MApN-ul australian – JASSM a atins capacitatea operationala finala

jassm_0

Ministrul Apararii de la antipozi, senatorul David Johnston, a anuntat pe 28 mai 2014 atingerea FOC (Final Operational Capability) pentru proiectul AIR 5418, adica AGM-158A JASSM (Joint Air-to-Surface Stand-Off Missile).

JASSM este acum integrata total in serviciu si reprezinta o racheta cu raza lunga de actiune extrem de capabila ce satisface cerintele viitoare ale RAAF,” a afirmat senatorul Johnston.

Integrarea de succes a JASSM formeaza o parte importanta a capacitatii de lovire si asigura ca Royal Australian Air Force poate indeplini viitoarele cerinte operationale.

Seful RAAF, Air Marshal Geoff Brown AO (Order of Australia), a spus ca JASSM a fost creata pentru a ataca tinte de importanta capitala, puternic aparate, precum buncare intarite sau obiective sensibile ca localizare precum site-uri radar si de comunicatii.

Aceasta este o mare realizare pentru RAAF si constituie un prag major pentru capacitatile noastre de lupte aeriene,” a afirmat Air Marshal Brown.

Aceasta cruise missile cu raza lunga, extrem de precisa, poate fi lansata de la o distanta mare fata de tintele inamice, tinand echipajele RAAF departe de zona periculoasa, fara a compromite obiectivele misiunilor.”

JASSM este o cruise guided missile de raza lunga, „off-the-shelf”, dezvoltata de USAF, avand un focos conventional cu penetrare/explozie de fragmentie, cu masa de 1000 livre, capabila sa loveasca tinte la peste 300 kilometri distanta de lansare.

IOC (Initial Operational Capability) pentru JASSM a fost declarata in 2011, urmand teste de tragere cu rate de succes in poligonul Woomera din sudul Australiei.

Sursa: defense.gov.au

3 comentarii:

  1. multe se fac cu munca si corectitudine si planificare buna. asta e singura diferenta ! alta nu e !

  2. COMPARI CANGURI CU PAPAGALI PE CARE II AVEM NOI? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *