THAAD in Romania

Soldati descarcand lansatorul (prima fotografie) Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) dintr-un C-17 Globemaster III la Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu Air Base, intre 3-5 mai. Sistemul THAAD desfasurat in Romania de la 69th Air Defense Artillery Brigade din Fort Hood, Texas, 32d Army Air Missile Defense Command din Fort Bliss, Texas.

(#USArmy fotografii de  Sgt. 1st Class Jason Epperson)

Mai multe unitati sunt implicate in desfasurarea sistemului:  10th Army Air & Missile Defense Command174th Air Defense Artillery Brigade173rd Airborne Brigade1-62 Air Defense Artillery Battalion32nd Army Air Defense Command, 69th Air Defense Artillery BrigadeB-62 THAAD35th Signal Brigade , impreuna cu alte elemente de suport.

“The THAAD unit will be under NATO operational control and the full political control of the North Atlantic Council (n.r. – Allied Air Command). It will only remain operational until the Aegis Ashore Romania site is back online. The update and deployment are expected to last several weeks,” – US European Command.

“This site provides a defensive capability to deter future conflicts, and to defend ourselves and our NATO allies, should deterrence fail.

The THAAD element provides a globally-transportable, rapidly-deployable capability to intercept ballistic missiles inside or outside the atmosphere during their final, or terminal, phase of flight. THAAD is strictly a defensive weapon system. The system uses hit-to-kill technology where kinetic energy destroys the incoming target.

The THAAD system is a key element of the Ballistic Missile Defense System (BMDS). The system defends U.S.troops, allied forces, population centers and critical infrastructure against short and medium-range ballistic missiles.” – EUCOM

…Si pregatirea de plecare in prealabil in Europa:

PS – sa nu-l prinda tornadele.

*editat:

Ce este intre Patriot si Aegis? THAAD!

Lockheed Martin – THAAD Extended Range Hypersonic Ballistic Missile Defence System

18 comentarii:

 1. Deci pana ne vin Patrioatele, ne-am pricoposit cu varul mai mare. Dupa cum am mai spus-o, sper sa-l „uite” pe aici vre-o 10 ani macar.

  1
 2. Poate ne pricopsim si il „uita”‘ pe aici,macar pana vine Patriotul.

 3. Frumos echipament, împreună cu Patriot vom avea un sistem stratificat de toata frumusețea.

 4. Salut.Nu- mi vine sa cred ca au adus jucaria in Romania, facem ceva matanii, rugaciuni si poate isi fac mila de noi si-l lasa pe meleagurile mioritice definitiv.

 5. Ma surprinde locatia, Constanta ?!?

 6. Off, iara se oftica rusii si mai trag o runda de betie in seara asta, apoi maine apar imagini pe sputnik sau pe RT, cu amenintari asupra Romaniei…Si evident iara vor comunica ca si-au indretat toate rachetele ultra sf atomice catre Constanta ??

 7. Bunicu’ a murit asteptand americanii.
  Ma bucur sa vad apartia unor astfel de echipamente si sper la o permanenta a unor astfel de unitati.

 8. Sa-l lase aici !

  Sa aduca si nuclearele.

  Vrem jmecherie sau nu ?

 9. Desi prezenta americana in Romania ma bucura, iar aducerea unor astfel de echipamente, chiar si cu titlu temporar, cred ca subliniaza importanta pe care americanii o acorda regiunii,recunosc ca simt si o unda de amaraciune, mai ales cand vad si majoritatea comentariilor de aici. Toata situatia ma duce cu gandul la niste copii saraci de la tara, cu putine jucarii, si alea rupte si vechi. In fiecare an cand vine vacanta de vara, asteapta cu totii nerabdatori sa vina verisorul cel bogat de la oras, cu jucariile lui scumpe si minunate. Asa au si ei ocazia sa se joace cu jucarii mai noi (sau in unele cazuri doar sa se uite la verisor cum se joaca cu cele mai noi si mai scumpe, acesta neffind nebun sa dea pe mana altor copii cele mai scumpe si mai noi jucarii). In bucuria inceputului de vacanta, ei nu realizeaza ca vara va trece si apoi varul se va intoarce la oras, luand si jucariile cu el, si ei se vor intoarce la jucariile lor uzate care nu mai produc nici o bucurie. Vor intelege oare parintii macar anul asta ca trebuie sa economiseasca si ei niste banii pentru jucarii noi, sau ii vor bate parinteste pe crestet pe copii, spunand „lasa ca se intoarce varul si la anul”?

  PS Ca sa fie clar, nu cred ca ar trebui sa cumparam THAAD, dar de alte jucarii ar fi mare nevoie.

  1
  • ” In bucuria inceputului de vacanta, ei nu realizeaza ca vara va trece si apoi varul se va intoarce la oras, luand si jucariile cu el, si ei se vor intoarce la jucariile lor uzate care nu mai produc nici o bucurie.”- dupa vara vine toamna, iar dupa toamna vine iarna si ultima iarna a durat vreo 45 de ani 🙁
   „Vor intelege oare parintii macar anul asta ca trebuie sa economiseasca si ei niste banii pentru jucarii noi, sau ii vor bate parinteste pe crestet pe copii, spunand “lasa ca se intoarce varul si la anul”?-dupa iarna de 45 de ani in care au facut ce au vrut cu copiii lor (a se citii poporul roman), parintii (conducatorii iubiti) trebuie sa simta ca exista „protectia copilului”.
   Vom avea o armata puternica cand vom avea un stat cu institutii puternice, independente si curatate (in proportie cat mai mare) de corupti. EDUCATIE-CULTURA-CIVISM-JUSTITIE- ECONOMIE-SECURITATE

 10. OK sa vina si restu ……

 11. Un echipament foarte bine-venit la noi avand in vedere ce aparare AA avem in prezent. Din pacate insa nu este al nostru, ramanem la mana altora care au puterea sa decida cat timp il lasa in functie de context, discutii si intelegeri. Sa vedem totusi partea plina a paharului, a venit echipamentul, nu a plecat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *