Exerciţiul multinaţional “Combined Resolve II ROT 14-04″- Partea a 3-a

10411290_401436133328976_248065884308567177_n

După ce sâmbătă, 31 mai, a avut loc ceremonia de închidere a primei faze a exerciţiului “Combined Resolve II ROT 14-04”, o parte din militarii şi tehnica detaşamentului românesc se întorc acasă.

Cele 8 tancuri şi 6 maşini de luptă ale infanterie au plecat spre Galaţi, pe calea ferată, din gara Parsberg, aseară, 2 iunie orele 21.00.

La faza a doua a exerciţiului, CALFEX (acţiuni tactice combinate cu efectuarea tragerilor cu muniţie de război), care se va desfăşura în centrul de instruire de la Grafenwohr în perioada 1-30 iunie, detaşamentul românesc participă cu 190 de militari, 5 tancuri TR85M1 „Bizonul”, 10 maşini de luptă ale infanterie MLI 84M „Jderul”, 3 transportoare amfibii blindate TAB C-79 cu aruncătoare de bombe cal.82 mm.

Cei 300 de militari din cadrul Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” şi din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galaţi, care au încadrat Detaşamentul de instrucţie din cadrul Forţelor Terestre, sub comanda colonelului Adrian Popescu, au participat la activitate alături de militarii Batalionului 1-4 Infanterie US şi s-au instruit, în perioada 12-31 mai, în cadrul OPFOR (forţele opuse), în poligonul din Hohenfels.

Sursa: ForTer

11 comentarii:

 1. Eu as pune o intrebare. Care credeti ca va fi evolutia evenimentelor in Ucraina ?
  Rusi lasa impresia ca au dat inapoi sau e numai o impresie?

 2. Eu cred ca usor usor se vor stinge conflictele. Rusia si-a atins scopul ca Ucraina sa nu intre in UE sau, mai rau, in NATO. Crimeea a fost un bonus ! Nu cred ca Rusia va intande coarda prin noi anexari. Atat timp cat Ucraina va fi in afara acestor structuri va reusi sa tina in frau regiunile separatiste din sud. Poate isi vor castiga un anumit grad de autonomie si vor ramane „conflicte inghetate”.
  Ucraina este dependenta economic de Rusia, nu numai de gazul rusesc, dar si un sfert din exportul lor( 19,7 mld $) este orientat catre Rusia. UE nu va prelua acest export, desi a eliminat temporar (pana la 1 nov.2014) taxele vamale la importurile din Ucraina.
  O parere…

 3. Conflictele si razboi, nu s-au sfarsit si nu se vor sfarsi, numai cand va fii creat noul stat pro-rus „NOVORUSSIA” !

 4. Se pare ca din contra , luptele au o mai mare ferocitate decat inainte de alegeri , in Ucraina rusii cica au cerut un soi de interventie ”de pacificatori -multinationala ” pt a se deplasa refugiatii prorusi in Rusia …Doar ca nu se prea da la tv …mde , somnu’ natiunii si invartelile specifice , chit ca o tabarat si ”mondialu ”pe la 3coceni sa-i ”da banii ”…e mai de interes national .

 5. http://www.youtube.com/watch?v=PUy7MYbSx-0
  cica prin Lugansk e acum grosul luptelor

 6. Felicitari, galatenilor ! Bravo !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *