La cererea spectatorilor, poza zilei.

53rd Warhawks RoAF – Facebook

*editat

Două avioane de tip F-22 Raptor, un avion cisternă KC-135 Stratotanker şi circa 15 membri ai echipajelor aparținând Forțelor Aeriene ale SUA au participat ieri la activități de antrenament în comun cu avioanele F-16 ale Forţelor Aeriene Române, din Baza 86 Aeriană Borcea, precum și cu avioanele americane F-15 staţionate temporar la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii – care iau parte la exercițiul Dacian Eagle 2018.

Interacţiunea dintre piloţii americani şi români va creşte interoperabilitatea Aliaţilor şi va spori securitatea regională, iar această dislocare înaintată, realizată cu cooperarea deplină a României, demonstrează angajamentul Forţelor Aeriene ale SUA din Europa de a disloca şi folosi aeronave de generaţia a V-a în zona de responsabilitate a Comandamentului Forţelor Armate ale SUA din Europa.

RoAF – Facebook

37 de comentarii:

 1. A facut MApN leasing pentru F22? 🙂

  • Nu este disponibil decât pentru americani deși a fost cerut de multe țări aliate…
   Ultimii parcă japonezii au făcut presing dar fără succea

   • @Dan. Pana la varsta asta nu ai reusit sa intelegi o gluma?

    • @Iulian, cât amerkansy = best friends putem spune (metaforic vorbind) că le-am luat și în leasing ???
     Pentru că dacă vreodată rusky glonass o să dea eroare si niscaiva SU nuștiucât o să se trezească în spațiul aerian românesc, presupun că în [x] ore or să ajungă și o formație US Air Force precum în imagine să „facă curat” pe cer 🙂

 2. frumoasa poza, dar mi se pare pe undeva fotosopata, s-ar putea sa ma insel dar parca nu se potrivesc proportiile. Dar indiferent cit de manipulata ar fi, asa ceva e posibil

 3. ?…F15, F16, F22 si din nou F15……astea ce-s, cate un avion din cele patru ecadrile??

 4. Tara lui Andrei

  Cum ? Nu spunea lumea ca F-16 noastre nu sunt bune de nimic. Ca sunt niste harburi luate la mana a 3-a…

  Asta cu poza editata e tare…

  Ca si curiozitate am vazut ca ale noastre F-16 zboara cam tot timpul cu rezervoarele suplimentare. De ce ? Zboara asa de mult intr-o misiune de antrenament/pregatire ?

  • Aoleooo…. Sa vezi; amerlocii cu ale lor F22 nu sunt aici ” probabil vor sa vada si ei cum zbura lumea in “antichitate”. Cum zbura, si inca mai zboara.”[1].
   Si ce poza editata tavarişci ? Amerlocii posteaza la ei pe bune; nus e lauda ca ai tai cu marete realizari in ppt 😀 ….

   [1] #savinacreierlataraluiandrei

 5. Asta nu e poza zilei !

  E POZA ANULUI !!! Nici nu visam acum 5…10 ani la asa ceva !!!

 6. Ma baieti mi-a stat inima in loc de bucurie cand am vazut aceasta poza, la cat mai multe antrenamante de acest gen pentru piloti nostrii.

 7. Sunt sigur ca ai nostri cu f 16 le asigurau protectia aeriana americanilor impotriva atacurilor aeriene rusesti.

 8. Au aterizat la Borcea F-22urile ?
  Că 15 persoane inclusiv piloții mi se par cam puțini.

 9. F-22 si F-16 romanesc impreuna !?
  E un lucru care arata o mare apreciere a americanilor fata de noi.
  Sa tragem sperante ca fabrica de motoare F-35 din Turcia s-ar muta la noi ? 🙂
  Ca cica s-ar muta, zic evreii
  http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/f-35-engine-production-may-be-transferred-from-turkey-to-israel/2018/08/20/

  • Unde să se producă motoare de F-uri? La Brașov, la Craiova, la Bucale? Cum arată industria turceasca și cum arată neindistria română.

 10. In asemenea formatie de lupta nu prea au ce sa le faca suhoiurie! Poate doar sa le creasca pilotilor numarul de killuri :)).
  Mandru de RoAF!

 11. Păi bine domnilor, voi vă delectați cu poze de F-22 și pe mine mă lăsați singur să privesc pe viu o formație de două Suhoiuri (Su-27 sau Su-30 că nu am cum să le disting de departe) trecându-mi deasupra la vreo 1000 de picioare și la vreo 500 km/h !!!

 12. Oricum făceam socoteala la cât le trebuie la indonezieni, cu suprafața asta imensă a arhipelagului, și nu o scot la capăt.

  Și făceam vise umede pentru România. Fiind modest, am reținut numai 96 Rafale C, 36 Rafale B, 60 F-15 Silent Eagle și 24 F-35B (Block 4, adică adevărat operaționale, nu pentru galerie).

  Plus 48 KAI TA-50, 3 AWACS, 6 A-330 MTT, 8 A-400M, 5 MPA de definit, drone MALE și sateliți de observator (unul radar și altul optic).

  Fără sa mai vorbim de elicoptere de atac Tiger HAD, de transport CH-47 Chinook, șamd…

  Nu-i așa că mă alegeți dictator ? Că simplu președinte nu poate face așa ceva…

  Scuze, hîc, conversez cu o sticlă de Bushmills de trei ori mai scumpă decât la Paris, și am și eu dreptul să delirez. Trăiască Forțele Aeriene Române, spaima Balcanilor și a Mării Negre, dacă ar fi după mine. Hai noapte bună, că prin alte locuri este miezul nopții !

  • Dacă ar fi după mine, eu nu aș lua Rafale (doar ca să te enervez pe tine ?).
   În altă ordine de idei, rămânând serioși, dacă aș fi Moș Crăciun, aș lua doar F35 și F16 (o combinație F35, Rafale si F15 sunt prea scumpă de operat și pentru Franța sau Germania, așa că la noi ar sta mai mult la sol ???

   În schimb de la Francii tăi aș avea nevoie să reporneasca linia pentru Leclerc și aș lua Renault Sherpa ca vehicul blindat ușor standard plus multe Mistrale (momentan cred că nu au rival ca manpad).

   Dacă aș fi Moș Crăciun, sper că se înțelege.

  • Totu-i ok, dar fara panarama aia de Tiger 🙂 …

   • Eu am fost plăcut impresionat de ce a făcut ALAT-ul în Libia cu Tiger, și încă decolând de pe nave deși nu este dat drept elicopter ambarcat.
    Adevărat că era contra unei forte de lumea treia, dar au fost bine folosite și cu piloți experimentați.

 13. Herr Von Renn Weg

  A fost nevoie sa ne consemnam mig-urile la sol ca sa zboare f-22-uri pe cerul nostru?! Pai de ce nu au zis asa! 😀 Sau a inceput treaba sa se imPuta atat de tare incat a trebuit sa aduca si f-22-uri in capatul asta de lume… n-ar fi exclus la cate stiri vad cu avioane rosii care ne forteaza spatiul aerian, de tre sa sara britii la ele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *