Românie, primește-ți copiii și nepoții înapoi! Lasă-ne să ne intoarcem acolo de unde părinții și bunicii noștri au fost izgoniți!

Iată noua procedură de obţinere a cetăţeniei Române

Senatul României a trecut tacit o lege cu privire la simplificarea cetăţeniei române. Ea vizează modificarea legii cu privire la acordarea cetăţeniei prin reducerea actelor necesare, şi care presupunea o activitate complexă de cercetare prin arhive ce putea dura câţiva ani. Acum  e necesar doar să faci dovada că eşti Etnic Român declarat în actele oficiale.

Procedura în acest caz este următoarea.

1. Cei care vor fi chestionaţi cu privire la limba vorbită, naţionalitate şi apartenenţă etnică la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor, organizat în perioada 12-25 mai, trebuie să se declare români la rubrica apartenenţa etnică şi naţionalitate şi să spună că vorbesc limba română;

2. Apoi, de la Biroul Naţional de Statistică, trebuie obţinut un extras din formularul completat la Recensământ, care să certifice faptul că persoana respectivă s-a declarat român şi vorbitor de limba română;

3. Se completează pachetul de documente care trebuie să includă:
 • Copie legalizată a certificatului de naştere al persoanei care depune dosarul;
 • Copie legalizată a paşaportului;
 • Cele 2 caziere, 1 din Republica Moldova şi 1 din România;
 • Cele 3 declaraţii: 1. Declaraţie autentificată la notar din care să rezulte că nu aţi mai depus o altă cerere de redobândire a cetăţeniei române; 2. Declaraţie autentificată la notar din care sa rezulte că în prezent nu întreprindeţi şi nu sprijiniţi acţiuni împotriva ordinii de drept ori a siguranţei naţionale şi nici în trecut nu aţi desfăşurat asemenea activităţi; 3. Declaraţie autentificată la notar cu privire la menţinerea domiciliului în străinatate sau stabilirea domiciliului în România. Aceeaşi opţiune se face şi pentru copiii minori pentru care se solicită redobândirea cetăţeniei române;
3A. Pentru cei căsătoriţi, lista mai include o copie legalizată a certificatului de căsătorie şi o copie legalizată a cărţii de indentitate/buletinului soţului/soţiei.

3B. Pentru cei căsătoriţi, cu copii minori, lista mai include:

– Copie legalizată a certificatului de naştere pentru minor(i);

– Declaraţie autentificată la notar cu privire la consimţământul pentru obţinerea cetăţeniei române dată către minorii care au împlinit vârsta de 14 ani;

– Declaraţie autentificată la notar cu privire la acordul soţilor pentru dobândirea cetăţeniei de către copiii minori în care se precizează domiciliului copiilor.

Lulea Marius Dorin – Adevărul

12 comentarii:

 1. Salutari si felicitari pentru postare. Am preluat articolul si l-am adaugat pe http://incorect.org . Am sa va adaug maine un banner acolo catre site-ul dvs.

  Cu respect,
  Marius T. – Admin http://www.nationalisti.ro

 2. Mandrean Paul

  O veste buna pentru fratii din Basarabia.

 3. Asa cred ca trebuie procedat . cat mai simplu si eficient , fara birocratie excesiva si eventual cei care depun actele pt. cetatenia romana sa fie asigurati ca nu o sa li se intample nasoale din partea ”conationalilor” rusi . Aici trebuie dus dialogul politic , de asigurare , in primul rand pt . a scapa de frica represaliilor .

 4. Timisoareanu

  BRAVOOOOOO buna inititativa. Bine ca in SFARSIT s-a mai simplificat legea cetateniei, era un calvar, stiu prin ce-a trecut si trec inca multi romani basarabeni! Ceva de nedescris.

 5. Foarteeee bine… doamne ajuta si ei sunt tot ROMANI~!

 6. De abia aștept următorul recensământ din R. Moldova, sa vad cați s-au declarat romani.

  • Avand in vedere conditiile tensionate din zona probabil ca 90% se vor declara romani, dar asta nu din dorinta de a reintregii hotarele Romaniei, ci din oportunism.
   Accentuarea acestui curent ce promoveaza unirea cu Basarabia trebuie sa aiba la baza o analiza economica, nu doar dorinta politica. Trebuie sa ne intrebam ce avem de castigat ??? Poate bugetul sustine decalajul existent intre cele doua zone ??? Merita ca cetateanul roman sa suporte din buzunarul sau, care oricum este foarte subtire, aceasta actiune? Din perspectiva istorica suntem datori sa luptam pentru ceea ce ne apartine de drept, dar suntem constienti de povara unirii ??? Plus ca atitudinea basarabenilor nu a fost una fair play, zic asta in ideea in care statul roman le ofera deja o gramada de facilitati mai ales pe partea de invatamant. Sincer eu m-am saturat sa vad cum studentii basarabeni beneficiaza de burse, locuri gratuite si conditii de cazare in universitatile romanesti, dar pe la colturi vorbesc numai de rau Romania. Asta o spun din experienta ultimilor 14 ani timp in care am luat pulsul studentimii de peste Prut. Putinele sentimente romanesti existente in aceste grupuri sunt estompate de oportunism. „Venim in Romania pentru educatie, cetatenie si posibilitatea deplasarii in Occident fara vize ” ….cam asta e gandirea. E frumos sa lansam lampioane sa cantam „Desteapta-te Romane” dar cati dintre ei nutresc sentimente adevarate fata de Romania ??? Pe latura militara, in cazul realizarii unirii o sa avem granita directa cu Rusia, cu ce o sa securizam aceasta granita ??? Cu o armata pe cale de extinctie ? cu art. 5 NATO….Sunt cam multe intrebari la care raspunsurile sunt evidente. Probabil o sa fiu etichetat ca filo-rus sau anti-roman, dar o vorba romaneasca zice „Mi-e mila de tine, dar de mine mi se rupe sufletul”

   • In Basarabia sunt foarte multi cetățeni care sunt nehotărâți în privința minorității din care fac parte. Unii provin din familii mixte, unii au fost spălați pe creier și nu mai știu ce sa creadă, etc. Cu cat mai multe motive le dam sa se declare romani cu atât mai bine.
    In privința câștigului României de pe urma Unirii, acesta va veni în timp.
    Nu cred ca Germania de Vest a avut avantaje imediate de pe urma unirii. I-a costat scump, dar acum se dovedește ca a meritat efortul.

 7. un articol mai vechi foarte punctual http://www.rumaniamilitary.ro/cat-ar-costa-romania-unirea-cu-basarabia , care ar trebui actualizat la nivelul anului 2014, sa putem concepe la adevarata amploare aceasta actiune

 8. Unirea cu Basarabia ne va aduce numai BENEFICII si AVANTAJE in timp … exemplu il avem Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *