Turcii spun ca avionul lor a cazut… din cauze naturale

Dupa recuperarea unor parti din avionul F-4 Phantom, prabusit in Mediterana si mai ales dupa studierea lor in detaliu, Turcia declara ca nu exista absolut nici o dovada, a doborarii aparatului de catre antiaeriana siriana. Nici cu tunurile, nici cu rachete.

Reamintim ca aparatul F-4 de cercetare a cazut in apropierea apelor teritoriale siriene pe data de 22 iunie, si de atunci inca nu s-a putut stabili clar, daca avionul s-a prabusit datorita unor cauze interne, sau a fost doborat de AA-ul sirian.

Imediat dupa prabusire, Siria a anuntat ca aparatul a fost doborat de apararea sa antiaeriana si chiar a cerut scuze Turciei pentru acest fapt. Vinovatul prezumtiv ar fi fost sistemul Pantsir, insa acum, dupa analize foarte laborioase asupra bucatilor din epava care au fost recuperate, nu s-a putut gasi absolut nici o urma care sa sugereze ca avionul turcesc sa fi fost doborat in vreun fel  de apararea antiaeriana siriana.

 

Sursa: Ria Novosti

GeorgeGMT

2 comentarii:

  1. Cum se spune: OMFG,WTF 🙂 E, asta e prea de tot! Dupa tot tam-tam-ul mediatic( za nu zic circ) se rezulta ca: avionul a picat … de la sine. Incredibil.

  2. declaratie corecta!
    Avionul s-a ingreunat de la plumbul si otelul cu care era infestat aerul si si-a pierdut portanta.
    Ce-i asa de greu de priceput?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *