RoMilitary intreaba…MApN-ul raspunde!

In urma cu ceva timp mi-am facut ceva curaj, am calcat peste neincrederea mea cronica in institutiile statului si impins de la spate de credinta lui Marius Zgureanu, ca pana la urma trebuie sa ne raspunda si nou cineva, am trimis un mail Armatei!

Uimitor si deosebit de placut impresionat, Biroul de Presa al MApN ne-a raspuns.

Mai jos aveti raspunsul in original al baietiilor in uniforme kaki:

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

Direcţia Informare şi Relaţii Publice

tel./fax: 021 319 60 22

e-mail: presamapn@mapn.ro

 

                                                                     

 

   2 mai 2012                                                             

 

Domnului George Tăslăuanu

Romania Military

 

Referitor la solicitarea dumneavoastră de informaţii, vă comunicăm următoarele:

Obiectivele programului de înzestrare „Avion de transport scurt mediu curier” sunt achiziţia a şapte avioane de transport scurt/mediu curier, a unui simulator de zbor şi a suportului logistic iniţial necesar pentru operarea şi mentenanţa avioanelor.

În baza contractului de achiziţie al aeronavelor, semnat cu compania italiană Alenia Aermacchi SpA, au fost livrate până în prezent cinci avioane C-27 J Spartan şi pachetul de suport logistic. Avioanele cu numerele patru şi cinci au fost recepţionate în luna decembrie a anului trecut, iar în perioada următoare vor fi livrate ultimele două aeronave şi simulatorul de zbor.

Contractul de offset aferent contractului de achiziţie al avioanelor C-27 J Spartan se derulează de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. În baza acestui contract, M.Ap.N. a primit până în prezent un centru de instruire pentru mentenanţă şi un modul de transport personal pentru avioanele C-27 J Spartan.

Referitor la programul naţional de interes strategic „Transportor blindat pentru trupe 8×8“, acesta a fost lansat oficial pe 17 martie 2011, la SC Automecanica Moreni SA”, iar în şedinţa din 13 aprilie 2011, Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern nr. 395 privind realizarea programului „Transportor blindat pentru trupe 8×8”.

Ministerul Apărării Naţionale este preocupat de utilizarea tuturor capabilităţilor şi specialiştilor din domeniul cercetării–dezvoltării, atât din institutele de cercetare ale Armatei, respectiv Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, cât şi din industria naţională de apărare, astfel încât proiectul să fie susţinut din punctul de vedere al bazei de proiectare tehnologică.

Specialiştii Ministerului Apărării Naţionale au lucrat împreună cu reprezentanţii SC Automecanica Moreni SA pentru identificarea modalităţilor concrete de realizare a proiectului, definirea planului economic, astfel încât preţurile produselor să fie cât mai mici, la nivelul costurilor de fabricaţie, produsele să fie competitive, să poată fi oferite şi la export, în avantajul statului român, respectiv Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Pentru îndeplinirea obiectivelor programului s-a semnat un contract de finanţare între Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare şi Compania Naţională „Romarm” S.A. – Societatea Comercială „Uzina Automecanica Moreni” – S.A, valoarea acestuia pentru anul 2011 fiind de 2.000.000 lei.

Obiectul contractului de finanţare îl constituie realizarea serviciilor de proiectare şi execuţie a prototipului TBT 8×8 în conformitate cu cerinţele operaţionale ale forţelor terestre, cu termen final de realizare în luna noiembrie 2013.

Prin Planul Sectorial de Cercetare Dezvoltare pe anul 2012, Ministerul Apărării Naţionale sprijină continuarea dezvoltării proiectului de realizare a prototipului TBT 8×8 în termenul prevăzut în contract.

 

 

Biroul de presă

Poate nu pare cine stie ce, insa nu ma asteptam acum sa-mi trimita planurile TBT-ului. Trebuie tinut cont ca cererea mea  de informatii este antertioara articolului in care scriam ca RoAF s-a impropietarit cu inca doua Spartane.

Multumim MApN-ului pentru timpul acordat si promitem sa tinem legatura. Ar fi pacat sa nu-i intrebam daca ei au amabilitatea sa ne raspunda. Serios acum chiar multumesc Armatei pentru timpul acordat

George GMT

11 comentarii:

 1. Da, o surpriza placuta. Poate cine stie, lucrurile ( si in special mentalitatile) incep sa se schimbe in bine…sa speram. Nimic despre multirol?

 2. Uff, mi-a mai venit inima la loc cu offsetul de la C27J Spartan, insa valoarea tot nu e clara inca…
  Multumesc George pentru perseverenta!

 3. paulangelescu

  Ah… nu ai intrebat nimic de arma de asalt 🙁
  Apropo are cineva detalii despre BSDA 2012… poate isi face aparitia acolo 🙂

  • Deocamdata speram, vis-a-vis de arma de asalt. daca TBT-ul este putin probabil sa fie prezent, chiar si sub forma de macheta 1/1, arma de asalt ar fi sa fie…Offsetul pt Spartane pare sa nu se fi incheiat. Poate este legat de graficul de livrari…

 4. biroul de presa ti-a acordat timp pt ca este an electoral.
  TBT 8×8, IAR XT voi chiar nu va mai saturati de propaganda!??

  pana in prezent se aloca sume uriase pe niste studii de fezabilitate, asa cum se fura si la drumuri, si la parcuri si orice…

  sigur ca avem specialisti foarte buni, dar lucreaza in strainanate…

  nu va mai sedati cu sperante obosite…

  http://www.youtube.com/watch?v=Ixn_CZ3Jx1c

  • Atunci sa faca niste propaganda si cu niste eurofighter…

   • Ideea, as spune, este de bun simt! Sa faca, cum ar veni, propaganda si sa ne scoata ochii, cu ceva scule de soi. „Luati baaaa, fara numar, F-uri, EF-uri, Leoparduri…Luati ”rati ai dracului cu Armata voastra!” Sa mor de m-as supara.

    • ,,luati ba EF-uri si leopard si submarine si ce vreti voi ca nu ne doare gura, dati-ne banii sa-i bagam in cur la pitipoance si in vile” cam asta e viata

     Gy-Ai Oprea mare patriot, si om cinstit, din salariul lui de bugetar, ca toti profesorii si asistentii medicali si-a ridicat si el un amarat de palat

     ,,sefu mafiei personale a lu’ Nastase” acum ,,reevaluat”

    • Daca ar protesta rezervistii si pentru avioane, sa vezi cum sare PoAta, Bozgoreanu, si Basescovici cu banii, anu’ asta sunt localele, parlamentarele etc.

     Am ajuns sa asteptam alegerile ca o posibilitate de a se face ceva, aka, craciun.

 5. problema e la noi ca politicienii nostri nu se mai satura a face averi prin furaciune sint ca niste gurmanzi , capcauni care se gindesc la modalitati de a iesi comisionul daca t bt eul romanesc va fi un contract din partea m a p n numai iese comisionul mult dorit asa ca deaceea nu prea se doreste mai nimic deocamdata nu mau convins cu nimic ca au crescut bugetul ca nu vad nici un program serios de modernizare fregatele astea de anul trecut anunta dusa ca le modernizeaza desi cu 500 de milioane ar fi luat iste minifregate noi full option ca mai scumpa e modernizarea decit produsul nou in rest aviatia e la pamint au cumparat avioane din epoca inpuscatului

 6. intrebaea pe care o adresez m a p n de ce nu se incepe un program de inzestrare si de reproiectarea soimului cu un motor transonic ar fi o solutie buna la costuri mult mai mici si in felul asta se creeaza multe locuri de munca si in acelasi timp pibul va creste da cred ca nu se doreste mai nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *