zic niciuna in schimb pot sa zic de malpraxis si sa scuip niste PSD intre ochi ca ei l-au pus pe zdreanta aia de Banicioiu ministru. Da, ala care zicea ca avem de toate si amaratii aia de la Colectiv au murit de nosocomiale.

    Sau daca vrei ia intereseaza-te care sunt stocurile de surfactant pentru nou-nascutii prematurii din maternitatile din ROmania si care sunt ele ?

    Cate sectii de mari arsi avem in Romania desi au trecut cati ani de la Coletiv ?
    Cat despre preventie de unde pana sa stiu eu ca pacient de ce trebuie sa ma caut ? Ca eu sunt inginer, mecanic, contabil, sudor etc nu medic.
    Daca te pricepi la domeniul medical ia spune-mi in cat tari din UE in functie varsta si gen primesti acasa bolile pentru care ar trebui sa te controlezi ? Daca nu stii iti dau eu cateva exemple.

    Asta e doar una din miile de povesti de genul asta care se intampla zilnic in Romania.

    Deocamdata in Romania sistemul sanitar este dator catre contribuabil nu invers.

    Scuze pentru eventualele greseli dar am scris oarecum la nervi ca m-am saturat ca se tot da vina pe pacient dar niciodata esentialli lui peste prajit nu sunt de vina.

    23
    • Dacă are vreo importanță, îți sunt alături in greaua pierdere suferită. Sanatosi să fim, in rest totul se rezolvă ☺

     1
    • Domnule dumneata te contrazici singur,spui ca i sa prescris strepsils , si ca avea deja o tumora de 3 cm ,dumneata iti dai seama ce dureri atroce provoaca asa ceva,esti sigur ca taica-tu a rezistat 1 luna fara sa consulte un medic specialist,in a doua parte alte basme ,eu traiesc in cel mai mare oras tarii ,in orasul asta sunt 5 farmacii mari si late care elibereaza retete de opiacene gen oxicontina,norex,sau fiole si ce o mai fi pe piata acum in regim de tratament ambulator acasa,farmaciile respective au stocuri in functie de retetele prescrise de cabinetele care asigura tratamentul ambulator ,intr-un an jumatate in care am avut nevoie sa ridic asa ceva si reteta de la cabinet si medicamentele prescrise,desi presa vuia ca exista lipsuri de asa ceva si ca vezi doamne e criza foarte mare de astfel de medicamente ,nu a existat o singura data in care sa nu iau respectivele medicamente ,fara nici o interventie ,singurul incovenient fiind faptul ca datorita numarului mare de pacienti care erau deserviti de acel cabinet cateodata durata de asteptare era si de 6-7 ore, chiar si cu bon de ordine,si niciodata nu am simtit nevoia sa trec peste rand, pt a putea discuta cu doctorul si sa elibereze reteta,da na eu sunt eu ,tu esti tu ,tu ai pile

     PS georgele,iti garantez ca nu ti-ai dori sa traiesti ultimele 3 luni din viata unui bolnav de cancer,niciodata,asta ca sa intelegi si tu si altii, de ce pt cateva tari in care curge apa calda permanent si nu sunt pline de habotnici religiosi, euthanasia asistata este un lucru normal,probabil ca ti-ai dori sa te calce o masina pe strada,problema e ca nu vei fi capabil nici sa te ridici din pat,nici sa iti recunosti rudele, dapai sa mai ajungi in strada.da na hai sa ne dam cu parerea

     • Simplul fapt ca tu crezi ca cineva ar putea fabula cu asa ceva imi arata cat de lipsit de empatie esti.

      S-a dus la medic si ala l-a trimis acasa cu strepsils, da. Intr-un oras mic n-ai asa multi medici specialisti, s-a dus la altul cand a avut la cine.
      N-o sa ma apuc acum sa-ti povestesc toate a fir de par, o sa spun doar ca a slabit vreo 10 kg in luna aia pentru ca nu putea sa manance normal.

      Intr-un oras mic din Moldova, cum este ala unde am crescut eu sunt doar 2 farmacii unde se elibereaza retetele de care zici dumneata (una dintre ele fiind farmacia unui spital). Si fac pariu ca este la fel si acum in majoritatea oraselor mici. Nu stiu cum este cazul opiaceelor in momentul asta, ce am povestit eu s-a petrecut in 2014-2015. N-am avut probleme cu prescrierea retetei ci cu gasirea ei. Dar na daca noi traim in oras mare inseamna ca in toata tara este la fel. Ar trebui dar din pacate nu este asa.
      Daca tu nu te-ai lovit de asta eu spun sa zici multumesc, eu nu doresc nimanui sa treaca prin asta.

      Iar ca restul sunt basme, in 2019 cand s-a nascut fii-miu un spital din Bucuresti nu aveau surfactanti pentru nou-nascuti. Probabil o sa zici ca fabulez si acum. Sa fim sanatosi, e clar ca eu sunt mai ghinionist.

      9
 15. Citez de pe facebook, nu stiu exact autorul, ca sa ne mai si veselim putin 🙂

  „E simpla logica dupa care trebuie toti vaccinati:
  Cei protejati trebuiesc protejati de cei neprotejati prin fortarea celor neprotejati sa foloseasca protectia care nu i-a protejat pe cei protejati”

  21
  • E bun comentariul:) faina logica și jocul de cuvinte. Dar… Mna, e ceva doftor tipul? Sau replica asta o sa primesc de la antivax mândrii nevoie mare?

   2
 16. Citesc de ani de zile site-ul ăsta. Ba chiar când am prilej, că mai sunt puse link-uri la articole de mulți ani, le citesc și pe alea, plus comentariile. Și ce să vezi. Cum apare un subiect despre Rusia, de exemplu, apar câteva nume necunoscute la comentarii care încearcă să ne convingă ce democrată și prietenoasă e susnumita. Acu’, la acest articol iar apar nume noi, care încearcă să ne convingă că e plan mondial, că îți cresc solzi.. A, stai, asta cu solzii e pe linia pochilor.

  6
 17. Dragilor, e grav daca nu mai apreciem satira. Subiectul covid e unul foarte generos, iar argumente sunt de ambele parti. Nu toti oamenii care incearca ca priveasca cu luciditate si chiar cu umor pareri din ambele taberele sunt antivaxeri. Dar ca sa ma si dezvalui, sa nu credeti ca e plin pe site de infiltrati, iata cate ceva despre mine: Sunt parinte , mi-am vaccinat copiii pana acum cu schemele obligatorii. Dar vaccinarea o fac numai si numai pe motive medicale. Adica daca sunt convins ca aduce un beneficiu din punct de vedere medical. Pe motive de marginalizare sociala si profesionala nu o sa ma vaccinez niciodata. Iar sloganul care pare reinviat acum ca ” binele colectiv se atinge prin sacrificiu personal” nu tine . PS : nu e prima data cand am comentat aici, am comentat pana acum cu numele Tiberiu dar prietenii imi spun Tibi 😉 Seara buna , cu zambetul pe buze!:)

  21
 18. Citind comentarii imi dau seama de ce vizitez asa de rar forumul in ultimul timp. Indiferent daca sunteti vaccinati sau nu, exista un principiu numit libertate, pentru care s-a murit la 89. Politicienii nu trebuie sa aiba puterea sa ne injecteze fortat, si nici sa ne discrimineze in functie de certificate verzi. Din pacate prea multi aici isi schimba valorile dupa cum le spune televizoru, si in final daca invingem aceasta tiranie multi se vor da luptatori pentru libertate. Iar daca lucrurile se vor inrautati, aceeasi oameni ii vor scuipa pe nevaccinati in strada si ii vor da la autoritati. Puneti deoparte provizii ca nu se stie ce vine.

  20
  • „Libertatea ta se termină acolo unde începe libertatea celuilalt!”

   2
   • Perfect de acord. Dar atentie la aplicabilitate.Toate abuzurile din ultina suta de ani au fost facute in numele binelui poporului. Stiai ca libertatea ta se termina pe vremea comunismului daca te hotarai sa-ti lasi parul lung sau barba? Adica erai amendat pentru asta? Sau daca te hotarai, din
    banii tai , sa-ti construiesti o a doua locuinta la tara? Asta insemna direct puscarie… Caci de, afectai bunastarea poporului liber si muncitor 😉

    15
   • Nu-i adevarat, exista legi pentru crima, furt, agresiune fizica etc. Acolo se termina libertatea si incepe puscaria. In rest, fiecare face ce vrea si spune ce vrea intr-o societate libera.

    4
    • Bine, fiecare face si spune ce vrea… cu excepția a, b, c, d ,e, f:))
     De ex. persoanele care suferă de o boală venerica nu pot sa mintă on legatura cu boala lor si pot sa faca ce vor atât timp cât nu încalcă dreptul altcuiva la sanatate
     https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-353

     @Tibi, eu nu am prins acele vremuri, sper sa nu se repete vreodata

     3
 19. Există doze, capacitatea de vaccinare, precum și accesul tuturor doritorilor la vaccin. Vaccinații pot sta liniștiți, în cel mai rău caz fac o formă ușoară, iar cei nevaccinați pot sta la fel de liniștiți pentru că au ales să nu se vaccineze, deci nu-i interesează consecințele.
  În concluzie toată lumea e mulțumită, nu văd de ce e atât stres. Doar dacă nu cumva toată această agitație e întreținută intenționat.
  Eu sincer nu-i suspectez pe politicieni de prea multă inteligență, altfel nu se făceau politicieni.

  16
 20. Vaccinul este produsul evolutiei civilizatiei. Este un raspuns asteptet si dat de nivelul cunoasterii stiintifice. Ca unii fac bani din asta e alta treaba.

  Condoleante celor care au prieteni / rude care au murit datorita masurilor de inchidere a spitalelor pt ca in Romania nu se mai murea decat de covid.

  Sper ca mai sunt in viata si cu sanse bolnavi de cancer care desi terminasera citostaticele ca prima faza a tratamentului nu au putut exploata fereastra in care trebuiau operati … si pentru care suportasera chinul citostaticelor.

  Ce facem cu cei obligati sa se vaccineze si care au avut reactii adverse severe/ deces. Cine ii despagubeste avand in vedere ca prin noile masuri ca sa ai dreptul la viata, decenta/ munca etc. ti se imune sa te vaccinezi.

  Cum e cu acordul pacientului la vaccinare? Cat de informat este sa ia o decizie buna pentru el?

  Cum punem in balanta afectarea drepturilor individuale si a celor colective? Pana unde putem merge?

  Conspiratie? Nu stiu, dar lipsa de profesionalism la nivelul superior sigur.

  Vaccinul dpdv legal este inca o optiune. Eu m-am vaccinat.
  Cand va deveni obligatoriu, fara o clarificare si respectare a drepturilor, deschide curia pandorei.

  Indiferent ca esti pro si contra nu trebuie renuntat sa gandesti.

  10
 21. Gigi Gagu cel banat

  Am ajuns să mă întreb încotro o iau administratorii şi cititorii acestui site. Eu, fără a scrie nici un cuvânt deplasat, fără a ieşi din trend-ul site-ului decât cu acuzarea in rem a sistemului de siguranţă de crasă incompetenţă şi poate cu pro-faucisme, sunt blocat de admini, iar zdruncinatul de teoriile conspiraţiei Dorin Cam devine campion la inimioare. Weird wolrld …
  Referitor la ce a susţinut – certificat verde bazat pe testul de dozare anticorpi în locul dovezii de vaccinare / testare / boală – într-o lume perfectă ar avea dreptate, dar probabilitatea cumulată teoretică de eroare diagnostică de dozare anticorpi + neconcordanţă imunitate reală / titru anticorpi este mult prea mare pentru a avea criteriu valid, aşa că se preferă criterii populaţionale în locul celor individuale.
  Aici este o problemă socială, educaţională şi psihologică – emoţional, fiecare dintre noi vrea certitudine, adică 100%, dar cognitiv fiecare dintre noi ar trebui să ştie că nu există absolutul în nimic. Deci ne-am dori să ştim că suntem protejaţi 100 % de molimă, dar ar trebui să ştim că e imposibil acest lucru, ceea ce înseamnă că nu ne place să auzim pe Fauci & Co. spunând că vaccinul are eficienţă de 94%, că masca are eficienţă 90 %, că mortalitatea e aproximativ 3 % dar nu cert o valoare, că afectarea e o variabilă individuală înscrisă în valori statistice. Da, nu ne place să auzim statistici. Din păcate, multora le place „kak istvestno” cu certitudine 100% că virusul nu există, oculta mondială ne vrea răul, pământul este plat. În general, cogniţia reuşeşte să domine afectul atunci când individul a fost educat în spiritul valorilor intelectuale pe care şi le poate valida singur prin raţiune. Dar când educaţia individului s-a oprit la parantezele drepte sau la ideea că Charles Darwin a făcut-o pe mama lu’ Arsenie Boca maimuţă …
  Văd tot mai des o radicalizare a antivaxxerilor care, din oameni normali, la abordarea subiectului, devin extrem de irascibili, persistenţa temei de discuţie CoViD ducându-i la accente psihotice de derealizare. Individual nu ar reprezenta ceva deosebit faţă de restul patologiei psihiatrice, dar ce mă şochează este numărul lor. Nu m-ar mira să auzim în curând de tulburare de personalitate de dogmatism anticovidian ca boală de sine-stătătoare.
  Cred că nu realizaţi gravitatea zilelor prin care trecem datorată contagiozităţii extraordinare a tulpinii Delta – în Australia sunt 1900 cazuri noi pe zi / 25 milioane populaţie şi rată de vaccinaţi de 75% în condiţii de carantină obligatorie la călătoria în afara zonei de reşedinţă şi testare obligatorie PCR la serviciu indiferent de statusul vaccinal. La noi, la 19 milioane populaţie, vaccinare 30% şi 4000 de cazuri noi pe zi, avem printre cele mai laxe măsuri de distanţare şi le contestăm şi pe acelea. Spun că noi contestăm să nu sară antivaxxerii pe mine să-mi pună tichie de staniol dacă îndrăznesc doar să sugerez ciudata concordanţă perfectă dintre argumentele lor şi cele diseminate anterior din surse made in Rusia.

  3
  • Cata invidie ma brancardierule ???
   1. deci are dreptate dar mai bine folosim criterii ce pot mentine iluzia ca sunt eficiente, superb.
   2. Ai uitat narativa brancardiere ?
   – masurile sunt doar pentru 2 saptamani
   – masca ajuta
   – vaccinul imunizeaza
   3.Dar invers nu vezi ? sau, vad antivaxeri peste tot ??
   4. Bravo, ai dat exemplu colonia penala Australia ca sa iti bati joc de propria teorie ?
   5. Eterna scuza, Rusia…Rusia…Rusia, este peste tot.
   Nu te mai screme sa pari doct, ajunge ca te contrazici singurel si aberezi in mod barbar.
   Este liber la vaccinat, doritorii sa pofteasca si sa lase urlatul ca ei sunt speciali, virtuosi si empatici, nu moar ei in locul nevaccinatilor. Pana una alta, virusul este nesimptomatic pentru 95% din contaminati (inregistrati/testati) sa lasam panicardismele.
   Pentru „specialistii” in constipatii si antivaxareala, vedeti ma cum a aparut, asa ca sa vedeti cum se schimba rolurile si puneti boticul la gargara. Indiciu, „prestigiosul” plin de chixuri, Lancet.
   Las asta aici, poate acum se publica
   https://www.tabletmag.com/sections/news/articles/vaccines-konstantin-kisin
   Sa va informati doar din sursele de incerdere ?, sa nu fiti sceptici fata de guvern si sa nu va indoiti de „specialisti” si prorociile lor din presa.
   Slava aducem Tie, noi vaccinatii de doza a 7a, si juram cu credinta sa raspandim panica Ta pana la convertirea tuturor celor nevaccinati. Vaccin tuturor ! Ca Tu esti Alfa si Omega si orice alta varianta, mutanta sau abernata si Tie ne inchina cu credinta, noi drept credinciosii Tai. Fie ca biserica Ta sa se raspandeasca neamurilor si toti sa ajunga la cunostiinta singurului adevar, ca numai in vaccin este mantuirea si accesul in imparatia Ta cea noua.
   Fie ca Domnul tuturor gripatilor, milostivul si atotmutatorul, CoronaChan sa fie cu voi cu toti, in fiecare varianta a Sa, acum si pururea ! Hapciu.

   23
   • @RTI
    „Pana una alta, virusul este nesimptomatic pentru 95% din contaminati (inregistrati/testati) ”
    De unde ai scos statistica asta? Faci o confuzie intre gradul de pozitivare al unor teste (in care intra si cele facute pentru deplasare) si procentul de asimtomatici din cei bolnavi.
    Poate vrei sa spui ca 95% nu fac o forma grava, dar nu ca sunt nesimtomatici.
    PS. copilul meu dupa fix 5 zile de scoala plus 2 de weekend are deja Covid si sta in pat cu febra +38 si cu oximetru la deget, asa te rog sa te duci sa canti la alta masa, aici mai suntem si oameni care vad realitatea din jurul lor.
    Nu indrum pe nimeni la vaccin, dar de ce oare aceeasi antivaxeri sunt si cei care respind masca sau orice regula elementara de protectie in colectivitate? Probabil din acelasi motiv pentru care merg pe autostrada pe banda de urgenta cand e blocat drumul sau parcheaza masina pe trotuar in treptele de la scara blocului.

    2
    • @ADR – da, ceva pe acolo

     CLOSED CASES
     211,332,562
     Cases which had an outcome:
     206,616,855 (98%)
     Recovered / Discharged

     4,715,707 (2%)
     Deaths

     ACTIVE CASES
     18,591,034
     Currently Infected Patients
     18,492,320 (99.5%)
     in Mild Condition

     98,714 (0.5%)
     Serious or Critical

     https://www.cnbc.com/2020/10/08/more-than-80percent-of-people-with-coronavirus-had-no-symptoms-uk-study.html

     Imi pare rau de piticul tau si sper sa ii treaca in cateva zile, daca nu are alte afectiuni o sa fie ok, daca e reala situatia.
     Ce sa zic, nu am obiceiul sa cant la mese, probabil ai crezut in mod gresit ca avem aceiasi meserie.
     Repet, exista vaccinuri, masti, igiena, e de datoria fiecaruia sa faca ce cred ca e mai bine.

     7
     • @RTI nu stiu ce meserie ai, eu ce pot sa spun despre mine este ca nu „cant” pe nicaieri lucruri care nu le inteleg. Cred ca e clar din cifrele de mai sus ca nu exista 95% asimptomatici ci undeva intre 10% si 20% sau prin zona, oricum cifre relative fiind greu de identificat faptic daca nu sunt testati. Mai mult, cifre bulk fara distributii pe grupe de varsta duc la o analiza superficiala.
      Am vrut sa-ti atrag atentia ca unii inteleg exact ce si citesc, mai ales ca traim in zgomotul A3 si RoTev. Este pacat de oamenii aia creduli care au ajuns in spitale sau chiar mai rau.
      Situatia nu e deloc roz, dupa 7 zile de scoala aproape tott copii cunoscutilor inclusiv ai mei au trecut la scoala online din cauza cazurilor de covid.

      1
      • Ai deschis linkul ala, exista si alte surse, e destul de variabila ? Procentul de asimptomatici este intre 30% si 80%, depinde de zone, categorii sociale, etc. cum zici si tu. Acum, unii au simptome atat de usoare incat nici nu stiu ca au covid, este destul de relativ, in final conteaza mortalitatea, ori aia este departe rau de prorociile de acum un an. Te cred, am vazut si la scoala la piticul meu, ce zicea ministrul si ce se intampla in realitate, doua povesti diferite. Basca, profesorilor le convine online, nu tuturor dar majoritatii, mai comod pentru ei si la pachet cu scuza perfecta pentru rezultate, ce sa facem domnule, online nu e ca la scoala.

       5
    • @RTI Genială doxologia de la urmă???

     3
  • Apreciez replica. Menționez totuși că nu am făcut nici o referire la teorii conspiraționiste. Mi-am exprimat îngrijorarea in limitele raționale cu privire la abuzul de putere al statului în numele protejării societății. Alături de mine au fost și alții care au ridicat multe probleme valide ce sunt ignorate pe acest subiect.

   Eroarea diagnostică a testului de anticorpi este de 0.02%. (
   https://onlinedoctor.superdrug.com/coronavirus-antibody-test.html ). Nu știu pe baza a ce date ai scos afirmația ta.
   Mult superioară erorii cumulate a eficienței vaccinului + testări PCR. Rămâne soluția ideală în lupta contra răspândirii infecției în timp ce respectă dreptul de a refuza un vaccin in condițiile in care ești imun fără să ți se refuze drepturi fundamentale – cum ar fi dreptul la a munci!!

   PS: Nu știu dacă realizați ce înseamnă să îi refuzi cuiva dreptul la a munci numai pentru că refuză să se vaccineze (in condițiile in care nu pune pe nimeni în pericol având imunitate naturală).

   15
   • @Dorin Cam. Şi eu îţi apreciez respectul pentru limba română, care din păcate ar trebui să fie regula nu excepţia. Dar altceva … nu prea. Poate dorinţa de a rămâne ponderat în exprimări.
    ” … un paravan la adăpostul cărora se schimba structura de guvernare a societății la nivel global. … ” – şi zici că asta nu-i teorie conspiraţionistă.
    Dacă trăim într-o conspiraţie globală, atunci este vorba de conspiraţia haosului, imposturii şi incompetenţei – toţi marii politicieni ai planetei cu care ar trebui să ne mândrim calcă-n străchini mai rău ca un oligofren, de ajungi să te întrebi ce e-n spatele cretinismelor lor. Ai putea să crezi că sunt interese ascunse, dar, dacă te uiţi mai cu atenţie, constaţi că au o mişcare haotică browniană, nu au o linie directoare, deci sunt guvernate de aleator. Şi asta pentru că prostia, ca şi consecinţă a creşterii entropiei, este la rândul ei generatoare de evenimente aleatorii . Cum altfel putem cataloga acţiunile Bidonului de memantină care au făcut din cea mai mare putere militară şi politică a lumii o cârpă, timp în care consilierii lui se chinuie să explice ce bine-a făcut el şi că Trump e singurul vinovat ? Cum altfel putem cataloga macronismele (francezii chiar aşa le zic) ? … lista-i lungă. Şi din păcate din ea lipseşte Putin şi Xi care au reuşit să aibă un parcurs tactic perfect, victoriile lor tinzând să ajungă la nivel strategic.
    –-
    Revenind la gongile noastre – cele mai bune teste cantitative de anticorpi sunt cele americane şi franţuzeşti, efectuate prin metode chemiluminiscenţă şi derivate (EIA, CLIA, ELFA, etc.). Cele mai bune kituri au declarate de producători sensibilitate 96 % şi specificitate 97 %, dar la acestea se adaugă eroarea de procesare, de laborator, etc., iar la nivel general se adaugă eroarea sistemului – în România, probabil peste 50 % din aceste teste sunt făcute cu reactivi turceşti sau chinezeşti sau mai rău, din India, Pakistan, Vietnam, iar la acelea numai de sensibilitate nu poţi vorbi, deci eroarea diagnostică globală e mare. Aşa că las-o moartă cu 0,02% (vezi că superdrug.com e site de vânzări).
    –-
    Am dat exemplul cu Australia ca să exemplific cât de rău este şi va fi la noi – cangurii n-au voie să ţopăie decât la ei în curte şi tot e rău de ei, pe când la noi e dezastru la incidenţă declarată mult mai mare, şi real probabil cvadruplă (cazurile minore / moderate nu se testează, stau în casă pân’ le trece sau împrăştie virusul cu inconştienţă cu texte „… sunt răguşit c-am băut apă rece … „). Problema noastră e că dezastrul va fi şi mai mare şi nimeni nu conştientizează asta – nu trebuie să ajungem la 100 de morţi pe zi ca să ne responsabilizăm şi să purtăm masca unde trebuie să stăm în mulţime şi să evităm iar câteva săptămâni să ne vânturăm prin societate să nu luăm şi să nu dăm virusul, indiferent dacă suntem sau nu vaccinaţi.
    Dar aici intervine problema eticii sociale şi a altruismului – cum să încerci numai să-i ceri asta gibonului cu ceafă groasă, merţan cu volan pe dreapta, Ţancă-n boxe şi care scuipă seminţe pe geam să-i vorbeşti de altruism ? Darămite să nu se distreze două săptămâni la păcănele ?
    Dar cine-ar putea să spună ceva la care să rezoneze gibonul nostru ? În mod cert pretinu’ meu RTI, când vorbeşte de milostivul si atotmutatorul, CoronaChan. Ce mai contează că dă citate pe faţă din propagandiştii dughinişti (https://en.wikipedia.org/wiki/Konstantin_Kisin) …

    Concluzie : cine câştigă din creşterea numărului de morţi ? Câţu nu, Orban nu, Barna nu, Iohannis nici atât. Atunci hai să fluturăm pe faţă steagurile cu trei trandafiri şi să lăsăm oamenii să nu se mai afunde atât în prostie şi să nu mai crăpe atâţia doar pentru că nu şi-au făcut un prăpădit de vaccin şi n-au pufăit două săptămâni cu botniţa pe mufă !
    P.S. ceea ce e greu de înţeles pentru mulţi e conceptul evolutiv – a fost greşită speranţa sistemului medical de acum un an că se termină pandemia în 6 luni ? A fost greşită speranţa de acum un an că nu vor apare mutaţii periculoase ? Are rost să-i blamăm pe optimişti ? Are rost să fim pesimişti sau catastrofici ca să estimăm doar ce-i mai rău ? Cam de-asta vocile care cer populaţiei să se mobilizeze din nou prin restricţie socială şi vaccinare sunt destul de ponderate, în ciuda perspectivelor teoretice destul de sumbre.

    1
    • brancardiere, brancardiere, ce iti mai place sa alergi pe camp
     Pe langa aberatiile insirate, ai si o afirmatie interesanta, indica unde este citatul din propagandistii dughinisti ?
     Deci, daca isi fac vaccinurile, ba si altele in plus, poate unii mai calatoresc, si sunt sceptici fata de astea, aprobate de urgenta, sau cu tehnologie experimentala pentru unele, sunt toti giboni ?
     Interesanta optica, dar mie nu imi pare o strategie inteligenta.
     Sa inteleg ca cei care se vaccineaza doar pentru a pleca in concedii, pentru Untold si altele asemenea sau la loteria anuntata ori pentru o burta de mici, adica majoritatea vaccinatilor, daca ii aduni, sunt geniali ?
     Eu am dubii ca asa sta treaba. Majoritatea imi par oportunisti, cazul politicienilor si celor din categoriile „speciale”, comozi si egoisti, ce nu vor sa rateze concediu, festivalul, etc. sau fomisti, sa manance si gura lor un mic.
     Eu ti-am zis ca tu faci o propaganda anti vax de o faci pe ȘoȘo mandra, continua sa emiti tampenii si o sa te felicite.
     Daca scapi de panicardisme o sa vezi ca mortalitatea este de sub 5%, ba chiar 0,5% daca ne luam dupa seroprevalenta, si majoritatea decedatilor erau persoane afectate si de alte probleme medicale.
     Asa ca, stimabile brancardier, nu tine gargara cu moare bunica si nepotica, cand situatia reala este cum am zis. Accept o discutie argumentata cu un vaccinat, despre vaccin, dar nu cu unul din categoriile de mai sus, ei au avut scopuri mult mai egoiste fata de pretinsele semnalizari vituale de empatie.
     ps. nu uita sa indici citatul si, daca esti bun, sa explici cazul Suediei (ma rezum la state din U.E)

     9
  • ”cogniţia reuşeşte să domine afectul”
   hotaraste-te, vrei vaccin sau inimioare

   7
 22. aham.odiseea locurilor ATI continuă….

  8
 23. German pathologists autopsied 8 vaccinated individuals and reported their findings today.
  https://twitter.com/DrJohnB2/status/1440093453841534976

  What are these foreign bodies?
  What are they made of?
  What is their pathophysiological significance?
  Are they hazardous to health?
  Does the quality control of vaccine production not work?
  Why were they not discovered/reported by the regulatory authorities?

  From today’s press conference at the pathological institute in Reutlingen, Germany: microscopic images of an Austrian research group investigating the vaccines
  There are foreign bodies in the #CovidVaccines
  Video: https://youtube.com/watch?v=NIjcEoWjzT0 (in German)

  5
 24. azi un cunoscut m-a intrebat daca sunt vaccinat iar raspunsul meu l-a” facut” sa tina o distanta de mine….mai in gluma sau mai in serios.

 25. https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-25070471-adrian-wiener-romania-trece-printr-catastrofa-umanitara-ultimele-24-ore-inregistrat-mortalitate-peste-dublul-europei-6-ori-mai-mult-decat-media-lumii.htm

  „Din totalul deceselor raportate ieri în lumem 5% sunt români. 11,5% din decesele Europei sunt în România. Covârșitoarea majoritate a acestor decese erau evitabile, prin vaccinare, prin măsuri de protecție”, subliniază Adrian Wiener, medic și deputat USR.

  Cauzele pentru care am ajuns la această „implozie socială”, în opinia lui Adrian Wiener:
  „Scăderea încrederii în autorități, in decidenți, în clasa politică; de înțeles după 30 de ani de viermuială, impostură, jaf și exhibiționism politic înfiorător;
  Automizarea societății în care trăim; lipsa acuității pentru binele comun; zidurile pe care le-am ridicat în jurul nostru. Lipsa coeziunii face aproape imposibil efortul colectiv necesar în cazul unei catastrofe;
  Gradul redus de alfabetizare științifică; lipsa gândirii critice; vocea criminală a antivacciniștilor militanți a răzbătut și are ecouri în mult prea mulți dintre compatrioții noștri: ‘vaccinul îți modifică ADN-ul, ‘devii infertil’, ‘e un experiment’, ‘e doar o gripă’, ‘asasinii’, ‘botnițele’ – expresii care au ucis și vor continua să ucidă oameni. La propriu.
  Politizarea crizei sanitare – hienele politice care au decredibilizat permanent orice măsură, orice îndemn, orice decizie pentru a mai câștiga ‘favorabilitate’ sau ‘intenție de vot’ sau care or mai fi indicatorii de prin sondaje. Avem un partid care a asumat doctrinar antivaccinismul; acești oameni au cimitire în spate. Au întreținut constant și susținut ezitarea la vaccinare.”

  #nocomment

 26. Stiuatiune cat se poate de reala:
  La birou povesteam in mirobolantul open space, intelectual, burghez, asa cum face un latifundiar ca mine. Glumeam pe seama mai multor cuvinte din Dex, la noi este sport recurent, personalul de la firma este licentiat majoritar in litere (una, doua, trei limbi straine) sau pisi-hologie. Sub ochii trupei de la accounting/conta care isi dau permanent ochii peste cap, si se uita la mine zicand , bai, tu sti cu par alb deja, asteptam mai multa seriozitate. Eu, betmen. Si cumva am ajuns la cuvantul ubicuu, cuvant cu o tonalitate comica oricum o intorci.
  Trece ziua si mi-a ramas acel cuvand undeva in strafundul constientului. La casa de latifundiar, lucreaza niste mesteri, schimb incalizrea. Doi experti tata si fiu, cu vasta experienta prin Danemarca si part time filosofi. Experti desigur si in problematica Covid. Cu cel tanar dezbateam situatia in care nu te vaciznezi, el find nevaccinat ca vrea sa-l controleze Bil Gheiț si imi da el niste linkuri pe wassup de imi explica tot, asadar situatia in care nu te vaccinezi, si spitalizarea sa fie in continuare platite de stat daca o bulesti. I-am zis ca acum, ii ubicuu de-a dreptul in sensul ca popular, el ar vrea si cu p#l@’n cur si cu sufletul in rai. Nu merge, nu poti fii peste tot. Dansul a luat ofensa si mi-a spus ca el nu m-a „jicnit”, si nu trebuie sa vorbesc asa. Desigur ca mi-am cerut scuze, buimac find de certitudinea tanarului mester, nu a ezitat nici o secunda sa ma intrebe ce insemna acel cuvant.Eu o fac destul de des, mai ales lucrand cu tineret mandria tarii, si eu find „cringe” de multe ori, dupa cum mi s-a spus. Desigur ca tot dansul a avut experienta si pregatirea academica de a percepe efectele catastrofale ale acidului ribonucleic mesager asupra organismului.
  Concluzie, uite bei burghejii astia cum rade de ala fara scoala, om simplu si muncitor.
  P.S.
  M-au tepuit de niste bonuri pentru material, cam 500-600 ron. Dar cand dai cam 2000 de ieuro pe lucrare, nu mai zici nimic.Deci si prin urmare nu-am mai zis nimic, ca altii nu gasesc.
  #lașcoalăbă
  P.S.2
  Conu’ Caragiale, matale si in ceruri iei notite, da?

  2
  • @lt(rez)
   „asadar situatia in care nu te vaccinezi, si spitalizarea sa fie in continuare platite de stat daca o bulesti. el ar vrea si cu p#l@’n cur si cu sufletul in rai. Nu merge, nu poti fii peste tot.”

   Ba merge foarte bine, maestre.
   Spitalizarea e subventionata de stat daca ti-ai platit contributiile, nu doar daca ai facut ceva „corect” in opinia subiectiva a vreunui decident politic.

   Fumatorii, alcoolistii, diabeticii, sinucigasii, cei care trec strada fara sa se asigure etc. se bucura de spitalizare subventionata indiferent de deciziile proaste/gresite care i-au adus in spital, cu conditia sa-si fi platit contributiile. De ce ar trebui sa fie altfel pentru nevaccinati?

   1
   • Maestre, ajungem in Caragiale cu „Venerabile” si „Stimabile”,
    Asadar Venerabile, nu am sa-ti dau linkuri sau chestii de genul, pot sa-ti spun o parere. Nu pot sa o invalidez pe a ta desigur, vreau sa mai cred ca inca putem avea opinii, chiar si una mai „spartana” asa.
    De principiu, sunt de acord cu tine. De principiu. Ai platit, deci bate-ti joc de tine. La nivel tot de principiu as pune coplata la cei care dobandesc boli pe baza de vicii. Eu nu am fumat in viata mea, nu ma pasioneaza sportul asta, si de baut, acum ardelean find, daca nu bei te dau astia afara din Transilvania. Dar una este sa bei un vin bun seara, o bere locala artizanala, un coniac de casa bun facut din vin. Alta este sa fi muci la 09:00 dimineata. Noi, astia platitorii trebuie sa-i suportam pe toti.
    Iarasi, de principiu ai dreptate, ai platit, da, trebuie tratati si sinucigasii si alcoolisti si aia cu 4 pachete pe zi.
    Acum cu Covidul. Cam am zis ca sunt de acord cu principiul, as pune aici un punct inainte si nu dupa Covid. Probabilitatea ca ATI-ul sa fie blocat de secta z care si-a dat omorul in masa, de 10 alcolisti care pica in aceeasi zi si de inca 10 fumaci tot in aceeasi zi este destul de mica.
    Nu vrei sa te vaccinezi, foarte bine, dar nu mi se pare normal ca oameni poate bine intentionati, care si-au luat toate masurile de preventie posibile sa ajunga sa astepte ca simion & freinds au facut o adunare si acum toti sunt la ATI. Mai mult de atat alcolicul, sinucigasul si cu fumaciul nu pot sa imparstie un virus potential letal. Deci si aici avem o problema.
    Pe de o parte da, autodistrugerea asta prin alcoolism si sinuciderea are in spate niste probleme psihologice grave. Poate oamenii aia mai merita o sansa, dar aici cu covidul asta, in pofida tuturor avertismentelor, marea de infectati apare dupa marlanisme din astea cu nunta cu 1000 de invitati, cumetrii si mai stiu eu ce.
    Repet insa, nu inteleg de fapt care ii baiul, daca x crede dupa ce a citit pe net ca nu exista dom’le, ii consipratia, cu masonii, cu Bilica si Soros, ok, de ce nu iti asumi chestia asta si lasi loc la unul mai prost, asa ca mine, care poate poate o buleste.
    Cum spuneam, mi se pare ubicuu 🙂 , vrem si cu dansa-in-transa si cu sufletul in rai.

 27. adrain carnatel sau smiorcaiel, sa dea pe la spital si pentru munca nu doar pentru poze, dar na, acum se scuza ca e deputat (nu ca inainte era prezent)
  1. sa invete ca p zi nu inseamna nimic in media mortalitatii, stiu ca a ales asta ca ii ajuta narativa
  2. sa compare sistemele sanitare europene cu cel romanesc si pana in pandemie, nu doar cand ii convine lui
  3. sa lase eterna scuza cu mostenire grea, sanatatea a fost la VVV si ai de facea epilari
  4. sa invete ca „binele comun” numai bine nu a adus
  5. sa renunte la discursul apocaliptic, nu este vorba de catastrofe cand vorbim doar de o gripa noua cu sub 2% mortalitate
  6. sa caute vinovatii intre colegii din politica si sa nu mai blameze oamenii doar ca este mai usor
  7. sa aiba bani de avocat, poate il mananca pe unul in cur sa il cheme in fata judecatoruluo ca sa isi probeze acuzele criminale
  8. sa spuna ca nu a existat si nici nu are cum sa existe vaccin gripal eficient
  9. sa explice de ce in 2021 sunt mai putine locuri la ATI, de ce lipseste redemsivirul. etc. etc. etc.

  asa ca reis, era mai bine sa nu comenteze, doar ca sa ne arate cat de virtuos si empatic este, sau vrea sa para ca este, chiar nu avea rost
  eu nu am uitat ca au fugit de la guvernare, chipurile, pentru slugoiul lui mazare
  ps. la fel ca manipularea cu cei doi minori din Moldova, ambii cu malformatii cardiace congenitale…bula asta se plangea ca șoșocii, rusii, propaganda, cand ei au dat bani guvernamentali trusturilor private pentru propaganda

  2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *