Leclerc harjonindu-se cu Reg.2 Cavalerie al U.S. Army

… prin codrii de arama … teutonici. Mai precis: Joint Multinational Readiness Center, Hohenfels, Germania, 6 Noiembrie  2019

.

Cam ce faceam si noi cu Bizonii acum cativa ani… pe branci prin tufe si crengi, asteptand Abramsurile cavaleriei americane.

9 comentarii:

 1. Vrem si noi la joaca…
  Cu Abrams desigur…

  6
 2. De pe la min 1:30 pana la 2:00 se vede de ce senila e indispensabila in anumite medii. Strykerul sau VBCIul acolo intepeneau.

  6
 3. Pare că mai multă acțiune era prin Cincu sau Smârdan.

  4
 4. Cat ar costa cu toate acareturili un batalion (54 tabcuri + 6 vehicule de recuperare) AMX-56 Leclarc 1-hand? La 2sau chiar 3 batalioane de aceeas configuratie si calitate s-ar face discount? Macar de s-ar putea face mentenanta si intretinerea in Romania.
  Am pus decat o intrebare pt ca se stie M-1 A1 Abrams sh este tipul de tanc care are cele mai mari sanse sa intre in dotarea ArmRo. Cate vor fi ramane de vazut ca nr de tancuri si nr de batalioane???!!!

  1
  • Un batalion de tancuri, ce model vrei tu, se duce linistit spre 1-1,2 miliarde de euro. Vezi cat au platit ungurii pt doar 44 de leopard 2A7, cu tot cu munitie si restul celor trebuincioase, sau cat a platit Marcocul pentru un batalion de Abrams impreuna cu consumabilele.

   3
   • Merci mult de raspuns! Faza este ca ArmRo cam chiar are nevoie de tancuri moderne chiar si sh modernizate….macar 2 batalioane 54×2+2 pt antrenament. Ca sh pe piata cel mai disponibil este M-1 A1 Abrams. Cu sprijin american poate s-ar putea moderniza si intretine in Romania.
    Poate sunt naiv dar cred ca inca se mai poate ceva cu modernizarea de TR-85 la un standard M2….tun de 105 mm cu teava lisa, blindaj reactiv, motor schimbat macar de 1000 cp, suspensii mai puternice si alte subansamble mai moderne puse pe el pt 3 batalioane 54×3+3 pt scoala, asta ca o solutie de tranzit in cazul in care ar fi mai ieftina si profitabila pe timp mai indelungat decat schimbarea totala a flotei de tancuri a ArmRo, 5×54+10 pt scoala, fie prin achizitia de tancuri din exterior sh modernizabile/noi sau fabricarea lor sub licentza in Romania.
    Om trai si om vedea ce va fi cu tancurili ArmRo.

    1
 5. Cavalerie. De retinut acest concept in contextul razboiului modern.

  3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *