La Kiev lucrurile degenereaza iar rușii își doresc mai mult victoria

lunetist

Lunetist pe strazile din Kiev

Violenţele de la Kiev au escaladat. Pe străzi se trage cu arme de foc, corespondenţii străini vorbesc despre cadavre pe străzi, iar Canada şi Marea Britanie şi-au închis ambasadele din cauza situaţiei scăpate de sub control. Violenţele de astăzi au loc după ce aseară liderii opoziţiei şi regimul Ianukovici anunţaseră că au ajuns la un armistiţiu. În acest moment, la Kiev se aflau trei miniştri de Externe, din Franţa, Germania şi Polonia, care încercau să ajute la găsirea unei soluţii paşnice.

Corespondenţii străini relatează că la Kiev se trage cu muniţie de război, iar pe străzi sunt cadavre. Alte 287 de persoane au fost spitalizate, dar numărul răniţilor este de ordinul sutelor. Foarte mulţi dintre aceştia refuză să se mai interneze de frică să nu fie arestaţi de autorităţi. Printre răniţi e numără doi cetăţeni străini şi patru adolecenţi. În ciuda unui armistiţiu anunţat miercuri, confruntări violente au izbucnit din nou joi dimineaţa. Situaţia este acum mult mai gravă, după ce protestatarii au spart mai multe depozite de armament şi dispun acum de muniţie. În timpul nopţii, protestatarii au consolidat baricadele.

barbat-flacari

Kiev Post a publicat o imagine în care apare un lunetist al forţelor de ordine. Joi au murit cel puţin 17 persoane, potrivit AFP. Asta după ce anterior fuseseră confirmate alte 29 de victime.

Canada şi Marea Britanie şi-au închis ambasadele din cauza violenţelor, iar miniştrii miniştrii de Externe din Franţa, Germania şi Polonia şi-au anulat întâlnirea cu preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici din „motive de securitate”.

Parlamentul şi Guvernul Ucrainei au fost evacuate după ce protestatarii au determinat forţele de securitate să se retragă din Piaţa Independenţei din Kiev. Poliţia susţine că 20 dintre agenţii săi au fost răniţi, potrivit Russia Today. Poliţiştii ar fi fost împuşcaţi în timp ce încercau să controleze mulţimea formată, la primele ore, din aproximativ 3.000 de protestatari.

UPDATE 12:00 Cel puţin 17 manifestanţi au fost ucişi joi la Kiev, au constat jurnalişti AFP. Un jurnalist a putut să vadă zece cadavre zăcând pe jos în Piaţa Independenţei (Maidan), în centrul Kievului, în faţa Hotelului Kozaţki. Alt jurnalist a numărat şapte cadavre în holul Hotelului Ucraina, situat de cealaltă parte a pieţei.

politisti-capturati

UPDATE 12:00 Rusia va coopera în Ucraina numai cu puterea, care apără „interesele statului”, pe care nu „te ştergi pe picioare”, a declarat joi premierul Dmitri Medvedev, relatează AFP. „Este necesar ca partenerii noştri să aibă tonus, ca puterea în exerciţiu în Ucraina să fie legitimă şi eficientă, să nu te ştergi pe picioare pe ea ca pe o cârpă”, a declarat Medvedev într-o şedinţă de Guvern.

UPDATE 11:55 Miniştrii de externe ai Franţei, Germaniei şi Poloniei au rămas la Kiev şi continuă misiunea. Nu pleacă, aşa cum se aflase iniţial.

UPDATE 11:46 Jurnalistul Christopher Miller a publicat pe Twitter o imagine cu poliţiştii capturaţi de protestatari. Ciocnirile de la Kiev au provocat joi dimineaţă un mort şi 29 de răniţi în rândul poliţiştilor, relatează Russia Today.

Gandul.info

 

RomaniaMilitary

Dacă Mitică-de-la-Ligă ar comenta “meciul” care a început în Ucraina, ar spune că rușii își doresc mai mult victoria și ar trebui să-i dăm dreptate!

Așa cum scriam și marți în “Game Over!” situația din Ucraina seamăn uimitor de mult cu revoluția (vorba vine) română din “89, mai ales pe partea cu securiștii-teroriști și dispersia armelor  câte or fi ele, important este că lumea știe că sunt în mâinile civiilor. Să fim serioși, este imposibil să iei cu asalt, cu mânile goale un depozit de armament, atât timp cât ai în față santinele – care sunt inviolabile în post -€“ plus un întreg corp de gardă întărit în față evenimentelor aflate în desfășurare.

Dacă puterea de la Kiev chiar ar fi vrut să nu pice arme€J malaiete în mână unor nătăfleți, era suficient să tragă câteva rafale de 12,7 la picioarele “revolutionarilor” 🙂 . Pe de altă parte presă de limbă rusă nu mai vorbește de demonstranți ci de măsuri antiteroriste, ori preluare acestui limbaj este un semnal foarte clar despre ceea ce urmeza. Acest semnal trebuie coroborat cu discu rsul unor memnbrii ai UE, discurs agresiv la adresă lui Viktor Ianukovich, deși omul legal vorbind cam are dreptate.

În nici o țara europeană nu s-ar permite că centrul capitalei și clădirii importante ale administrației să fie ocupate de mulțime! Închipuiți-va aceeași scenă într-un oraș american 🙂 . In cât timp credeți voi că Gardă Națională sau chiar USMC ar fi intervenit?! O zi, maxim două?! Iar americanii intervin mult mai dur decât au făcut-o până acum ucrainenii, diferență fiind însă data de încredere trupelor în lanțul de comandă și stabilitate sistemului.

Dacă generalii americani nici nu-și pot închipui că Președintele ar putea să fie dat jos de mulțime, în Ucraina aceste lucruri nu sunt deloc bine stabilite, astfel că și forțele de ordine au destule lucruri la care să se gândească, doar că în Ucraina nu poziția autorităților locale este importantă ci poziția Moscovei și a trupelor sale aflate pe teritoriul Ucrainei.

Așa cum “turistii” sovietici au intrat în România în zilele premergătoare revoluției, câte patru într-o Ladă, în țara temporar vecină și prietenă, acești “turisti” sunt mult mai mulți, mai bine echipați și mai bine pregătiți logistic, Rusia jucând acest meci pe teren propriu și orice intervenție occidentală pe model iugoslav este categoric exclusă.

Sânge va mai curge și va curge pentru că așa da bine la public, să fie adică cu sentiment, la fel că și în România unde morții din “89, majoritatea lor, au făcut din păcate parte din decor și din scenariu, fiind uciși pentru motive de mental colectiv nu pentru vreun scop practic. Câți morți consideră analiștii ruși că trebuie să fie în Ucraina până când se va atinge o masă critică, vom vedea, însă scenariul de la Kiev nu este unul de tip rapid precum cel din România, ci mai degaraba se dezvoltă încet și constant cu mișcări bruște câteodată, urmate apoi de consolidarea pozitiilor ocupate.

În acest moment atacul asupra centrului Kievului coroborat cu un număr mărișor de morți pentru o singură zi, a marcat începutul ofensivei, iar sintagmă “masuri anti-teroriste” este poziția pe care rușii o vor consolida acum prin sistemul lor de propagandă. Probabil că vor urmă scene armate, cu autori necunoscuți, că doar s-a spus că s-au furat mii de arme, în timp ce autoritățile vor face apeluri la calm, apeluri urmate de un nou val de acțiuni semi-militare dure care au că scop – că sub paravanul luptei antiteroriste – să curate țara de elemente prea proeuropene sau pronationaliste.

Aceste mișcări de tip atac – consolidare pot dură destul de mult, însă sfârșitul este previzibil și nu cred că scindarea Ucrainei mai face parte din scenariu agreat de Kremlin. Practic dacă partea estică și sudica a țării ar merge categoric spre Rusia, soartă unei prezumtive regiuni vestici pro-occidentale este măcar incertă, în condițiile în care UE nu pare foarte dornică să preia incognito administrarea unei părți a Ucrainei.

Pentru că odată ce vestul s-ar scindă de Estul rusofon, cineva ar trebui să sprijine o astfel de mișcare financiar, politic, etc, iar deocamdată nu se întrevăd mișcări în această direcție.

Însă indiferent dacă Ucraina se va scindă sau nu, noi că români ar trebui să fim pregătiți cu pâine și sare 🙂 , că altceva oricum nu avem, pentru reprimirea rușilor pe granite noastra, pe același model pe care și polonezii  au graniță comună cu Rusia, numai că regiunea rusească de la graniță cu Polonia se numește Belarus, dar astea-s simple sofisme geografice.

La sfârșit o întrebare cvasi-retorică: oare informațiile despre cele 1500 de arme furate dintr-un depozit din vestul Ucrainei chiar sunt serioase?! 1500 de arme și zeci de mi de cartușe pot creă adevărate neplăceri în mâinile unora care pricep mai greu€J mersul mișcării anti-teroriste, așadar nu era mai simplu să iei niște băieți deștepți, să le faci câteva poze cu AK-urile de gât, să-i dai prin ziare și în același timp să urli apocalitic că “teroristii” ți-au spart ditamai depozitu’  😉 de arme?!

Ce mare șmecherie să-i împuști pe reclacitranti, să-i poreclești teroriști  și să arunci după aia câteva arme peste cadavre, evident înainte de face poze cu “teroristii” nemiloși care ucid populația civilă nevinovată?!

GeorgeGMT

134 de comentarii:

 1. Bravo George, intuiesti foarte clar si bine situatia din Ucraina, e clar ca acolo sunt jocuri, pacat ca la televizor nu avem oameni asa pragmatici, ar fi bine sa deschida si telenovistii romani ochii, pentru ca suntem si noi vizati si ma refer la nefericitul fapt cu refugiatii.
  In intamplarea cu Yugoslavia nu am simtit mare lucru pt. ca eram ametiti cu revolutia eliberatoare de sub jugul comunist si cu vise puternice de democratie, dar situatia din ucraina ne va trezii un pic, cred!

 2. Nu stiu cum naiba se face dar de fiecare data cand se intampla ceva urat in istorie noi suntem iarasi in curu’ gol sau macar cu pantalonii in vine si ne certam pe ciolan / schimbam guvernu, etc.!

 3. Poate ca se extind dezordinile atat de tare incat Moldova sa se simta in pericol si sa aleaga solutia pe care a ales-o, in conditii similare, in 1918.

 4. Rusii sunt experți în manipulări și diversiuni, treaba cu armele este clar o diversiune pentru măsuri represive cât mai dure.Cine știe cât de mult suport logistic oferă vestul pentru cei din vestul Ucrainei, ca ursul sa nu pună laba pe tot tortul ucrainian.

 5. Cine a trimis lunetistul sa traga in populatie , pentru mine e un criminal de razboi,desi e impropriu spus …

 6. „oare informațiile despre cele 1500 de arme furate dintr-un depozit din vestul Ucrainei chiar sunt serioase?! 1500 de arme și zeci de mi de cartușe pot creă adevărate neplăceri în mâinile unora care pricep mai greu€J mersul mișcării anti-teroriste, așadar nu era mai simplu să iei niște băieți deștepți, să le faci câteva poze cu AK-urile de gât”

  Explicatia ar fi ca acele arme chiar au fost impartite la populatie, ceea ce poate semnifica ca o parte dintre militari, mai ales in zonele vestice, s-ar putea sa nu fie de acord cu orientarea catre Rusia…
  Daca se ajunge la chestii nasoale, s-ar putea ca si in armata sa apara partizanate, de genul celor aparute in armata yugoslava, din care croatii si slovenii au dezertat sau si-au format unitati proprii… si atunci e atunci…

  • Ma frate, eu imi amintesc ca in 89, se dadeau arme in Romania pe buletin, si chiar si fara. Sa nu mai vorbesc ca jumatate din efectivele Sectiei 1 Politie au fost capturate intr-o cladire de tigani inarmati, asta fiind doar un exemplu.

   Poate ca in Ukraina nu se dau pe buletin, dar de ce n-ar fi valabil si acolo? Institutiile statului sunt in disolutie. Cred ca Marius are dreptate cu impartirea.

   http://www.nasul.tv/2014/02/19/contraspionajul-ucrainei-refuza-sa-mai-lucreze-si-ameninta-cu-dezvaluiri/

   Poate nu e adevarat ce se spune in articolul ala, dar daca este spune multe.

   „Acest semnal trebuie coroborat cu discu rsul unor memnbrii ai UE, discurs agresiv la adresă lui Viktor Ianukovich, deși omul legal vorbind cam are dreptate.

   În nici o țara europeană nu s-ar permite că centrul capitalei și clădirii importante ale administrației să fie ocupate de mulțime! Închipuiți-va aceeași scenă într-un oraș Americana 🙂 .In cât timp credeți voi că Gardă Națională sau chiar USMC ar fi intervenit?! O zi, maxim două?! Iar americanii intervin mult mai dur decât au făcut-o până acum ucrainenii, diferență fiind însă data de încredere trupelor în lanțul de comandă și stabilitate sistemului.”

   Pai mai intai ar trebui ca in USA sa se intample ce se intampla in Ukraina. Greu de conceput sa se ajunga in halul ala. Deci acolo nu e justificat sa se intample asa ceva. Oamenii nu au motive sa faca asa ceva.

   Nu ai cum sa compari.

   In al doilea rand, in USA ar iesi mult mai grav, pentru ca alora nu trebuie sa le imparta nimeni arme. Civilii din USA au mai multe arme usoare decat toata armata Romaniei, acces la poligoane, veterani cu experienta, etc. (armele fiind acolo tot un garant al proprietatii private). Plus ca americanii nu stau cu botul in pamant cand e vorba de drepturile lor.

   • Da, da in State vine Garda cu calibrul 50 🙂 .Totusi in Romania anului 1989 nici macar un singur depozit de armament nu a fost devalizat sau macar deschis decat la ordin, iar de incercat s-a incercat, doar ca garda si-a facut treaba…

   • Stiu ca s-au impartit arme, am avut un vecin de bloc care a primit arma, dar asta a fost in faza 2, dupa ce armata a fraternizat cu revolutionarii…

    Deci asta suspectez ca s-a intamplat la Liov/Lvov/Lemberg…

 7. Acum daca stam stramb si judecam drept, Rusia nu poate fi acuzata de comportament imoral. Ea isi urmareste doar interesele si bine face, noi suntem tembeli ca nu invatam de la ei sa avem si noi planuri nationale intinse pe zeci de ani. Sau ca olandezii.
  In privinta Moldovei…O vom lua doar daca cineva ne va obliga, suntem prea slabi sa facem altceva. La granita noastra a izbucnit razboiul civil, iar Ponta si Antonescu se cearta pe posturi. Ieri guvernul, prin gura lui Coraletan, declara ca Romania va urma fidel politica si hotararile UE in Ucraina, seara Basescu spunea ca nu ar fi chiar asa, ca Ucraina nu ar trebui bagata sub sanctiuni…
  Ce-or intelege europenii din aceste doua pozitii?!

  • Eurpenii, americanii, rusii, francezii, englezii, nemtii, turcii, filipinezii, aborigenii australieni sau papuasii de rand inteleg un singur lucru: In colonie lucrurile merg conform planului, marionetele pupincuriste isi fac treaba, lingaii sunt la post, bancile spoliaza populatia, multinationalele prospera, resursele se vand pe 2 centi, suntem o piata de desfacere profitabila, economia interna este distrusa pas cu pas, livram forta de munca ieftina, ei ne scuipa in fata noi ii iubim si mai mult, totul merge ca uns!

 8. „Să fim serioși, este imposibil să iei cu asalt, cu mânile goale un depozit de armament, atât timp cât ai în față santinele – care sunt inviolabile în post -€“ plus un întreg corp de gardă întărit în față evenimentelor aflate în desfășurare.”

  Bre, cate filme cu Jenica-Legatura 0.0(7) ai vazut matale 🙂

  Daca vin doi-trei tampiti sa fure arme noaptea, da, santinela trage in ei fara jena.

  Dar daca vin zeci-sute de civili peste tine, printre ei femei, cand tu stii ca in piata e Revolutie si institutiile sunt in colaps, ce faci, ai curaj sa-i nivelezi cu AKMul?

  E factorul uman bre, o santinela sau mai multe, daca sunt indivizi normali, nu ar deschide focul in conditiile astea, chit ca incalca regulamentele militare.

  E mai usor sa explici in fata unui eventual tribunal de ce n-ai deschis focul decat sa explici de ce ai omorat 40 de persoane. Ca atunci legea si regulamentele n-or sa mai conteze, or sa te execute anyway. Parca asa a patit unul prin Egipt care a deschis focul in aceeasi situatie, l-au condamnat la moarte. Ghinionul lui ca a cazut puterea.

  Dupa aia, poate si in armata sau serviciile de securitate sunt oameni care vor sa-l saboteze pe Ianukovici. Daca au luat arme o fi pt ca aia or fi vrut sa le dea.

  „În nici o țara europeană nu s-ar permite că centrul capitalei și clădirii importante ale administrației să fie ocupate de mulțime!”

  Bre, daca se ajunge la mii de manifestanti care ocupa centrul capitalei, nu stiu ce se intampla. Nu cred ca francezii ar incepe sa traga de zor in ei. Irlandezii nici nu cred ca au cu ce 🙂

  „Închipuiți-va aceeași scenă într-un oraș Americana :)”

  Asta chiar nu mai e un exemplu concludent. In plus acolo populatia are deja arme.
  America e deja un lagar de concentrare nazist. Americanii si-au cam pierdut libertatile. Patriot Act, FEMA, NSA. Te baga la zdup cam din orice. Sau te impusca ca pe un rahat.

  • Subscriu.

  • 🙂 Nici macar nu au nevoie sa ia depozitul cu asalt. Intra si iau armele si munitia, cum au facut aia la Ciorogarla, iar santinelele habar nu aveau.

  • Bre io vorbesc in cunostiinta de cauza, ma refer la manifestanti dastia de meserie 🙂 In Suedia, prin 94 – cand au vrut aurolacii sa-mi dea amenda – niste arabeti si africani cereau ceva, nus ce, ca nu intelegeam limba aia, si s-au strans cam la douazeci de mii langa parcul Palatului Regal. Cu fomei si puradei cat incape.
   Au stat o zi, au stat doua, in a treia zi i-a sculat din somn jandarmeria locala cu picioare-n gura si bastoane dupa ceafa, totul garnisit cu gaze.

   Bataie ca aia n-am vazut nici in Matrix!
   Bateau aia la arabeti taica cu mult profesionalism si simt de raspundere fara ‘osebire de sex sau varsta…
   Dupa o juma’ de ora piata era…libera: care fugiti, care saltati si batuti in continuare. Aia a fost prima si ultima oara cand o piata publica din Stockholm a fost ocupata fara autorizatie…

   Si of course i-au amendat pe toti care i-au prins, au amendat organizatiile care au facut mitingul, pe mama si pe tatal manifestantilor, etc, etc pana la al 99 din neamul lor, ca suedezii au o fixatie cu amenda 🙂 .
   End of Story.

   Fata de depozitele de armament, sunt si alte solutii sa le protejezi, io zic ca aia au fost chiar invitati sa-si aleaga cate ceva, sau totul e vrajeala.

  • In principiu ai dreptate…

   Cu mentiunea ca nu cred ca s-au dus femei si copii sa ia niste AG-uri din depozite asa sa se joace pe Maidan.

   In mod cert sunt in multi traineri specializati din US si Israel care creeaza nuclee dure de presiune Impreuna cu gorilele lor. Impusca si politisti si manifestanti… creeaza teroare… iar haidamacii guvernamentali raspund si ei cu foc creand si mai mult haos.

   Probabil si rusii au jucatori in teren civili si cred ca se troznesc serios cu ailalti zilele astea la Kiev.

   • Poate ca nu s-a furat nici un cartus macar, eu tind sa cred ca informatia (dezinformatia) este mult mai periculoasa decat toate cele 1500 de arme. Va mai amintiti in 89 cand se spunea ca teroristii au otravit apa potabila? Va mai amintiti de escadrila de elicoptere care ataca Bucurestiul? Va mai amintiti tancurile care erau in drum spre capitala? Va mai amintiti cei 100.000 de morti? Suna cunoscut? Smecheria e veche, prostii sunt noi!

    • Imi amintesc foarte bine 89 si toate balariile puse in circulatie atunci.
     In ceea ce priveste coloana de tancuri care venea catre Bu era reala. Numai ca fusese chemata de distinsul nostru regizor cu barba pre numele lui Sergiu Nicolaescu. Ma mir si eu de ce nu i-am scris numele cu minuscule.
     Si mai tin minte si cle 80 000 de decese furnizate numai pentru Timisoara. Numarul acesta mi-a fost furnizat direct de un frantuz (poate o fi fost chiar ala de-a murit, poate altul…n-are importanta).
     Totul suna tare cunoscut. Numai actualii actori nu prea stiu. Si mor si acolo ca prostii pentru ca sa li se distruga, ulterior, tara.

 9. Nu toti baietii bine pregatiti sunt ai rusilor…
  Trupele de „autoaparare” la origine au fost compuse din fosti Spetznaz cu experienta afgana .. Pe urma tinerii au fost instruiti

 10. ”…acești “turisti” sunt mult mai mulți, mai bine echipați și mai bine pregătiți logistic…”. La ce faceți referire, atunci când menționați acești ”turiști”, despre România, știam de valul subit de ”turiști” sovietici. Dar în Ucraina? ”Turiștii” sunt mai la vedere înarmați și echipați? Îmi cer scuze dacă am înțeles greșit! O zi bună!

 11. urat. oricum romania cica e pregatita pt refugiati..

 12. Un lucru e clar.. va trebui sa infiintam tabere pentru refugiati.. Si poate, mai voalat sa reiteram ideea unei „garantii de securitate”, Basarabiei..

 13. da la noi nu s-au furat armele de la ciorogarla? se poate deci..

  • Se poate cum sa nu se poata !! DAR NUMAI CU ACORDUL SANTINELELOR sau ai responsabililor cu depozitele respective.
   E cu dus si intors toatatarasenia asta cu depozitele .
   Sa nu mi spune ti ca armata nu intrase intr o stare de alarma . Ca acele depozite nu erau intarite ca efectiv si aveau si actiuni speciale pt asa ceva .
   Numai militarii de acolo stiu ce si cum daca au ales sa treaca de partea revolutiei sau le a fost frica sa traga (desii ma indoiesc ca in astfel de cazuri nu trage chiar nici unul decat cu ordin ). In cazul asta cel care a riscat este cdt si aj cdt garzii , si nu cred ca le ee prea bine deloc stand cu frica in san .
   Dar cine stie ce o mai fii la mijloc cand insusi armata desii are reguli clare si le incalca singura ( si la noi eu insumi am patit asa ceva ).

 14. Intre timp VR face interviuri sugubete cu observatorul politic al Radiodifuziunii cehe, Libor Dvorak si scenarii de impartire a Ucrainei:

  Vocea Rusiei: Opoziţia a ocupat clădirile administraţiilor locale în partea de vest a Ucrainei – la Lvov, Ivano-Frankovsk, Ternopol. Va duce acest lucru la dezintegrarea ţării?

  Libor Dvorak:Ameninţarea dezintegrării Ucrainei creşte şi nimeni nu se decide să preîntâmpine acest lucru. Noi am uitat exemplul războiului din Balcani, destrămarea Iugoslaviei, când în locul federaţiei au apărut câteva state. S-a despărţit civilizat Cehoslovacia. Nimeni nu a crezut într-un asemenea scenariu până în ultimul moment. Dezmembrarea Ucrainei nu este necesară nici oligarhilor, nici autorităţilor ucrainene, nici Rusiei, nici UE şi SUA. Însă în realitate ţara se poate împărţi în două de-a lungul Niprului.

  Vocea Rusiei: Bruxellesului nu-i place poziţia preşedintelui ucrainean. Atunci de ce Vitali Kliciko nu a obţinut în timpul negocierilor de la Berlin introducerea unor sancţiuni împotriva lui Ianukovici?

  Libor Dvorak:Cu toate că doamna Merkel este locomotiva UE, ea nu doreşte să facă nimic cu mâinile sale. Însă doreşte să ţină sub control UE. O lecţie bună pentru opoziţia ucraineană – e mai bine să ai de a face cu Bruxellesul, decât cu lideri europeni separaţi. De fapt, UE nu are prea multe pârghii pentru a influenţa Ucraina. Rusia are mai multe. UE ar trebui să se înţeleagă cu Moscova şi să ajute la rezolvarea crizei ucrainene. Cu toate că evident, nimeni în afară de ucraineni nu va putea decide soarta lor.

 15. Se trezesc si gagauzii ca Formuzal si referendumul nu sunt legitime:
  http://www.publika.md/declaratia-democratilor-din-gagauzia–mihail-formuzal-incearca-sa-destabilizeze-relatiile-dintre-comrat-si-chisinau_1815581.html

  Reprezentanţii Partidului Democrat din Găgăuzia refuză să participe la acţiunile başcanului, Mihail Formuzal şi ale PCRM împotriva Chişinăului. Organizaţia teritorială a Partidului Democrat din Găgăuzia este împotriva reuniunii deputaţilor Adunării Populare din toate legislaturile de până acum.

  Evenimentul urmează să aibă loc pe 22 februarie, iar la reuniune sunt aşteptaţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din autonomie. În rezoluţia democraţilor se arată că, de organizarea reuniunii sunt interesaţi başcanul Mihail Formuzal şi formaţiunea pe care o conduce, Partidul Regiunilor, precum şi comuniştii.

  La această întrunire urmează să se discute despre rezultatele aşa-ziselor referendumuri ilegale din 2 februarie.

 16. Bre, da’ rivulutionarii astia ‘stie’ meserie…

  http://www.gandul.info/stiri/marturie-de-pe-strazile-kievului-lunetistii-trag-atat-in-protestatari-cat-si-in-oamenii-obisnuiti-am-vazut-sapte-cadavre-cu-urme-de-gloante-pe-ele-live-video-12120329

  Articolul povesteste despre lunetistii care masacreaza revolutiionarii si eu nu vad decat poze cu revolutionari care bat sau impusca fortele de ordine…

  Poza cu tipul cu gluga „Everlast”, masca, rucsac si Makarov, de trage de dupa copac, ce scoala profesionala o fi absolvit…

  Au scos in fata cordoane de politisti fara scuturi fara nimica, dau aia cu lanturile in ei, cu tevile de fier, caramizi, un manifestant pare ca are un brici in mana (in poza de deasupra fotografului cu capul spart)…

  In alta ordine de idei:

  „UPDATE 15:53 Guvernatorul Administraţiei de Stat a regiunii Cernăuţi, Mihail Papiev, a demisionat din funcţie, iar Consiliul Regional Cernăuţi a interzis Partidul Regiunilor în această regiune şi a decis neaplicarea decretelor preşedintelui Ianukovici, potrivit paginii online a publicaţiei Zorile Bucovinei.

  Potrivit sursei citate, protestatarii din Cernăuţi au intenţionat să ia din nou cu asalt clădirea Administraţiei Regionale de Stat, iar pentru a nu escalada conflictul guvernatorul regiunii Cernăuţi, Mihail Papiev, a decis să îşi scrie demisia din funcţie.”

   • haidi, bre…oamenii ăia nu au fost împușcați de lunetist…prea au căzut mulți dintr-o dată, și din căte știu eu, lunetiștii nu trag la foc automat și la grămadă…acolo a fost foc tras în rafală tras asupra grămezii de oameni, nu foc de lunetist…

  • „Poza cu tipul cu gluga “Everlast”, masca, rucsac si Makarov”

   Ce ai bre cu el ca a venit spontan la manifestatie… pentru democratie si libertate… Avea un pistol din greseala prin buzunar il gasise pe jos pierdut de alt manifestant spontan… si niste okelari cu gluga de firma de soare cu fular….

   Schema cu lantzul si caramida in fata gramezii de jandarmi… e clar nebunie… si cred ca tre si ceva antrenament sa scapi de frica… Un singur foc de arma si il zapaceau jandarmii…

   Pe de alta parte e clar ca nu au fost pregatiti sa se intalneasca cu niste protestatari „profesionisti”.

   Acu probabil ambele parti probabil isi elimina soldatzeii de pe maidan…

   Sunt convins ca Occidentul va pierde, iar Ucraina sau ceva mai ramane din ea va deveni o tara indezirabila pentru multi ani de acum incolo…

  • Nenea gesege-ule, vorba aia cu „proștii mor pentru ideile celor deștepți” ai uitat-o ?
   Cum a fost la noi, așa e și la ei acum…Unii visează democracy și freedom of speech, alții își văd de treaba lor cu ciolane și piețe de desfacere…Așa a fost de cînd e lumea, doar metoda de livrare s-a mai schimbat puțin…Părerea mea, hîc…

  • Din filmulețele postate pînă acum pe net, pînă acum se pare ca polițiștii ăia sunt la primire, binidităt…ori au fost trimiși ca ai noștri la Costești, ori scenariul e că tre sa moară la datorie(și cam mor pe capete, care e rupt de haită e mătrășit instant), ca să justifice intervenția violentă de după…oricum, protestatarii ăia sunt bine organizați, și știu ce să facă…Ca băjeții ăia de la Timișoara de știau să oprească tancurile cu niște răngi…Faza aia cu pușca aia de tir sportiv e penală rău…
   Fazele astea trezesc amintiri neplăcute…
   Provocarea e penală rau…O să moară o grămadă de oameni nevinovați degeaba…

 17. Rusia este un cancer pt Romania,Putin e o problema f mare pt noi.
  In sud-estul Europei Rusia este principalul agitator si provocator de turbulente,impreuna cu „prietenii” lor europeni : Germania,Italia,Franta,UK,care sunt si ele la randul lor puteri regionale,acestea au relatii economice f bune cu rusia,preturi mai mici la gaze,materii prime si altele.
  Aceste tari din UE joaca pervers,pe la spate,asa ar trb sa facem si noi,dar nu avem clasa politica care sa o faca.
  Avem numai tradatori in toate cercurile politice,in pozitii cheiei,in armata,politie,administratie,servicii secrete,toti sunt corupti pana in maduva oaselor.
  Dreptatea e pt DULAI nu pt catei.

  • Asa este. Rusia este un cancer pentru Romania. Iar prostii de la Bruxelles lasa Ucraina sa cada in mainile Rusiei. Rusine!

   • Sa nu tragem concluzii pripite.In final vom vedea ce va fi.Fara sprijinul financiar al occidentului, in special al SUA, rebelii ucraineni nu ar fi rezistat atata timp.

    • Ce sprijin financiar. Inarmati si instruiti de occident, asta vrea matlae sa spuna.
     Nici nu mai stiu ce sa cred. In 89 s-au adunat toti sa dea in git estul. Si rusii si apusenii ne-au facut-o atuci. Acum rusii n-au nici un fel de interes sa lise vire in coaste cineva. UE a pus totul la cale?

 18. Adevarata fata a celor care ne conduc se va vedea in cazul unui razboi major,sa vedeti cum fug ca potarnichile,care incotro prin tari mai calde,iar romanul simplu va murii pe capete ca sa-si apere tara,familia.
  Atunci trb prinsi si impuscati pe loc,asta trb sa fie soarta tradadorilor.

 19. lasati-va domnilor de palavrageala
  situatia in ucraina din ora in ora este mai tensionata si poate sa degenereze intrun
  razboi civil , si cea mai vulnerabila va fi romania
  rusia nu va ceda o tara marioneta exemplu siria

 20. Normal ar trebui ca toate tarile participantele la jocurile olimpice de la soci sa boicoteze evenimentul si sa se retraga,sa dea o palma Rusiei pt ceea ce ce face si ce se intampla in ucraina.

 21. Rusia nu trebuie lasata sa anexeze nici o palma de pamant ucrainean. Oricum daca Rusia actioneaza pentru anexarea Ucrainei, Romania nu trebui sa recunoasca niciodata unirea Rusiei cu Ucraina.

  Armata ucraineana trebuie sa treaca de partea poporului ucrainean si sa-i zrobeasca pe agitatorii si criminalii rusi.

 22. Armata ucraineana este formata din rusofoni si din proeuropeni,va fi foarte greu.
  Solutia este ca macar o parte din armata sa fraternizeze cu manifestantii si sa le dea armament.
  Daca reusesc sa ocupe pozitii defensive bune,vor reusii sa reziste.

 23. Singura sansa a proeouropenilor este lupta armata pt ca si daca se vor linistii lucrurile ei incetul cu incetul vor fi tocati marunt de care rusofoni.
  Asa ca mai bine sa moara cu arma in mana si fiecare cu vreo 100 de rusofoni ( cel putin) de gat:))))

 24. Problema e daca exista mari unitati militare proeuropene sau macar comandanti,care ar putea inarma proeuropenii,aici e problema.

  • hadrian@dragos mai baieti, voi cati ani aveti? ca va vad tare infierbantati. mai ales hadrian…tu bag sama ca vrei razboi civil in toata regula acolo. ca altfel nu s-ar explica. ce e aia unitati militare proeuropene? pe ce lume traiesti tu? stii cum functioneaza o armata? ue n-are treaba acolo. ei numai dau din gura. ue a fost doar momeala. bataia pestelui e meciul sua-rusia, daca nu v-ati prins pana acum. „fuck the eu!” a zis tanti-ta nuland. acu intelegi?

  • de ce e important? 🙂 )))
   si de la revista 22….hai frate…

   • Nu cunosc reputatia site-ului precizat mai sus . Am auzit si eu 2-3 vorbe in vand la TV cum ca Ponta are drum la Chisinau maine , asa ca am „Google-it” , ala a fost primul site in urma cautarii.Poate are o mica legatura si cu ce se intampla in Ucraina… sau poate e doar o coincidenta!

 25. N-are rusia amestec acolo deocamdata, nu mai mult decat ceilalti. Papagalii aia si-au scapat oamenii de subt de subt control si a iesit o revolta pe bune. S-ar putea sa plateasca si oalele sparte, pe langa ca nu mai ajung la ciolan.
  La inceput ma gandeam ca s-au bagat fel de fel de pompieri sa traga foloasele. Defapt situatia e cam pe dos si nu convine nimanui. Razboaiele se duc departe, nimeni nu-si face foc langa casa!

 26. Eu vad tineri si multi tineri de ambele parti care in Romania au emigrat. Si nu stiu cati din tinerii astia sunt etnici rusi sau ucrainieni.

  • Hotaraste-te asupra unui singur nickname, te rog. Oricum folosesti in ultima vreme aceeasi adresa de mail si deci acelasi avatar.

 27. Dupa opinia mea modesta acesta este doar inceputul. Vor muri multi oameni, dar deocamdata se face doar incalzirea. Politistii trimisi doar cu scuturi sunt momeala, iar in radurile demonstratnitlor sunt baieti bine pregatiti care stiu cum se face o provocare ca la carte.
  „Momeala” adica politisti trebuie prinsa si inghitita cu tot cu undita, tradus: cati mai multi politisti raniti si morti si abia apoi interventia dura a specialiilor.
  Ciudat cat de repede au ajuns „armele furate” in vestul tarii pe strazile din Kiev, iar pe de alta parte sa fim seriosi, degeaba pune un student la drept mana pe un Dragunov ca nu stie ce sa faca cu el.
  Meseria de lunetist n-o inveti pe PC…
  Stai sa se termine Sociul sa vedeti atunci show. GRU &FSB vegheaza, dormiti linstiti!
  Parerea mea foarte modesta, of course.

 28. http://www.rbnpress.info/wp/video-in-regiunea-transcarpatia-acolo-unde-traieste-o-importanta-comunitate-de-romani-militia-trupele-berkut-in-frunde-cu-comandantul-lor-au-trecut-de-partea-demonstrantilor/

  VIDEO / În regiunea TRANSCARPATIA, acolo unde trăiește o importanta comunitate de români, Militia, Trupele Berkut in frunde cu comandantul lor au trecut de partea demonstranților!

  Stie cineva limba? Ce zic flacaii acolo?

 29. pacat, mor oameni tineri fara rost…acum sa speram ca nu incepe un razboi civil…asta ar insemna 2-3 ani de razboi la granita cu Romania, dupa care, probabil am avea doua state ucrainiene, dintre care unul foarte ostil noua….treaba sta foarte urat pentru Romania…acum daca o sa pice niste oploturi in mana transnistrienilor nu o sa avem capacitatea de a reactiona(asa cum reactioneaza israelul cand assad transmite jucarii catre hezbollah)

 30. Cu siguranta ca cei care trag atat in manifestanti cat si in fortele de ordine nu sunt cetateni ucraineni.
  Imi permit sa afirm ca luptatori din trupele speciale rusesti deja actioneaza armat in Ucraina.

 31. Bine totusi ca Romania s-a opus sanctiunilor contra Ucrainei:

  UPDATE 20:35 Iulia Timoşenko cere înlăturarea lui Viktor Ianukovici şi judecarea acestuia pentru „crime”. „Înlăturarea imediată a lui Ianukovici şi începerea investigaţiilor împotriva lui pentru crimele în masă trebuie să fie singura revendicare a poporului, a opoziţiei şi a comunităţii internaţionale”, a declarat Timoşenko, aflată în detenţie pentru abuz de putere.

  UPDATE 20:20 Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, a declarat pentru gândul, după reuniunea miniştrilor de Externe ai UE, că la Bruxelles nu s-a decis impunerea unui embargo conomic asupra Ucrainei. ”Nu sunt adoptate măsuri de embargo împotriva Ucrainei. Poziţia României a fost împotriva sancţiunilor economice, populaţia nu trebuie să sufere”, a declarat Corlăţean.

  UPDATE 20:15 Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că forţe extremiste încearcă să declanşeze un război civil în Ucraina.
  UPDATE 20:03 Miniştrii de Externe ai statelor membre UE au decis relaxarea regimului de acordare a vizelor pentru persoanele rănite în confruntările din Ucraina şi pentru disidenţii ucraineni, informează AFP.
  „S-a decis relaxarea acordării vizelor pentru persoanele rănite şi pentru disidenţi. Uniunea Europeană este pregătită să furnizeze asistenţă medicală şi umanitară în Ucraina”, a declarat ministrul italian de Externe, Emma Bonino, după reuniunea desfăşurată la Bruxelles.

  UPDATE 19:28 Miniştrii de Externe ai statelor UE au stabilit o serie de sancţiuni contra regimului ucrainean. Este vorba de retragerea vizelor şi blocarea conturilor unor oficiali ucrainieni implicaţi în reprimarea protestelor. CITEŞTE ŞTIREA INTEGRALĂ AICI

  UPDATE 18:58 Preşedinţia Statelor Unite s-a declarat „scandalizată” de operaţiunile forţelor de ordine ucrainene împotriva manifestanţilor, cerând încă o dată Administraţiei Viktor Ianukovici să retragă poliţia din centrul Kievului, relatează AFP.
  „Suntem scandalizaţi de imaginile în care forţele de ordine ucrainene trag cu arme de foc spre concetăţeni”, a declarat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama.
  „Cerem armatei ucrainene să nu se implice într-un conflict care poate fi soluţionat prin mijloace paşnice”, a spus Carney.

  UPDATE 18:07 Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis trimiterea unui emisar special care să participe la negocierile între opoziţia şi regimul din Ucraina

 32. Ukraina o sa faca iar parte din pamantul maicii Rusii. SImplu. Metoda de preluare difera in functie de timpul necesar si mai ales de interesele geostrategice ale entitatilor vecine. Am impresia ca este o poveste cusuta cu funie alba.
  Europa se ratoieste la americani, rusii s-au urinat impotriva vantului american si nu au nici un strop pe pantalon. Granita sau mai bine zis no man’s land dintre Rusia si UE, nu poate fi o fasie de pamant de doar 5 km. rachetele trebuie sa cada in fasia nimanui si nu aproape de rusia ori ca sa ai terenul la dispozitie trebie sa ai papusele legate de sforile tale. Daca au aparut Zaitevii in plina strada o sa vedem Running man varianta ruseasca.

  • Daca Ucraina se va uni cu Rusia (Doamne fereste!), atunci noi putem spune adio unirii cu Republica Moldova.

   • Hitler ii spunea lui Antonescu in problemea Transilvaniei ca insoria nu se opreste in anii 40. Asta cred si eu despre moldova, istoria nu se opreste aici, sper intr-o planeta fara armate, fara granite, fara muritori de foame si fara saracie, atunci planeta ne vom numi civilizatia pamanteana!

 33. Referitor la cele 1500 de arme, poate ca nu s-a furat nici un cartus macar, eu tind sa cred ca informatia (dezinformatia) este mult mai periculoasa decat toate cele 1500 de arme. Va mai amintiti in 89 cand se spunea ca teroristii au otravit apa potabila? Va mai amintiti de escadrila de elicoptere care ataca Bucurestiul? Va mai amintiti tancurile care erau in drum spre capitala? Va mai amintiti cei 100.000 de morti? Suna cunoscut? Smecheria e veche, prostii sunt noi!

  • Intrebarea mea este de ce au furat doar 1500 ?? 🙂
   Legat la faza cu dezinformarea in ziua de azi nu prea mai este posibil sa se faca in asemenea hal ( romania 89).
   Oricum chiar daca le-au cumparat ,furat nu o sa schimbe mare lucru cand o sa intervina armata sau trupele speciale , e mai mult pt cei ce se uita la TV.

 34. Buna seara
  Citesc de ceva timp acest blog dar scriu prima oara.
  Parerea mea esta ca meciul Russia vs UE/NATO sau mai corect denumit puterea financiara mondiala (oculta) este in primele 10 minute ale primei reprize.
  Vor urma amanunte interesante. Scopul principal este blocarea Rusiei in santajul gazelor, pe teritoriul Ukrainei in special pe partea vestica sunt gazoductele fara de care Russia nu poate livra mai mimic catre vest si cum acesta este principalul lor export vor incepe sa aibe probleme.
  Un alt aspect este ca marea tara fara popor Ukraina este noul Eldorado pentru vest, are o suprafata imensa agricola care peste 10 ani va fi AUR in viitoarea criza a resurselor de hrana, populatie pe masura deci viitori contractori de credite si achizitii de bunuri de consum ale industriei vestice. Nu trebuie uitate bazinele miniere si in primul rand cel mai important eliminarea din competitie a unei industrii grele in special siderurgice care face ceva concurenta la pret de dumping.
  Eu spun ca pana acum ne regasim pe noi in mare parte deci reteta va fi asigurata.
  Eu nu vad Russia cea cea intrat in bocanci la acest bal, ei aveau oricum absolut tot, ci partea adversa. Schema pare pe calapot de revolutie araba, democratii puternic mediatzati si televizati etc se lupta cu mainile goale cu puterea militara care deschide focul (evident ca sunt trasi in camera). Nu inteleg de ce militienii si sniperul in combinezon de camuflaj ???? trebuiau sa defileze cu armele in cumpana si mai ales ziua cand noaptea nu-I deranja nimeni. Parerea mea este ca acum se toarna scenariul urmatoarelor zile cand vor incepe tradarile capilor din armata (care nu a actionat pana acum) victimele fiind un pretex perfect pentru a schimba tabara gen Stanculescu la romani si daca o mai fi si ceva cascaval pe deasupra e perfect.
  Ramane de vazut dar eu vad o rupere clara a acestei tari, cred ca si ei sunt constienti dar acum vor sa traga fiecare pentru pentru o bucata cat mai mare.
  Apropos nu stiu daca ati observat evolutia rublei de la inceputul acestui an, si mai ales prognozele costului barilului (se stie bine ca sub 100 de eur Russia care are costuri mari de extractie si trasport va avea o mare problema). Nu uitati ca URSS a cazut economic si arma secreta a fost caderea pretului petrolului fix cand iesisera si ei pe piata sa vanda.

 35. ooo prima mea postare sper sa iasa !
  1. a observat cineva ca una dintre navele trimise de usa in marea neagra sa lovit…(la elice in niste stanci ) ca sa vezi si sa nu crezi
  2. reparatiile vor dura (cat da domnul) e la turci asa de la distanta sa nu bata la ochii
  3.dupa olimpiada pleaca cele 2 nave? (sau pleaca aiia buna ) si vine alta cu pesele de rezerva pt aiia stricata!? …
  4. cine este ION ILIESCU la ucrainienii!?
  5.eu pariez pe usa ( rusii se intind prea mult A.china e mai periculoasa decat europa B.separe ca polu N i se acorda atentie sporita! C.navele de la frantuji pt rusii se duc spre pacific (plus elicoptare si tancuri zona aiia )
  p.s sper ca se afiseaza comentariul meu ! 😉

 36. Am vazut pe undeva o stire cum ca l-au schimbat pe seful armatei terestre. Oare pentru ca n-a vrut sa participe la mascarada?

 37. PT ADI
  nu este exclusa nici o posibilitate
  insa acest capitalism crud si salbatic vrea sa transforme totul in bani
  iar UCRAINA este un tort destul de mare pt interesele ocultei , insa si pt MOSCOVA

  • Tot urmaresc de ceva timp comentariile de pe acet blog. Sunt multi care supraapreciaza cu mult puterea, tehnica si influenta rusa. Rusii au tendinta de umfla cu mult totul, este o meteahna a comunismului gen realizari capmanii agricole in romania comunista. Asa au facut mereu iar doctrina lor militara de baza a fost asa cum a spus si Lenin cantitatea este ea insasi o calitate, indiferent de pierderi…
   Rusii atata timp cat nu au industrie inalt calificata si mai ales care sa ofere produse competitive la export nu vor ramane decat furnizori de materii prime, asta inseamna ca sunt complet dependenti de capitalul altora. Dupa mine nu au inteles nimic din caderea URSS ca nu poti opri cu bomba atomica si tancuri atacurile bancare si migratiile de capital care in cateva zile iti omoara moneda si sistemul financiar intern deci baga poporul in foame! decat sa bage miliardele in arme care cine stie cat sunt de bune nefiind testate decat de producatorii lor mai bine faceau ca si chinezii acumulau capital si proprietati externe. Ceausescu care multi il credeau idiot a sesizat smecheria dar a fost prea mic pentru lumea asta si a sfarsit repede cu ceva plumb in el. Pacat pentru noi ca poate apucam si noi vremuri mai bune.

 38. mda ,urata situatiune …si eu cred deocamdata ca ar putea fi si oaresce ”turisti ” rusi pe acolo sau cel putin ceva agenti cu deget destul de sigur pe tragaci , nu se prea grabesc sa traga , isi aleg cu grija tintele si focurile si nici nu prea par afectati ca trag in oameni [ intr-o filmare chiar trag repetat in plin in niste tipi care se refugiasera dupa un copac] . Si ca echipament sunt destul de pestriti cei filmati cu arme in mana ca fiind de parte fortelor de ordine , si multi fara insemne , numai cu banderole galbene , unii au si casti moderne de rusi [ alea sferice care le acopera urechile , ca o semicasca de motociclist ], pe langa altii cu casti de e nato .
  Interesanta adunatura , nu prea pare a face parte dintr-o concentrare mai mare , mai degraba par a fi celule de actiune de cate 5-7 persoane .
  Deocamdata , cred , din pacate , si ocsidientul pare a dori mai mult victoria rusilor , cel putin iuropenii nu se-nghesuie sa-l ponegreasca pe tiran… par a fi luati prin surprindere , o cam baiguie , cand trebuiau sa sara-n sus pt democratie si …etc , aveau poate neste afaceri care tranzitau Ucraina ,cu rusii ,pe care par a nu dori sa le strice ,mai degraba parca SUA parea a fi mai pe profit la ”proeuropenizare ”desi Obama o cam baiguie cu drepturile omului , parca nu combate asa vehement ca cu Siria sau cu Iranu …o fi oare numa prudenta de ograda lui nea Putin ?

 39. Siutuatia in ucraina din punct de vedere uman este foarte nasoala,dar noi trb sa sprijinim ( macar moral sau cu o opinie favorabila ) orice actione impotriva moscovei.SI A RUSOFONILOR ORIUNDE AR FI IN LUME.Rusia e principalul nostru inamic,Rusii sunt cei care ai sprijina pe la spate in ideile separiteste pe unguri.
  Sa nu uitati ca Rusii au orchestrat evenimentele tragige de la Targu Mures din anii 90 si multe alte actiuni impotriva romaniei.

 40. @HADRIAN La razboi nu-i ca la Counter Strike, sa existe si-o urmatoare runda! Daca ai luat Head Shot (sa vorbesc pe limba ta), nu te mai scoala nici dracu`..
  Valabil si pentru ceilalti infierbantati care tot inmoaie sulita in sange! (cautati pe net sa vedeti ce inseamna asta). Zi buna!

  • Lasa prietene ca stim despre ce e vorba. Am prins si revolutia si mineriadele. Nu stiu ce faceai tu pe vremea aia.

   • Aveam 11 ani la revolutie. Si evident ma jucam „de-a revolutia”, cam asa cum va jucati voi cu cuvintele.. Acu` la 35 de anisori, realizez ca batalaul incasat de la mama, cu ocazia „jocului de-a revolutia”, n-a fost intrutotul nejustificat! Iar cine mai indeamna la „razboi” impotriva rusilor, rusofonilor, rusofililor (cati or fi), e, fie nebun de legat fie un copil care confunda jocurile pe pc cu nenorocirile care se intampla in acest moment peste granita.. Nu trebuia sa se ajunga aici, calea dialogului e mereu cea mai buna solutie! Deja s-a trecut de momentul in care, prin concesii si de-o parte si de alta se putea dezamorsa situatia asta de rahat. Ne e lasitate, nu e nimic dezonorant in a ceda putin in fata adversarului, cand stii ca poti evita o baie de sange.. Si cine a vazut cum arata un om sfartecat, cum se tanguie si blesteama unul ranit, reactiile rudelor, etc, nu intelege ca nu e nimic eroic si nu e nimic nobil in a muri pentru ca „liderii”, si de-o parte si de alta n-au stiut sa gaseasca solutia de mijloc!

    • Petro, ai omis a treia opțiune…
     „fie are un interes să facă asta”. 😉

     • @ sharky
      Fie este constient de lipsa de scrupule si ticalosia Moscovei.

      • @dragos, as vrea sa stiu daca ti-ai pastra pornirile daca ai merge pe front in prima linie…nu ne trebuie razboi, trebuie sa ne castigam drepturile printr-o diplomatie abila, dar care sa aiba in spate armata ca garant…trebuie sa avem capacitatea de a ne incorda muschii daca situatia o cere…acum ce am putea face? scoatem in larg fregatele cu mitraliere, ridicam alea 4 MiG-uri de politie aeriana, scoatem tancurile de parada si cam atat…nici nu am fost invitati la kiev sa incercam sa remediem situatia, dar polonezii au fost chemati…asta e diferenta…cum ar fi fost sa avem o flota adevarat si sa o scoatem in larg, cum ar fi fost sa avem ROT-uri si sa le mobilizam…cat de mult ar fi valorat cuvantul Romaniei? iti spun ca mult mai mult…

       in stiuatia de fata ar fi bine sa evitam orice razboi, pentru ca suntem descoperiti…ai vrea sa vezi sute de soldati romani ca mor in TAB-uri vechi? ai fi capabil sa faci acelas sacrificiu? nu ii iubesc pe rusi, dar nici nu vreu razboi…razboi=moarte, foamete, tristete… sper sa nu traiesc aceasta experienta… doar cartile pe care le-am citit despre razboi mi-au aratat ca razboiul nu este ceva onorabil, ci doar un lucru care scoate ce e mai rau din oameni…iti recomand sa citesti „Nimic nou pe frontul de vest”, cartile lui Sven Hassel, cartile lui Mike Hassel(mai ales cea despre transnistria) si ai putea sa citesti si „Legea celor puternici”(despre mercenarii din irak/afganistan)…nu iti mai dori razboi, ca s-ar putea sa il primesti, si nu stiu cum o sa induri imaginea mamei tale care plange pe peronul din gara in timp ce tu te duci sa te omori cu rusii(care si ei au plecat de pe un peron asemanator ca sa se bata cu noi)…

       • @ vioniribu
        Cu sange si diplomatie a fost cladita Romania Mare. Tot asa vom recupera si Republica Moldova, caci Rusia nu o sa ne-o dea cadou. Iar in privinta starii jalnice a armatei, numai noi suntem vinovati de asta.

        • @dragos razboiul este ultima alternativa…sper ca ai inteles asta…Rusia nu o sa ne dea RM cadou, dar nu este nevoie de un razboi pentru a o recupera…

      • și încearcă să provoace un răspuns care să justifice lipsa de scrupule și ticăloșia Moscovei…
       sfat prietenesc…dacă ești așa dornic de război și lupte cu rușii, rusofonii, rusofilii, whatever, hopa-sus în tren,avion, vapor, bițoaclă,și marș la kiev, și luptă acolo contra cui vrei…vorbim cind, și dacă te mai întorci, dacă o să mai vrei război vreodată în viața ta, nu importă contra cui… Succesuri !

    • „Si cine a vazut cum arata un om sfartecat, cum se tanguie si blesteama unul ranit, reactiile rudelor, etc, nu intelege ca nu e nimic eroic…

     100% adevarat. o astfel de moarte nu are nimic eroic in ea, iar rezultatul este acelasi ca la noi in „89.

    • @Petro

     Am citit comentariul lui HADRIAN de vreo 3 ori si tot nu vad unde a indemnat la razboi. Vorbeste de sprijin moral sau cu o opinie favorabila. Care-i problema?

     • @vector…
      dar pe astea nu le citi;i???
      HADRIAN
      Post Time 20 februarie 2014 la 17:52 – Răspunde

      Singura sansa a proeouropenilor este lupta armata pt ca si daca se vor linistii lucrurile ei incetul cu incetul vor fi tocati marunt de care rusofoni.
      Asa ca mai bine sa moara cu arma in mana si fiecare cu vreo 100 de rusofoni ( cel putin) de gat:))))

      Dragos
      Post Time 20 februarie 2014 la 17:56 – Răspunde

      Patriotii din armata ucraineana trebuie sa preia initiativa si impreuna cu marile unitati sa-i stranga de gat pe prorusi.

      HADRIAN
      Post Time 20 februarie 2014 la 17:58 – Răspunde

      Problema e daca exista mari unitati militare proeuropene sau macar comandanti,care ar putea inarma proeuropenii,aici e problema.

      What about that? 😛

 41. Ce fel de politist sau militar trage in propriul popor cu munitie de razboi ?? Politia si armata exista in primul rand ca sa apere poporul nu ca sa il subjuge pentru o putere straina sau vreun grup de politicieni.

  Cine uita asta merita sa moara ca tradator.

 42. Sunt doar opinii Petro,la razboi mergi numai daca ai ceva in spate organizare,finantare,oameni politici care sa te sprijine,sa-ti faca opinie favorabila,un intreg sistem,care la noi nu functioneaza decat pt clientela politica,defapt acel esalon doi din vechea securitate,care a distus economia duoa 90( aia care era ).Aici e toata problema,noi vorbim,ne spunem opinii,cam cum ar fi,dar nu putem face nimic concret din pacate.Sis creat de dupa 90 ne strange ca o menghina.
  Cei din Ucaina au reusit sa iasa un pic din aceasta menghina si singura optiune in aceasta situatie este lupta…..cu arma,cu bata,cu ce gasesti(pt ca lupta cu cuvinte si in idei a trecut de mult)
  Tu vorbesti de Counter Strike,un joc tampit,care spala creerii tinerilor.
  Lupta de care vorbesc eu se da pt toate fronturile,asa lucreaza rusii.
  Noi ne luptam in opinii acum,dar daca va fi vreodata un razboi conteaza mentalul colectiv,pt ca in particular oricare dintre cei care participa la lupta potmurii in orice clipa,eu,tu ceilanti..
  Cati romani nu au murit in primul razboi mondial,in al doliea,in razboiul de independenta,conteaza mentalul colectiv.

  • aia din ucraina n-au iesit din nici o menghine hadrian. li s-a dat doar iluzia asta. e la fel ca la noi in 89. istoria se repeta, doar ca ei habar n-au ce se intampla. de fapt. tu si cu dragos sunteti tare infierbantati. v-am spus-o si mai sus. daca sunteti doi sau acelasi e treaba voastra. oricum indarjirea asta a voastra sau a ta in cazul in care e complet dezinteresata, e demna de o cauza mult mai buna.

 43. China are trei milioane de hectare in Ucraina si de aici vine si disperarea UE de a pune mana pe ucrainieni. Oricum , ,,domnii” fesenisti au avut grija sa nu aveti cu ce merge in Basarabia sau in Bucovina de Nord si sunt mai preocupati sa se puieze ca sa mai avem inca o generatie de calai.

 44. Nu suntem aceeasi danny,asta e parerea mea strict personala.
  Istoria se repeta sau se poate spune ca se aseamana,numai ca e cam alta mancare.
  Se aseamana cu revolutia din 89,dar doar atat,ingredietele sunt cam aceleasi,dar situatia difera mult.
  Noi in 89 aveam multi diversionisti si agenti straini,se estimeaza la zeci de mii,noi nu prea aveam rusofoni(unii erau intradevar rusofili,ca sa nu confunda termenii),nu aveam trupe rusesti in tara,era o stare generala de revolutie in sud estul europei.
  In ucraina situatia e cu totul diferita acum : jumatate din populatie e rusofona,au flota marii negre in crimeea,o groaza de trupe si armament.
  Asa ca istoria nu se repeta,se aseamana un pic dar e cu toul alta mancare de peste danny.
  Cei care sunt in strada in ucraina acum cunosc ce este asa zisa democratia ( cel [utin ca termen) si tranzitia de piata,le-au gustat ca sa zic asa , pe cand cei din 89 la noi habar nu aveau cei asteapta:)
  Cei care fac acum revolutia in ucraina vor un alt drum,dar fara moscova sau alt drum fara sa li se dicteze de la moscova.

  • istoria chiar se repeta…ce spui tu sunt amanunte care nu conteaza. aici e vb de lupta pt sferele de influenta si nimic mai mult. si in ucraina sunt diversionisti cati cuprinde, din toate taberele. am mai scris mai sus aici sau pe alt articol ca rusia n-are cum lasa ucraina din mana. pt securitatea ei ucraina, asa cum e ea, un stat artificial samd…e vitala. si-am mai scris ca ue n-ar ce si cum face. nici nu conteaza in ecuatie. de fapt merkel din cate se vede a marsat pe mana lui putin. deci nu te mai agita atat sa nu faci vreo paraplegie, ceva. c-ar fi pacat. apropos, ai de nu vor sa li se dicteze de la moscova, inseamna ca vor musai sa li se dicteze de la washington. da ei inca nu stiu asta. imi bat degetele pe tastatura cu tine in speranta ca esti vreun tip sincer indignat si-n acelasi timp nedumerit de situatie. sper totusi sa nu fi avut dreptate in ceea ce am scris mai sus cum ca tu si cu marele blond scrieti la ordin…

   • @danny

    De ce zici ca a marsat Merkel pe mana lui Putin? Din ce reiese asta?

    • f simplu, ea a conditionat asocierea ucrainei la ue de
     eliberarea lui madam timosenko. lucru inaceptabil
     pt ianukovici. merkel stia f bine ca e o conditie imposibil
     de acceptat de catre presedintele ucrainiei. abia atunci
     a cotit-o el definitiv spre rusia. cu alte cuvinte, merkel i-a
     facut jocul lui putin in ciuda americanilor care sperau sa
     se instaleze f rapid si lejer in coasta rusiei. printre altele
     de aici si…”fuck eu” a lui madam nuland.

 45. in Ucraina lenin si stalin au omarat milioane de oamani,ia macelarit pe taranii ucraineni,la fel au facut si cu elitele,au facut adevarate genogide in masa,iar Rusia nu a platit pt aceste lucruri si va trebui sa plateasca.
  Dumnezeu nu uita,iar Rusia va platii la un moment dat pt toate crimele pe care lea facut si sunt enorm de multe.

  • In schimb in Romania a venit Petrica si a lasat mai multe pagube decat dupa un bombardament in timp ce domnii ofiteri topaiau intr-un picior ca aveau salariile mari si vorba unui sergent angajatin 1990: se dadeau pana si spagi pentru un salariu de simplu angajat! Acum vine Basarabia si o sa treaca pe langa voi ca armata nema, au taiato si papato domniii de stanga dreapta.

 46. @HADRIAN nu Rusia este vinovata ca au aparut specimene precum Lenin si Stalin….in aceasi masura nu este Germania vinovata de WW1 si nici pentru aparitia lui Hitler

  • daca stai sa te gandesti lenin a fost influentat de marx, care era neamt 🙂 oamenii de rand nu au nicio vina…ei doar spera la un trai mai bun, daca stai sa te gandesti hitler a imbunatatit viata germanilor pana la razboi…cand a venit la putere somajul era la 30%, pana in 1938 a fost aproape eliminat…politica lui economic a dat roade, pacat ca Hitler a fost manat de antisemitism….cat despre ww2…tot ar fi avut loc, ori il porneau nemtii ori rusii…m-am apucat sa citesc lucrarile lui suvorov si mi se pare foarte plauzibil ce zice

   • Marx a fost etnic evreu, khazar, cetatean german.

   • @vioniribu

    Politica economia a lui Hitler a parut grozava pe termen scurt dar pe termen lung era un esec previzibil.

    • @vector, totusi este incredibil ce a putut face in cativa ani din germania…este dovada ca ai nevoie de mai putin de zece ani pentru a face o tara puternica…daca stam sa ne gandim pana sa vina hitler la putere, Romania era peste nemti din punct de vedere militar 🙂 dar cu toate astea in 1940 nemtii erau la putere in europa, si noi eram macelariti… acum nu avem de unde sa stim cum ar fi evoluat economia germaniei daca nu era razboi, nu putem sa stim daca ar fi fost un esec…

     • Daca in 1940 Romania arunca sondele de petrol in aer, nemtiii atacau pe sovietici pe biciclete, adica nu mai incepea WW2 si aveai o Germanie nazista si astazi fara Israel. Daca Romania ataca pe unguri in 1940 si ii invingea , nemtii nu mai intrau inYugoslavia si dupa ce puneau mana pe petrol castigau WW2.

      • @obelix nemtii ii atacau pe rusi pe biciclete si rusii oricum veneau peste noi cu T-34…daca nu incepeu nemtii incepeau rusii, si daca incepeau rusii…era nasol pentru noi

    • @vector…
     spre deosebire de politica economica a lui stalin care a fost…cum???
     aud???

 47. Asta ar fi in Harkov azi noapte, unde a poposit si Ianukovici. Cel putin asa vorbeau intre ei, niste prieteni de-ai mei din Basarabia. Faza asta fiind chiar la granita cu Rusia, sunt curios de neimplicarea mai masiva a rusofonilor de partea presedintelui. Adica, proteste pro-maidan, au fost in toate orasele, chiar si in est. Cei anti, mai lejer. Ori, Doamne fereste, aia asteapta sa treaca Sociul pentru a se desfasura?

  http://www.youtube.com/watch?v=Xz5GzLFbmaE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *