INS Vikramaditya cu dinti!

wiHbXhX

                                            MiG 29K la bordul INS Vikramaditya

In sfarsit portavionul indian (fost sovietic) este aproape de operationalizare. Astfel nava indiana a primit sistemul AA Barak 1 cu radare cu tot, impreuna cu mai „experimentatul”AK 630 si astfel  Vikramaditya va folosi sisteme rusesti mai vechi AK 630 demontate de pe navele din clasa Godavari nave retrase din serviciul activ si sisteme israeliene noi.

Portavionul ar fi trebuti sa fie dotata si cu rachete AA cu raza lunga Barak 8 (dezvoltate de India si Israel) dar deocamdata se mai asteapta ca Barak 8 sa fie omologate pe distrugatoarele din clasa Kolkata si mai vedem ce-o fi…

Insa una peste alta INS Vikramaditya se pregateste sa iasa in larg ca nava deplin operationala si gata de lupta, cu escadrila sa sa nou-nouta de MiG 29K.

800px-Barak_SAM

                                                                                  Barak 1

Barak 1 insa nu poate tine locul rachetelor cu raza luna Barak 8, pentru ca in esenta Barak 1 este un sistem „point-defence”, un CIWS  mai exact, ori un portavion are nevoie de un sistem de aparare in straturi. Deocamdata se asteapta ca Barak 8 sa fie operationalizate la bordul distrugatoarelor Kolkata si mai apoi sa fie integrate si la bordul portavionului, sau poate indienii s-au hotarat ca doar navele din escorta sa detina rachete cu raza lunga, tot asa cum nici portavioanele americane nu au Patriot sau rachete SM ci se bazeaza pe „garzile lor de corp”.

Sistemul Barak 1 este astazi folosit pe 14 nave militare indiene.

GeorgeGMT

2 comentarii:

    • mda … se pare ca putin vreau autonomie in transnistria si gagauzia ca in donbas. treaba asta cu incorporarea nu cred ca inseamna mare lucru dar va fi un atu la viitoarele negocieri. acuma toti sufla si-n iaurt cand e vorba de putin. eu unul nu inteleg de ce nu trimite Ankara niste emisari prin gagauzia sa ii aduca pe idiotii aia pe calea cea buna. suntem parteneri in nato, facem moschee, suntem politicosi cu toti arabetii, sa faca si turcaletii ceva sa ne ajute pe planul asta ca asa e bine si frumos. ungurene, ma auzi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *