Articolul de seara – AR-15 assault rifle, prima arma functionala printata!

Prima arma printata a fost un esec…deocamdata!

Cand spunem printata exact asta trebuie sa intelegem: printata la imprimanta! Este adevarat nu orice fel de imprimanta, ci una 3D. Astfel AR-15 (o arma de asalt) a reusit sa traga cinci focuri, apoi la cel de-al saselea…s-a facut bucati. Mai exact, aproximativ: doua!

Ideea unei arme construita in intregime din piese printate 3D nu este chiar noua, problema deocamdata rezida in tehnologia de printare 3D care nu permite decat folosirea unor substante omogene, in procesul de realizare.

Cu toatea acestea experienta nu trebuie sa ne faca prea mult sa radem si asta deoarece tehnologia de fabricatie prin printare 3D este inca la inceput, insa potentialul sau de crestere este pur si simplu fabulos, putandu-se vorbi chiar de o noua revolutie industriala. Tragerea a avut loc pe 1 decembrie.

Maine vom publica un articol mai special, legat de tehnologia 3D si oportunitatiile sale pentru industria romaneasca.

GeorgeGMT & RomaniaTricolor

 

Sursa: scientificamerican.com

10 comentarii:

 1. „Esec” in sensul ca s-a rupt doar patul, nicidecum mecanismul de tragere… 🙂 Pentru mine e un succes pe toata linia. Dracu’ ne-a luat in anii ce vin, descarci schitele de pe Filelist pe un stick si daca ai o imprimanta 3D ca esti mai cu mot…voila!

  • Bre…daca se rupe patul cand tu ca un mare mascul tocmai iti demonstrezi…calitatiile sa zicem impreuna cu o domnisoara, tot esec ii zice, este?! 🙂 Bine aici vorbesc de astia mai tineri, nu de noi dastia asezati la casele noastre…. 🙂 Si, esacul, tot esec, chair daca tu ii spui domnisoarei: ” Sa stii ca puteam mai mult, da nu m-a ajutat…patul!” 🙂 )))))) Zic si io….

 2. Si pentru mine e un succes aceasta arma…daca ii mai intaresc putin materialul din care au printat suportul patului(se pare ca nu amortizeaza reculul asa cum ar trebui),ar fi super. Totusi, sunt urechile mele mai descentrate, sau suna cam ciudat arma asta? Parca nu asa ar trebui sa sune AR-15…

 3. Tomai ce trasai neste 5,56 cu AR15 in poligon.
  O fi si asta ceva, am vazut si cum se printeaza 3D da nu cred ca ai tupeu sa mergi pe front cu o arma printata. Sa fim seriosi, mai explodeaza AR-15 si AKM-urile din cand in cand dar astea….

  E o reusita dar nimick productiv.

  O sera buna.

 4. A si apropos.Teava si strike-pin-ul sigur sigur nu-s de plastick.

 5. Cristian, asa e la inceput, mai sunt si ratari… insa gandeste-te la tehnologia asta peste 5-10 ani 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *