Hanwha Redback… tot mai promovat in Australia

Se pare ca echipa Hanwha-Elbit isi doreste foarte mult victoria, cel putin in batalia publicitara:

si aici putin despre husa de camuflaj „anti-soare” cusuta manual

 

DAPA din Coreea de Sud au decis sa testeze anul viitor MLI-ul Redback destinat exportului, folosind personal apartinand armatei Coreeid de Sud.

Redback a fost dezvoltat de Hanwha Defense si a ajuns in finala programului Australian Land 400 Phase 3 (cu valoare estimata intre 18-27 mld.$) care are ca misiune sa inlocuiasca transportoarele senilate M113 in inventarul australian, fiind planificate 450 de vehicule. Alaturi de turela Elbit, vehiculul coreean integreaza sistemul de protectie activa Iron Fist si lansatorul de rachete Spike LR2. Pentru coreeni mai prezinta interes piesele din cauciuc compozit pentru trenul de rulare precum si sistemul de vedere prin coca, Iron Vision.

Trei vehicule au ajuns deja în Australia, unde trec prin diverse faze de testare care urmeaza a fi incheiate in octombrie.

De retinut si turela de provenienta ElbitT-2000:

Structura interna a acesteia aminteste de cea UT-30 MkII tot a celor de la Elbit, cu o rearanjare a compartimentarii, a optronicii COAPS si cu cresterea blindajului in arcul frontal. Compartimentul rachetelor se afla tot pe lateral-dreapta, asa cum e si la UT-30:

In fapt, T2000 este o evolutie a UT30MKII, la care cei de la EOS adauga optronica si controlul focului, urmand a fabrica apoi sub licenta turela.

In imaginea de mai jos am trasat in rosu conturul vechii turele UT-30MK2:

Mai multe detalii in imaginile extrase din videoclipul de mai jos, dupa minutul 12:30, unde se vede cum au adaugat panouri suplimentare peste cochilia de baza a UT-30: https://www.youtube.com/watch?v=IJM-Fg6TlyU

 

Deci „miezul” e turela noastra de pe Piranha5, careia i-au fost adaugate panouri si sisteme suplimentare:

 

Pentru testele din Coreea va fi utilizat unul dintre vehiculele aflate in prezent in Australia. MLI-ul va fi dus la una dintre unitatile mecanizate sud-coreene, testele fiind planificate intre aprilie-iunie 2022.

Armata sud-coreeana cauta modalitati de a creste parcul de MLI-uri, format in prezent din aproximativ 500 de K21. Se are in plan o achizitie de vehicule suplimentare de acest tip, dar si introducerea unor noi generații de MLI-uri pentru a indeplini cerintele operationale pe termen lung.

 

Marius Zgureanu

 

Surse:

Korea przetestuje bwp Redback – Altair Agencja Lotnicza

Sturgeonshouse.ipbhost.com/topic/1603-land-400-phase-3-australian-ifv/page/14/

 

Citeste si:

Kf-41-Lynx-alaturi-de-AS-21-Redback-in-finala-land-400

EOS-rws-turela-usoara-multicalibre

23 de comentarii:

 1. Interesanta jucărie cât o costa licență și cât de eficienta e senila contra unei mine, ținând cont ca este din cauciuc compozit sunt șanse sa fie folosita și după încasarea unei mine, doar cu limitări drastice de folosire

  1
 2. He, he, ce bine ar fi dacă turela noastră de pe P5 ar avea sistemele prezentate în videoclip… Măcar Spike de i-ar pune că tot are rol de Mli.

  6
 3. Banuiesc ca au adus imbunatatiri turelei tocmai la elementele pt au avut buline negre si pt care nu s-au calificat in faza Land 400 – 2 impreuna cu Terex
  Nu stiu ce sanse are impotriva Linx-ului, cand deja datorita Boxerului nemtii au o baza de subcontractanti locali, prin care pot asigura un TCO mult imbunatatit
  De remarcat motivele necalificari Ajax si CV90: „According to informed sources, the AJAX was regarded as not fit for purpose, and the BAE Systems-Hagglunds CV90 was assessed as too expensive.” https://www.australiandefence.com.au/defence/land/the-reasons-behind-the-land-400-phase-3-decision

 4. Eu am impresia că politrucii și generalii români făcuți la Spiru Haret, își bat joc de toți. De armată, de popor în general. Să ai fabrici în țară, și să vrei doar să le falimentezi ca să vinzi terenul, să ai oameni pregătiți pentru fabrici militare și să îi ții cu șomaj tehnic până pleacă în lume, să faci în sfârșit un contract cu Pirande dar să nu dai fabrica pe mâna elvețienilor, ci tot un administrator special să facă ce vrea el, și în sfârșit, să faci turela fără rachete AT, deși ai depozitele pline, are un singur nume. Nu, nu trădare, că asta presupune că o faci conștient.

  8
  • Trebuie sa mai adaugi cum au taiat tunuri, tancuri si transportoare, multe in stare mai buna decat cele inca in uz acum.
   Sau cum au vandut stocurile de mobilizare…

   8
   • Stocuri de mobilizare?! Ma tot uti pe diferite statistici unde Romania este creditata cu sute de tancuri in rezerva, da nimeni n-a mai vazut tancurile alea pe motiv ca ele nu mai sunt, sau care mai sunt sunt bune doar sa iasa la numar.
    Am pastrat T 55 pt ca sunt fiabile si avem piese de schimb?! Nu cred ca avem nici piese de schimb si nici ca T 55 este un exemplu de fiabilitate. Si nici nu cred ca alea trei batalioane de T 55 au cate 55 de tancuri operationale.

    9
   • Cei din MAPN care au autorizat asta au facut-o pt afaceri personale si/sau interese de grup sau cum se vehiculase la cererea NATO? Faza cu vandutul stocurilor pt mobilizare este chiar tradare de tara si crima impotriva Romaniei.
    Revenind la jucariile militare Sud-Koreene nu cred ca ii duce memecul pe decidentii ArmRo sa se lipeasca de asemenea jucarii din mai multe motive.
    Deoarece cei din MAPN vad numai armament made in USA pt ArmRo ca sa se dea bine cu USA. Deja raportarea la USA a devenit servilism si lingushire scarboasa de care si la USA le este lehamite.
    Lingusitorii si libidinosii sunt primi care te pot trada!!!!

 5. Declaratie fatala eri Dm Prim Ministru al Romaniei 1%din romani au salarii de 3000 euro suntem la nivel european ???la intrebarea cat costa o paine si un litru ulei raspunsu ar fii la ce pl mea ma intereseaza pe mn ca doar nu sunt la conducerea oilor eu sunt in aia 1% europeni si noi nu mancam paine ca facem diabet???????Cam la nivelu asta suntem condusi din toate directile si functile posibile si noi mai visam aici pe site tehnica gen 5 si alte prostii .Tre sa ne trezim la realitate si sa ne luam al doile job +multe ore suplimentare ca asa a zis o doamna la conducere intrebata cum se traieste cu 1370 lei pe luna raspuns Nu ne mai vedem familia ne mutam la munca si poate facem 1600-2000 lei?????????

  19
 6. E bine că nu avem rachete pe turela pirana5 . De fapt ar trebui să avem un mli fara turela ,cu tunul așezat frontal. Ieftin și eficient.turela nu face decât să mănânce din protectia trupei si e scumpă.

  • Tu vrei de fapt un tun de asalt, care sa sprijine infanteria, e putin altceva decat mli.

   2
   • Da’ nu s-ar putea să faceți în asa fel încât pe lângă „inimioare” la articole sau comentarii să existe și alte emoticoane? Că uneori mai bine dai un „dislike” sau altceva, ca să nu mai umpli pagina cu explicații

    3
 7. Cum se conpara cu alte MLI-uri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *