Japonia isi incordeaza muschii pe fondul insulelor aflate in litigiu

Marina Japoneza a inceput un amplu exrecitiu militar combinat, cu participarea unui numar foarte mar de militari. Desi oficial este doar un exercitiu, in realitate toata lumea simte in aer incordarea din jurul insulelor disputate de catre Imperiul Soarelui Rasare cu vecinii taiwanezi si China.

La exercitii au participat 36 de nave avand la bord 8.000 de trupe, submarine noi de atac (conventionale) si hovercrafts,.

Cu acesta ocazie a fost testata si puterea noului radar Aegis ce a fost inclus in dotarea flotei nipone.

La exercitiu au mai participat 60 de avioane.

 

Si apropos de incordarile de muschi din Orientul Indepartat, poate stiati sau poate nu, insa Japonia si Rusia se afla tehnic vorbind in stare de rezboi si astazi. Astfel la terminarea WW2 cele doua tari, nu au semnat un tratat de pace, motivul fiind ocuparea insulelor Kurile, de catre URSS.

In anul 2009 partea japoneza a venit cu o propunere, pentru incheierea unui tratat de pace, oferind partii ruse jumatate din teritoriul Kurilelor, numai ca Rusia nici nu a vrut sa discute macar pe marginea acestei ideei si astfel,  Al Doilea Razboi Mondial continua si astazi, cel putin in mod oficial, intre Rusia si Japonia.

Tot tehnic vorbind cele doua tari nu sunt obligate sa-si declare razboi, daca vreuneia dintre ele i-ar veni chef de scandal, pentru ca sunt deja in razboi.

 

Citeste si:

Ape tulburi in Marea Chinei de Est

 

 

NeroFlash

3 comentarii:

  1. Cele doua super puteri se afla in razboi diplomatic.

    http://www.antena3.ro/externe/doua-puteri-mondiale-sunt-in-razboi-de-sase-decenii-secretul-din-al-doilea-razboi-mondial-despre-care-nimeni-nu-vorbeste-187513.html

    Dar pana la actiune militara mai e decat in pas, dupa cum s-a demonstrat.

    http://www.youtube.com/watch?v=9zl4s98C3w8

    Zona ce uneste aceste super puteri (Rusia, China, Japonia si cele 2 Coreei) raman un front deschis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *