TVR 1: Referendum – Are nevoie Uniunea Europeană de o armată comună?

Program de difuzare al emisiunii „Referendum”:

Din 11 octombrie, în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, la TVR 1 și TVR MOLDOVA;

Luni, de la ora 22.50, la TVR Internaţional.

________________________________

TVR 1: Referendum – Reintroducerea serviciului militar obligatoriu (partea 1 si 2)

17 comentarii:

 1. Peste vreo 60 de ani poate,cand majoritatea cetatenilor Ue nu vor mai gandi nationalist ,si va exista o federalizare,sincer nu inteleg ce rol are emisiunea asta la tvr 1 ,in afara de a polariza si amplifica niste teme de discutie,aflate pe agenda rusa de propaganda

  5
 2. Strict pe subiect: DA, are nevoie de o armata proprie. Din pacate insa, in actuala forma de organizare juridica, mai mult o umbra de confederatie, asa ceva este cu totul imposibil.
  Dar ar fi mare nevoie si se poate realiza, o forta de reactie rapida, undeva la 50-100K de militari, aflati sub comanda operationala a unui stat major, subordonat la randul sau Comisiei Europene.
  Dar si aici incepe spectacolul de papusi: pt a exista autonomia dorita, ar trebui ca militari sa fie angajati direct de catre Comisie, dotati etc. Adica ar fi nevoie de un minister al apararii. Comisia sa aiba nevoie de majoritatea voturilor in Parlament pt a putea ordona trupelor misiuni externe.

  17
 3. Da.Armata comuna a tarilor membre UE ar fi partenera SUA în cadrul NATO.
  UE ar trebui sa devina confederatie/federație pentru a fi relevantă cu adevărat la nivel internațional.Daca se va ajunge la asa ceva și când, nu pot sa precizez.
  Mi-ar mai plăcea o piață economica comuna UE-NAFTA, lipsita total de taxe vamale, liberalizarea forței de munca, recunoașterea studiilor și calificărilor profesionale însă știu ca ce vreau este doar un vis.Irealizabil vor spune unii.Probabil asa s-a spus si anterior crearii NAFTA.Realizabil dacă ar fi voința politica de ambele parti, zic eu, insa în acest moment, cu adevărat, din motive pe care le putem banui, cred ca nu doresc asa ceva, ambele părți.

  2
 4. ca să facă ce armata asta europeană?!…rusul nu poate fi decurajat fara americani,diplomatia ue este un balon birocratic peticit,pentru ridicat din umeri si plimbat aiurea prin zone de conflict avem onu-osce,uk-canada-sua sunt tari membre nato cu aport serios in securitatea europei…
  mai degraba europenii ar gandi o industrie de aparare si inzestrare comuna pe batranul continent?
  in rest vorbim de ambitii pur personale ale unor lideri europeni care acum se viseaza si cu bastonul de maresal in mana …dupa ce isi ling ranile si orgoliile violate de țar.
  nimic nu opreste tarile vest europene sa fie mai active in nato si in partea asta de lume.

  12
 5. Ar fi Primul pas spre distrugerea NATO.
  … Doar o confederatie ar justifica necesitatea … asta dupa ce se rezolva revendicarile nationaliste, inechitatile unionale, controlul puterii natiunilor lider si apare un salariu minim european … cum ar fi sa trimita trupe in Romania/ Ungaria pt pacificare …?

  7
  • Distrugerea NATO este in agenda URSS (si nu numai a lor). O uniune europeana cu distrugerea entitatilor nationale este o porcarie mondialista. Nu prea pricep adeptii ca distrugerea valorilor nationale (echivalentul dezradacinarii) inseamna in primul rand distrugerea motivelor pentru care lupta un militar pana la capat. Transformarea tineretului in oportunisti mondialisti inseamna modelarea unui caracter pe care nu te poti bizui. La nevoie, toti vor lua calea altor plaiuri, nu va lupta nici unul pentru Europa. Incomparabil cu valorile nationale. Rusia isi cultiva valorile nationale si armata este educata ca atare.

   12
  • N-are nici o legatura distrugerea NATO cu o armata UE. In NATO sunt membre natiuni nu UE, faptul ca UE ar dispune de o forta militara proprie n-are legatura directa cu NATO ci cu capacitatea Uniunii de as proiecta forta dincolo de hotare, fara a avea nevoie sa ceara tarilor membre trupe pt asta.

   Pt cine nu intelege anumite concepte, termenul de „Uniune” cam asta inseamna, delegarea anumitor drepturi suverane care centru, Nu suntem Confederatia Europeana ci Uniune.
   Ori ne hotaram si mergem mai departe cu integrarea, ori ramanem nici cal, nici magar cu toate neajunsurile aferente.

   2
   • Cred ca Marea Britanie a aratat clar cam despre ce fel de Uniune este vorba. Si au continuat Ungaria, Polonia. Comisia aia trebuie sa dispara ca sa putem vorbi de o uniune sanatoasa, corecta.

    10
    • Britanicii au plecat, majoritatea cu regrete acum, din motive economice, frustrați fiind ca nu pot controla și conduce UE, sperând în mod naiv, ca prin Brexit, UK va redeveni ce a fost în trecut.Acum dacă s-ar face alt referendum, majoritatea britanicilor ar vota pentru apartenenta la UE.
     UE trebuie reformata și transformata într-o confederație sau federație. Dacă UE dispare, România redevine ce a fost în anii 1990.Fara UE, România va deveni o copie a Ucrainei, Belarusului, șamd.
     Polonia si Ungaria sunt membre UE, vor sa rămână membre UE însă se opun sa fie colonizate cu musulmani și africani, agendei lgbtq și ideologiei woke.

     5
   • E periculos ce spui George. Sunt de acord cu tine. Asta ar însemna un program de de înarmare coerent, bazat in principal pe produsele din domeniul apărării din Europa. Vezi care ar fi prima țară care s-ar simți amenințată. Și nu mă refer aici la Rusia.

    • @ George

     Cel care a raspuns mai sus este un impostor care si-a asumat nick ul subs de mnatului.

     Sanatate

     1
     • Avatarul de la comentariu spune că nick-ul este asumat, cu un e-mail valid, același de fiecare dată. Nu sunt prea populare opiniile mele aici, sunt însă asumate. Spre deosebire de tine eu sunt un nimeni, nu un nimic. O zi frumoasă îți doresc.

 6. până se coiesc și se pun de acord vest europenii mai trântește putin un zid in europa….numai zic de
  predispozitia lor de a negocia dincolo de bun simt si ratiune.

  3
 7. @ Razvan Mihaeanu , George GMT , Nicolae , etc…

  Dlor , dupa cum sper ca ati observat , in spiritul Legii Pamantului , adica a Cleptocratiei , din Romania , o persoana a decis sa isi asume nick ul subsemnatului.

  Identitatea fiecarei persoane , pe platforme precum acesta , este cruciala.

  Daca nu mai intelegem cine posteaza si cine comunica cu cine , atunci aceasta platforma va deveni prin definitie foarte confuza,. Aceasta confuzie va duce la final la subminarea si existenta acestei platforme a schimbului de pareri si idei.

  Apelez inca o data , la dvtra , in a rezolva aceast furt de identitate.

  In plus, cine este dispus sa acorde timp si seriozitate unui hot care isi asuma identitatea altei persoane ? Caci daca stim ca persoana care comunica cu noi este un ipostor , atunci , tot ce scrie ,dupa nick ul asumat in mod fals , este irelevant.

  Daca aceasta situatie , nu va fi rezolvata, din diferite motive , va promit ca nu va voi mai deranja.

  Multumesc anticipat

  Sanatate.

  1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *