Turcia trimite tancuri la graniţa cu Siria

Turcia a trimis un număr mare de tancuri şi alte vehicule blindate la graniţa cu Siria pe fondul tensiunilor în creştere cu regimul de la Damasc după ce antiaeriana siriană a doborât un avion de vânătoare turc, relatează ziarul local Hurriyet, preluat de mass-media israeliene.

Nu mai puţin de 15 tancuri au fost trimise în plus faţă de armele cu rază lungă de acţiune şi alte echipamente militare. „Încă un convoi sub pază suplimentară, de teama unor atacuri din partea rebelilor kurzi, se deplasează în prezent spre frontiera” cu Siria, scria marţi Hurriyet.

Ankara a început să-şi comaseze armata la graniţa cu Siria la câteva ore după ce premierul Recep Tayyip Erdogan a promis că ţara sa va lua măsuri de retorsiune împotriva Damascului pentru avionul doborât. Erdogan a declarat că Turcia îşi schimbă regulile în relaţia cu Siria şi l-a denunţat pe fostul aliat ca pe un „pericol clar şi imediat”.

De cealaltă parte, preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a adresat către noul său guvern, afirmând că Siria se află „într-o stare de război reală”.

„Trăim într-o stare de război reală din toate părţile, iar atunci când suntem în situaţie de război, întreaga politică a tuturor partidelor, în toate sectoarele, trebuie să fie direcţionată spre victoria în acest război”, a spus al-Assad, într-o declaraţie adresată guvernului său, potrivit agenţiei israeliene Kursor.info.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=5B-GWRRoe-I&w=560&h=315]

Articol Capital

 

Nero Flash

19 comentarii:

 1. „Downed Turkish fighter jet is result of NATO aggression, not Syrian action”

  http://www.presstv.ir/detail/248185.html

 2. Haideti cu toti sa scapam de dictatorul assad.

  • Care dictator, ma, nebunule? Pui botu’ la kkturile de ti le baga astia pe git pe post de stiri? Ce-ai fumat?

   • Ia te uita! vorbesti romaneste! Assad e dictator sa stii, da nu e nimic rau in asta. Caci e un dictator ales de popor. E problema sirienilor daca vor asta, fireste, si nu comentez vointa sirienilor dar asa ales cum e, Asad e dictator caci asa se numeste o persoana care are totul in mana sa si cumuleaza toate functiile, o persoana care nu imparte puterea cu nimeni.

 3. Sper din suflet ca Rusia si China sa nu stea degeaba, trebuie oprita expansiunea terorista a statelor NATO, acesti criminali de razboi trebuie sa plateasca.

  • Esti bun, tu ra/u/sule, dispari.
   Romania si expansiune terorista? hahaha
   Nici macar mila nu imi e de tine.

   • Pentru tine Romania inseamna NATO? Noi nu contam in nici un mod, suntem doar carne de tun si asta doar cand suntem bagati in seama.. NATO inseamna SUA + cateva state in subordinea lor care au o anumita influenta, aici nu putem include Ro sau alte „wannabe”. PS: incearca totusi sa folosesti o exprimare mai civilizata macar din respect pentru George.

    • Asa am inteles din ce ai spus tu, ai generalizat, NATO inseamna si Romania (pe hartie cel putin…)
     Cum ar trebui sa reactionez? sper ca e de inteles..

     Toata actiunea SUA in misiunile NATO este vazuta de unii si ca un antrenament.
     Prinde bine si NATO asta cateodata, in idea generala, ne prinde foarte bine.

     DAR, probabil dotarile armatei erau mult mai bune daca nu eram in NATO.

    • Draga domnule, nu ma lansez in jigniri si alte gibonisme. Am sa fac doar apel la recitirea istoriei. Si preferabil nu a aceleia scrise de rusi. Rusii si chinezii, forte pacificatoare? Au facut prapad pe unde au ajuns, si isi manifesta puterea cu sadismul unui ucigas in serie ce cauta orgasmul prin crima si e frustrat ca nu-l atinge niciodata.

     Au murit milioane de romani pe mana unui imperiu al carui singura calitate este cantitatea, si ma refer bineinteles la Rusia. MILIOANE. Nu au nici un mausoleu prin tari straine, si nici muzee ale Holocaustului Neamului Romanesc. Eu personal nu am visuri de marire, si recuperare ale unor teritorii precum cel dintre Nistru si Bug, unde deja romanii au fost exterminati fara nici o mila.

     Dar de aici si pana la a vedea Rusia ca pe o tara pe care sa ne-o dorim aproape, si ca orice altceva decat partener de comert … E tragic si mi se rupe inima ca un roman traieste cu impresia falsa cum ca Rusia ar avea vreo legatura cat de mica cu pacea si cultura, in loc sa-si aduca aminte barbarismul, inca fatis prezent.

 4. 15 tancuri nu sunt multe.Ma asteptam sa fie vorba macar de 1-2 divizii de tancuri.

  • Da si Siria are si ceva din ultimele sisteme at Kryzantema , poate le scapa si vreo cateva dealea pe neasteptate si le topeste tancurle turcaletilor si sa te tii ce lokum iese dar nu cred ca se mai risca nimeni sa escaladeze conflictul .

   • Serios? Chiar au Khrizantema ? Habar n-aveam! Multam’ de stire. E groasa rau atuncea pentru tanchistii cu fes. Asta-i cel mai tare sistem antitanc terestru din lume dupa umila mea parere. Daca-i asa si akingii braveaza or sa vada cu siguranta tancuri arzand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *