Cu dragoste din Rusia…stiri

…cam ce mai zic sit-urile ruseti despre lume in general si despre alte lucruri in special ­čÖé !

 

Dupa ce de Craciun a fost plictiseala pe site-urile rusesti (nu stiu de ce, ca ei nu sarbatoresc Craciunul odata cu noi ), azi se inmultesc stirile:

 

Din nou despre RQ-170

Cercetatori elvetieni si americani au realizat un experiment care incearca sa reconstituie atacul GPS care a dus la capturarea dronei americane. Se pare ca acest lucru este foarte dificil de realizat, diferenta maxima de sincronizare intre semnalul real si cel contrafacut putand fi de 75 nanosecunde,  ceea ce corespunde unei marje de eroare in cunoasterea pozitiei dronei de maxim 22,5 m. Au fost propuse si contramasuri, cum ar fi montarea a 2 seturi antena-receptor pe drone, ceea ce ar duce la decelarea semnalului fals de cel real, dar asta in cazul in care inamicul foloseste doar o antena de emisie a semnalului fals.

Ramane de vazut daca aceste experimente au utilitate practica, in sensul ca Iranul a folosit acest procedeu si nu altul pentru a abate drona.

 

Israelul este…dezamagit

In alta ordine de idei: Israelul s-a plans ca o parte din focoasele livrate de firma Kaman Corp, montate pe bombele antibunker dirijate prin laser GBU-28, de 2,5 t, prezinta defecte care pot duce la explozia prematura a bombei. In mod normal, focosul actioneaza dupa penetrarea a 6 m de beton sau 30 m de pamant. Israelul a solicitat acest tip de arma Statelor Unite inca din anii ┬┤90 dar au fost livrate de abia in 2005 primele 100 de bucati.

In septembrie anul acesta, Casa Alba a autorizat livrarea catre Israel a inca 55 de bucati, cu titlul de ajutor militar suplimentar. Totusi, este neclar de ce┬á acum se face publicitate acestui fapt, aceasta deoarece Israelul a utilizat acest tip de arma in luptele din Liban, in 2006. Sa fie in legatura cu o tragere de timp in interventia impotriva Iranului? Sa-l fi copiat de la noi pe „uite ca nu se poate ” ? Sau e doar o dezinformare la adresa Iranului, spre a-i adormi vigilenta ?

 

 Siria primeste MIG-29

Ieri  27 decembrie, pe aerodromul Jukovsky, a fost semnalat primul zbor al avionului multifunctional biloc  MiG-29M2 cu numarul de bord 747, destinat Siriei. Desi contractul a fost semnat in 2007, el a fost intarziat pe motive politice. Dupa sursele rusesti, dotarea avionului este similara cu ce a avioanelor MiG-29K si MiG-29KUB, destinate Indiei.

 

Sudanul….oameni buni, se apuca sa construiasca tancuri! Romania?!

In alta ordine de idei: Sudanul va incepe productia de tancuri, cu tipul Tip 85 IIM, produs sub licenta chinezeasca. Astfel, pentru Romania se dechide o noua oportunitate de……. import. Unde esti Nea Nicu, sa te vezi razbunat? Si stai, ca inca mai este de daramat din ce ai construit tu!

Tancuri din Sudan si avioane din Pakistan. Ceausescu sa ne ierti, in decembrie-am fost …”romani veniti cu noi”.

 

 

sursa http://bmpd.livejournal.com

sursa: http://www.militaryparitet.com

 

 Nicusor

 

3 comentarii:

  1. Le-au primit si sirienii Mig-urile 29 exact ca noi inainte de revolutie ­čÖé

  2. Rusii si in general slavii ortodocsi sarbatoresc Craciunul dupa calendarul iulian, deci pe vechi ­čÖé
    Acelasi calendar este folosit (pentru sarbatorile religioase in special) si de anumite comunitati din Romania

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *