Istoria parasutismului X. Dupa 1990…

This entry is part 10 of 12 in the series Istoria Parasutismului

Dupa 1991 si „caderea” Uniunii Sovietice,  fortele aeropurtate au fost reorganizate astfel ca au ramas 4 divizii aeropurtate:

– Divizia 7 Garda de asalt aerian stabilita la Novorosiiyisk

-Divizia 76 Garda de asalt aerian stabilita la Pskov

-Divizia 98  Aeropurtata de Garda stabilita la Ivanovo

-Divizia 106 Aeropurtata de Garda stabilita la Tula

– Brigada 31 Aeropurtata de Garda stabilita la Ulyanovsk

-Regimentul 45 Recunoastere detasat la Kubinka

-Regimentul 1182 Artilerie de Garda

-Regimentul 38 de Transmisisiuni

-Centrul de instruire 242 al VDV aflat in Omsk

Brigada 11 de asalt aerian aflata in Districtul Militar Central (fostul district militar siberian ) si regimentul  56 de asalt aerian,  aflat in Districtul militar de sud (fostul district militar Caucazul de nord), sunt partial formate din unitati de infanterie.

A fost creat un institut militar al VDV,  denumit dupa generalul Margelov la Ryazan, unde se pregatesc viitorii subofiteri si ofiteri ai VDV si se experimenteaza tehnica pentru dotarea VDV . La mijlocul anilor “90 regimetul 345 Independent  a fost detasat la Gudauta,  in Georgia, pentru a controla zona unde se desfasura conflictul dintre Azerbaidjan si Armenia. Dupa incetarea conflictului, a fost  redenumit Regimentul 10 Indepedent de mentinere a pacii si a fost detasat la  paza bazei militare 50.

La inceputul anilor “90,  Pavel Graciov  Ministru al Apararii  din Rusia,  a vrut sa reorganizeze  aceste trupe in forte aeromobile,  dupa modelul celor vestice, dar  a constat ca o mare parte a unitatilor aferente VDV erau acum in fostele republici sovietice,  astfel ca proiectul a cazut. Apoi a izbucnit primul  razboi  si al doilea razboi din Cecenia unde unitati ale diviziilor 76 si 106 au participat. Militari din Divizia 106 au  arestati si judecati pentru ca au vandut armament  rebelilor .

 

 

Caporal Musat

Series Navigation<< Istoria parasutismului IX. Razboiul din AfganistanIstoria Parasutismului in Romania (II) >>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *