Bradley IFV, un erou printre noi, un Superman al IFV-urilor! Variatiuni pe o tema data.

(I) Bradley cu mortieru-n gura.

BAE Systems isi diversifica gama de oferta pe acelasi sasiu, si transforma Bradley intr-un vehicul bun la toate.

Astfel avem Bradley echipat cu mortier, pe varianta Bradley A3, cu un aruncator de 120mm si capabil sa transporte 115 lovituri.

Acum pe langa bla, blaul din articol, despre cat de versatil si modular este modelul celor de la BAE, putem constata ca pe aceeasi masina de lupta se pot monta tot ce visezi noapte, cu conditia sa-ti fi venit astfel de ideei din timp.

Cum Bradley nu a fost niciodata mare scula de bascula, a avut si ea problemele ei, mai ales cele legate de blindajul?! din aluminiu, una peste alta si-a facut treaba, iar acum americanii ii cauta un inlocuitor, astfel ca BAE ii cauta noi intrebuintari si noi talente. Din punctul meu de vedere Bradley a fost un proiect slab, care nu ar fi facut fata unui BMP-2 intr-o lupta reala, ca de BMP-1 cu tun de 73… 🙂 🙂

Sursa: worldwide-defence

 

 

(II) Bradley, post de comanda!

 

Of course ca merge si post de comanda. Scoti armamentul, ii pui doua-trei antene si gata, ai facut un post de comanda. Mare branza nu este, dar poti spune tuturor: uite domne cat este de versatila, manca-i-ar mama senilele ei… Tot Bradley prost este.

Are bineinteles tehnologie C2 si C4ISR, ca si TAB-urile noastre centru de comanda si ofera un spatiu generos in interior.

Sursa: worldwide-defence

 

(III) Bradley salvand vieti!

 

Adica salvare, cam la fel ca MLI-ul nostru. Iarasi nimic deosebit, da astia de BAE chiar incearca sa ne spuna ceva! Ca Bradley desi un fel de conserva pe roti, de nici americanii nu au vrut s-o cumpere initial, are totusi viitorul in fata. Eu cred ca are REMAT-ul in fata, dar este… doar parerea mea…ca e doar din aluminiu. Bine dracului ca nu este din cupru, ca daca treceau pe la noi…nu mai ajungeau americanii cu ele intregi in Kosovo. Ajungea cavaleria lu’ varu’ Sam in TO pe jos, si Bradley-urile lor, cazane de tuica! Se suparau aia pe noi, iesea scandal. Bine dracului ca e facuta din cratite reciclate! Nororcul nostru.

 

Sursa: worldwide-defence

 

 

 

(IV) Bradley vehicul de evacuare medicala!

 

 

Adica un fel de sanitar care lupta el in prima linie, tarandu-si camarazi raniti printre proiectile si schije, cu mult curaj…

Mai tineti minte, astia mai trecuti de 30 de ani, pe tovarasul Ceausescu, cum se pricepea el la toate?! Ba il vedeai cu casca de miner, ba cu aia de constructor pe santierele patriei (pe atunci chiar erau santiere), prin fabrici si uzine, bla, bla, bla?!

Ei cam asa imi suna mie aceast set de articole. Bradley loveste, Bradley ajuta sa treaca strada un caine chior, coboara o pisica amarata din copac, Bradley ajuta orfanii sa construiasca un cuib unei pasarici! Dar ce vedeeem?! Bradley, stimati telescpecatori, tocmai a salvat doua babe care isi inghitisera protezele, de bete ce erau, intr-un club de streptees masculin!!! Fenomenal, nemaivazut, eroic ( prezentatoarea TV lesina…apoteotic as spune J )!

 

Adevarul este ca aceastei masini de lupta modesta spre proasta, i-a venit sfarsitul, deja ii canta popa de iertarea pacatelor, iar aia de la BAE cauta s-o tina cu perfuzii. Orice jaf de TAB 77 poate face ce zic astia ca poate face masina lor minune, adica ii golesti carcasa si bagi in ea ce-ti trece prin cap, raniti, mortiere, doua- trei statii radio si ai facut un centru de comanda, etc, etc. Si dric poti s-o faci, ca merge si acolo.

In rest…duca-se si sa mai revina cand oi chema-o eu.

Sursa:worldwide-defence

 

Nota! Atentie articol publicitar, in care se arata cat de buna este Bradley pe post de cusca pentru nutrii! Ca este etansa si nu iese apa…iaaaaa bradeleyul nene, ia-l, ca-i ieftin, ia-l si scapa-ma de el!

 

Agent publicitar, GeorgeGMT

2 comentarii:

  1. cred ca o sa ma uit inca o data la filmul Razboi la Pentagon (). Doamne ce mai putut rade la filmul ala!
    Acum cand aud de Bradley imi vine sa zambesc involuntar deoarece imi aduc aminte de film. O comedie de zile mari!

    http://www.youtube.com/watch?v=aXQ2lO3ieBA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *