Steadfast Defender 21 (Noble Jump 2021 la final)

Mai multe clipuri: https://www.youtube.com/c/GotYou/videos

„Exercițiul ne permite să arătăm valoarea Aliațior lucrând împreună” a spus amiralul Robert Burke, comandantul Joint Force Command Naples (Napoli), „acest exercițiu confirmă că forțele NATO de răspuns rapid sunt antrenate, calificate sș sunt capabile să răspundă oricărei amenințări în orice moment și direcție.”

Exercițiul general a văzut aproximativ 4.000 de soldați și mai mult de 600 de vehicule și avioane antrenându-se împreună în Cincu. O forță reprezentativă a demonstrat capacitățile în timpul JAPDD.

Capabilitățile militare expuse au inclus drone de recunoaștere, lunetiști, forțe de operațiuni speciale, eliminarea de muniții explozive, sprijin aerian strâns oferit de elicoptere, mortiere și răspuns chimic biologic radiologic nuclear.

Echipamentul militar prezent la eveniment a inclus tancurile principale de luptă americane M1A1 Abrams, VURAN turcești, vehiculele de luptă infanterie italiană Dardo, TABC-79 românești și VAMTAC-urile spaniole, pentru a numi doar câteva.

În timpul exercițiului, VJTF a fost condus de Brigada 66 a Turciei cu contribuții ale Alianței din Albania, Spania, Italia, Letonia, Polonia, Slovacia, Regatul Unit, Statele Unite ale Americii și națiunea gazdă a JAPDD, România.

„Fiind nucleul VJTF, Brigada 66 Infanterie Mecanizată cu elementele sale aliate, personal instruit și motivat și sisteme de arme de ultimă generație, este pregătită pentru misiune pentru orice sarcină dată de NATO”, a declarat colonelul de brigadă Erdoğan Koçoğlu, comandantul VJTF 2021.

Steadfast Defender 2021 urmărește să se asigure că forțele NATO sunt instruite, capabile să opereze împreună și gata să răspundă amenințărilor din orice direcție.

SHAPE NATO

Steadfast Defender

Steadfast Defender 2021 resources

https://www.youtube.com/user/jfcnapleshq/videos

4 comentarii:

 1. Mai miscam si noi ceva pe partea asta, ca in 2014 cand au intrat rusii in Ucraina eram la fel ca vecinii nostri, cu izmenele in vine!

  Bine….toti erau la fel, nu doar noi.

  2
 2. Super material video a iesit

  1
 3. Ce frumos clip. Se cunoaște că nu e prezent TRUSTUL.

  3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *