Siria celebreaza Ramadanul prin varsare de sange

Imagini socante apar din Siria. Pe muzica religioasa, se vede panorama unui oras desprins din filme horror. Duminica a fost prima zi a Ramadanului pentru multi musulmani, aceasta marcheaza inceputul unei perioade de pace si liniste in calendarul lor.
Nu este valabil pentru toti musulmanii, fortele guvernamentale si rebelii nu accepta acest lucru si macelul continua.
Pe strazile din Damasc se vad urme lasate de violentele ce au avut loc zilele trecute. Sa ucizi in numele lui Dumnezeu/Alah nu este ceva nou, ambele tabere sustin ca Alah se afla de pastea lor.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=LeSBLI4dCpI&w=420&h=315]

Tancuri si trupe guvernamentale au inundat strazile Damascului. Rapoartele arata si bomardamentul armatei cu elicoptere, dar acestia neaga.

Rebelii au anuntat pentru Reuters, ca fortele guvernamentale au lansat o contraofensiva indarjita, in mai multe zone ale capitalei. Reporterii RT afirma ca Damascul a fost plin de tancuri.
Activistii sustin ca startul asediului a fost dat de trupele de elita ale Diviziei a Patra, pornind din cartierul Bazreh si s-a incheiat dupa ce rebelii au fost alungati din districtul Mezze. (o diviziune administrativaa Damascului)
Lupta continua cu furie in centrul comercial al capitalei, zona Alep, unde fortele regimului Assad s-au ciocnit cu FSA (Free Syrian Army). Rebelii sustin, in materiale video, ca au dus o lupta dura pentru eliberarea Alep. Agentia de stiri nationala, SANA, a declarat ca Armata Nationala a ucis peste 20 de,,teroristi” in acea lupta.
Contraofensiva masiva a guvernului vine ca urmare a unui atac asupra Damascului, ce a durat 6 zile ce a culminat cu uciderea a 4 oficiali guvernamentali intr-un atac cu bomba.
In plus, FSA a ocupat sambata punctele de trecere la forntiera cu Irak si Turcia.
Intre timp ONU a votat pentru extinderea mandatului de monitorizare pentru inca 30 de zile.
Occidentul se intrece cu ONU asupra raportarii numarului privind decesele de la inceputul conflictului pana in prezent. Marea Britanie sustine ca cifra este de aproximativ 17.000 de persoane decedate in urma violentelor, iar oficialii ONU aproximeaza undeva la 15.000.

Sursa: RT.

Turcia pune instalatii sol-aer la granita cu Siria

Agentia de stiri turca informeaza cu privire la sosirea unui convoi ce transporta instalatii de rachete sol-aer in provincia Mardin.

In materialul video au fost surprinse 5 transportoare de instalatii AA.
Turcia a mai instalat platforme AA in luna iunie la granita cu Siria, in doua provincii ale sale, Diyarbakir si Hatay.
Ultima miscare vine ca un raspuns la controlul frontierelor preluat de rebeli si diverse grupari. ( nu este cam ciudat sa aduci sisteme AA sub pretextul protectiei impotriva rebelilor, stiind ca ei nu au parate de zbor? Probabil intr-un mod ciudat acele instalatii vor fi ,,capturate” de rebeli…)
Relatiile dintre Turcia si Siria s-au deteriorat grav inca de la inceputul rebeliunii, mai ales ca la Istambul se afla cartierul general al rebelilor din FSA, locatie unde au avut loc si o serie de intalniri cu oficiali ai puterilor occidentale.
In ultima luna, Siria a doborat un F-4 turcesc spunand ca i-a fost incalcat spatiul aerian. Ulterior Damascul si-a cerut scuze pentru moartea celor 2 piloti. (alte surse neaga)
In urma incidentului au urmat o serie de evenimente culminand cu declaratia primului ministru turc, Tayyip Erdogan: ,,Siria este o amenintare clara si iminenta”!

Sursa: RT

Citeste si: Au inceput tachinarile!?

DUPLEX TURCO-SIRIAN (1) -partea a II-a

DUPLEX TURCO-SIRIAN (1)

Turcia trimite tancuri la graniţa cu Siria

Siria, condamnată de NATO şi ameninţată de Turcia

Nero Flash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *