Si unul scurt: Marasesti cu USS Ross

36 de comentarii:

 1. Și încă mulți ani va mai fi navă amiral. Halal țară cu așa politruci la conducere.

  • Nu mai e de multi ani. Nava amiral este Regele Ferdinand, unul dintre cele mai mari tunuri plutitoare din lume, celalalt fiind Regina Maria.

   4
   • de care tunuri vorbești??

     • @psycho & rti
      Eu ma refeream ca sunt niste nave foarte mari doar cu cate un tun pe ele, dar merge interpretat si asa :)). La urma urmei a fost o afacere dezastruoasa, nu imi vine sa cred ca au trecut 15 ani de cand au sosit la noi in port si noi inca nu le-am inarmat. Si cireasa de pe tort e modul in care a decurs licitatia pt corvete si inarmare fregate si cum a ramas totul in plop. Se zice ca timpul le rezolva pe toate, nu si la noi.

      2
  • Cu 2 Arleigh Burke transferate in inzestrarea FNRo, 4 submarine noi (3 + daca se mai poate utiliza Delfinache reparat si modernizat), cu cele 4 noi corvete care sper ca vor deveni realitate cat mai curand posibil, cu inca o fregata de 3500-4000 tdw, cu inca 5 nave rapide de atac purtatoare de rachete AN, AA, torpile si artilerie gen Sa’ar, Gepard sau Kilic si cu actuala flota militara modernizata dtpdv si adaugate nave noi acolo unde ar mai fi nevoie, plus aviatie de toate tipurile specializata in lupta contra navala si anti-submarin ii putem linisti pe rushi !!!! Nu mai spun ca ar fi mirific daca in viitor s-ar cumpara F-35 A/B sa aiba si FNRo 1 LHD Juan Carlos class si 1 LPD Rotterdam class!!!

 2. Cred ca e prima oara cand vad CIWS-urile de 30mm in actiune…

 3. cea mai tânără fregată…

  2
 4. Aceasta nava mărășești arată e super si forta, dar din pacate ca nu are rachete pentru aeriene si anti-nava!!

  1
  • Intr-adevar arata fioros, daca s-ar fi facut un film Rambo vs Coreea de Nord, Marasesti ar fi putut sa joace rolul flotei coreene.

   6
 5. Urate masti antiincediu mai putem avea. Parca sunt second-hand-uri.

  1
 6. Salut, poate pare ciudat dar am o maaaare curiozitate, daca e vreun marinar amabil pe aici sa imi explice si mie. Ce este cu cagula alba purtata in misiuni, ce rol are, care este povestea ei? Merci anticipat 🙂

 7. Abia acum am dat sa vad clipul si incepe cu: „Putem spune ca 2020 poate fi considerat anul fregatei Marasesti…” :)) Gata am rezolvat si cu 2020. Corvetele poate din 2021 daca avem noroc.

  4
 8. nu prea inteleg cum se potrivesc manusile de protectie cu ecranele tactile….in rest Doamne ține-i aproape pe americani de noi.
  ps.montajul cu lacrima e piesa de rezistentă.

  1
 9. Doamne, vor s-o modernizeze…

  • pai s-au apucat de remotorizat și cuplul regal,urmează și „distrugătorul”….doar coroziunea le mai poate casa.

   1
   • La alea doua are sens, vor sa puna armament din secolul asta pe ele. Tablele se inlocuiesc, nu-i problema. Nunta de aur scrie pe ele.
    Dar la Marasesti nu inteleg. Mai bine se apucau de Tetaluri.

    1
  • Io am mai spus ca le da prin capsorul lor ala mic sa modernizeze Marasestiul 🙂 …
   Cum si in ce fel doar ei stiu.

   • Pute a soluție de avarie, în contextul nu vor intra nave noi în inventar în următorul deceniu.
    Ceea ce naște întrebarea: nu vor achiziționa corvetele pentru rol AS, ci vor converti T22 pentru rol?
    Se gândesc să modernizeze două Tetal pentru rol?

    Oricum, bătrânul crucișător devenit distrugător, apoi downgradat la fregată nu e navă bună AS, nu e navă de război bună – punct. Nici măcar nu e economic fezabil.

    Ce ne scapă?

    1
    • Pentru Tetal a fost organizata licitatie de reparatii capitale si modernizare, castigata de SN Constanta, dar dupa stiinta mea, niciuna n-a intrat in santier pana acum. Modernizarea nu include senzorii si armamentul, doar partea de comunicatii si navigatie, sisteme integrate de control al masinilor etc
     Probabil se asteapta ca odiseea corvetelor multirol & fregatelor sa mai dureze, ceea ce de altfel se va si intampla. A venit momentul sa anuleze licitatia, daca vor sa mai aiba nave noi peste 5 ani.
     As spune ca sunt doi factori: lipsa de nave in inventar si prelungirea licitatiei corvetelor in care au fost prinse/blocate si fregatele. Ceea ce ne lipseste atat de o racheta AN decenta cat si de o racheta AA la nivelul FNR.
     Daca e sa anticipez, as zice ca vor fi modernizari limitate, in genul celor pentru Tetal, descrise mai sus.

 10. noi cu termitul/styx numai tragem nici macar să le epuizăm chit ca nu avem cu ce să le inlocuim.
  probabil au devenit atat de nesigure si rusinos de arhaice ca nu-si mai bate nimeni capul cu ele…chiar daca pana acum cativa ani plimbau platformele mobile de lansare pe la defilari.

 11. Vai de capul nostru, noroc cu NATO care mai plimba niște nave militarizate prin apa la noi.

  Se vede de la o posta neputința prin corupție și rahatul la așa zise “sForte Navale”.

  No offence….

  1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *